Bundesliga - souhrn 3. kola

08.09.2017, 22:24, aktualizováno 10.09.2017, 19:54
Komentáře a souhrny
Už podruhé za sebou učeň převezl mistra, když si Hoffenheim trenéra Nagelsmanna vyšlápl na Ancelottiho Bayern. Dortmund nezužitkoval dlouhou početní převahu a ve Freiburgu jenom remizoval 0:0. RB Lipsko vyhrálo na hřišti Hamburku. Schalke i přes protesty fanoušků porazilo Stuttgart. Augsburg přehrál 1. FC Köln, bez porážky zůstává Hannover...

Schalke 04 - VfB Stuttgart 3:1

10.09.2017 18:00

Góly: 4. Nabil Bentaleb (pen.), 47. Naldo, 48. Guido Burgstaller - 40. Chadrac Akolo

Schalke doma přejelo Stuttgart 3:1 a poskočilo na páté místo. Utkání se lámalo krátce po změně stran, kdy během tří minut udeřili Königsblauen dvakrát.

Zápas v Gelsenkirchenu měl pořádně divoký začátek, hlavně hned ve druhé minutě šlo do akce kvůli penaltovému zákroku video. A faul Mangaly kamerám skutečně neunikl, takže domácí mohli kopat pokutový kop. Nabil Bentaleb si nevedl nijak přesvědčivě, penaltu proměnil spíše se štěstím, ale na to už se historie ptát nebude. Vedení Schalke nemuselo mít dlouhého trvání, kdyby Pavard z hlavičky trefil branku.

Stuttgart byl překvapivě lepším týmem, domácím jako by rychlá branka spíše uškodila. Každopádně pět minut před koncem poločasu bylo srovnáno. Chadrac Akolo byl těsně bráněn, nicméně ani to mu nezabránilo, aby kolenem zasáhl balón a překonal Fährmanna.

Domácí trenér nebyl s výkonem svých svěřenců vůbec spokojen a o přestávce přichystal hned dvojí střídání. Jak se nakonec ukázalo, byl to hotový "majstrštyk". Do tří minut totiž Schalke rázem vedlo 3:1. Nejprve tečoval volný přímý kop do sítě Naldo a hned po něm dokonal pohlednou akci do prázdné branky Burgstaller.

Držení balónu sice i nadále vyznívalo lépe pro Stuttgart, jenomže fotbal se hraje na výsledky. Schalke navíc mělo i další šance a nebýt Zielera, mohli si hosté odvážet větší příděl.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Werder Brémy 1:1

10.09.2017 15:30

Góly: 38. Mathew Leckie - 59. Thomas Delaney

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi Herthou a Werderem Brémy, pro českého diváka okořeněný reprezentanty na obou stranách. Berlínský celek vedl i zásluhou gólu Leckieho, avšak po hodině hry srovnal Delaney.

A Češi byli vidět hned v úvodu. Gebre Selassie poslal do vápna Berlíňanů nepříjemný centr a Kainze vychytal výtečným zákrokem Almenning. Na druhé straně se nenechal zahanbit Pavlenka, který si poradil s bezprostřední hlavičkou. Český golman nicméně ve 33. minutě stejně inkasoval a asi nebude mít čisté svědomí. Mathew Leckie zakončoval už z úhlu a Pavlenkovi nasadil jesličky.

Hertha si vedení dlouho neužila. Po změně stran, přesněji v 59. minutě, se pěknou individuální akcí dostal ke střele Thomas Delaney a Almenning byl u tyče krátký. Werder mohl dokonce dokonat obrat, ale Bartels sám na golmana Herthy nevyzrál. Následovala pasáž zápasu, která moc zajímavostí nepřinesla, a až těsně před koncem bylo hodně živo opět před Jiřím Pavlenkou. Ibiševič hlavičkoval přesně do náruče českého brankáře a ve třetí minutě nastavení skončil tečovaný balón těsně nad. Brémy si oddechly a z německé metropole si odvážejí bod.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov 2:0

09.09.2017 18:30

Góly: 27. Mark Uth, 51. Mark Uth

Bavorský obhájce titulu narazil už ve 3. kole a stejně jako v loňské sezoně neuspěl na půdě Hoffenheimu. TSG předvedlo soustředěný výkon, který byl odměněn dvěma brankami Marka Utha. Připomeňme, že Hoffenheim s Bayernem neprohrál už tři ligová utkání v řadě.

Že to v Hoffenheimu nebudou mít svěřenci Carla Ancelottiho jednoduché, to se vědělo. Už v minulé sezoně dokázali domácí v Rhein-Neckar Aréně zvítězit, ba co více, ve dvojzápase s Bayernem jako jediný tým z celého pelotonu neprohráli.

Bayern měl pochopitelně balón častěji na svých kopačkách a také si jako první vytvořil větší příležitosti. Lewandowski zblízka nedokázal usměrnit balón do branky Baumanna. Snaha Bavorů vycházela vniveč a když ve 28. minutě rychle rozehrál aut Kramarič, Mark Uth překonal Manuela Neuera a TSG vedlo 1:0. Bayern chtěl co nejrychleji odpovědět, ale před brankou Baumanna jakoby byl bezradný. Mnohem nebezpečnější byli domácí, jmenovitě nepolapitelný Uth. Manuel Neuer měl s další jeho střelou plné ruce práce. Těsně před koncem se zaskvěl i Baumann po hlavičce Tolissa.

Každopádně z domácího útočníka Utha si Bayern nedělal těžkou hlavu. V 58. minutě ho nechala defenzíva na vápně úplně samotného a když přišla přihrávka od Zubera, bylo to 2:0. Tady už pro Bayern přestávala veškerá legrace, ovšem domácí hráli velmi dobře.

Bayern z vytrvalé převahy nedokázal vytěžit vůbec nic. Hlavičku Martíneze skvěle vychytal Baumann a ani ze závěrečného náporu se hosté nedokázali prosadit.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Dortmund 0:0

09.09.2017 15:30

Góly: -

Freiburg šel do deseti, a pak to zabetonoval a nedostal gól. Christian Streich se tak může těšit z vůbec prvního uhraného bodu v trenérské kariéře proti Borussii Dortmund. Ta však zůstane v čele tabulky, neboť ani žádný jiný soupeř nedokázal v novém ročníku vyhrát potřetí za sebou.

Domácí začali nebojácně a už v 6. minutě mohli jít do vedení. Po rychlém kontru se před bránou ocitnul sám Tim Kleindienst, jenže ve dvaadvaceti musí stále sbírat zkušenosti. Takhle celou akci zazdil střelou přímo do náruče Romana Bürkiho. Na druhé straně se o slovo tradičně hlásil Pierre-Emerick Aubameyang, jenomže i on svou příležitost zazdil.

V 18. minutě musel nuceně ze hřiště Mark Bartra a naopak na plac vyběhnul Ömer Toprak, jenž za SCF před lety odehrál na sedmdesát bundesligových zápasů. Další šance ale znovu patřila Kleindienstovi. A znovu se nezadařilo podle představ. Poté zaúřadovalo video ohledně žluté karty pro Yorika Raveta. Záznam totiž ukázal, že jeho zákrok na Marcela Schmelzera byl natolik brutální, že si vysloužil hned červenou. O správnosti tohoto rozhodnutí svědčí i fakt, že obránce Dortmundu musel záhy střídat.

Od té chvíle bylo na Mage Solar Stadionu de facto po fotbale, protože Streichův tým zalezl a hodlal prostě hodinu bránit. Do konce první půle se hosté dostali už jenom k jednomu pokusu z dálky, které směr Schwolow vyslal Nuri Sahin. Brankář Freiburgu se vyznamenal i těsně po změně stran proti Pulišićovi.

Dále selhal Maximilian Philipp a dvakrát Aubameyang, přičemž při druhé šanci mu po Pulišićově centru chyběl jen malinkatý kousek. V 64. minutě to trochu kostrbatě zkoušel Philipp, ale proti svému bývalému klubu se neprosadil. V 80. minutě sice gabonský kanonýr rozvlnil síť, jenomže rozhodčí Cortus už předtím pískal.

Ve zbytku utkání už jenom hlavičkoval po Sahinově centru mimo Piszczek, a v poslední minutě nastaveného času nebyl posouzen duel polského reprezentanta s Pascalem Stenzelem jako penaltový. Borussia se tedy těší na Tottenham a Köln, zatímco Freiburg se v rámci 4. kola střetne s Bayerem Leverkusen.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 0:1

09.09.2017 15:30

Góly: 13. Kevin-Prince Boateng

Borussia Mönchengladbach neporazitelnost neudržela. Podle očekávaní rozhodl o vítězi jeden jediný gól, který vstřelil ještě v úvodní patnáctiminutovce Kevin-Prince Boateng.

Z časomíry neuběhlo ještě ani 60 sekund, a hosté dostali míč do brány. Mijat Gacinović pálil, Sébastien Haller tečoval a Boateng procedil balon za čáru. Jenomže bývalý reprezentant Ghany stál v ofsajdu. Za platný zásah si tedy musel počkat do 13. minuty. Dlouhý aut do šestnáctky sklepnul Haller pro kolegu Boatenga, který kulatý předmět prostě napálil přízemní střelou do sítě - 0:1.

V 18. minutě mohla Hříbata vyrovnat. Z dobré práce Patricka Herrmanna ale Thorgan Hazard nakonec branku nevytěžil. Následně prubnul Sommerovu pozornost výživnou ranou z hranice pokutového území Gelson Fernandes. Švýcarský gólman však zasáhl přesvědčivě. Pak se poněkud zamotal Salcedo, čímž nabídnul příležitost Zakariovi. Své zaváhání však následně odčinil a protihráčovu střelu tečoval do bezpečí.

Na nezdary svých spoluhráčů se ve 39. minutě už nemohl dívat Gacinović. Sebral balon a pustil se do menšího sóla, které zakončil neškodným pozdravem pro Sommera. Ve 45. minutě to zkusil Haller, ale Boateng stál znovu v ofsajdu, tudíž se šlo do šaten za stavu 0:1. Jeromův bratr byl stažen ze hřiště šest minut po změně stran, čímž se obraně Gladbachu trochu ulevilo.

V 55. minutě pořádně protáhnul Hradeckyho svým dalekonosným pokusem Lars Stindl. V 79. minutě se v obrovské šanci ocitnul Hazard, jenže se dostal do ostřejšího úhlu a nedopadlo to. Na druhé straně jen těsně minul Gacinović. Tečku za celým utkáním udělal v nastaveném čase Stindl, jenž po rohovém kopu o kousek netrefil zařízení.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - 1. FC Köln 3:0

09.09.2017 15:30

Góly: 22. Alfred Finnbogason, 32. Alfred Finnbogason, 90+4. Alfred Finnbogason

Díky hattricku Alfreda Finnbogasona porazil Augsburg Köln. Celek z města nad řekou Rýn tak nadále zůstává v tabulce poslední bez bodu.

Už ve 3 minutě se v dobré pozici ocitnul Jhon Córdoba, jenže Hitz se zaskočit nenechal. Záhy poté šli domácí do brejku, přičemž v Sörensen hasil v poslední vteřině před pozdějším hrdinou Finnbogasonem. Pak to z dálky zkoušeli ještě Michael Gregoritsch na jedné, a Yuya Osako na druhé straně.

Gólová však byla až dvaadvacátá minuta. Philipp Max z levé strany centroval, Sörensen nedoskočil, a tak mohl islanský útočník hlavou pohodlně zakončit - 1:0. Těšit ho to mohlo o to více, že těsně předtím jednu šanci zmařil. Kozli se snažili o odpověď, jmenovitě Osako a Córdoba, nicméně do Hitzovy brány stále žádný balon ne a ne zapadnout.

Ve 32 minutě povalil Jonas Hector ve vápně Marcela Hellera a byla z toho penalta. Její exekuce se ujal Finnbogason a s přehledem skóroval - 2:0. Do konce prvního poločasu si ještě pořádně oddechnul Sörensen, jenž si svým počínáním málem vsítil vlastňáka. Do šaten šli ale Baumovi svěřenci s dvoubrankovým náskokem.

Snaha se Stögerovu týmu po změně stran rozhodně upřít nedala. Aktivní byl od svého příchodu na hřiště v 73 minutě zvláště Sehrou Guirassy. Nicméně v zakončení to prostě vázlo. V 75 minutě Heller přihrával a Finnbogason napálil tyčku. Třetího zásahu se tedy dočkal až ve čtvrté minutě nastaveného času.

Fuggerstädter se dostali do přečíslení 3:2. Mladý talentovaný Venezuelan Sergio Córdova si mohl vybrat, komu balon pošle. Finnbogason byl nalevo zcela volný. Nakonec se rozhodnul zakončovat sám, ale nastřelil pouze tyč. Naštěstí se kulatý předmět odrazil přesně k nohám islandského forvarda, který už byl sice trochu z úhlu, avšak přesto si s přehledem poradil a odkrytou svatyni trefil - 3:0.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 3:1

09.09.2017 15:30

Góly: 45. Yoshinori Muto, 57. Abdou Diallo, 71. Suat Serdar - 22. Dominik Kohr

Katastrofální začátek Bundesligy zažívá Bayer Leverkusen. Tradiční celek sice v Mohuči vedl, ale domácí třemi brankami výsledek otočili. Farmaceuti tak mají po třech kolech jediný bod a jsou předposlední. Mohuč bodovala poprvé a je třináctá.

Mohuč sehrála s Bayerem vyrovnanou partii. Ani jeden z týmů neměl trvalou převahu, ale skóre nakonec otevřeli hosté. Dominik Kohr se prodral do vápna a přesnou střelou poslal hosty do vedení. To se psala 22.minuta a od této doby převzali iniciativu domácí. Zhruba o čtvrthodinu později orazítkoval břevno Öztunali, avšak na vyrovnání si domácí museli ještě počkat až na závěr poločasu.

Mohuč vstřelila klasický gól do šaten. Brosniski se v souboji 1 na 1 krásně uvolnil a přesným pasem vyzval ke skórování Jošinoriho Muta. Ten sice nebyl v úplně optimálním postavení, ale těžký kop zvládl na výbornou.

Stejný obraz hry byl k vidění i ve druhém poločase a v 58.minutě domácí dokonali obrat. Na rohový kop Öztunaliho si naskočil Abdou Diallo a leno podruhé inkasoval. Na tahu byl Leverkusen, ale u balónu zůstávali domácí a brzy vstřelili třetí gól. Öztunali ve vápně perfektně udržel balón, přiťukl ho Suatu Serdarovi a Mohuč už vedla 3:1. V poslední minutě zápasu ještě mohl snížit Kiessling, ale hlavičku z malého vápna poslal mimo.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hannover 96 1:1

09.09.2017 15:30

Góly: 52. Daniel Didavi - 75. Martin Harnik

Wolfsburg doma čtvrthodinu před koncem neudržel vedení a nakonec s Hannoverem jenom remizoval 1:1. Domácí Vlky poslal do vedení parádním přímým kopem Didavi, ale konečné slovo měl Harnik.

V prvním poločase měli jednoznačně více ze hry hráči domácího celku. Wolfsburg si i dokázal vypracovat několik slibných příležitostí, jenomže bez gólového efektu. Hannover měl problémy především při bránění rychlonohého Origiho. Belgický talent křižnou ranou pořádně protáhl Tschaunera. Neprosadil se ani Mario Gómez, kterého defenzíva Hannoveru ve 36.minutě na poslední chvíli odzbrojila. Obrovitánský útočník si navíc přivodil zranění a ještě před koncem poločasu musel střídat. Novým mužem na trávníku se stal Landry Dimata.

Hannover si vytvořil první gólovku až po změně stran a málem se ujal vedení. Felix Klaus se dobře uvolnil a jeho střelu musel nohou vyrazit Casteels. Hosté svojí šanci neproměnili a rázem za to zaplatili. Daniel Didavi se postavil k volnému přímému kopu a přesně mířenou ranou poslal Vlky do vedení!

Didavi měl dokonce na kopačce druhý gól, ve vápně mu doslova namazal Origi, ale Didavi branku překopl. A Wolfsburg to muselo mrzet, protože v 75.minutě bylo srovnáno. Po obrovském závaru před Casteelsem se nejlépe zorientoval zkušený Martin Harnik. A s Wolfsburgem mohlo být ještě hůře, po chybě v rozehrávce hledal Karaman na zadní tyči Harnika a ten těsně nedosáhl. Nic dalšího už zápas nenabídl, oba celky se rozešly smírně 1:1.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - RB Lipsko 0:2

08.09.2017 20:30

Góly: 67. Naby Keïta, 75. Timo Werner

Páteční úvodní duel třetího kola Bundesligy měl jasného favorita. Tím byli hosté z Lipska - Rudí býci loni pod Hasenhüttlem došli k překvapivému druhému místu v celé soutěži, zatímco Hamburk se tradičně spíše potýkal se záchranářskými starostmi.

Hosté mohli jít do vedení už v sedmé minutě, když se do solidní šance dostal Werner. Mladý forvard před vápnem ještě přihrával Augustinovi, nová posila Lipska ale trefila pouze tyč Matheniovy branky.

Ve dvacáté čtvrté minutě se naopak mohli radovat domácí, když americký forvard Bobby Wood skvělým pasem oslovil Kostiče. Bývalý hráč Vfb Stuttgart ale ve stoprocentní šanci zcela selhal a Gulácsiho branku vůbec netrefil.

Na úvodní gól si tak diváci v Imtech Areně museli počkat až do druhého poločasu a k neradosti příznivců HSV se o něj postaral hráč hostujícího celku. V šedesáté sedmé minutě se do míče z dálky opřel Naby Keita a parádní střelou nedal gólmanovi Hamburku šanci. Mladý středopolař tak ukázal, proč bude příští rok přestupovat směr Premier League.

Druhou branku pak vzápětí přidal Timo Werner. Vše přitom začali rohem Hamburku, ze kterého se ale i pomocí výtečného zákroku Gulácsiho podařilo Lipsku založit brejk, na jehož konci byl samostatný únik německého reprezentanta. Ten nedal obránců HSV šanci a tváří v tvář Matheniovi se přízemní střelou nemýlil.

Lipsko tak porazilo Hamburk 2:0, přístavní celek po výborném úvodu sezony poprvé prohrál.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund32105:07
2.TSG Hoffenheim32105:27
3.Hannover 9632103:17
4.RB Lipsko32016:36
5.Schalke 0432015:26
6.Bayern Mnichov32015:36
7.Hamburger SV32014:36
8.FC Augsburg31115:34
9.Hertha BSC31113:34
 Borussia Mönchengladbach31113:34
11.Eintracht Frankfurt31111:14
12.VfL Wolfsburg31112:44
13.1. FSV Mainz 0531023:33
14.VfB Stuttgart31022:53
15.SC Freiburg30211:42
16.Werder Brémy30121:41
17.Bayer Leverkusen30124:81
18.1. FC Köln30031:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (109)

Přidat komentář
Liquid

paráda Lipsko, letos by ten titul mohl klapnout, ale LM musí opět být Jednoznačně nejsympatičtější tým z Bundesligy

Reagovat
Jeňa

...je Freiburg

Reagovat
Nihilister

Jen do nich

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LeonardoUžoa

letos tipuji dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Bez sance.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eder

Kontrolní otázka: Jestlipak víte, kolik východoněmeckých soudruhů vlastně hraje za RB Leipzig, vy šmejdi?

Reagovat
El Campeon

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

nejsympatičtější asi těžko trolle, ale herně jsou fajn

dement pls

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
papanegra

Keita

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to samé

Reagovat
smazaný uživatel

aneb už přestoupil, tak mu začnu fandit a budu se s tím prezentovat na eurofotbalu pokrytectví level over 2000

Reagovat
LGT

Coutinho > messi

Reagovat
smazaný uživatel

Keita

Reagovat
papanegra

Jen se zajímám o budoucího hráče LFC a mám radost, že mu forma vydržela..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sm0ker

píše fanoušek barcy, který maj pokrytectví level over 9000 vrozený

Reagovat
Hai

Reagovat
smazaný uživatel

jak hraje coutinho? rozumí si s messim

Reagovat
Rudnevs

Zaslúžená vyhra Leipzigu, ale HSV sa za svoj výkon nemusí hanbiť. Góly padli po individuálnych akciách rozdielových hráčov, obzvlášť Wernera a jeho sólo musím pochváliť, tam sa ho dokonca hráči HSV opakovane pokúšali nabrať, ale on bol tak rýchly že to jednoducho nestihli.

Inak ešte k dnešnej 2.Bundeslige - V prvom polčase SGD bolo mierne lepšie, vytvorili si pár šancí a jednu i premenili. Duljevic bol v ten moment asi najlepší hráč na ihrisku, to je okamžitá posila. V druhom polčase bolo SGD už oveľa lepšie (aj keď mali štastie, lebo Narey z Fürthu trafil len tyčku), malo x šancí, ale nepremenilo ani jednu a potom si na ihrisko príde Hofmann a dá gól z ničoho. Nedáš - dostaneš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je ten typek, co tu psal po prvnim kole, ze RB bude hrat o zachranu?

Reagovat
smazaný uživatel

Je na obrázku.

Reagovat
vrabejka

Naby

Reagovat
šolim

RB Lipsko už zase začíná nabírat bývalou formu!

Reagovat
smazaný uživatel

Timo

Reagovat
Bayernista18

Werner.

Reagovat
Bayernista18

Teda

Reagovat
smazaný uživatel

Leipzig budem túto sezónu osobitne sledovať, ak sa bude dať. Minulý rok som ich iba registroval v číslach, ale úplne ma zaujali prácou s novými a mladými hráčmi. Kluby ako Schalke, Hamburg a Wolfsbrug im môžu iba ticho závidieť.

Reagovat
smazaný uživatel

Inač kluby ako Leipzig to sú presne tie, kde síce hráč ako Keita je oporou, a ťažko si bez neho predstaviť zálohu, ale po jeho odchode príde hráč takej kvality, že si na Keitu ani nikto nespomenie.

Reagovat
Jardman

Werner do Bayernu prosím, toho kluka mám tuze rád

Reagovat
smazaný uživatel

Do Bayernu nejprve Nagelsmann, vyházet dědky a pak teprve Timo.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrůza. Trapný výkon proti deseti.

A zápas nám prohrál Sokratis. Kdyby nesimuloval jak malé děcko tak Aubuv gól uznájí. Dobře mu/nám tak.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Dnesny zapas Monchengladbachu vysielalo Dajto. Znamena, ze to uvidim Bundesligu na ich stanici pocas celej sezony ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blackhawk88

1. sobotny zapas o 15:30 z kazdeho kola

Reagovat
johnn

Leverkusen asi chce ísť do druhej bundesligy Veď tá obrana je čistá katastrofa a útok tiež dúfam že nabudúci týždeň bude hrať Retsosa a Alaria .A keď ani potom nevyhraju tak naj odpália toho trénera naj ide tam kde bol.

Reagovat
Jeňa

Alfređ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen, to je číra tragédia a zúfalstvo. Do toho vyrovnávajúceho gólu to ešte ako tak vyzeralo, ale potom sa cely tým zosypal ako už nie raz za posledný rok. Takže po 3 kolách 1 bod, to je ako keby tam stále sedel Korkut. To zúfalstvo v príprave zjavne nebolo náhodné a Herrlich sa ukazuje, že na BL a klub levelu Bayeru nemá ani náhodou a vyzerá to na ďalší Rudyho fatálny omyl. Káder je kvalitný a supertalentovaný, ale bez špičkového človeka na lavičke je to houby platné. Do toho ešte tá komédia s Alariom... Mám pocit, že to bude sezóna ako cez kopirák s tou vlaňajšou, akurát sa nebude hrať Európa a Herrlich snáď poletí ešte skôr, ako pred rokom Schmidt...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím, že jsou tam ti mladí nějak moc talentovaní. Tah a Brandt zatím za očekáváním. Volland už sice není mladík, ale taky nic moc.

Reagovat
Uwe háže buly

Henrichs, Havertz, Bailey, Tah, Brandt, Jedvaj, to je uplná armáda hodně talentovaných hráčů, do toho ti zkušenější, s tim by měl trenér prostě zvládnout uhrát poháry.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Bailey nehra vobec a ja neviem preco. Talent ma, to uz ukazal v Genku ale stale je to belgicka liga a ta je slabsia od BL vyrazne, takze je kludne mozne, ze mu BL sediet nebude a on casom skusi PL. Henrichs, Jedvaj a aj Brandt zacali nepeknym sposobom stagnovat, respektive sa zviezli s celym timom dole a clovek jasne vidi ten vykonnostny prepad oproti tomu, ked vleteli do BL. Jediny Tah je stalica a ten sa stale posuva. No a Havertz toho odohral strasne malo ale je na tom podobne, ako ked do BL vletel Brandt. Talent vsetci maju ale je otazne, ci ho potrvdi aj v buducnosti a tam si nie som isty. A asi urcite nie pod Herrlichom. Bailey nehraval pod Schmidtom a ani pod Korkutom, ktovie preco..

Reagovat
smazaný uživatel

Bailey naskakuje z lavičky, v tejto sezóne má už 3 štarty zo 4 zápasov, akurát do základu to má cez Bellarabiho a Brandta veľmi ťažké. Tí mladíci sú výborní, problém je, že proste nefunguje na ihrisku ten tým ako celok a to zráža všetkých. Toto dokáže zmeniť len tréner..

Reagovat
smazaný uživatel

Brandta sleduju pravidelně. Hraje skvěle do chvíle, než má zakončit. Nemá instinkt střelce, to ho žádný trenér nenaučí. Jinak jeho talent oproti třeba Sanemu je na hodně nižší úrovni, stejně tak talent Taha oproti Sülemu a ani další mladíci nekonkurují vrstevníkům jako je Kimmich nebo Weigl. Borussia má vůbec na talenty větší čich. Jsem zvědav na Havertze, ale ten má ještě 2-3 roky čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Než ti mladí přišli, tak se to dařilo. Jsou to zatím jen jména, která nemají v seniorském fotbale žádné výsledky. Jen předpoklady nestačí.

Reagovat
JozkokozleJ

Tazky los a proti Bayernu a Hoffe to nejak zle nevyzeralo. Este by som Herrlichovi trochu casu doprial. Ale s tou obranou treba nieco robit, to je fakt. A nechapem Mehmediho na RWB a aj Henrichsa na stoperovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Rudi Völler po zápase řekl,že Heiko pracuje dobře a že je teprve začátek sezóny. Bylo by blbý,kdyby už začali mluvit o trenérovi,notabene když hned v prvním kole šli na Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné, nepotopí ho po troch kolách v lige, ale je alarmujúce, že spolu s prípravou nevyhral už 11 zápasov v rade !! A to sa hralo poväčšinou s druho-treťoligovými súpermi, Bayern bol jedinou silnejšou výnimkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja rozhodne nie som za jeho vyhadzov, keď už tú šancu dostal, tak si čas zaslúži. Len vyjadrujem nad ním pochybnosti, ktoré som mal už pri jeho menovaní a zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by sa niečo malo v dohľadnom čase zmeniť, už len presne to čo si spomenul- Henrichs na stopérovi je totálny fail a nechápem, že mu niečo také vôbec mohlo zísť na um. Už príprava bola katastrofálna a tam sa proti žiadnym Bayernom nehralo. Ja si myslím, že by hlavne mal konečne nájsť nejaké rozostavenie, kde sa bude dať využiť Volland, pretože ako samostatný hrot vôbec nepresvedčuje a aj keď sa snaží, jeho štatistiky sú po prestupe do Leverkusenu mizerné. Som zvedavý, čo s ním bude po dokončení toho Alaria. Každopádne, ten mačkopes s Mehmedim na wingbackovi a Henrichsovi v trojčlennej obrane musí okamžite skončiť. Defenzíva bude slabinou celú sezónu, to je úplne jasné, ale aspoň ten stred poľa a útok musí byť proste oveľa dominantnejší, hráči tam na to sú.

Reagovat
db18

Stejně měl zůstat v Jahnu... (i když jeho odchod chápu - jen kvůli prohlášením byl trochu nešťastný...)

Reagovat
Rudnevs

Pekne Hoffenheim, každa strata Bayernu sa počíta.

Reagovat
smazaný uživatel

sm tim se moc nepocitalo.

Nevis, jak to vypada s prenosama na CZ/SK Eurosportu? Do zimy to nezaradi do vysilani asi ze? Nebo jestli se o tom aspon jedna?

Reagovat
smazaný uživatel

mmch. co ten první gól? Nevím,jak v tomhle případě mluví pravidla,ale podle mě to rozhodčí pustil správně. 1) Ten míč byl na druhé polovině hřiště,absolutně mimo hru 2) Hummels ho hrál ze zámezí a v podstatě ho úmyslně kopl do hřiště

Reagovat
vladino10

Reagovat
Jardman

Reagovat
havrys99

Hodně zvláštní. Typické jsou situace, kdy tam omylem hodí podavač druhý míč, tady byl ten první míč ve hře v podstatě pořád. Určitě byl mimo a nikomu nepřekážel, ale bylo to naopak než bývá, protože ten "gólový" míč byl ve hře až jako druhý.

Suma sumárum, pro fotbal z logiky věci dobře (proti Bayernu jakbysmet ), ale podle mě proti pravidlům.

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi líto, ale tohle nemůže platit. Rozhodčí měl akci zastavit a opakovat aut. Hummels zahrál balon těsně za čárou, nestihl ho, nicméně vrátil na hřiště, v takovém případě nemůže rozhodčí nechat hrát novým balonem, dokud je ten starý ve hřišti. Chyba sudího, který se ani neohlédl. Na výsledek to vliv nemělo, cílené to také neni, ale proti pravidlům ano.

Reagovat
Jardman

Reagovat
Bayern +

Na výsledok to vplyv samozrejme malo, nakoľko by bolo 0:0 a zápas by sa odvíjal inak.

Nič to ale nemení na našej nemohúcnosti a dáva za pravdu prehláseniu Lewandowskiho, že bez posíl budeme mať problém aj v BL, nie to ešte v CHL.

Reagovat
blackhawk88

v prvom rade by Lewandowski mal zacat od seba a pozriet sa ake vykony podava

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Vyřešil bych to posilou na hrot, která by posadila Lewu.

Reagovat
Bayern +

A taktiež na obe krídla. Celé leto tu riešime, či by bol lepší Alexis alebo Draxler a po roku zistíme, že by sa zišli obaja.

Reagovat
smazaný uživatel

Křídla ano, na Robbena s Riberym nemůžete spoléhat do 40.

Reagovat
blackhawk88

lenze ak by prisla kridla tak Robben a Ribery by boli neskutocne urazeni

Reagovat
vladino10

Teraz som čítal nejaký rozhovor s riberym, že dokáže pochopiť keď nehrá jeden zo štyroch zápasov, že nie je najmladší..

Podľa mňa by ale mal byť už max hráč na rozšírenie kádra, už to na tých dvoch stavať nemôžeme..

Reagovat
blackhawk88

Uvedomuju si to vsetci, pevne verim, ze aj manazment bayernu, lenze pre pokoj v time to nejako neriesia ..co je chyba a tvrdim, ze toto bude jeden z dovodov preco nebude tato sezona v LM opat uspesna

Reagovat
vladino10

Uvidíme ako s jamesom, ten podľa mňa ribéryho posadí a u robbena si myslím zatiaľ ten výkonnostný prepad nie je až tak vidno..čo sa kádra týka, tak si myslím, že na túto sezónu to aspoň na papieri vyzerá v pohode a vieme vyskladať silnú jedenástku..problém vidím skôr do buducna- nijak to nevyzerá, že by sme chceli situáciu okolo r+r riešiť..

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Euphael

Reagovat
Liquid

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
raduinho

Reagovat
Werkrider

Objektivne? Skvele vysledky pre Bundesligu ako taku .

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem si řikal/a, ale leverkusen teda bída, snad se schmidt polepší

Reagovat
20fredy20

Preco nehral vidal? Bez neho sme boli o 50% slabsi

Reagovat
blackhawk88

tazko znasa prehru Chile...nema dobru naladu a bol unaveny

Reagovat
smazaný uživatel

Ad. první gól Hoffenheimu: V novém článku na Kicker.de se píše,že podle pravidel FIFA má rozhodčí v případě,že se na hřišti vyskytne druhý míč,přerušit hru pouze v případě,že "tento druhý míč nemá žádný vliv na probíhající hru". Jelikož tento druhý míč skončil hluboko na polovině Hoffenheimu,postupoval Schiri naprosto podle pravidel...

Reagovat
smazaný uživatel

Oprava: MÁ vliv na hru...

Reagovat
Jardman

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
raduinho

Prohrávají Bayern, dobrý Bayern

Reagovat
Rudnevs

2.BL dnes ponúkla atraktívny a zaujímavý zápas medzi Düsseldorfom a Unionom Berlin - práve týmto dvom tímom by som ten postup prial najviac (SGD je nerálne). Prvý polčas bola Fortuna mierne lepšia, gól padol po rohovom kope a následnej podivne zblokovanej strele Sobottku. Druhý polčas sa Union začal nadychovať, gól padol po rohom kope. Pred rohom rozhodca pekne rozhodol, že lopta ešte nebola za postrannou čiarou a pokračoval v hre. Funkel i Keller následne vypustili svojich Japoncov (na ktorých sa do Esprit Areny prišlo pozrieť viacero japonských fanúšikov) a obom sa to vyplatilo. Ako už komentátor spomínal, po rozhodujúcom góle Neuhausa tam za postrannou čiarou Funkel s Hermannom (ktorý majú dokopy cez 100 rokov) poskapvali ako 20 ročný mladíci. Síce som si prial skôr výhru Unionu alebo remízu, ale aj tak som rozhodne spokojný, lebo to bol naozaj dobrý zápas.

Inak novým trénerom Fürthu sa stal Damir Buric, ktorý doteraz trénoval Admiru Wacker. Zaujímavá voľba, Admira má zatiaľ túto sezónu výkony ako na hojdačke - 0:3, 4:1, 1:5, 3:1, 0:2, 1:3 a 5:0. Videl som zostrih ich zápasu s Austriou a tam to vyzeralo tak že brankár Austrie rýchlo rozohral na Piresa, ten prešprintoval polovicu ihrsika a dva z troch takýchto protiútokov dokázal aj premeniť na gól, zápas sa potom už len dohrával. Ale zasa je pravda že Fürth bol v celkom ťažkej situácii, viacero trénerov ich odmietlo (Korkut, Kauczinski...) a Dickhaut chcel ostať v úzadí ako asistent.

Reagovat
smazaný uživatel

za report. Dnes sleduju jen první ligu

Jinak mě docela překvapila i ta domácí prohra Darmstadtu s Bochumí.

Reagovat
Rudnevs

Mňa skôr prekvapila tá včerajšia prehra Bielefeldu s Duisburgom 0:4. U Bochumu som aj čakal že za zdvihnú, v tých nevydarených zápasoch väčšinou súpera prehrávali a boli lepší, ale mali proste smolu.

Reagovat
Rudnevs

Steinhaus to dnes nemala vôbec ľahké ale zvládla to perfektne.

Zas také prekvapivé to nie je, veď x rokov pískala 2.BL a rozhodne na to má, ale tu bola predsa len viac na očiach a bol na ňu väčší tlak.

Reagovat
monty25

Schalke Famózní nástupy do obou poločasů

Reagovat
smazaný uživatel

Tři kola a ani jeden tým 100%.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kolín

Reagovat
blackhawk88

Karl Heinz Rummenigge replies harshly against Lewandowski's interviews, saying that whoever complains in the media will face problems, exclusively for Bild.

“His statements are regretful. Last season he was also talking about his teammates not helping him win the Top scorer award. These statements ruin the player's name and I'm very sure these come from the agent himself and not from Lewandowski, maybe forcing a move, but Lewandowski has a contract until 2021.

Whoever speaks bad about Bayern, the players, the coach, or the staff in outside of it will face big problems with me personally. I'm pro democracy and freedom of speech but in this case, our players must play more and talk less. I don't find Müller's complains good too. He must fight for the place rather criticise the coach, no player has his place guaranteed at the team.

He must have been irritated by PSG huge signings. Let's see if they can win something this season. He must not worry about the transfer window, we have a good squad and our philosophy has been quite successful in Germany and outside it. If Robert thinks that money is the key to success in football and that loyalty is not required, then it's a pity. The loyalty has been our DNA and that is first priority here, and for the fans as well.”

nalada v muzstve asi nie je taka dobra

Reagovat
smazaný uživatel

Včera o tomhle diskutovali v Doppelpassu na německém Sport1.Jedním z hostů byl Paul Breitner a o té situaci v Bayernu mluvil.

Reagovat
JozkokozleJ

Rummenigge

Reagovat
Jardman

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern si nenechá srať na hlavu, to sa mi páči. Ako si taký trtko lewandowski môže dovoliť kritizovať klub, to kde si myslí že je? Rázna a správna odpoveď od Rummenigeho.

Mandzukič bol ďaleko vďačnejší, potom čo ho Guardiola odkopol, pričom hej nestrielal toľko gólov, ale s Bayernom vyhral čo sa dalo, najmä keď skóroval vo finále CL.

Reagovat
db18

Thomas si stěžoval na trenéra?

Reagovat
smazaný uživatel

V Bundeslige bolo viacero takých projektov, aký dnes vidíme v podobe Hoffenheimu či Lipska.

Kloppov Dortmund, Mgladbach keď tam hrával Reus či Dante, Heckingov Wolfsburg s KDB. Vždy to stroskotá na rozpredaní kľúčových hráčov, je to veľká škoda pretože v Nemecku sa hrá odosť krajší futbal ako napríklad v Španielsku. Bayern by nemal ani zďaleka takú suverénnu pozíciu a bolo by to zaujímavé.

Tiež nechápem ako sa Schalke so svojou pozíciou tradičného klubu a zázemím sa nevie naštartovať ako vyššie zmienené celky. Dortmund aj po odchode Jurgena ako tak drží kvalitu, ale to len kým im niekto nerozoberie mančaft.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele