3. kolo
09.09.2017 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 0:1

Borussia Mönchengladbach neporazitelnost neudržela. Podle očekávaní rozhodl o vítězi jeden jediný gól, který vstřelil ještě v úvodní patnáctiminutovce Kevin-Prince Boateng.

Z časomíry neuběhlo ještě ani 60 sekund, a hosté dostali míč do brány. Mijat Gacinović pálil, Sébastien Haller tečoval a Boateng procedil balon za čáru. Jenomže bývalý reprezentant Ghany stál v ofsajdu. Za platný zásah si tedy musel počkat do 13. minuty. Dlouhý aut do šestnáctky sklepnul Haller pro kolegu Boatenga, který kulatý předmět prostě napálil přízemní střelou do sítě - 0:1.

V 18. minutě mohla Hříbata vyrovnat. Z dobré práce Patricka Herrmanna ale Thorgan Hazard nakonec branku nevytěžil. Následně prubnul Sommerovu pozornost výživnou ranou z hranice pokutového území Gelson Fernandes. Švýcarský gólman však zasáhl přesvědčivě. Pak se poněkud zamotal Salcedo, čímž nabídnul příležitost Zakariovi. Své zaváhání však následně odčinil a protihráčovu střelu tečoval do bezpečí.

Na nezdary svých spoluhráčů se ve 39. minutě už nemohl dívat Gacinović. Sebral balon a pustil se do menšího sóla, které zakončil neškodným pozdravem pro Sommera. Ve 45. minutě to zkusil Haller, ale Boateng stál znovu v ofsajdu, tudíž se šlo do šaten za stavu 0:1. Jeromův bratr byl stažen ze hřiště šest minut po změně stran, čímž se obraně Gladbachu trochu ulevilo.

V 55. minutě pořádně protáhnul Hradeckyho svým dalekonosným pokusem Lars Stindl. V 79. minutě se v obrovské šanci ocitnul Hazard, jenže se dostal do ostřejšího úhlu a nedopadlo to. Na druhé straně jen těsně minul Gacinović. Tečku za celým utkáním udělal v nastaveném čase Stindl, jenž po rohovém kopu o kousek netrefil zařízení.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele