3. kolo
09.09.2017 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Augsburg - 1. FC Köln 3:0

Díky hattricku Alfreda Finnbogasona porazil Augsburg Köln. Celek z města nad řekou Rýn tak nadále zůstává v tabulce poslední bez bodu.

Už ve 3 minutě se v dobré pozici ocitnul Jhon Córdoba, jenže Hitz se zaskočit nenechal. Záhy poté šli domácí do brejku, přičemž v Sörensen hasil v poslední vteřině před pozdějším hrdinou Finnbogasonem. Pak to z dálky zkoušeli ještě Michael Gregoritsch na jedné, a Yuya Osako na druhé straně.

Gólová však byla až dvaadvacátá minuta. Philipp Max z levé strany centroval, Sörensen nedoskočil, a tak mohl islanský útočník hlavou pohodlně zakončit - 1:0. Těšit ho to mohlo o to více, že těsně předtím jednu šanci zmařil. Kozli se snažili o odpověď, jmenovitě Osako a Córdoba, nicméně do Hitzovy brány stále žádný balon ne a ne zapadnout.

Ve 32 minutě povalil Jonas Hector ve vápně Marcela Hellera a byla z toho penalta. Její exekuce se ujal Finnbogason a s přehledem skóroval - 2:0. Do konce prvního poločasu si ještě pořádně oddechnul Sörensen, jenž si svým počínáním málem vsítil vlastňáka. Do šaten šli ale Baumovi svěřenci s dvoubrankovým náskokem.

Snaha se Stögerovu týmu po změně stran rozhodně upřít nedala. Aktivní byl od svého příchodu na hřiště v 73 minutě zvláště Sehrou Guirassy. Nicméně v zakončení to prostě vázlo. V 75 minutě Heller přihrával a Finnbogason napálil tyčku. Třetího zásahu se tedy dočkal až ve čtvrté minutě nastaveného času.

Fuggerstädter se dostali do přečíslení 3:2. Mladý talentovaný Venezuelan Sergio Córdova si mohl vybrat, komu balon pošle. Finnbogason byl nalevo zcela volný. Nakonec se rozhodnul zakončovat sám, ale nastřelil pouze tyč. Naštěstí se kulatý předmět odrazil přesně k nohám islandského forvarda, který už byl sice trochu z úhlu, avšak přesto si s přehledem poradil a odkrytou svatyni trefil - 3:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele