3. kolo
09.09.2017 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - Borussia Dortmund 0:0

Freiburg šel do deseti, a pak to zabetonoval a nedostal gól. Christian Streich se tak může těšit z vůbec prvního uhraného bodu v trenérské kariéře proti Borussii Dortmund. Ta však zůstane v čele tabulky, neboť ani žádný jiný soupeř nedokázal v novém ročníku vyhrát potřetí za sebou.

Domácí začali nebojácně a už v 6. minutě mohli jít do vedení. Po rychlém kontru se před bránou ocitnul sám Tim Kleindienst, jenže ve dvaadvaceti musí stále sbírat zkušenosti. Takhle celou akci zazdil střelou přímo do náruče Romana Bürkiho. Na druhé straně se o slovo tradičně hlásil Pierre-Emerick Aubameyang, jenomže i on svou příležitost zazdil.

V 18. minutě musel nuceně ze hřiště Mark Bartra a naopak na plac vyběhnul Ömer Toprak, jenž za SCF před lety odehrál na sedmdesát bundesligových zápasů. Další šance ale znovu patřila Kleindienstovi. A znovu se nezadařilo podle představ. Poté zaúřadovalo video ohledně žluté karty pro Yorika Raveta. Záznam totiž ukázal, že jeho zákrok na Marcela Schmelzera byl natolik brutální, že si vysloužil hned červenou. O správnosti tohoto rozhodnutí svědčí i fakt, že obránce Dortmundu musel záhy střídat.

Od té chvíle bylo na Mage Solar Stadionu de facto po fotbale, protože Streichův tým zalezl a hodlal prostě hodinu bránit. Do konce první půle se hosté dostali už jenom k jednomu pokusu z dálky, které směr Schwolow vyslal Nuri Sahin. Brankář Freiburgu se vyznamenal i těsně po změně stran proti Pulišićovi.

Dále selhal Maximilian Philipp a dvakrát Aubameyang, přičemž při druhé šanci mu po Pulišićově centru chyběl jen malinkatý kousek. V 64. minutě to trochu kostrbatě zkoušel Philipp, ale proti svému bývalému klubu se neprosadil. V 80. minutě sice gabonský kanonýr rozvlnil síť, jenomže rozhodčí Cortus už předtím pískal.

Ve zbytku utkání už jenom hlavičkoval po Sahinově centru mimo Piszczek, a v poslední minutě nastaveného času nebyl posouzen duel polského reprezentanta s Pascalem Stenzelem jako penaltový. Borussia se tedy těší na Tottenham a Köln, zatímco Freiburg se v rámci 4. kola střetne s Bayerem Leverkusen.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele