Bundesliga - souhrn 29. kola

08.04.2016, 22:20, aktualizováno 10.04.2016, 19:26
Komentáře a souhrny
Leverkusen zvládl výjezd do Kölnu. Hoffenheim ve velmi důležitém souboji veze body z Frankfurtu. Cenné vítězství slaví rovněž Darmstadt, venku uspěly také Augsburg a Bayern Mnichov, Dortmund naopak jen remizoval se Schalke. Wolfsburg se s Mainzem rozešel smírně. Ingolstadt vyhrál nad Gladbachem. Páteční předehrávka nabídla remízu Hannoveru s Herthou...

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 0:2

10.04.2016 17:30

Góly: 39. Julian Brandt, 44. Javier Hernández

Druhé dnešní derby už vítěze poznalo. Na rozdíl od toho, ve kterém se střetly Schalke s Borussií Dortmund.

1. FC Köln s Bayerem Leverkusen proti sobě nastoupili po osmapadesáté a byli to hosté, kdo si vytvořil první brankové příležitosti. Nejprve se o slovo přihlásil Hakan Calhanoglu (jak jinak, než z přímého kopu) a následně hlavičkoval Vladlen Jurčenko. Následně svými hlavami minuli zařízení Dominic Maroh a Anthony Modeste.

Pak už přišel na pořad večera (či velmi pozdního odpoledne) první gól utkání. Psala se konkrétně 39. minutě, když Karim Bellarabi šikovně posunul balon do velkého čtverce na nabíhajícího si Juliana Brandta, jenž z voleje prostřelil Timo Horna - 0:1. A za pět minut Peter Stöger na lavičce zase jen nevěřícně kroutil hlavou.

K Bellarabimu doputoval zleva míč na hranici pokutového území a následně přiťuknul do běhu Javieru Hernándezovi, který propálil domácí jedničku podruhé a celkově zaznamenal už svou šestnáctou trefu v sezoně, díky čemuž obsazuje v tabulce střelců čtvrté místo za Robertem Lewandowskim, Pierre-Emerickem Aubameyangem a Thomasem Müllerem.

Hned po změně stran mohl snížit Maroh, ale jeho hlavička nebyla přesná. V 55. minutě došlo na další souboj Chicharito vs Horn, ovšem tentokrát z něj vyšel vítězně druhý jmenovaný. Nedlouho poté hlavičkoval Simon Zoller, ale Bernd Leno jeho pokus ve spolupráci s brankovou konstrukcí zneškodnil. Pak vychytal i Bittencourta, když se na něj řítil zcela osamocen, a volej Zollera směřoval nad.

V 82. minutě zakončil Calhanoglu rychlý kontr přihrávkou na Kiesslinga, nicméně Horn si poradil. Poslední šanci si připsal Marcel Hartel. A přinutil jí Lena k famóznímu zákroku. V samotném závěru byl ošklivě faulován Admir Mehmedi a následná strkanice vyústila ve vyloučení Bittencourta a Wendella.

Die Werkself tedy poskočili na čtvrtou příčku a v dubnu se ještě potkají s Eintrachtem Frankfurt, Schalke 04 a Herthou BSC. Köln je se čtyřiatřiceti body jedenáctý s šestibodovým náskokem na Werder Brémy, který zaujímá barážový post. Na Kozly čekají v následujících třech duelech Mohuč, Darmstadt a Augsburg.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Borussia Dortmund 2:2

10.04.2016 15:30

Góly: 51. Leroy Sané, 66. Klaas-Jan Huntelaar (pen.) - 49. Shinji Kagawa, 56. Matthias Ginter

Osmaosmdesáté derby mezi Schalke 04 a Borussií Dortmund přineslo čtyři branky, ale žádného vítěze. Domácí tak zůstávají o skóre na první nepohárové příčce, zatímco žlutočerní hosté ztrácejí sedm bodů na vedoucí Bayern Mnichov.

První velikou šanci zápasu měl na svědomí mladíček Christian Pulisic. Ve 23. minutě však Fährmannovu branku těsně minul. Die Königsblauen se osmělili až o deset minut později. Jmenovitě to byl Leroy Sané, kdo trefil pravou tyč. Nedlouho poté se mohl prosadit jeho spoluhráč Júnior Caicara, ale v plném běhu a ostrém úhlu nedokázal přesně seřídit mířidla.

První poločas tedy gól nepřinesl, ale jednadvacet minut po startu toho druhého už to bylo 2:2. Jako první se prosadil šikovným lobem Shinji Kagawa, když mu balon chytrou patičkou na hraně pokutového území přenechal Moritz Leitner - 0:1. Svěřenci Andrého Breitenreitera ovšem ihned vrátili úder.

Po sérii přihrávek, pramenících z nedůrazu bránících hráčů, se míč odrazil na pravou stranu na Júniora Caicaru, který vystřelil na Bürkiho, jenž jeho pokus vyrazil před sebe, kde stál Leroy Sané a nikterak se nerozpakoval - 1:1. Tuchelův tým šel ale o pět minut později znovu do vedení. Henrik Mchitarjan z pravé strany rozehrával přímý kop, ale nastřelil jediného ve zdi stojícího protihráče.

A dobře udělal, protože na balon nejrychleji zareagoval na malém vápně stojící Matthias Ginter - 1:2. Deset minut poté bylo k radosti domácích příznivců srovnáno. Sokratis nedovoleně zastavil Huntelaara a sám faulovaný zařídil vyrovnání na 2:2. Ve zbytku zápasu to ještě zkoušeli Kagawa, Mchitarjan a střídající Pierre-Emerick Aubameyang. A na druhé straně se neprosadil Max Meyer. Remíza tedy nakonec asi zřejmě zasloužená.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05 1:1

09.04.2016 18:30

Góly: 52. André Schürrle - 66. Jairo

Ani velkolepý triumf v Lize mistrů nad Realem Madrid Vlkům nepomohl. Ambiciózní tým v Bundeslize opět ztratil, doma v přímém boji o poháry pouze remizoval s Mainzem 1:1 a nadále tak ztrácí na Evropu šest bodů. Obě mužstva tak zůstávají přímými konkurenty v bitvě o elitní šestku.

V první půli toho moc k vidění nebylo; oba týmy zvolily spíše opatrnou taktiku, hrálo se od vápna k vápnu a souboj byl zcela vyrovnaný. První větší šancí byl pokus André Schürrleho, který také rovnou skončil úvodním gólem - ve skvělé formě hrající reprezentant, který za Mainz nastupoval mezi lety 2006 a 2011, přeloboval vybíhajícího Lorise Kariuse efektním dloubákem. Asistenci si připsal Bruno Henrique.

Mainz se ale nenechal zastrašit a ve zbytku utkání byl jasně lepším týmem; na Vlcích se čím dál více projevovala únava z náročného duelu s Realem. První šanci ještě Yunus Malli zahodil, když tváří v tvář brankáři Koenu Casteelsovi vystřelil slabě a dovolil belgickému strážci pohodlně zasáhnout. Tatáž situace se málem opakovala i v další příležitosti, tentokrát však už Jairo Samperio projevil více snahy a Casteelse prostřelil. 1:1.

Nebýt Casteelse, nejspíš by nálada v domácím táboře byla ještě horší. Benagliův náhradník se s narůstajícím tlakem hostů popasoval skvěle, parádním zákrokem zlikvidoval šanci Christiana Clemense a poradil si i s další nebezpečnou střelou Samperia. V samém závěru pak ještě pohřbil naděje Vlků na výhru stoper Dante, který se v nastaveném čase nechal po druhé žluté kartě vyloučit. Domácí tak nakonec mohou být za bod ještě rádi, jejich sebevědomí před úterní odvetou Ligy mistrů na Santiago Bernabeu však dostalo pořádnou ránu.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - SV Darmstadt 1:2

09.04.2016 15:30

Góly: 90. Lewis Holtby - 38. Aytaç Sulu, 54. Jérôme Gondorf

Darmstadt udělal výrazný krok k záchraně, když v Hamburku překvapivě triumfoval 2:1. Zatímco domácí tak stále nemají jistotu setrvání, hostující nováček posílil svoje šance na překvapivé přežití. O branky vítězů se postarali Aytac Sulu a Jerome Gondorf, za HSV pouze snižoval Lewis Holtby.

Liliím se letos na cestách daří výborně; mimo vlastní stadion jsou čtvrtým nejlepším bundesligovým týmem. Potvrdily to i dnes, i když to chvíli trvalo. Skóre otevřel ještě před změnou stran aktivní Sulu, který se jako první probil k míči po přímém kopu Konstantina Rausche a uklidil jej k pravé tyči. To se psala 38. minuta. Pro Sulua šlo o sedmý gól probíhající sezony.

Pojišťující branku přidali hosté ve druhém dějství. Není překvapením, že u toho byl Sandro Wagner - útočník Lilií je v roce 2016 vůbec nejlepším střelcem soutěže s osmi trefami, dnes se však převtělil do role asistenta. Jeho přesný pas zpracoval Gondorf a z bezprostřední blízkosti vsítil svůj vůbec první gól bundesligové kariéry.

Na konsolidační trefu si domácí museli počkat až do nastaveného času, a to už bylo pozdě. Holtby se probil mezi dva bránící hráče a snížil na 1:2, na body to ale nestačilo. Hamburk tak má nyní pouze šestibodový náskok na barážovou příčku, na níž skončil v předcházejících dvou sezonách.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov 1:3

09.04.2016 15:30

Góly: 63. Daniel Didavi - 31. Georg Niedermeier (vl.), 52. David Alaba, 89. Douglas Costa

Bayern Mnichov potvrdil roli favorita i na půdě Stuttgartu a zvítězil tam 1:3. Sestupem ohrožení Schwaben se dnes za svůj výkon proti úřadujícímu mistrovi rozhodně nemusí stydět, kvalita však byla na straně bavorského velkoklubu. Skóre otevřel vlastním gólem Niedermeier, po změně stran pak zvýšil Alaba. Snížit se sice povedlo Didavimu, poslední slovo měl ovšem Douglas Costa.

Svěřenci Pepa Guardioly začali velice aktivně a do vedení mohli jít již po třech minutách hry. Tehdy Joshua Kimmich exkluzivní kolmicí vysunul Maria Götze, na jehož pas si naběhl Franck Ribéry, domácí defenziva si ho ale dokázal pohlídat a jeho střelu zblokovat. Poté zahrozil i Stuttgart, po centru Kostiće z volného přímého kopu se k zakončení na zadní tyči dostal Daniel Didavi a Manuel Neuer musel předvést svoji extratřídu.

Zajímavé věci se pak na trávníku děly v rozmezí 22. a 26. minuty. Arturo Vidal obdržel žlutou kartu, načež krátce nato nevybíravě šlápl na kotník Emiliana Insúy a vyloučení unikl jen zázrakem. Pep Guardiola si byl celou situací dobře vědom a záhy chilského středopolaře raději vystřídal Thomasem Müllerem.

Velice nešťastný moment pro družinu Jürgena Kramneho nastal v 31. minutě. Agilní Ribéry se po levém křídle prosmýkl do šestnáctky, odcentroval a Georg Niedermeier při snaze odehrát míč do bezpečí trefil do nohy Przemyslawa Tytońe, který balón nechtěně usměrnil do vlastní sítě. Opravdu velká smůla pro Stuttgart.

Další góly Bayernu už ale byly výstavní. V 52. minutě vrátil míč do vápna hlavou Juan Bernat, David Alaba si pak elegantně obhodil Sunjiće a vnějším nártem propálil brankáře Tytońe. Domácí odpověděli deset minut nato, po přímém kopu Kostiće hostující defenziva neodvrátila balón do bezpečí, dezorientovaný Lewandowski nechtěně "přihrál" Didavimu, jenž ač ležící na zemi dokázal poslat kulatý nesmysl do levého horního rohu Neuerovy svatyně.

Na vyrovnání se však Stuttgart nezmohl, naopak znovu inkasoval. V 78. minutě ještě nádhernou ránu Thiaga Alcantary Tytoń bravurně vyškrábl na břevno, za chvíli se už ale proti střele Douglase Costy z pětadvaceti metrů natahoval marně.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - FC Augsburg 1:2

09.04.2016 15:30

Góly: 43. Florian Grillitsch - 53. Alfred Finnbogason, 87. Jeong-Ho Hong

Přímý souboj o záchranu mezi před zápasem patnáctým Werderem a šestnáctým Augsburgem dopadl lépe pro Bavory a oba celky si tak pozice v tabulce vyměnily. Brémy sice šli do vedení zásluhou Floriana Grillitsche, hosté však dokázali po změně stran skóre díky Finnbohasonovi a Jeong-Ho Hongovi otočit.

Svěřenci Viktora Skripnika měli po celou dobu více ze hry, za celý první poločas dokonce hosté ani jednou nevystřelili na branku Felixe Wiedwalda. Naopak jeho protějšek Marvin Hitz se musel činit, v 15. minutě vyrazil prudkou hlavičku Jannika Vestergaarda po rohovém kopu, krátce před koncem úvodního dějství ovšem stejně inkasoval. Po rohovém kopu se k odraženémi míči dostal Florian Grillitsch, jehož ránu zpoza vápna Hitz uviděl až na poslední chvíli a již nestihl zasáhnout.

Augsburg se do první velké šance dostal až ve druhé půli a okamžitě skóroval. Daniel Baier přihrál do křídla na rozběhnutého Caiubyho, na jehož centr si mezi dvěma obránci naskočil Alfred Finnbogason a nekompromisně vyrovnal. Vedení mohl Werderu vrátit záhy Vestergaard, jeho hlavičku ale na brankové čáře vykopl skvěle postavený Philipp Max.

Zaplněný Weserstadion sedm minut před koncem naprosto utišil střídající Jeong-Ho Hong. Jihokorejský stoper byl na trávníku teprve pár desítek vteřin, když si naběhl na povedený centr Baiera z volného přímého kopu a zajistil tři body pro Augsburg. Nic na tom nezměnil ani brankář Wiedwald, který se v nastaveném čase vydal podpořit ofenzivu, naběhl si na Junuzovićův centr, jenomže prostor mezi třemi tyčemi o kousek minul.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim 0:2

09.04.2016 15:30

Góly: 62. Nadiem Amiri, 90. Mark Uth

Další záchranářský duel se odehrál v Commerzbank-Areně, kam přijel ve formě hrající Hoffenheim. Celek z Bádenska pod mladým trenérem Julianem Nagelsmannem stoupá tabulkou ze sestupových příček a dnes proti Frankfurtu své dobré rozpoložení potvrdil. Prohra 0:2 naopak Eintrachtu situaci komplikuje a bitva o přežití v Bundeslize bude ještě velice napínavá.

Domácí měli v prvním poločase více ze hry a vytvořili si i několik zajímavých příležitostí. Luc Castaignos hlavičkoval po pěkném centru z volného přímého kopu kousek vedle, střela Sonnyho Kittela z nadějné pozice byla zase kvůli včasnému skluzu Niklase Süleho sražena nad břevno. Hoffenheim zahrozil ve 34. minutě, na centr Eduarda Vargase si naběhl Andrej Kramarić, jehož volej i následnou dorážku ovšem výborně zlikvidoval Lukáš Hradecký.

Další slibně se rozvíjející akci zazdil Anis Ben Hatira špatným zpracováním, a tak se zmohl pouze na střelu k přední tyči, s níž si Oliver Baumann poradil. Ve druhém poločasu si na roh Stendery naskočil Carlos Zambrano, dobře postavený Toljan míč z brankové čáry odhlavičkoval a zabránil tak jistému gólu.

Po hodině hry poslal trenér Nagelsmann na trávník místo Philipp Ochse Nadiema Amiriho a později si musel mnout ruce. Talentovaný ofenzivní záložník totiž po chvilce pobytu na hřišti obral o míč váhajícího Stenderu, s balónem na kopačkách přeběhl celé hřiště a přesnou střelou zpoza šestnáctky překonal Hradeckého.

Tři body si hosté definitivně pojistili minutu před koncem. Andrej Kramarić v rohu hřiště nasadil jesličky Djakpovi, přes přesilu obránců pronikl do šestnáctky, střílený centr chorvatského útočníka vyrazil Hradecký jen před sebe, kde číhal střídající Mark Uth a ten již neměl problém trefit odkrytou bránu.

Více informací k zápasu

FC Ingolstadt 04 - Borussia Mönchengladbach 1:0

09.04.2016 15:30

Góly: 88. Moritz Hartmann

Tohle už v Ingolstadtu musí udržet. Nováček soutěže potvrdil aktuální výbornou formu před vlastními fanoušky, porazil Gladbach 1:0 a efektivně si tak zajistil bundesligovou účast i pro nadcházející sezonu. Naopak hosté protáhli svoji venkovní agonii a ztratili v boji o pohárovou Evropu..

Svěřenci Ralpha Hasenhüttla věděli, že v případě výhry budou blíže k pohárům než k pádu zpět o soutěž níže, a od začátku podávali profesionální, soustředěný výkon. Jeden z nejlépe bránících celků soutěže silnější Hříbata nepustil takřka k ničemu, první půle ale nenabídla nic ani na druhé straně a diváci se spíše nudili.

Dlouho se zdálo, že se oba týmy rozejdou nezáživnou bezbrankovou remízou; až v samém závěru se věci daly do pohybu. Klíčový gól padl až tři minuty před koncem: Mathew Leckie narýsoval pas z křídla, míč ještě prodloužil Almog Cohen a ve skvělé formě hrající Moritz Harmann aktobaticky zakončil. Byla to jeho už devátá trefa sezony.

Hosté byli po celý zápas prakticky neškodní, přesto ale v samém závěru dostali šanci na vyrovnání - André Hahn však ztroskotal na pozorném gólmanovi Ramazanu Özcanovi, který tak udržel čisté konto a dovolil Ingolstadtu odskočit na devět bodů od sestupové zóny. Gladbach zůstává čtvrtý.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Hannover 96 2:2

08.04.2016 20:30

Góly: 3. Vedad Ibišević, 72. Salomon Kalou - 18. Artur Sobiech, 58. Manuel Schmiedebach

Hertha Berlín nedokázala v domácím prostředí naplno odčinit ostudu z minulého týdne, kdy na půdě Mönchengladbachu padla 5:0, a na Olympiastadionu pouze remizovala s beznadějně posledním Hannoverem 2:2. Stará dáma se sice zásluhou Ibiševiće dostala brzy do vedení, Hannover však skóre dokázal senzačně otočit a alespoň bod pro domácí zajistil Salomon Kalou.

Běžela teprve třetí minuta zápasu, když Marvin Plattenhardt obdržel na levém křídle výbornou kolmici od Niklase Starka, okamžitě odcentroval na zcela nehlídaného Vedada Ibiševiće, který byl u balónu dříve než Ron-Robert Zieler a špičkou kopačky poslal míč do sítě. Brzká branka ovšem svěřencům Pála Dárdaie spíše uškodila.

Hannover chtěl okamžitě přispěchat s odpovědí, jenomže v obrovské příležitosti nejprve Uffe Becha vychytal fantastický Rune Jarstein, o chvilinku později pak zase Schmiedebach orazítkoval tyč. Vyrovnat se jim povedlo až po čtvrthodině hry. Parádní akci na pár doteků předvedlo trio Manuel Schmiedebach, Hiroshi Kiyotake a Artur Sobiech, přičemž na samém konci přihrál Kiyotake do šance Sobiechovi a ten překonal Jarsteina.

Obrat dokonal v 58. minutě dnes velmi dobře hrající sedmadvacetiletý Manuel Schmiedebach. Po levé straně se do šestnáctky prosmýkl střídající Kenan Karaman, přihrál pod sebe právě Schmiedebachovi a rodák z Berlína i za pomoci tyče rozvlnil síť. V těch chvílích už byl na hřišti i Vladimír Darida, který dnes začal utkání pouze na lavičce a krátce před druhým obdrženým gólem na trávníku nahradil Mitchela Weisera.

Důležitou roli při poslední dnešní změně skóre ale hrál jiný střídající hráč. Pracovitý Ibišević dokázal prostrčit balón na Juliana Schiebera a ten po pár desítkách vteřin pobytu na hřišti připravil gól pro Salomona Kaloua. Reprezentant Pobřeží Slonoviny měl sice před poloprázdnou bránou menší problémy, nakonec však dokázal uzavřít na konečných 2:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov29243269:1475
2.Borussia Dortmund29215369:3068
3.Hertha BSC29147839:3449
4.Bayer Leverkusen29146944:3348
5.Borussia Mönchengladbach291431259:4545
6.1. FSV Mainz 05291361040:3645
7.Schalke 04291361041:4045
8.VfL Wolfsburg291091040:3839
9.FC Ingolstadt 04291091027:3139
10.Hamburger SV29971335:4034
11.1. FC Köln298101129:3734
12.VfB Stuttgart29961446:5933
13.SV Darmstadt297111132:4432
14.TSG Hoffenheim297101233:4431
15.FC Augsburg29791337:4830
16.Werder Brémy29771539:5928
17.Eintracht Frankfurt29691429:4627
18.Hannover 9629532124:5418

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (101)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ztráta jako hrom, šance v závěru byly, ale Zieler začapal.. vzhledem k losu moc neočekávám, že bsc lm ukope.. třeba se ještě hecnout, třeba proti mnichovu

Reagovat
smazaný uživatel

EL bude pro ně lepší

Reagovat
smazaný uživatel

S tim nesúhlasím. Ano,samozrejme, v EL by mali zrejme vacsiu sancu, na druhu stranu LM by bola pre nich veľmi veľká finančná injekcia. Pokiaľ by hrali LM dopadli by asi ako tento rok Gladbach, ale ja im LM veľmi prajem hlavne kvôli Daridovi a Pekarikovi (ako som to uz niekoľkokrat pisal)

Reagovat
smazaný uživatel

to sice jo, ale bez Daridy bych já po Hertě ani neštěk a raději uvidim v LM Schalke s Gladbachem, který tam nebudou za kužely

Reagovat
stas87

Schalke tam za kuzelov bude tak ci tak.

Reagovat
Dominator

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval niekto Herthu? zaujímalo by ma ako za ňu hrá Pekarík, kedže v repre sa mi jeho hra strašne páči.

Reagovat
smazaný uživatel

Pre Herthu možno kľúčová strata v boji o LM, ak to Gladbach s Leverkusenom zajtra, resp. v nedeľu zvládnu, tak sa Berlínu šance výrazne znížia... Pritom pre Hannover výborný výsledok, ktorý ale absolútne nič nerieši.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako fanusek Kolina hovorim ze to Leverkusen v nedelu nezvladne. Vieme hrat proti silným tímom.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že LEN proti silným tímom

Reagovat
cologneFC

Veru

Reagovat
smazaný uživatel

Skutocne, vyhravame nad spickou ale prehravame alebo remizujeme s Ingolstadmi, Darmstatmi, Augsburgmi, Hannovermi a pod

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
cologneFC

Podla mna zabodujeme

Reagovat
Rudnevs

Určite

Reagovat
smazaný uživatel

Zvíťazíme

Reagovat
johnn

Leverkusen oplati prehru Kolnu. Tip. 2:0 pre Lever.

Reagovat
smazaný uživatel

Nene aj druhé derby bude patriť nám!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ti tip vysel nakoniec

Reagovat
db18

FCA

btw. FCI ještě nakonec uhraje Evropskou ligu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitny zapas Bayernu. To sa hned pozna, ze to nie je Premier League.

Reagovat
smazaný uživatel

WHU- Arsenal byl špičkový zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Herthě bych hrozně přál tu LM, ale nemyslím si, že to vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg dneska nič neukázal, dve akcie ktoré skončili gólom, vďaka našej dementnej obrany... Garcia, Galvez v lete ako prví odchod do ich krajín hrať 8. ligu...

Reagovat
stas87

Galvez hej,Garcia nie.Keby Jumanji nebol blb,mohol hrat dnes on. Yatabare je daleko futbalovejsi ako Öztunali aj Bartels,mal hrat od zaciatku on.Clemens dnes dobry vykon,skoda ze Florian okrem golu nezahral podobne kvalitne.

Reagovat
smazaný uživatel

Keby bolo keby...mal určite, čudoval som sa že nehral, jo Floriana som do nejakej 20 minúty ani neregistroval, potom tiež veľmi nie. Ale je to aj chyba Skripnika. Prečo zas dal na hrot samotného Ujaha, musel vidieť už z predošlých zápasov že to nefunguje, mohol zas k nemu vytiahnuť Junuzoviča ako v zápase s Dortmundom, vážne začínam pochybovať o budúcnosti Skripnika v Brémach...

Reagovat
stas87

Tak on sam na hrote vybojuje vela lopt,udrzi ju proti superom ale ak hra zaloha daleko od neho,nema si to s kym dat.Ak sklepne na zaloznika,nestihne dobehnut do vapna a povedzme si uprimne,hlavickovat zo zaloznikov poriadne nevie nikto.Sme aktivnejsi ako super,hlavne teda doma,len nas klasicky zabiju vlastne chyby a nie je to prvy krat.Stale je to lepsie ako pod Duttom,tu sezonu uz s Viktorom dohrame.Ak udrzime BL,budem chciet od neho rapidne zlepsenie vykonov a organizacie hry.Cas ktory dostal,bol dost dlhy a hrat aj buducu sezonu o zivot v BL nechcem.

Reagovat
Rudnevs

Skripnik Werder pozná a to je jeho veľká výhoda oproti ostatným...jedine keby to vzal Schaaf alebo Frings s Fritzom.

Reagovat
stas87

Ked trener nema kvalitu,netreba ho drzat v pozicii len preto,lebo je spjaty s klubom.Nemas kvalitu,rezignuj.Jednoduche.

Reagovat
Rudnevs

Ja len aby to nedopadlo ako s Duttom... A koho by si chcel? Momentálne nie je moc trénerov, ktorý by tam šli a boli by o dosť lepší... Alebo by si chcel nejakého ďalšieho trénera z juniorky ako bol Skripnik?

Reagovat
stas87

Tak predne,trenerom je stale Viktor a ja nebudem spekulovat o tom,kto ho nahradi,kedze je stale vo funkci.Chcel by som Favreho,hlavne kvoli tomu,ze ma talent na to,zorganizovat si obranu na top uroven.

Reagovat
Rudnevs

Áno, Skripnik je teraz tréner a to sa do konca sezóny nezmení. Myslím, že sa zachránite... Hoci ste medzi hromadou tímov ktoré sa zachranujú, ale pravdupovediac na Hannover a Frankfurt v tragickosti nemáte. Aj keby to vyšlo na tú baráž, tak s Der Clubom si poradíte, horšie by bolo to St. Pauli, oni sú doma schopný poraziť aj Bayern a vonku to ukopú...

Favre ku vám nepôjde, on čaká na niečo lepšie... Keller a Gisdol by boli blbosti, Hyypiu si stiahol Zurich a Schneidera DFB, čo je strašná škoda. Zinnbauer má prácu, aj Babbel, aj Funkel, aj Fink... Dokonca aj Buskens... Kurz a Kramer vo Fortune tragédi. Stanislawski nie, tam je snáď jasné, že jeho životná chyba bol odchod od St. Pauli... Oenning má prácu, Skibbe má prácu. Možno keby letel Breitenreiter...ale to nie toho Scahlke nevyhodí. Frontzeck je šialený nápad... Takže vidíš, že na trhu toho moc neni a navyše ak by vám Skripnik zaistil záchranu tak pokračuje na 100 %...

Reagovat
smazaný uživatel

Budúcu sezónu to vidím jasne: Bud bude pokračovať Skripnik alebo sa vráti Schaaf

Reagovat
Rudnevs

To je dosť možné... len aby si Schaaf pár sezónami nepokazil povesť ako Magath...

Reagovat
db18

Dle informací SportBild už se jedná o budoucnosti Skripnika.

Reagovat
stas87

Na pät zapasov?kokotina jak mraky.Za tak kratky casovy usek novy trener nic nespravi.Ja by som mu to nechal do konca sezony.

Reagovat
Rudnevs

Skripnik ostane, Werder na tom nie je tak zúfalo ako Hannover, alebo ako pred rokom HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako Skripnik ostane, v tom príspevku som to myslel na dobu po tejto sezóne, prípadne o pár rokov...Frings si robí licenciu, Baumann má zatiaľ B-éčko, ale i tak sa uberá iným smerom, skôr tým ako Allofs, ja to vidím na toho Fringsa, pod Schaafom, odohral najviac sezón, tak ako Schaaf pod Rehhaglom, ak teda nie som príliš sentimentálny a netlačím to príliš do tej tradícii. Ale zas aj keď je to príliš nostalgické, fungovalo to.

Reagovat
Rudnevs

Baumann a Borowski sú skôr na pozíciu Eichina ako vravíš. Frings by nebol zlý ( hoci vôbec si ho neviem predstaviť ako trénera, ale to mám zafixované skôr tým jeho výzorom, on je vraj v skutočnosti pomerne milý človek ) Navyše končí teda aj ten Fritz - ten by tiež mohol ísť robiť trénera... Fritz a Frings by bola dobrá dvojica.

Reagovat
smazaný uživatel

ako Fritz keby sa stal trénerom Brém to by už aké bolo :D Rehhagel - pravý obranca, učiteľ Schaafa - pravého obrancu, pod ktorým hral pravý obranca Fritz ( na tom poste má najviac odohratých zápasov, viem že je univerzál :) )

Reagovat
Rudnevs

To by bola paráda... Mohol by Fritz fungovať v dvojici s Fringsom.

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach zklamání a škoda Stuttgartu, Hoffe další 3 body

Reagovat
stas87

Teraz tu situaciu vidim znova,to to ten blb Galvez nemohol posunut na Felixa ci odkopnut do pice do autu?Ved ho utocnik neatakoval,on to kopne presne na stred ihriska. Vedieme,chvilu po prestavke im darujeme gol...

Reagovat
Rudnevs

Hehe. Pekný zápas, najmä ten záver. Teraz je Santana na odchode zo Schalke.

Reagovat
johnn

Podla mna Hertha si nezahraje ligu majstrov.Leverkusem bude treti a Gladbach stvrty.

Reagovat
smazaný uživatel

Skôr tretí Gladbach a štvrté Schalke, tie posledné výkony BSC nasvedčujú, že budú radi za EL

Reagovat
Jeňa

OT: Mohl by mi někdo kdo sleduje RB Lipsko napsat jak by to v případě postupu poskládaly. Pro které hráče by nezbylo místo a kteří by zůstaly. Předem díky

Reagovat
Rudnevs

http://www.transfermarkt.de/rasenballsport-leipzig/kadernaechstesaison/verein/23826/plus/0?geruechte=1&anschluss=1

To je funkcia od Transfermarktu, kde si môžeš predbežne pozrieť káder na budúcu sezónu: Započítavajú sa tam - hráči, ktorým končí zmluva, špekulácie o prestupoch a návraty z hostovaní

Ak by som to mal v skratke povedať: Odíde Teigl, Hierländer, Commper, Demme,možno Boyd a zaujem bude aj o Poulsena... potom pár mladíkov pošlú na hosťovanie a asi jeden alebo možno aj dvaja brankári, čo by znamenalo odchod Gulácsiho alebo Coltortiho.

Čo sa týka príchodov: Očakávam, že príde aspoň jedna "veľká ryba" nad 10 miliónov a skúpia zopár mladíkov, ktorý sa javia nádejne...napr. Toljan, Kempf, Stendera. A ešte aby som nezabudol, určite príde niekto zo Salzburgu, takže môžeme sa tešiť späť v BL trebárs na Yaba, alebo Mukhtara...

Reagovat
Jeňa

Diky moc

Reagovat
Rudnevs

Nie je zač.

Reagovat
Rudnevs

Ono, keď si človek odmyslí tie tradície, tak RB má moc zaujímavý káder + to tam vedie Ralf a majú fajn štadiónik... Bude fakt zaujímavé pozorovať, na akej pozícií v BL budú... Možno budú schopný poraziť aj Bayern a bojovať o titul... hmmm fakt sympatický tím... Len potom si človek prestane odmýšľať tradície a dojde na to, že je to banda komerčných idiotov a znenávidí každého jedného hráča, čo tam príde...

Reagovat
cologneFC

esteze si tam doplnil tu poslednu vetu

Reagovat
Rudnevs

Hehe To bolo tak naplánované...

Reagovat
Rudnevs

Inak na TM sa vynorili nejaké špekulácie o tom, že by Wagner mohol do VfB... Čistá hlúposť... a spolu s tým sa vynorili aj špekulácie o Ginczekovi do HSV...

Reagovat
monty25

Pro Schalke je remíza málo, tak snad je aspoň Liverpool vyřadí z EL...

Reagovat
smazaný uživatel

hm.. ale za bod můžou být ještě rádi

Reagovat
monty25

Ale taky mohly být tři, kdyby to Max na konci trefil...

Reagovat
Arne

Docela k zamyšlení pro Schalke, že je přehrajete i s béčkovou ofenzivou. Každopádně mě Tuchel překvapil, že tohle udělá zrovna v derby a za stavu, kdy Bayern má jenom pět bodů náskok.

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to, že tu EL bere fakt vážně..

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, jaký je váš názor na biopotraviny?

Podělte se prosím o svůj názor prostřednictvím dotazníku zde: http://goo.gl/forms/Q9n0amXscA, který nám pomůže k průzkumu trhu. Zabere to jen malou chvíli. Moc děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

to je ale podelany kolo

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě Bayer pečetil

Reagovat
db18

Ke konci utkání FCN - MSV mi vypadl stream a už jsem si říkal, že nemá smysl hledat nový, a zdá se, že jsem o dost přišel

http://sportbild.bild.de/fussball/2-liga/2-liga/dave-bulthuis-nuernberg-pistolengeste-45299154.sport.html

Reagovat
Rudnevs

Bulthuis je bezmozok... bude hrať vedľa Margreittera Hovland a kvalitatívne to horšie nebude...

Reagovat
vrabejka

Leverkusen paráda Snad to 3.místo uděláme

Reagovat
vrabejka

Zranil se někdo Dortmundu?

Reagovat
smazaný uživatel

naopak - uzdravil... a ještě k tomu pošetřil téměř celý základ

Reagovat
vrabejka

nevadí o to sladší bude postup

Reagovat
smazaný uživatel

Ilkay dneska už hrál posledních 20 minut a působil svěže, takže by to ve čtvrtek u něj už mohl být start v základní sestavě. To bych nám pak věřil na postup..

Reagovat
andrew96

Ne. Sice Ginter na konci zápasu působil jak Kramer ve finále MS, ale ten stejně na Anfieldu pravděpodobně hrát nebude.

Reagovat
Rudnevs

Čo sa stalo Ginterovi? Hehe inak s Kramerom vtipná historka, ako sa pýtal rozhodcu, že aký zápas sa hrá... Ale chápem, že to bolo bolestivé a pre neho určite nie moc vtipné... ( hoci tipujem, že si na to nepamätá ) Potom si z neho robili srandu, že ten vlastňák je nejaký dôsledok toho úrazu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ginter dostal loket do obličeje od Belhandy

Reagovat
Rudnevs

Aha... diki

Reagovat
andrew96

Leverkusen paráda, 4 výhry v řadě a jsou zpět. Přál bych jim LM, kádr na tu soutěž má z konkurence srovnatelný možná Gladbach, navíc v LM vždy baví. Ještě 2 těžké zápasy v Mönchengladbachu a Gelsenkirchenu a doma s Herhou, bude to boj.

Reagovat
cologneFC

Dnes sme nenastúpili na 1. polčas. Potom sa už dalo na to pozerať, len je ťažké hrať proti tabletkárom do plných. Boj o záchranu záčína (pokračuje).

Reagovat
smazaný uživatel

Zase nepreháňaj, tak zle na tom nie ste, boj o záchranu sa týka iných tímov...

Reagovat
cologneFC

Snáď máš pravdu, ale máme iba 6 bodov pred Brémami, jar nám vôbec nevychádza. Osobne si myslím, že to zvládneme, ale musíme sa zobuť a veľmi rýchlo!

Reagovat
Rudnevs

Nepreháňa, HSV je na tom rovnako ako 1.FC a tiež mám strach...

Reagovat
smazaný uživatel

Už mám dosť toho boja o stred tabuľky. Na druhú stranu, polčas číslo 2. od nás až taký tragický nebol, niekoľko šancí na dva góly sme mali. Škoda, o týždeň budem priat Eintrachtu proti Bayeru hneď nás pomstí

Reagovat
cologneFC

No v tom strede ešte 2-3 roky asi budeme. Uvidíme ako sa posilníme a hlavne koho pustíme (Hector?, Horn?). Teraz sa ale musíme sústrediť na posledné kolá.

Reagovat
Rudnevs

Hector a Horn do LFC... Prvého nahradí Mladenovič, ktorý už je v kádri a za druhého príde Zieler za smiešnu výkupku okolo 3 mega... Takže budete v pluse okolo 20 mega.

Reagovat
Arne

To by mě ani nenapadlo, že by se vás měl týkat boj o záchranu... Jedna výhra a jste tam, to snad z pěti zápasů nějak umlátíte.

Reagovat
cologneFC

No máme katastrofálnu jar. Snáď to ukopeme čím skôr nech nie sú nervy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sem do jedného príspevku dám krátky súhrn tohoto kola:

Hannover odohral super zápas, čo mu je to platné, jasný zostup. Škoda prehrier Gladbachu a HSV, hlavne v pripade HSV som dufal ze hromotlkov pred vlastnymi fanuskami porazi, Labbadia po zapase typicke vyhlasenie skoro-sklamali sme nasich divakov škoda Werderu, výrazná komplikácia a žiaľ Augsburg si polepšil,tak snáď FCA zostúpi a Viktor BL zachráni toto kolo sa mne veľmi sympaticky proti BAyernu tváril Stuttgart, aj za stavu 0:2 sa snažil hrať futbal duel Wolfsburgu s Mainzom dopadol podla mojich ocakavani. Revierderby: snáď najnudnejší prvý polčas v derby, toto som ešte nevidel ešte že druhý polčas ponúkol 4 góly, škoda že BVB nevyhralo,teraz môžme definitívne povedať že má po nádejach na titul no a Koln,som zdrveny... uz ked sa dostaneme do tutoviek a niesme schopny ich premenit, Horn po zmene strán si siahol na loptu 4 kráť a prehrali sme 0:2 už mám dosť, ako som už vyšie písal (reakcia na cologneFC) boja o stred tabuľky, s kraja sezóny to vyzeralo dobre, no keď to bude takto pokračovať, budeme sa o záchranu strachovať do posledného kola

Reagovat
Rudnevs

● Hertha nebola horšia, ale Hannoveru by som to doprial viac, nečakane veľa gólov na piatok.

● To isté FCB a VfB

● Darmstadt klasika, ich bojovnosť ( ktorá spočíva zväčša v prasačinách )

● Brémy smoliari, FCA vyťažili z minima maximum.

● Škoda Gladbach, Schanzer majú formu

● Hoffe potvrdilo formu pod Nagelsmannom

● Vfl vyhrá s Realom a remízuje z Mainzom...

● Revierderby: Prvý polčas nuda... zaujímavá zostava od Tuchela. Gól od Gintera. Nechápem stále nasadzovanie Neustädtera.

● Dnešné derby číslo 2: Kolínu mi je ľúto, najlepší bol aj tak ten koniec Snáď je Admir v poriadku.

Reagovat
smazaný uživatel

Záver mal grády, 8nastavených minút v BL som veľmi dávno nevidel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Grande Miro Klose

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Jens Keller přebírá Eisern Union

Reagovat
Rudnevs

Skvelé... Akurát som o tom chcel dať OT. Keď som prišiel na EF. Nech sa darí...

Reagovat
Rudnevs

A Götz ide do Fsv Frankfurt...

Reagovat
Rudnevs

OT: Možnosť zvoliť si 11 kola: Niečo akosem minule posielal willi o tej repre. tak toto je taká funkcia... http://www.bundesliga.de/de/fanzone/elf-des-spieltags/29/

Reagovat
smazaný uživatel

tak moje: http://www.bundesliga.de/de/fanzone/elf-des-spieltags/29/

ale přiznám se, že jsem v tomto kole viděl (kromě bvb) jen sestřihy, takže by to šlo určitě uděla lépe

Reagovat
Rudnevs

Ja som v tomto kole stihol, len BSC-H96 a potom VfB-FCB... inak tiež len zostrihy, takže som to ani nerobil...ale urobil som si akúsi zostavu podľa mojich sympaií...

Reagovat
smazaný uživatel

Moja zostava kola : Roman Burki (BVB) - Salif Sané (H96), Toni Šunjič (VFB), Pavel Kaderábek (TSG), Matthias Ginter (BVB) - Christian Pulisič (BVB), Daniel Didavi (VFB), Bruno Hernrique (VFL) - Chicharito (LEV), Anthony Modeste (FCK), Ramos (BVB)

Reagovat
Rudnevs

Ináč čo povieš na to, že by ku vám mohla prísť Hannoverská trojica?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele