29. kolo
09.04.2016 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05 1:1

Ani velkolepý triumf v Lize mistrů nad Realem Madrid Vlkům nepomohl. Ambiciózní tým v Bundeslize opět ztratil, doma v přímém boji o poháry pouze remizoval s Mainzem 1:1 a nadále tak ztrácí na Evropu šest bodů. Obě mužstva tak zůstávají přímými konkurenty v bitvě o elitní šestku.

V první půli toho moc k vidění nebylo; oba týmy zvolily spíše opatrnou taktiku, hrálo se od vápna k vápnu a souboj byl zcela vyrovnaný. První větší šancí byl pokus André Schürrleho, který také rovnou skončil úvodním gólem - ve skvělé formě hrající reprezentant, který za Mainz nastupoval mezi lety 2006 a 2011, přeloboval vybíhajícího Lorise Kariuse efektním dloubákem. Asistenci si připsal Bruno Henrique.

Mainz se ale nenechal zastrašit a ve zbytku utkání byl jasně lepším týmem; na Vlcích se čím dál více projevovala únava z náročného duelu s Realem. První šanci ještě Yunus Malli zahodil, když tváří v tvář brankáři Koenu Casteelsovi vystřelil slabě a dovolil belgickému strážci pohodlně zasáhnout. Tatáž situace se málem opakovala i v další příležitosti, tentokrát však už Jairo Samperio projevil více snahy a Casteelse prostřelil. 1:1.

Nebýt Casteelse, nejspíš by nálada v domácím táboře byla ještě horší. Benagliův náhradník se s narůstajícím tlakem hostů popasoval skvěle, parádním zákrokem zlikvidoval šanci Christiana Clemense a poradil si i s další nebezpečnou střelou Samperia. V samém závěru pak ještě pohřbil naděje Vlků na výhru stoper Dante, který se v nastaveném čase nechal po druhé žluté kartě vyloučit. Domácí tak nakonec mohou být za bod ještě rádi, jejich sebevědomí před úterní odvetou Ligy mistrů na Santiago Bernabeu však dostalo pořádnou ránu.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele