29. kolo
09.04.2016 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - SV Darmstadt 1:2

Darmstadt udělal výrazný krok k záchraně, když v Hamburku překvapivě triumfoval 2:1. Zatímco domácí tak stále nemají jistotu setrvání, hostující nováček posílil svoje šance na překvapivé přežití. O branky vítězů se postarali Aytac Sulu a Jerome Gondorf, za HSV pouze snižoval Lewis Holtby.

Liliím se letos na cestách daří výborně; mimo vlastní stadion jsou čtvrtým nejlepším bundesligovým týmem. Potvrdily to i dnes, i když to chvíli trvalo. Skóre otevřel ještě před změnou stran aktivní Sulu, který se jako první probil k míči po přímém kopu Konstantina Rausche a uklidil jej k pravé tyči. To se psala 38. minuta. Pro Sulua šlo o sedmý gól probíhající sezony.

Pojišťující branku přidali hosté ve druhém dějství. Není překvapením, že u toho byl Sandro Wagner - útočník Lilií je v roce 2016 vůbec nejlepším střelcem soutěže s osmi trefami, dnes se však převtělil do role asistenta. Jeho přesný pas zpracoval Gondorf a z bezprostřední blízkosti vsítil svůj vůbec první gól bundesligové kariéry.

Na konsolidační trefu si domácí museli počkat až do nastaveného času, a to už bylo pozdě. Holtby se probil mezi dva bránící hráče a snížil na 1:2, na body to ale nestačilo. Hamburk tak má nyní pouze šestibodový náskok na barážovou příčku, na níž skončil v předcházejících dvou sezonách.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1X

Reagovat
Noustress

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele