29. kolo
10.04.2016 17:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 0:2

Druhé dnešní derby už vítěze poznalo. Na rozdíl od toho, ve kterém se střetly Schalke s Borussií Dortmund.

1. FC Köln s Bayerem Leverkusen proti sobě nastoupili po osmapadesáté a byli to hosté, kdo si vytvořil první brankové příležitosti. Nejprve se o slovo přihlásil Hakan Calhanoglu (jak jinak, než z přímého kopu) a následně hlavičkoval Vladlen Jurčenko. Následně svými hlavami minuli zařízení Dominic Maroh a Anthony Modeste.

Pak už přišel na pořad večera (či velmi pozdního odpoledne) první gól utkání. Psala se konkrétně 39. minutě, když Karim Bellarabi šikovně posunul balon do velkého čtverce na nabíhajícího si Juliana Brandta, jenž z voleje prostřelil Timo Horna - 0:1. A za pět minut Peter Stöger na lavičce zase jen nevěřícně kroutil hlavou.

K Bellarabimu doputoval zleva míč na hranici pokutového území a následně přiťuknul do běhu Javieru Hernándezovi, který propálil domácí jedničku podruhé a celkově zaznamenal už svou šestnáctou trefu v sezoně, díky čemuž obsazuje v tabulce střelců čtvrté místo za Robertem Lewandowskim, Pierre-Emerickem Aubameyangem a Thomasem Müllerem.

Hned po změně stran mohl snížit Maroh, ale jeho hlavička nebyla přesná. V 55. minutě došlo na další souboj Chicharito vs Horn, ovšem tentokrát z něj vyšel vítězně druhý jmenovaný. Nedlouho poté hlavičkoval Simon Zoller, ale Bernd Leno jeho pokus ve spolupráci s brankovou konstrukcí zneškodnil. Pak vychytal i Bittencourta, když se na něj řítil zcela osamocen, a volej Zollera směřoval nad.

V 82. minutě zakončil Calhanoglu rychlý kontr přihrávkou na Kiesslinga, nicméně Horn si poradil. Poslední šanci si připsal Marcel Hartel. A přinutil jí Lena k famóznímu zákroku. V samotném závěru byl ošklivě faulován Admir Mehmedi a následná strkanice vyústila ve vyloučení Bittencourta a Wendella.

Die Werkself tedy poskočili na čtvrtou příčku a v dubnu se ještě potkají s Eintrachtem Frankfurt, Schalke 04 a Herthou BSC. Köln je se čtyřiatřiceti body jedenáctý s šestibodovým náskokem na Werder Brémy, který zaujímá barážový post. Na Kozly čekají v následujících třech duelech Mohuč, Darmstadt a Augsburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2X

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

4 zápasy ze 7 skončily prohrou favorita. Snad tento nebude pátý, nebo dokonce šestý.

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové book ,at už se to neopakuje- 4 chyby ze 7 zápasu je silná káva. DÍK

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon z 9.

Reagovat
smazaný uživatel

Lehman a Vogt smrt pro Koln.Až se jich zbaví nebudou hrát o padáka!!!!!!!! Doufám,že si toho už konečně trenér všimnul!!!!!!!!! Druhá půlka výkonostně odraz pro Koln bez dvou jmenovaných hráčů.Otevřete už oči a ty dva kopněte do pr........

Reagovat
cologneFC

Lehmann predlzil, takze bude hrat este aj buduci rok... Nie moc stastne riesenie. Ale Vogt dufam pojde po sezone do prdele! Neboj Peto, horsie to nemoze byt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele