Bundesliga - souhrn 25. kola

09.03.2012, 22:21, aktualizováno 11.03.2012, 19:22
Komentáře a souhrny
Bayern neměl vůbec žádné problémy s Hoffenheimem, svému soupeři už v 58. minutě dal sedmý gól a nakonec vyhrál 7:1. Těšit ho může i umazání manka na Dortmund, jelikož ten remizoval v Augsburgu. Znovu ztratil Gladbach, tentokráte doma s Freiburgem. Leverkusen jede s prázdnou z Wolfsburgu. V neděli triumfovaly Werder a Schalke...

Schalke 04 - Hamburger SV 3:1

11.03.2012 17:30

Góly: 5. Teemu Pukki, 26. Christoph Metzelder, 33. Klaas-Jan Huntelaar (pen.) - 45. Gojko Kačar

Schalke duel s Hamburkem zvládlo bez větších potíží, vyhrálo 3:1 a stáhlo tak ztrátu na třetí Mönchengladbach na pouhý bod.

Domácí fotbalisté vstoupili do zápasu tím nejlepším možným způsobem, když se už po pěti minutách ujali vedení. Uchida odcentroval z pravé strany, ve vápně našel neobsazeného Pukkiho, jenž přesně umístěnou hlavičkou překonal gólmana Drobného. V sedmnácté minutě byl Hamburk blízko vyrovnání, ovšem Iličevičovu střelu výborně zblokoval na roh Uchida.

Hosté měli zanedlouho další velmi nadějnou příležitost, v níž se po rychlém brejku zjevil Marsel Jansen, ten ale nakonec trefil pouze boční síť. V 26. minutě naopak udeřilo podruhé v utkání Schalke. Po rohovém kopu se prosadil stoper Christoph Metzelder. Domácí fotbalisté se následně dostali do velké herní pohody a zadákům Hamburku způsobovali místy značné problémy.

V 32. minutě pak přišel zbytečný zákrok hostujícího Westermanna, který v pokutovém území stáhl k zemi Huntelaara, čímž daroval celku z Gelsenkirchenu penaltu. Její exekuce se ujal samotný Huntelaar a s přehledem zvýšil na 3:0. Těsně před přestávkou se ještě prosadil Gojko Kačar a alespoň částečně zdramatizoval průběh utkání.

Po změně stran se hrál opravdu nezáživný fotbal, který diváky na stadiónu rozhodně bavit nemohl. Kromě několika ostrých faulů nebylo dlouhou dobu k vidění téměř nic zajímavého. Až téměř po pětadvaceti minutách hry vystřelil nebezpečně Jurado, jenž Drobného zaměstnal nepříjemnou technickou střelou. Krátce na to pálil ze zajímavé palebné pozice nad břevno zkušený Raúl.

Závěr utkání si už Schalke zkušeně pohlídalo a Hamburku téměř nic nedovolilo. Až v poslední minutě přišla z ničeho nic velká šance hostů. Střely Petriče i Westermanna ale dokázal výborně vyrazit stoper Matip, takže skóre se už neměnilo.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hannover 96 3:0

11.03.2012 15:30

Góly: 31. Claudio Pizarro, 49. Sebastian Prödl, 56. Markus Rosenberg

Weserstadion viděl první vítězství domácích v roce 2012. Schaafovi svěřenci získali tři body za tři góly, avšak úvod utkání příliš nenasvědčoval tomu, že by se měl Werder dotáhnout na pátý Leverkusen na rozdíl pouze jednoho bodu. Jeho hráči však dokázali potrestat hosty za neproměněné šance v první půli.

Bitva o pohárovou Evropu mohla zlomit nepříznivé statistiky jednoho z obou mužstev: Werder se v poslední době trápí na domácím stadionu, Hannover podává pro změnu hamižné výkony na venkovních trávnících. Do sestavy se po delší pomlce navrátil Prödl, jenž se zotavil z obličejového zranění. Trenér hostů Slomka nasadil oproti pohárovému utkání v Lutychu Abdellaoueho, na poslední chvíli pak dal přednost Ya Konanovi před Schlaudraffem.

Byl to právě reprezentant Pobřeží slonoviny, který se přimotal do první vážné akce utkání. Ta nastala ve čtrnácté minutě poté, co Rausch nacentroval balon z levé strany do malého vápna. Tam však nikým nebráněný Ya Konan v bezprostřední blízkosti domácího brankáře Wieseho nepřekonal. Závar pokračoval, jelikož Sokratis neodvrátil míč správně, z levé strany tak opět přišel podobný pas před brémskou svatyni, Sokratis však své zaváhání v těžké pozici před dotírajícími šestadevadesátkami napravil.

Domácí hannoverskou bránu poprvé vážněji ohrozili až po dvaceti minutách hry, kdy Junuzovičův přímí kop z 30 metrů prošel zdí a Zieler musel vytáhnout reflexivní zákrok. Jinak byla hra diktována Slomkovými borci, Hannover se propracoval k několika slibným šancím: z dobrých pozic pálili Rauch, Stindl a Pinto - všichni však vedle nebo do Wieseho. Domácí obrana nefungovala na jedničku, patrná byla absence Nalda, avšak hosté svou herní převahu zužitkovat nedokázali.

Za to bývá tým v současném fotbale jak je známo trestán obdržením gólu do vlastní sítě a nejinak tomu bylo i v tomto případě. Po půlhodině hry zahrával přímí kop Ekici, na jehož vzdušný centr nejlépe zareagoval v malém vápně brémský sniper Pizarro - 1:0. Brémy mohli své vedení do konce poločasu ještě navýšit. Opět to bylo po přímém kopu, po kterém hlavičkoval do tyče Sokratis, odražený balon zametl do brány Rosenberg. Gól však neplatil, jelikož hlavní sudí předtím viděl Pizarrův sporný faul na Hagguiho.

Branka domácího týmu tak jako tak přišla, bylo ta ale již ve druhé půli. Po necelých třech minutách hry opět zahrával standardku Ekici, který tentokrát našel hlavu navrátilce Prödla a Rakušan zavěsil do pravého horního rohu. Z druhého inkasovaného gólu se hosté nedokázali oklepat a v šestapadesáté minutě obdrželi třetí branku. Pizarro šikovně prostrčil balon na nabíhajícího Rosenberga, ten si počkal na pohyb brankáře Zielera a v rozhodující moment jej prostřelil - 3:0.

Hannover hrál nešťastný zápas, což podtrhl v tomto utkání již druhý neuznaný gól, jenž vsítil Ya Konan. Jeho rána se totiž otřela o ležícího Sobiecha, jenž se nacházel v ofsajdu. Zápas se posledních patnáct minut pouze dohrával, o malé vzrušení se v závěru postaral snad jen hannoverský Pander, jenž málem namazal Pizarrovi ke čtvrté brance. Hannover se tedy musí smířit s porážkou, evropské poháry se mu o něco vzdálili.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Borussia Dortmund 0:0

10.03.2012 18:30

Góly: -

Dortmund své vlastní maximum v počtu vyhraných po sobě jdoucích zápasů neposune, překvapivě pod tím bude podepsán statečně vzdorující nováček z Augsburgu, jenž naopak boduje už potřetí za sebou. Náskok BVB se tak tenčí na číslo pět.

Sebevědomá předzápasová slova z domácího tábora nebral před utkáním nikdo až příliš vážně, teda vyjma samotné Borussie a Jürgena Kloppa, jenž své ovečky už zavčasu varoval...ovšem ani to zřejmě nezabralo. Už první akce Augsburgu, při níž centroval do pokutového území Bellinghausen dávala na vědomí, že hosty nečeká s SGL Areně nic snadného nebo snad zadarmo, a to ještě před Hainem míč sebral za minutu dvanáct Weidenfeller!

FCA působil od prvních minut jako úplně jiný celek: sebevědomý, takticky nesmírně vyzrálý a zejména v duchu posledních zápasů nebezpečný směrem dopředu (své by o tom mohla vyprávět Hertha nebo také Hannover). Největší nebezpečí přidělal dortmundské obraně Oehrl - po zimní přestávce, kdy měl konečně pevné zdraví, naplno ukázal a dál ukazuje svůj potenciál. Jeho největší devízou je tvorba hry, mimo to je však velice nebezpečný i v koncovce, což měl na vlastní kůži možnost pocítit Subotić, jehož dlouholetý hráč Werderu snadno přetlačil ve vzdušném souboji, nedůrazná hlavička však byla vítanou navštívenkou u Weidenfellerových dveří.

Borussen, usilující o prodloužení všemožných bundesligových rekordů působili zaskočeně, častokrát až odevzdaně, jakoby ani nechtěli dobývat variabilní defenzivní systém, jenž svým svěřencům ušil na míru protřelý Jos Luhukay. Žlutočerní tak po většinu prvního poločasu hledali cestičku ke zdolání zdi s nápisem Augsburg, to se jim podařilo až ve 40. minutě: Lewandowski prodloužil balón až na hlavu Hummelse, ten i trochu se štěstím na polského kanonýra vrátil a nejlepší střelec BVB užuž směřoval mičudu za brankovou čáru, na poslední chvíli ovšem byl na brankové čáře připraven vytrhnout trn z paty Langkamp.

Krátký oddych na průběhu hry nic významného nezměnil, znovu to byli domácí, kdo se mohl ujmout vedení: během pár minut měli příležitost Bellinghausen, Sankoh a Oehrl, dotáhnout do konce se jim však nadějně vyhlížející akce (i díky Weidenfellerovi) nepodařilo. S přicházející šedesátou minutou se do hry dostal také vestfálský tým, Kagawa ale narazil na Jentzsche, Kehl po zákroku Sankoha žádal u sudího Kirchera pokutový kop marně. Hosté pak také nechali zavzpomínat na minulá utkání - Kubův centr se spojil s hlavou Großkreutze, ten se do balónu opřel parádním způsobem, neméně povedený zákrok měl však na svědomí Jentzsch.

Ani závěrečná půlhodina otevřený projev obou celků nezmírnila, ovšem něco podstatného akcím na obou stranách chybělo, ať už to byl moment překvapení, přesnost ve finální fázi nebo prostě a jasně kvalita. To platilo především pro Augsburg, jenž držel nastavené tempo jenom díky touze, odhodlání a srdci, naproti tomu hra Borussie byla až moc zbrklá, a tak výsledkem musela být dělba bodů, která ani pro jednu stranu nic převratného neřeší.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 3:2

10.03.2012 15:30

Góly: 33. Patrick Helmes, 45. Ashkan Dejagah, 61. Michal Kadlec (vl.) - 3. Stefan Kießling, 90. Eren Derdiyok

Leverkusen se chtěl ve Volkswagen Areně svým fanouškům revanšovat za ostudný políček ze hřiště Barcelony, to se mu ovšem hrubě nepovedlo a domů odjíždí s prázdnou. VfL si tak může už zřejmě definitivně oddechnout, Bayer musí o pohárové místenky válčit dál.

Robin Dutt udělal oproti debaklu na Nou Campu v základní sestavě pouze jednu jedinou změnu, na místo Erena Derdiyoka se postavil André Schürrle. A to se záhy ukázalo jako správná volba: hned po třech minutách našel Rolfes parádním pasem za obranou právě Schürrleho, ten si balón zpracoval a místo zakončení ještě vyzval ke skórování lépe postaveného Kießlinga, jenž nabídnuté šance využil bezezbytku - 0:1. Defenzivní hradba Vlků si vybírala jednu slabší chvilku za druhou...vzápětí byl ten samý hráč opět ve střelecké pozici, tentokrát se mu však postavil do rány obětavý Schäfer, jenž svůj tým zachránil od pohromy.

A rovnou do třetice velká příležitost Werkself: protentokrát chyboval Rodríguez, Bender ale sám na Benaglia recept nenašel, následná Castrova rána byla pro změnu zablokovaná. Magathovi svěřenci v tu chvíli nevěděli, kde jim hlava stojí, do soubojů chodili o pověstný krok pozdě a navíc lacinými, až triviálními chybami v obraně soupeři ještě nahrávali. To se postupem času konečně změnilo, hlavou zakončoval po rohovém kopu Polák, ale mířil vedle branky. Potom své štěstí zkoušel z velmi nadějné pozice i Dejagah, jeho pokus ale zpacifikoval Leno. Zelenobílí se nakonec vyrovnávací branky přece jen dočkali - Hasebeho centr uklidil hlavou na místo určení Helmes - 1:1.

Hrálo se velmi tvrdě - hráči se v osobních soubojích vůbec nešetřili, právě naopak. Po hlavičkovém střetu s Polákem musel nakonec trávník opustit kapitán Simon Rolfes, krvácející český středopolař podstoupil krátké ošetření, do hry se ale vrátil. Právě Polák potom způsobil v dalším souboji krvavé zranění pro změnu Kießlingovi... Těsně před odchodem do kabin ovšem znovu udeřilo, Felipe poslal dlouhý míč dopředu, ten Mandžukić hlavou sklepnul do cesty Dejagahovi, jenž už pálil nechytatelně na zadní tyč - 2:1.

Přestávku zřejmě využili oba trenéři k důrazné domluvě svým ovečkám, po obrátce se totiž živelná hra z obou stran povážlivě zklidnila, absolutní prim hrály teď už pozorné obranné hráze...když už se potom Mandžukić ke střele protlačil, tak jeho přízemní ránu chytil Leno. Na definitivní rozuzlení se čekalo jenom do 61. minuty. Ztrátu míče v podání střídajícího Bellarabiho (střelce čestného zásahu z Barcelony) využil tradičně neunavitelný Dejagah, jehož centr si následně srazil do vlastní svatyně Kadlec - 3:1.

Když už to začínalo vypadat, že se utkání dohraje v klidu, tak se z ničeho nic ocitl ve vápně Bayeru stoper Russ, z obtížné pozice ale o chlup minul levou tyč Lenovy branky. To ale ještě nebyl konec, hostující mužstvo se po standardce Castra a přesné hlavičce Derdiyoka vrátilo na kontakt, srovnat mohl také v nastavení Bellarabi, ten však z blízkosti branku netrefil.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Norimberk 2:1

10.03.2012 15:30

Góly: 2. Nicolai Müller, 22. Mohamed Zidan - 64. Daniel Didavi

Střetnutí Meinzu s rozjetým Norimberkem přineslo tři branky a tři body domácímu celku, jenž se tak zase o něco vzdálil bojům o záchranu. Nadále pokračuje střelecká série Mohameda Zidana, jenž dokázal skórovat i v šestém utkání v řadě.

Hned po pár vteřinách mohl být otevřen gólový účet utkání, když se po pravé straně prosadil do šestnáctky Szalai, avšak Choupo-Moting uprostřed vápna trefil jen tyč. Za minutu se však norimberská síť k potěšení Coface-arény rozvlnila po akci, na jejímž počátku byl opět Szalai, míč pak putoval po ose Zidan - Choupo-Moting k Müllerovi, který po závaru ve vápně zametl balon do brány. V úvodu utkání se Frankové jen stěží přesouvali na polovinu domácích. Poprvé se Norimberk dostal do šance ve čtrnácté minutě, když se Bunjakuova rána ze šestnácti metrů otřela o vnější síť.

Přesto to byli nadále Tuchelovi svěřenci, kdo diktoval tempo hry. V osmnácté minutě potáhl po pravé straně míč autor první branky Müller, ve vápně našel Szalaie, jehož přímou střelu vyrazil brankář Schäfer. O čtyř minuty později však kapitán hostů vytahoval míč z brány, když po přímém kopu Zidana nikdo ve vápně netečoval balon. Kulatý nesmysl doletěl až k pravé tyči, od které se odrazil za čáru - 2:0. Na dvoubrankové vedení se pokoušeli hosté odpovědět zintenzivněným přístupem ke hře, avšak průniky Hlouška a Hegelera k ničemu valnému nevedly. Zodpovědná obrana s Kirchhoffen včele vše bez problému neutralizovala.

Domácí hráli v první půli s chutí, kterou okořenili i nebývale technickou hrou. Ke konci úvodní pětačtyřicetiminutovky srovnali hosté krok a k vidění byl velmi otevřený fotbal. V druhém dějství se domácí poněkud zatáhli a vyčkávali, s čím se budou prezentovat Norimberští. Tato taktika se zezačátku osvědčila, neboť Frankové nebyli schopni získat iniciativu a především Esswein a Bunjaku si v útoku zrovna příliš nerozuměli. Přesto svěřenci trenéra Heckinga na vytouženou branku dosáhli. Po více než hodině hry napřáhl z dvaadvaceti metrů nově příchozí Davidi, jeho ránu tečoval do té doby pozorný Kirchhoff a gólman Wetklo již na změnu směru zareagovat nemohl.

Za deset minut pálil namlsaný Davidi znovu - jeho pokus z uctivé vzdálenosti však skončil vysoko nad bránou. Kromě výrazného Davidiho, jenž se nadále nezdráhal pálit ze všech možných pozic, bylo vidět v následujících minutách na straně hostů zejména mladého Esswein. Ten se nejednou dostal do slibnější šance, avšak k výraznějšímu ohrožení domácí brány mu pokaždé chybělo učinit finální krok. S postupujícím časem se tlak Norimberku navyšoval, avšak branku mohli nakonec vsítit v nastavení domácí: smělé Schäferovo vyběhnutí však nedokázal Ivanschitz z větší vzdálenosti potrestat.

Stav tohoto utkání, které ve druhé půli příliš fotbalové krásy nenabídlo, se již do závěrečného hvizdu nezměnil. Oba celky po tomto duelu nadále drží pozice v relativně klidných vodách středu ligové tabulky. V hostujícím dresu porážka zřejmě nejvíce mrzela kapitána Schäfera, jenž tak nemohl oslavit svůj dvoustý start v nejvyšší německé soutěži.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 0:0

10.03.2012 15:30

Góly: -

Ladná, kombinační hra Mönchengladbachu je zdá se definitivně u ledu, Hříbata nezvládla už třetí utkání v řadě a na titul mohou pomalu, ale jistě zapomenout. Ukazuje se, že úspěchem bude dál udržení pohárových příček, respektive Ligy mistrů.

Utkání bylo zpočátku z obou stran hodně ospalé, Borussia sice začala mít s přibývajícími minutami herně navrch, její ofenzivní výpady však narážely na zformovanou defenzivní linii freiburských, jež nebyla pro mnohdy variabilní Gladbach k překonání. Když už se tak přece jen stalo, Hankeho ránu zpacifikoval Baumann, odražený míč se pak snažil dopravit na místo určení Reus, tomu vystavil pro změnu na brankové čáře stopku Ginter. Na druhé straně měl ojedinělou možnost Freis, z hranice penalty ale nedokázal potrestat chybu v domácí defenzivě. Ve 27. minutě užuž se hnal na branku Reus, před ním však zasáhl Baumann.

Největší možnost prvního dějství potom přišla dvě minuty před odchodem do kabin a byli to hosté z Breisgau, kdo se mohl z ničeho nic otevřít skóre: Schmid rozehrál rohový kop, ten odhlavičkoval dezorientovaný Jantschke na vlastní branku, od břevna se však balón naštěstí pro mladého obránce vrátil zpátky do hřiště.

Ani po změně stran se stroj s názvem Borussia Mönchengladbach do provozních otáček nedostal, spíše tomu bylo naopak - zaměstnaný byl především ter Stegen: Flum, Caligiuri, ani dvakrát Schmid ovšem mladého strážce svatyně nepřekonali, naproti tomu na druhé straně byl Baumann takřka nezaměstnaný. Zkušený taktik Lucien Favre záhy po hodině hry musel reagovat, Hankeho na hřišti nahradil de Camargo. A byl to právě belgický reprezentant, kdo se krátce po svém příchodu mohl zapsat do dějin zlatým písmem - jeho střela se však na zadní tyč nevešla. A když neuspěl ani Ring, spolu s Reusem a Daemsem, zaznamenala Hříbata další velkou ztrátu.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 7:1

10.03.2012 15:30

Góly: 5. Mario Gómez, 12. Arjen Robben (pen.), 18. Toni Kroos, 29. Arjen Robben, 35. Mario Gómez, 48. Mario Gómez, 58. Franck Ribéry - 85. Luiz Gustavo (vl.)

Hoffenheim nastupoval do zápasu proti bavorskému velkoklubu se sebevědomím, avšak na konečný výsledek této konfrontace asi nebudou moci dlouho vyhnat z myslí. FC Bayern si totiž proti týmu ze středu tabulky skvěle zatrénoval a dal tak zapomenout na mizerné výkonu z posledních zápasů.

Domácí na nic nečekali a hned od úvodního hvizdu přesunuli hru k pokutovému území hostů. Hned v páté minutě šel FC Bayern do vedení, když Goméz vysunul na pravé straně Müllera, jehož centrovaný přízemní balon do malého vápna vyrazil Starke přímo před nabíhajícího Goméze, u něhož akce začala. Německý reprezentační útočník zavěsil pod břevno.

To však nemělo být vše - domácí ve svém tlaku neustávali, což resultovalo v dravý průnik Lahma, jenž byl ve vápně zastaven Compperem až za cenu pokutového kopu. Ten ve dvanácté minutě bez problému proměnil tradiční exekutor penalt Robben a gólový odstup Bavorů byl již dvoubrankový. Tlak nadále neustával a hosté se nedokázali zvednout. Tragický byl především výkon obrané řady TSG. To bylo patrné i při třetím gólu Kroose, proti kterému ke konci osmnácté minuty nikdo nepřistoupil a mladý Němec tak měl dost času ze vzdálenosti 24 metrů přesně zamířit k pravé tyči hoffenheimské svatyně.

A to zdaleka nebylo do konce první pětačtyřicetiminutovky vše. Téměř po půlhodině hry přidal druhý zářez Robben. Důvodem čtvrté branky bylo přečíslení hostujících hráčů, kteří se alespoň naoko snažili přesunout hru směrem k Neuerovi. Nizozemec po svém průniku mohl přenechat balon volnému Müllerovi, avšak za pěkné obehrání vyběhlého Starkeho se sám odměnil gólem do prázdné brány. V Allianz-aréně se děly věci i po půlhodině hry, šancí Bayernu bylo nespočet. Jednou takovou z nich byl i Riberyho centr do malého vápna, kde míč šikovně trkl hlavou Goméz a stejně jako Robben přidal na své konto druhou branku.

Hosté působili v první půli bezradně a bylo na nich vidět, jak jimi pětibrankový příděl otřásl. Obrana TSG připomínala panoptikum. Naopak domácí si fotbal užívali a se stejným elánem vstoupili i do druhého dějství. Po třech minutách zkompletoval hattrick Goméz - bylo to opět hlavou, když zužitkoval Robbenův povedený rohový kop. Goméz se tak osamostatnil na špici střelecké tabulky. V padesáté osmé minutě si statistické centrum mohlo zaznamenat sedmou branku - Robben vysunul do běhu Riberyho, jenž byl za svou aktivitu odměněn zásahem po překonání Starkeho na hranici vápna.

Borci Hoffenheimu kroutili na trávníku každou minutu, trenér Babbel setrvával ve stínu na lavičce, koneckonců udělovat taktické pokyny opařeným hráčům ani nemělo smysl. Bavoři se nadále snažili tvořit hru, motivováni mohli být onou magickou desítkou, ke které již nebylo tak daleko. Publikum se nadálo dobře bavilo, dalších gólů Bayernu se však diváci nedočkali. Naopak, v 85. minutě přišlo dosti milosrdné zkorigování skóre, když po podklouznutí Gustava (bývalého hráče Hoffenheimu) upravil na konečných 7:1 Ryan Babel, byť i při samotné dorážce mu zřejmě ještě "dopomohl" vracející se Gustavo. Hoffenheim tak odjíždí z bavorské metropole s debaklem, FC Bayern se druhou nejvyšší výhrou v sezóně namlsal před domácí odvetou proti Basileji v LM.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Hertha BSC 1:0

10.03.2012 15:30

Góly: 36. Christian Clemens

Trenérský návrat Otto Rehhagela na lavičku berlínského celku se zdá se bude obtížnější, než se zprvu očekával - po výhře nad Brémami přišlo další zklamání s Kölnem, strastiplná cesta Herthy tím pádem rozhodně nekončí.

Kozli se mohli po jednozápasové pauze opět spolehnout na sehrané útočné duo Novaković - Podolski a právě to měla být jejich největší útočná hrozba, což se také po chvíli začalo potvrzovat. Domácí měli pár minut na oťukání, potom už ale pěvně uchopili dirigentskou taktovku do svých rukou: Peszko svůj pokus mezi tři tyče nenasměroval, zatímco Brečkův centr před číhajícím Novakovičem odklidil jen tak tak Lell. Hra měla, vyjma neškodné hlavičky Perdedaje naprosto jednoznačný průběh...během krátké chvíle měl dvě velké příležitosti Novaković, nejprve ovšem z malého vápna hlavičkoval nad branku, po téže situaci z 27. minuty branku opět netrefil.

A když už to nešlo kombinačně, tak Brečko napálil míč zpoza vápna, ani jeho pumelice si však prostor tří tyčí nenašla. To se vzápětí mohlo svěřencům Stale Solbakkena pěkně vymstít, Kobiašvili si vzal pod palec standardku, na hranici penalty nejvýše vyrostl Hubník, proti němu se ovšem postavil bezchybný reflex Rensinga! Ve 36. minutě si však český stoper vybral slabší chvilku, Brečko okamžitě míč posunul Clemensovi, jenž ho umístil přesně k pravé tyči, mimo dosah Krafta - 1:0. Novaković mohl záhy přidat pojistku, ale neuspěl, stejně tak jako na opačné straně Lasogga, jehož hlavičku zastavil opět spolehlivý Rensing.

Zkušený harcovník Otto Rehhagel už se nemohl dál na hru svých svěřenců koukat, a tak neváhal hned o pauze sáhnout ke dvěma změnám: Toruna a Lasoggu nahradil na jaře téměř nepoužívaný Ben-Hatira s Ramosem. Ani to však hru berlínského celku příliš nepovzbudilo, definitivně rozseknout mohl zápas Novaković, proti byl ale nejdříve kdo jiný, než Kraft, následně pro změnu hlavičkoval slovinský kanonýr mimo.

Nečekaná šance se pak pro Herthu objevila po hodině hry, kdy byl po souboji s Kobiašvilim, do něhož přišel Jajalo až minutu po dvanácté chorvatský středopolař krátce po svém nástupu na trávník poslán sudím Winkmannem zpátky do šaten. To však mělo jenom jedno vyústění: Kobiašvili měl po kontaktu s Rietherem až moc poznámek, do vzájemné debaty ještě přispěl svým dílem tradiční řečník na straně Kölnu Podolski a výsledkem celé situace byly dvě žluté karty pro gruzínského veterána (jedna za faul) a druhá červená karta na domácí straně, tentokráte pro Podolskiho. Závěrečné minuty mohly přinést kýžené srovnání, ale Raffael, ani Ben-Hatira míč do sítě nedostali.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FC Kaiserslautern 0:0

09.03.2012 20:30

Góly: -

Ofenzivní vozba Kaiserslauternu zdá se být zakletá, nejhůře střílející bundesligový celek opět vyšel naprázdno, i přesto si ale ze Stuttgartu veze příjemný bod. Svěřenci Bruna Labbadii tak nevyužili šanci posunout se na dostřel pohárovým příčkám, hosté zůstávají přikováni na dně.

Rudí ďáblové, povzbuzeni bodovým ziskem a především velmi podařeným výkonem proti Wolfsburgu začali i v Mercedes-Benz Areně bez zbytečného studu, počáteční aktivitu se jim však nedařilo přetavit do kýženého vyústění. To VfB si pohodlně počkalo, až se v desáté minutě z ničeho nic mohlo radovat, Harnik ale z úhlu na Sippela recept nenašel. Hosté byli nebezpeční především zásluhou Sukuty-Pasua, ten ovšem nejdříve zasáhl pod úrovní pasu hlavičkujícího Tasciho, takže z celé akce nic kloudného tak, či tak stejně nebylo a následně vybojoval míč pro Derstroffa, jeho přízemní rána však neměla Ulreicha vyvést z klidu.

Největší příležitost prvního dějství potom přišla na řadu ve 31. minutě: Hajnalův rohový kop ještě na přední tyči hlavou prodloužil Okazaki, po Niedermeierovi se potom dostal k efektnímu, avšak hlavně efektivnímu zakončení přes hlavu Harnik, jeho pokus ale vyrazil vracející se Sippel, i tak by ovšem šel jeho podpis mimo branku. Hned nato pálil Okazaki, jeho dalekonosnou ránu ale zlikvidoval znovu ne příliš jistý Sippel.

I po změně stran pokračoval od obou zúčastněných nepříliš pohledný fotbal, Švábi se neustále snažili překonat soustředěný obranný val FCK, to se jim však nedařilo. Navíc, mohlo znovu udeřit na opačné straně: Wagner udržel balón, posunul ho do strany Tiffertovi, jeho táhlá střela se ovšem mezi tři tyče nevešla, Ulreich by ale stejně byl na místě. Po hodině hry přišel zvýšit útočnou potenci stuttgartských Cacau, ten se krátce po svém nástupu dostal ke střele, přízemní rána ale na Sippela nestačila.

Dalším, kdo měl za úkol oživit zvadlou ofenzivu švábského týmu, byl Julian Schieber, který nahradil do té doby takřka neviditelného Harnika. I bývalý kanonýr Norimberka měl po svém příchodu o motivaci postaráno, stejně tak jako Cacau se hned záhy dostal ke střele, ani on však Sippela nepřekonal. Velice aktivní byl v závěrečných minutách Cacau (na kterém bylo vidět, že bojuje o základní sestavu), ovšem i jeho střelecké pokusy se nesly v duchu nedostatečné razance, a tak se mohl hostující strážce branky, stejně tak jako po dalším pokusu Ibiševiče radovat, podruhé za sebou totiž udržel nulu! Na straně FCK mohl rozhodnout v nastavení Dick, ale branku přestřelil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund25175352:1656
2.Bayern Mnichov25163658:1751
3.Borussia Mönchengladbach25146537:1548
4.Schalke 0425152854:3347
5.Bayer Leverkusen25117738:3240
6.Werder Brémy25116840:3839
7.Hannover 9625811630:3535
8.VfB Stuttgart25961041:3333
9.1. FC Norimberk25941224:3431
10.VfL Wolfsburg25941231:4631
11.1. FSV Mainz 052579937:3930
12.TSG Hoffenheim2579928:3530
13.1. FC Köln25841332:4628
14.Hamburger SV25691029:4527
15.FC Augsburg254111025:3923
16.Hertha BSC25581226:4123
17.SC Freiburg25571330:5222
18.1. FC Kaiserslautern253111116:3220

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (81)

Přidat komentář
jv

Lautern má sice oproti loňsku výrazně kvalitnější hráče, ale zase mi tam chybí taková ta jejich bojovnost, živelnost...prostě ten projev nemá žádnou jasnou tvář, je to všechno takový až moc na náhodu. Tiffert se neustále vzteká, protože si to nemá s kým dát, útočníci odříznutí, obrana hraje pokaždý v jiným složení (Kurz to střídá jako ponožky), tohle nevěstí nic dobrýho... Pořád jsem ale optimista, tak snad se konečně proti Schalke, stejně jako na podzim proberou.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, nevím.. s tou záchranou už to nevidím moc růžově...ale s tím Tiffertem musím souhlasit - neustále se tam vzteká!

Reagovat
smazaný uživatel

16 golů když vemu v potaz že před něma maj 30,respektive 25 a víc...tak ten utok musí být hodně jalový....

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec zase gol. Střelecká sezona.

Reagovat
smazaný uživatel

Momo

Bayern (až na Gustava)

Reagovat
smazaný uživatel

to je v hajzlu, ty vole....

Reagovat
JozkokozleJ

Remiza byt mala.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

No, co si zase nepochopil?

Reagovat
smazaný uživatel

jaka remíza, jo jinak nechapu co tu lezes

Reagovat
JozkokozleJ

To sa ani niet comu divit, ze nechapes.

Reagovat
smazaný uživatel

neotravuj madare

Reagovat
JozkokozleJ

Ty si zacal...

Reagovat
smazaný uživatel

podivej se kdo zacal. ja jsem psal driv nebo ty? vyhledej pomoc

Reagovat
Kenneth

Co kdybys zůstal jen u smajlíků?

Reagovat
smazaný uživatel

co kdybys to bral oběktivně

Reagovat
JozkokozleJ

spravne cesky ma byt: objektivně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

a hele, méněcenný a zakomplexovaný slovák, který leze na cizí web umí líp česky, než ty

Reagovat
smazaný uživatel

banda idiotů

Reagovat
jv

Ty suverénně největší ze všech.

Reagovat
smazaný uživatel

jasně ty konino

Reagovat
godwood

Reagovat
JozkokozleJ

Diky za radu. Od teba znie paradne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Nic si z toho nedělej, takovýhle chudáci se tu občas ukážou.

Reagovat
JozkokozleJ

Ale nerob si starosti. To by som dopadol, kebyze si take prkotiny beriem k srdcu. Tragikomicka snaha SLOSYho prznit vsetko slovenske mi naopak pride usmevna. Asi i preto mi nedalo na neho nereagovat.

Reagovat
smazaný uživatel

tak vy uz na balkane picu víte, čobolaci madarští. čo čo

Reagovat
smazaný uživatel

ty ubožáčku tebe bych si nechal k snídani, sám si koště a mluvíš

Reagovat
jv

Pokračuj...prosím.

Reagovat
smazaný uživatel

Se vám divím, že na něj vůbec reagujete

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
Neuro

Monchengladbach poslední zápasy nepředvádí nic světoborného.. sice v posledních 10 minutách měli hodně šancí ale už to nejsou ty rozjeté hříbata o tom že mi zkazili tiket nemluvě

Reagovat
Staenly10

Tak přeci jen,vydržet to tempo celou sezonu ... Hlavně ať ukopou aspoň to 4. místo,ztmelí se,získají zkušenosti z LM a příští rok můžou být ještě lepší...

Reagovat
Krausio_Real_M

Zidan 6 zápasů, 6 gólů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

borec

Reagovat
jv

Neuvěřitelný. Momo je frajer.

Reagovat
smazaný uživatel

ou, Clemens dával z ofsajdu ale teda nádherný gól

Reagovat
smazaný uživatel

ale Augsburg skvěle šance na titul zase ožila

Reagovat
jv

Je to tak no. Augsburg nás dneska nepustil, vyjma dvou šancí k ničemu, bod je zaslouženej pro oba.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Augsburg zlatej bod.

Reagovat
jv

Ne zlatej, ale zaslouženej. Jinak samo z jejich pohledu je hodně cennej.

Reagovat
JozkokozleJ

Presne tak, bod si odmakali. Ich posledne vykony su pre BL prinosom.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=bDkMOWxylok

co mne ale zaráží je situace v čase cca. 0:23

Reagovat
jv

Jakoby se vsadili...a Hopp vyhrál.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo "vsadili"

Reagovat
jv

No.

Chudák Babbel, tomu není AA souzená...

Reagovat
JozkokozleJ

Vysvetlenie toho by ma ozaj zaujimalo (trebars - fanda od detstva...).

Reagovat
smazaný uživatel

...a Volker Finke opouští FC Köln

Reagovat
jv

Je to škoda no, očividně tam byly nějaký spory (je asi jasný o čem/kom...) a vyústilo to v tohle, velká škoda pro Kozly.

Reagovat
smazaný uživatel

jj zítra budem vědět víc (o to víc mne mrzí, že neuvidim Doppelpass)

Reagovat
jv

Já asi taky ne... Od Vánoc jsem ho neviděl snad ani jednou, většinou je na programu něco jinýho a ty sestřihy předtím si vždycky říkám, že musím stihnout, ale nikdy nevstanu a nebo mi to prostě tak jako tak nevyjde.

Reagovat
JozkokozleJ

Videl som zatial tri zapasy z tohoto kola, ale iba jeden gol. Tiez sa vam zda, ze v poslednej dobe je tych zapasov 0:0 o nieco viac?

Reagovat
jv

Máš pravdu. Od Vánoc jich je podstatně víc, tohle kolo už tři, minule byla jedna taky...ale to už je asi od toho prosince tak nějak pravidlem, co jsem koukal.

Reagovat
smazaný uživatel

uf, tak to jsem si konečně vytáhl zajímavý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Já viděl jeden a viděl sem jich osmkrát víc.

Reagovat
smazaný uživatel

neskutecne peklo od te cervene. Zazil sem balkan, Polsko ale az tady mi sel mraz po zadech z toho frenetickeho piskotu. A pak nabeh chulosu na plot byl taky dobrej. Celkove parada, nenudil sem se tak jako v AA pri zabase Bayernu s Herthou (btw, i ted byli fans BSC daleko lepsi nez v Mnichove, byli slyset takrka celou dobu). A dneska na pamatky (ta echt katedrala v centru, to mi taky vyrazilo dech :) )

Reagovat
smazaný uživatel

...a to fans FCN vyvěšovali transparent "Mit uns ohne Gewalt" (nebo tak podobně)

Reagovat
smazaný uživatel

nevis nahodou, proc nemeli vyvesene vlajky resp. kdyz meli, tak jeste obracene a poradne zacli fandit az ve druhem polocase? Nejaky protest?

Reagovat
Kepy_FCB

jinak tohle je dost síla c předvedl Babelsberg

http://www.hooligans.cz/view.php?cisloclanku=2012030017

Reagovat
j_mrazik

Vyfotil jsi tu katedrálu? Mně se nevešla z žádnýho rohu náměstí do foťáku.

Reagovat
smazaný uživatel

asi patnáctkrát, ten kolos se nevejde do jednoho snímku Ale ten Dóm, to je masakr, větší chrám sem snad nikdy neviděl. Celkově se mi Koln líbil a hlavně fanatici, lepší než vandráci z Bayernu Mnichov

Reagovat
smazaný uživatel

musíš na rezervu z áčka je vyštval Uli a Neuer

Reagovat
smazaný uživatel

no, viděl sem už fotky z rezervy Bayernu

Reagovat
Bayern +

Bayern Škoda, že som to nevidel.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayeeeeeeern!Jen tak dál hoši!Zápas byl z naší strany fantazie.

Reagovat
smazaný uživatel

i hala Bayern Nejlepší

Reagovat
stas87

werder minule taky podobny zapas zahral werder doma a prehral 1.fcn,tentoraz sa to otocilo a navyse,prodl gol

ten koln okrem tej katedraly a tv veze nic moc neponuka krajsi bol mnichov

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Babel a jeho vyjádření, ten má asi hlavu taky v oblacích

Reagovat
smazaný uživatel

"V neděly triumfovaly Werder a Schalke... "

to bije do oci neskutecnym zpusobem

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ono to je spravne, Werder a Schalke = ty kluby, je to masculinum nezivotne, neni duvod pro mekke i.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš jde o tu neděli Asi to až tak do očí nebije

Reagovat
smazaný uživatel

Jezis, tak to jsem si vubec nevsimla :-D, je fakt, ze ocekavam chyby spise v koncovkach pricesti minuleho, tak jsem nedeli nejak preskocila.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak koukám, že jsem o nic nepřišel, když jsem odešel od zápasu po poločasu. Jinak si prostě nemůžu pomoct, ale vidím velký rozdíl ve hře s/bez Jurada. S ním to má aspoň trochu nějakou myšlenku, nějak to vypadá. Bez něj mi to přijde jako taková okopávaná na náhodu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele