25. kolo
10.03.2012 15:30 CET
7 : 1
(5:0)

Reportáž

Hoffenheim byl v Allianz-aréně jako na střelnici, inkasoval sedmkrát

Hoffenheim nastupoval do zápasu proti bavorskému velkoklubu se sebevědomím, avšak na konečný výsledek této konfrontace asi nebudou moci dlouho vyhnat z myslí. FC Bayern si totiž proti týmu ze středu tabulky skvěle zatrénoval a dal tak zapomenout na mizerné výkonu z posledních zápasů.

Domácí na nic nečekali a hned od úvodního hvizdu přesunuli hru k pokutovému území hostů. Hned v páté minutě šel FC Bayern do vedení, když Goméz vysunul na pravé straně Müllera, jehož centrovaný přízemní balon do malého vápna vyrazil Starke přímo před nabíhajícího Goméze, u něhož akce začala. Německý reprezentační útočník zavěsil pod břevno.

To však nemělo být vše - domácí ve svém tlaku neustávali, což resultovalo v dravý průnik Lahma, jenž byl ve vápně zastaven Compperem až za cenu pokutového kopu. Ten ve dvanácté minutě bez problému proměnil tradiční exekutor penalt Robben a gólový odstup Bavorů byl již dvoubrankový. Tlak nadále neustával a hosté se nedokázali zvednout. Tragický byl především výkon obrané řady TSG. To bylo patrné i při třetím gólu Kroose, proti kterému ke konci osmnácté minuty nikdo nepřistoupil a mladý Němec tak měl dost času ze vzdálenosti 24 metrů přesně zamířit k pravé tyči hoffenheimské svatyně.

A to zdaleka nebylo do konce první pětačtyřicetiminutovky vše. Téměř po půlhodině hry přidal druhý zářez Robben. Důvodem čtvrté branky bylo přečíslení hostujících hráčů, kteří se alespoň naoko snažili přesunout hru směrem k Neuerovi. Nizozemec po svém průniku mohl přenechat balon volnému Müllerovi, avšak za pěkné obehrání vyběhlého Starkeho se sám odměnil gólem do prázdné brány. V Allianz-aréně se děly věci i po půlhodině hry, šancí Bayernu bylo nespočet. Jednou takovou z nich byl i Riberyho centr do malého vápna, kde míč šikovně trkl hlavou Goméz a stejně jako Robben přidal na své konto druhou branku.

Hosté působili v první půli bezradně a bylo na nich vidět, jak jimi pětibrankový příděl otřásl. Obrana TSG připomínala panoptikum. Naopak domácí si fotbal užívali a se stejným elánem vstoupili i do druhého dějství. Po třech minutách zkompletoval hattrick Goméz - bylo to opět hlavou, když zužitkoval Robbenův povedený rohový kop. Goméz se tak osamostatnil na špici střelecké tabulky. V padesáté osmé minutě si statistické centrum mohlo zaznamenat sedmou branku - Robben vysunul do běhu Riberyho, jenž byl za svou aktivitu odměněn zásahem po překonání Starkeho na hranici vápna.

Borci Hoffenheimu kroutili na trávníku každou minutu, trenér Babbel setrvával ve stínu na lavičce, koneckonců udělovat taktické pokyny opařeným hráčům ani nemělo smysl. Bavoři se nadále snažili tvořit hru, motivováni mohli být onou magickou desítkou, ke které již nebylo tak daleko. Publikum se nadálo dobře bavilo, dalších gólů Bayernu se však diváci nedočkali. Naopak, v 85. minutě přišlo dosti milosrdné zkorigování skóre, když po podklouznutí Gustava (bývalého hráče Hoffenheimu) upravil na konečných 7:1 Ryan Babel, byť i při samotné dorážce mu zřejmě ještě "dopomohl" vracející se Gustavo. Hoffenheim tak odjíždí z bavorské metropole s debaklem, FC Bayern se druhou nejvyšší výhrou v sezóně namlsal před domácí odvetou proti Basileji v LM.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

snivaj dalej

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli vyhrajeme aspoň 3:0,přejdeme i přes Basilej. BAYERN!!!!!

Reagovat
Giovanni

Bolo to super!!! Také isté nešťastie čaká na Basel,Bayern je jediny mančaft,krorého sa obáva aj Barca,už sa nemôžem dočkať vzajomného stretnutia,určite ktomu v krátkom čase príde,a verím,že budeme úspešny!!! BAYERN je pre mňa ťažká srdcovka už viac ako 30rokov,a navždy zostane!!! Som rád,že sme na jednej lodi! Posielam srdečný pozdrav do Čiech!

Reagovat
smazaný uživatel

Welcome back, MARIOO!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

BRAVO Kam se hrabe cunami ve fukušimě!!! Hofenheim byl rozbitej na kousky a věřím, že BAYERN nikdo nezastaví Fc Bayern Munchen

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tady!!!Forma se vrátila,teď rozsekáme všechny/!!!!!BAYERN !!!!!BAYERN!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

forma na domaci pude nikam neodesla, problem mame s formou venku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele