25. kolo
11.03.2012 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Brémy si po dvou porážkách spravily chuť na Hannoveru

Weserstadion viděl první vítězství domácích v roce 2012. Schaafovi svěřenci získali tři body za tři góly, avšak úvod utkání příliš nenasvědčoval tomu, že by se měl Werder dotáhnout na pátý Leverkusen na rozdíl pouze jednoho bodu. Jeho hráči však dokázali potrestat hosty za neproměněné šance v první půli.

Bitva o pohárovou Evropu mohla zlomit nepříznivé statistiky jednoho z obou mužstev: Werder se v poslední době trápí na domácím stadionu, Hannover podává pro změnu hamižné výkony na venkovních trávnících. Do sestavy se po delší pomlce navrátil Prödl, jenž se zotavil z obličejového zranění. Trenér hostů Slomka nasadil oproti pohárovému utkání v Lutychu Abdellaoueho, na poslední chvíli pak dal přednost Ya Konanovi před Schlaudraffem.

Byl to právě reprezentant Pobřeží slonoviny, který se přimotal do první vážné akce utkání. Ta nastala ve čtrnácté minutě poté, co Rausch nacentroval balon z levé strany do malého vápna. Tam však nikým nebráněný Ya Konan v bezprostřední blízkosti domácího brankáře Wieseho nepřekonal. Závar pokračoval, jelikož Sokratis neodvrátil míč správně, z levé strany tak opět přišel podobný pas před brémskou svatyni, Sokratis však své zaváhání v těžké pozici před dotírajícími šestadevadesátkami napravil.

Domácí hannoverskou bránu poprvé vážněji ohrozili až po dvaceti minutách hry, kdy Junuzovičův přímí kop z 30 metrů prošel zdí a Zieler musel vytáhnout reflexivní zákrok. Jinak byla hra diktována Slomkovými borci, Hannover se propracoval k několika slibným šancím: z dobrých pozic pálili Rauch, Stindl a Pinto - všichni však vedle nebo do Wieseho. Domácí obrana nefungovala na jedničku, patrná byla absence Nalda, avšak hosté svou herní převahu zužitkovat nedokázali.

Za to bývá tým v současném fotbale jak je známo trestán obdržením gólu do vlastní sítě a nejinak tomu bylo i v tomto případě. Po půlhodině hry zahrával přímí kop Ekici, na jehož vzdušný centr nejlépe zareagoval v malém vápně brémský sniper Pizarro - 1:0. Brémy mohli své vedení do konce poločasu ještě navýšit. Opět to bylo po přímém kopu, po kterém hlavičkoval do tyče Sokratis, odražený balon zametl do brány Rosenberg. Gól však neplatil, jelikož hlavní sudí předtím viděl Pizarrův sporný faul na Hagguiho.

Branka domácího týmu tak jako tak přišla, bylo ta ale již ve druhé půli. Po necelých třech minutách hry opět zahrával standardku Ekici, který tentokrát našel hlavu navrátilce Prödla a Rakušan zavěsil do pravého horního rohu. Z druhého inkasovaného gólu se hosté nedokázali oklepat a v šestapadesáté minutě obdrželi třetí branku. Pizarro šikovně prostrčil balon na nabíhajícího Rosenberga, ten si počkal na pohyb brankáře Zielera a v rozhodující moment jej prostřelil - 3:0.

Hannover hrál nešťastný zápas, což podtrhl v tomto utkání již druhý neuznaný gól, jenž vsítil Ya Konan. Jeho rána se totiž otřela o ležícího Sobiecha, jenž se nacházel v ofsajdu. Zápas se posledních patnáct minut pouze dohrával, o malé vzrušení se v závěru postaral snad jen hannoverský Pander, jenž málem namazal Pizarrovi ke čtvrté brance. Hannover se tedy musí smířit s porážkou, evropské poháry se mu o něco vzdálili.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
stas87

medzi hannoverom a werderom v priemeru padne 4,1 golu na zapas,cize to slubuje podat over,ale v poslednom case werder prestal strielat golov a hannover vyhrava o gol,tazky tip

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

boha 6:0 to malo byť čo tí rozhodcovia pískali to som ani v dedinskej lige nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

ze Hannoveru neuznali gol ok ale ze Werderu to tam skoro ani autor nespomenie a este dve situacie kde Pizarrovi odpiskal faul ked sa sikovne prestrikoval cez 3 obrancov jeden kaľavný spadol inak by bol gól a Ekiči tiež nebol v offside keď už strielal na bránu. grciam z vykonu rozhodcov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele