25. kolo
10.03.2012 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussen nezůstali pozadu a překvapivě remizovali na půdě FCA

Dortmund své vlastní maximum v počtu vyhraných po sobě jdoucích zápasů neposune, překvapivě pod tím bude podepsán statečně vzdorující nováček z Augsburgu, jenž naopak boduje už potřetí za sebou. Náskok BVB se tak tenčí na číslo pět.

Sebevědomá předzápasová slova z domácího tábora nebral před utkáním nikdo až příliš vážně, teda vyjma samotné Borussie a Jürgena Kloppa, jenž své ovečky už zavčasu varoval...ovšem ani to zřejmě nezabralo. Už první akce Augsburgu, při níž centroval do pokutového území Bellinghausen dávala na vědomí, že hosty nečeká s SGL Areně nic snadného nebo snad zadarmo, a to ještě před Hainem míč sebral za minutu dvanáct Weidenfeller!

FCA působil od prvních minut jako úplně jiný celek: sebevědomý, takticky nesmírně vyzrálý a zejména v duchu posledních zápasů nebezpečný směrem dopředu (své by o tom mohla vyprávět Hertha nebo také Hannover). Největší nebezpečí přidělal dortmundské obraně Oehrl - po zimní přestávce, kdy měl konečně pevné zdraví, naplno ukázal a dál ukazuje svůj potenciál. Jeho největší devízou je tvorba hry, mimo to je však velice nebezpečný i v koncovce, což měl na vlastní kůži možnost pocítit Subotić, jehož dlouholetý hráč Werderu snadno přetlačil ve vzdušném souboji, nedůrazná hlavička však byla vítanou navštívenkou u Weidenfellerových dveří.

Borussen, usilující o prodloužení všemožných bundesligových rekordů působili zaskočeně, častokrát až odevzdaně, jakoby ani nechtěli dobývat variabilní defenzivní systém, jenž svým svěřencům ušil na míru protřelý Jos Luhukay. Žlutočerní tak po většinu prvního poločasu hledali cestičku ke zdolání zdi s nápisem Augsburg, to se jim podařilo až ve 40. minutě: Lewandowski prodloužil balón až na hlavu Hummelse, ten i trochu se štěstím na polského kanonýra vrátil a nejlepší střelec BVB užuž směřoval mičudu za brankovou čáru, na poslední chvíli ovšem byl na brankové čáře připraven vytrhnout trn z paty Langkamp.

Krátký oddych na průběhu hry nic významného nezměnil, znovu to byli domácí, kdo se mohl ujmout vedení: během pár minut měli příležitost Bellinghausen, Sankoh a Oehrl, dotáhnout do konce se jim však nadějně vyhlížející akce (i díky Weidenfellerovi) nepodařilo. S přicházející šedesátou minutou se do hry dostal také vestfálský tým, Kagawa ale narazil na Jentzsche, Kehl po zákroku Sankoha žádal u sudího Kirchera pokutový kop marně. Hosté pak také nechali zavzpomínat na minulá utkání - Kubův centr se spojil s hlavou Großkreutze, ten se do balónu opřel parádním způsobem, neméně povedený zákrok měl však na svědomí Jentzsch.

Ani závěrečná půlhodina otevřený projev obou celků nezmírnila, ovšem něco podstatného akcím na obou stranách chybělo, ať už to byl moment překvapení, přesnost ve finální fázi nebo prostě a jasně kvalita. To platilo především pro Augsburg, jenž držel nastavené tempo jenom díky touze, odhodlání a srdci, naproti tomu hra Borussie byla až moc zbrklá, a tak výsledkem musela být dělba bodů, která ani pro jednu stranu nic převratného neřeší.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

snivaj dalej

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
kiciN

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 groskreutz2,barrios

Reagovat
smazaný uživatel

ano! Augsburg!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele