25. kolo
09.03.2012 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Znovu remíza. Kaiserslautern si body podělil i se Stuttgartem

Ofenzivní vozba Kaiserslauternu zdá se být zakletá, nejhůře střílející bundesligový celek opět vyšel naprázdno, i přesto si ale ze Stuttgartu veze příjemný bod. Svěřenci Bruna Labbadii tak nevyužili šanci posunout se na dostřel pohárovým příčkám, hosté zůstávají přikováni na dně.

Rudí ďáblové, povzbuzeni bodovým ziskem a především velmi podařeným výkonem proti Wolfsburgu začali i v Mercedes-Benz Areně bez zbytečného studu, počáteční aktivitu se jim však nedařilo přetavit do kýženého vyústění. To VfB si pohodlně počkalo, až se v desáté minutě z ničeho nic mohlo radovat, Harnik ale z úhlu na Sippela recept nenašel. Hosté byli nebezpeční především zásluhou Sukuty-Pasua, ten ovšem nejdříve zasáhl pod úrovní pasu hlavičkujícího Tasciho, takže z celé akce nic kloudného tak, či tak stejně nebylo a následně vybojoval míč pro Derstroffa, jeho přízemní rána však neměla Ulreicha vyvést z klidu.

Největší příležitost prvního dějství potom přišla na řadu ve 31. minutě: Hajnalův rohový kop ještě na přední tyči hlavou prodloužil Okazaki, po Niedermeierovi se potom dostal k efektnímu, avšak hlavně efektivnímu zakončení přes hlavu Harnik, jeho pokus ale vyrazil vracející se Sippel, i tak by ovšem šel jeho podpis mimo branku. Hned nato pálil Okazaki, jeho dalekonosnou ránu ale zlikvidoval znovu ne příliš jistý Sippel.

I po změně stran pokračoval od obou zúčastněných nepříliš pohledný fotbal, Švábi se neustále snažili překonat soustředěný obranný val FCK, to se jim však nedařilo. Navíc, mohlo znovu udeřit na opačné straně: Wagner udržel balón, posunul ho do strany Tiffertovi, jeho táhlá střela se ovšem mezi tři tyče nevešla, Ulreich by ale stejně byl na místě. Po hodině hry přišel zvýšit útočnou potenci stuttgartských Cacau, ten se krátce po svém nástupu dostal ke střele, přízemní rána ale na Sippela nestačila.

Dalším, kdo měl za úkol oživit zvadlou ofenzivu švábského týmu, byl Julian Schieber, který nahradil do té doby takřka neviditelného Harnika. I bývalý kanonýr Norimberka měl po svém příchodu o motivaci postaráno, stejně tak jako Cacau se hned záhy dostal ke střele, ani on však Sippela nepřekonal. Velice aktivní byl v závěrečných minutách Cacau (na kterém bylo vidět, že bojuje o základní sestavu), ovšem i jeho střelecké pokusy se nesly v duchu nedostatečné razance, a tak se mohl hostující strážce branky, stejně tak jako po dalším pokusu Ibiševiče radovat, podruhé za sebou totiž udržel nulu! Na straně FCK mohl rozhodnout v nastavení Dick, ale branku přestřelil.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele