25. kolo
10.03.2012 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Norimberk 2:1

Střetnutí Meinzu s rozjetým Norimberkem přineslo tři branky a tři body domácímu celku, jenž se tak zase o něco vzdálil bojům o záchranu. Nadále pokračuje střelecká série Mohameda Zidana, jenž dokázal skórovat i v šestém utkání v řadě.

Hned po pár vteřinách mohl být otevřen gólový účet utkání, když se po pravé straně prosadil do šestnáctky Szalai, avšak Choupo-Moting uprostřed vápna trefil jen tyč. Za minutu se však norimberská síť k potěšení Coface-arény rozvlnila po akci, na jejímž počátku byl opět Szalai, míč pak putoval po ose Zidan - Choupo-Moting k Müllerovi, který po závaru ve vápně zametl balon do brány. V úvodu utkání se Frankové jen stěží přesouvali na polovinu domácích. Poprvé se Norimberk dostal do šance ve čtrnácté minutě, když se Bunjakuova rána ze šestnácti metrů otřela o vnější síť.

Přesto to byli nadále Tuchelovi svěřenci, kdo diktoval tempo hry. V osmnácté minutě potáhl po pravé straně míč autor první branky Müller, ve vápně našel Szalaie, jehož přímou střelu vyrazil brankář Schäfer. O čtyř minuty později však kapitán hostů vytahoval míč z brány, když po přímém kopu Zidana nikdo ve vápně netečoval balon. Kulatý nesmysl doletěl až k pravé tyči, od které se odrazil za čáru - 2:0. Na dvoubrankové vedení se pokoušeli hosté odpovědět zintenzivněným přístupem ke hře, avšak průniky Hlouška a Hegelera k ničemu valnému nevedly. Zodpovědná obrana s Kirchhoffen včele vše bez problému neutralizovala.

Domácí hráli v první půli s chutí, kterou okořenili i nebývale technickou hrou. Ke konci úvodní pětačtyřicetiminutovky srovnali hosté krok a k vidění byl velmi otevřený fotbal. V druhém dějství se domácí poněkud zatáhli a vyčkávali, s čím se budou prezentovat Norimberští. Tato taktika se zezačátku osvědčila, neboť Frankové nebyli schopni získat iniciativu a především Esswein a Bunjaku si v útoku zrovna příliš nerozuměli. Přesto svěřenci trenéra Heckinga na vytouženou branku dosáhli. Po více než hodině hry napřáhl z dvaadvaceti metrů nově příchozí Davidi, jeho ránu tečoval do té doby pozorný Kirchhoff a gólman Wetklo již na změnu směru zareagovat nemohl.

Za deset minut pálil namlsaný Davidi znovu - jeho pokus z uctivé vzdálenosti však skončil vysoko nad bránou. Kromě výrazného Davidiho, jenž se nadále nezdráhal pálit ze všech možných pozic, bylo vidět v následujících minutách na straně hostů zejména mladého Esswein. Ten se nejednou dostal do slibnější šance, avšak k výraznějšímu ohrožení domácí brány mu pokaždé chybělo učinit finální krok. S postupujícím časem se tlak Norimberku navyšoval, avšak branku mohli nakonec vsítit v nastavení domácí: smělé Schäferovo vyběhnutí však nedokázal Ivanschitz z větší vzdálenosti potrestat.

Stav tohoto utkání, které ve druhé půli příliš fotbalové krásy nenabídlo, se již do závěrečného hvizdu nezměnil. Oba celky po tomto duelu nadále drží pozice v relativně klidných vodách středu ligové tabulky. V hostujícím dresu porážka zřejmě nejvíce mrzela kapitána Schäfera, jenž tak nemohl oslavit svůj dvoustý start v nejvyšší německé soutěži.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele