Bundesliga - souhrn 23. kola

26.02.2016, 22:24, aktualizováno 28.02.2016, 21:26
Komentáře a souhrny
Frankfurt se rozešel se Schalke bez branek. Dortmund si poradil s Hoffenheimem, zatímco Leverkusen trochu překvapivě nestačil na Mainz. Bayern vyhrál ve Wolfsburgu a znovu se přiblížil k obhajobě mistrovského titulu. Tříbodového zisku se po delší době dočkala Hertha, Hannover uspěl ve Stuttgartu a oživil své naděje na záchranu. Augsburg se rozešel smírně s Gladbachem...

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 0:0

28.02.2016 19:30

Góly: -

Poslední zápas 23. kola Bundesligy nepokračoval v nastoleném nedělním trendu a na rozdíl od ostatních duelů, v nichž padly vždy čtyři branky, odcházeli diváci z Commerzbank-Areny o gólové hody ochuzeni. Blíže vítězství byli hráči Frankfurtu, v nejtěžších chvílích však Schalke podržel Ralf Fährmann.

Mužstvo André Breitenreitera naplno nebodovalo již potřetí utkání v řadě a v tabulce se propadlo až na sedmou příčku. Více jak měsíc rovněž nezvítězil i Eintracht a jelikož se pořadí na chvostu tabulky po tomto kole nezměnilo, zůstává těsně nad sestupovou hranou.

Hosté z Gelsenkirchenu chtěli ve Frankfurtu po téměř šesti letech konečně zvítězit a do vedení mohli jít již po čtyřech minutách hry, kdy Júnior Caicara pěknou průnikovým pasem oslovil Klaase-Jana Huntelaara, ten ovšem z úhlu mířil pouze do boční sítě. Na opačném konci hřiště pak zvonilo břevno, které po centru Szabolcse Husztiho z volného přímého kopu hlavou orazítkoval Marco Russ, a proti následné dorážce Harise Seferoviće se musel reflexivním zákrokem vytáhnout Ralf Fährmann.

Sedmadvacetiletý brankář, jenž v době, kdy ve Veltins Aréně zářil Manuel Neuer, hostoval právě v hesenské metropoli, si ale zákrok večera schoval až do druhého dějství. V 63. minutě Seferović pěkným centrem našel na malém vápně stojícího Alexandera Meiera a vynikající Fährmann tygřím skokem hlavičku svého někdejšího spoluhráče zneškodnil.

Závěr zápasu patřil Königsblauen, jejichž hru oživil především střídající Leroy Sané. Supertalent německého fotbalu v 78. minutě nasadil jesličky Abrahamovi, zakončení mu však na poslední chvíli zblokoval Bastian Oczipka. Pět minut před koncem ještě zaplněný stadion pořádně vystrašil Lukáš Hradecký, jemuž nadělala nečekané problémy dalekonosná rána Hojbjerga, míč se naštěstí pro domácí do sítě nedokutálel.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim 3:1

28.02.2016 17:30

Góly: 80. Henrich Mchitarjan, 85. Adrián Ramos, 90+2. Pierre-Emerick Aubameyang - 25. Sebastian Rudy

Borussia Dortmund udržuje na druhém místě osmibodovou ztrátu na Bayern. Hoffenheimu zase chybí pět bodů na první nesestupovou a nebarážovou pozici.

Dortmundští byli v první pětadvacetiminutovce určitě aktivnějším týmem, ale co to bylo platné, když v jejím závěru skóroval hoffenheimský Sebastian Rudy. Nejprve zpoza vápna střílel Kevin Volland, načež Roman Bürki pouze vyrážel před sebe do prostoru, kde nejrychleji zareagoval zmíněný Sebastian Rudy a v absolutní pohodě překonal domácího brankáře - 0:1.

Žlutočerné inkasovaný gól evidentně zaskočil, díky čemuž mohl zvýšit na 2:0 o čtyři minuty později Volland, ale Bürki svůj tým podržel. Až dvě minuty před závěrem prvního poločasu zaznamenal z přímého kopu Marco Reus první pokus, který mířil mezi tři tyče. Oliver Baumann s ním ale neměl prakticky žádnou potíž.

Hned po příchodu z šaten se střelou do tyče uvedl po dobré práci Ilkay Gündogan. Na druhé straně to zkoušel Mark Uth, nicméně mrštný Bürki výborně zasáhnul. V 58. minutě dostala naděje Hoffenheimu na dobrý výsledek pořádnou trhlinu. Rychlý kontr Dortmundu hasil Rudy tím, že ve středovém kruhu přejel prchajícímu Aubameyangovi achilovky. Zákonitě tedy musel vyfasovat červenou kartu. Ale zvláštní je, že se tomu ještě divil.

Oliver Baumann v tu chvíli věděl, že se do konce zápasu určitě nudit nebude. Nicméně protože si na něj nepřišli Sahin, dvakrát Piszczek a jednoukrát Gündogan, držel ještě po devětasedmdesáti minutách hry svůj tým nad vodou. Jenže hned poté už lovil balon ze sítě. Nakrátko rozehraný roh Tuchelovi svěřenci vykombinovali tak, že se Henrik Mchitarjan ocitnul prakticky sám před brankářem přehodil si balon z pravačky na levačku a střelou na vzdálenější tyč vyrovnal - 1:1.

Za pět minut slavil Signal Iduna Park znovu. Jenom střelcem byl Adrián Ramos, když se po Piszczekově centru z pravé strany ukázkově prosadil hlavou - 2:1. A že to s korunou pro krále střelců myslí Pierre-Emerick Aubameyang vážně, předvedl ve druhé nastavené minutě, když mu po brejku servíroval před prázdnou klec Henrik Mchitarjan - 3:1. Gabonský kanonýr je nyní na dvaadvaceti brankách a na konkurenta Lewandowskiho ztrácí jednu jedinou.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 3:1

28.02.2016 17:30

Góly: 14. Yunus Malli, 32. Jhon Córdoba, 58. Yunus Malli (pen.) - 65. Javier Hernández

Javier "Chicharito" Hernández sice dal zase góla, nicméně jeho Leverkusenu to tentokrát nebylo vůbec nic platné, neboť vcelku překvapivě zanechal všechny tři body v mohučské Coface Areně. A v tabulce se Die Werkself propadli až na šesté místo.

Šance byly k vidění prakticky už od úvodu zápasu, nicméně ujala se až ta třetí. Ve 14. minutě Pablo de Blasis výtečně vyslal Yunuse Malliho, jenž se vřítil do pokutového území, aby mohl efektně i efektivně přelobovat vyběhnuvšího gólmana Bernda Lena - 1:0. Poté si na konto připsal dvě dobré střely Hakan Calhanoglu, leč Loris Karius reagoval fajnově.

Ve 32. minutě to bylo pro domácí barvy ještě veselejší. Hostující obránci si nepočínali úplně nejpřesvědčivěji, takže situace využil Jhon Córdoba a zpoza šestnácti propálil vše, co mu stálo v cestě. Takže zaznamenal svou druhou trefu ve stejném počtu zápasů - 2:0. Ve 35. minutě musel svému brankáři před čárou výrazně vypomoci Roberto Hilbert.

A jen malou chvíli před závěrem první půle se z otočky neprosadil Malli. Do druhého poločasu naskočil místo Jonathana Taha Tin Jedvaj a za méně než čtvrt hodiny stihnul zahrát ve vlastním vápně rukou, díky čemuž se kopala penalta, díky čemuž mohl Yunus Malli přidat svou druhou přesnou trefu v zápase, jelikož volil jistotu - střelu po břevno.

V 65. minutě se Calhanoglův centr ze standardní situace snesl až k Admiru Mehmedimu, jenž byl sice v šestnáctce osamocen, ale na střelu z voleje si netroufnul. Místo toho raději z první přihrával před bránu, kde si míč našel Chicharito a hlavou se prosadil - 3:1. V této sezoně se to mexickému útočníkovi podařilo už čtrnáctkrát.

Ve zbytku zápasu stála za řeč snad jenom Bellarabiho rána, ale ani z ní nezapršelo. Bayer Leverkusen tedy utrpěl už osmou porážku v tomto ročníku, kterou bude třeba kvůli honbě za Ligou mistrů napravit v utkání s Werderem Brémy. Mohuči nyní patří pátá pozice, ale v týdnu se potká s tím nejméně vítaným protivníkem. Zajíždí totiž do Allianz Areny, kde je doma Bayern Mnichov, jenž má po třiadvacetikolech na čele tabulky osmibodový náskok na druhou Borussii Dortmund.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 2:2

28.02.2016 15:30

Góly: 50. Alfred Finnbogason, 53. Caiuby - 33. Raffael, 55. Fabian Johnson

Tak dlouho se nemohli borci ve WWK Areně pořádně prosadit (s výjimkou Raffaela), až se ucho utrhlo a ve druhé půli padly v rozmezí pěti minut tři branky. A nakonec z toho byla remíza.

Už ve 14. minutě měl obrovskou šanci po Wendtově přihrávce kolega Hazard, nicméně z nějakých pěti metrů si s Marwinem Hitzem prostě neporadil. Následně zvolili strategii dlouhých balonů domácí, z čehož mohli těžit Alfred Finnbogason, Raúl Bobadilla, a dokonce i Jan Morávek. Skóre však pořád zůstávalo stejné.

Až do 33. minuty. Po velice specifickém ťukesu se míč dostal až k malému vápnu, odkud s přehledem chladnokrevně zakončoval Raffael, přičemž celou situaci ještě jistil Ibrahima Traoré - 0:1. Už za dvě minuty mohlo být srovnáno, kdyby ovšem Dominic Kohr z nějakých šestnácti metrů nepřestřelil. Poločas tedy vyšel lépe Hříbatům.

Jenže záhy po změně stran se děly věci. V 50. minutě se zblokovaná střela Koo Ja-Cheola odrazila napravo k Paulu Verhaegovi, jehož centr před branku hlavou proměnil ve vyrovnání Alfred Finnbogason - 1:1. Jen o tři minuty později se radost opakovala. Jenom s tím rozdílem, že tentokráte duchapřítomně napálil z vnitřku pokutového území míč na zadní tyč Brazilec Caiuby - 2:1.

Ale 55 minuta přinesla zase změnu stavu. Nico Elvedi přihrál dobře postavenému Fabianu Johnsonovi, jenž z první po zemi překonal Hitze. Nutno dodat, že domácí brankář toho mnoho neviděl - 2:2. Český záložník Jan Morávek už do druhé půle nenaskočil. Zato comebacku po vleklém zranění se v dresu Gladbachu dočkal po sedmašedesáti minutách hry Patrick Herrmann, jenž musel proti své vůli držet 148 dní dlouhý fotbalový půst.

Domácím se však zranili Koo Ja-Cheol a Raúl Bobadilla. V závěru ještě zahrozili Xhaka a Finnbogasson, ale pátá branka už opravdu nepadla. Borussia Mönchengladbach tedy okupuje čtvrtou pozici a chystá se na úterní duel se Stuttgartem, kdežto Augsburg čeká cesta do Wirsol Rhein-Neckar-Areny, protože los mu v rámci 24. kola přisoudil Hoffenheim.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 0:2

27.02.2016 15:30

Góly: 66. Kingsley Coman, 74. Robert Lewandowski

Šlágr kola mezi Wolfsburgem a Bayernem nabídl zajímavou podívanou se šancemi na obou stranách. Větší kvalitu nakonec potvrdil favorizovaný obhájce titulu, zásluhou branek Kingsleyho Comana a Roberta Lewandowskiho si z Volkswagen Arény veze důležité vítězství a na čele si před Dortmundem, který má zápas k dobru, vytvořil již jedenáctibodový náskok.

Nejlepším hráčem utkání se dnes stal Kingsley Coman, jenž byl klíčovou postavou u obou vstřelených gólů. Defenzivu Vlků větral od začátku zápasu, od úvodního hvizdu uplynulo jen několik desítek vteřin, když po průniku devatenáctiletého křídelníka musel zasahovat Koen Casteels a následnou dorážku Douglase Costy z prázdné brány vykopával dobře postavený Ricardo Rodríguez.

Casteelsovi v tuto chvíli švýcarský obránce pomohl, o deset minut později mu však jiný spoluhráč, Naldo, málem nadělal velké problémy, přímý kop Xabiho Alonsa si totiž srazil těsně vedle pravé tyče. Vlastnímu brankáři na druhé straně zatopil i mladík Joshua Kimmich, který se dnes na úkor Mehdiho Benatii trochu překvapivě znovu objevil v základní sestavě, a po jeho nepovedené malé domů musel Manuel Neuer hodně rychle vyběhnout a odkopnout míč před dotírajícím Krusem.

Jednička Bayernu i německé reprezentace musela zanedlouho zasahovat znovu, po Draxlerově centru se tentokrát Max Kruse již dostal do zakončení, Neuer ale jeho hlavičku zlikvidoval. Největší příležitost si domácí vypracovali krátce před odchodem na poločasovou přestávku, důležitou roli opět hráli Draxler s Krusem, po jejichž spolupráci se u balónu na penaltovém puntíku ocitl Marcel Schafer, ve stoprocentní pozici ovšem trestuhodně minul.

Ve druhém dějství se poprvé výrazněji o slovo přihlásil i Robert Lewandowski, jehož neuvěřitelných pět branek z podzimního duelu těchto soupeřů se zapsalo do historie, po exkluzivní akci na jeden dotek po ose Kimmich - Lewandowski - Thiago - Müller ale polský kanonýr přestřelil. Na opačné straně Müller nechtěně vysunul Kruseho, někdejší forward Mönchengladbachu oslovil na zadní tyči číhajícího Juliana Draxlera a jen vynikající Neuer uchránil hosty od inkasovaného gólu.

Pár chvil nato už se svěřenci Pepa Guardioly radovali z vedoucí trefy. Lewandowskeho ránu zblokoval Naldo, načež byl u odraženého míče nejrychleji nikým nehlídaný Coman a přímo z voleje překonal bezmocného Casteelse. Definitivní rozhodnutí pak přišlo čtvrt hodiny před koncem, agilní Coman na pravém křídle obelstil Rodrígueze, v šestnáctce našel Ribéryho a po přiťuknutí zkušeného Francouze šajtlí uzavřel na konečných 0:2 Lewandowski.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - FC Ingolstadt 04 1:1

27.02.2016 15:30

Góly: 7. Josip Drmić - 61. Lukas Hinterseer

Zápas mezi Hamburkem a Ingolstadtem byl spíše boj a fotbalový fajnšmekr se tak při sledování tohoto duelu příliš nenabažil. Favorizovaná družina Bruna Labbadii se ujala brzkého vedení, když se prosadil Josip Drmić, hosté však po zlepšeném výkonu ve druhém poločase dokázali zásluhou Lukase Hinterseera vyrovnat na konečných 1:1.

Lepší vstup do utkání si tradičně zaplněná Imtech Aréna snad ani nemohla přát. Již v 7. minutě předvedli na pravém křídle perfektní kombinaci Artjoms Rudnevs, Nicolair Muller a Aaron Hunt, přičemž posledně jměnovaný pak předložil na stříbrném podnose gól Josipu Drmićovi a ten před prázdnou bránou nepohrdl. Lednová posila z Borussie Mönchengladbach si připsala premiérovou trefu v novém působišti.

O slovo se pak přihlásili i hosté. Z dálky do nejprve zkoušel Pascal Gross, prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil. Do podobných míst jako Gross pálil o chvíli později také Mathew Leckie, jehož spolupráce s Lezcanem snesla přísná měřítka, zakončení už ale tak kvalitní nebylo. Sám Dario Lezcano to po změně stran zkoušel z podobné pozice, jenomže branku rovněž minul.

Rozzuzlení přišlo po hodině hry. Na rohový kop Grosse si na přední tyči naskočil Lukas Hinterseer a René Adler se za jeho dokonale umístěnou hlavičkou jen ohlédl - 1:1. Čtyřiadvacetiletý rakouský reprezentant mohl dokonce deset minut nato sám dokonat obrat, po narážečce s Dannym da Costou ovšem pouze vyprášil rukavice dobře postaveného Adlera. Konečná dělba bodů se dá vzhledem k průběhu zápasu označit za zaslouženou.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Hannover 96 1:2

27.02.2016 15:30

Góly: 18. Timo Werner - 32. Christian Schulz, 83. Christian Schulz

Tak tohle je pořádné překvapení! Hannover šel do utkání se Stuttgartem jako jasný outsider a suverénně nejslabší německý tým roku 2016, zatímco domácí pod vedením kouče Jürgena Kramného atakovali rekordní formu. Také šli podle očekávání do vedení, když se v osmnácté minutě prosadil Werner. Svěřenci Thomase Schaafa však nesložili zbraně a díky dvěma trefám Christiana Schulze nečekaně vítězí 2:1..

Domácím nepomohlo ani úctyhodných sedmnáct rohových kopů; i přes prohru však zůstávají v klidném středu tabulky. Naopak pro hosty je dnešní výsledek obrovskou vzpruhou: stále sice uzavírají tabulku, na 'barážový' Werder však ztrácí už jen čtyři body, na přímou záchranu pět.

Schaafovi muži měli před dnešním výkopem v zádech hrozivou sérii osmi porážek v řadě, dnes jako by se však rozhodli dokázat, že na Bundesligu stále mají. Od úvodních minut byli aktivnějším týmem a Iver Fossum s Kenanem Karamanem donutili stuttgartského strážce Przemyslawa Tytońe k prvním zákrokům. Pak se však naplno ukázal největší problém Die Roten: nefunkční obrana. Zadní linie hostů nepochopitelně zaspala, Timo Werner toho využil a po přímém kopu nikým neatakován hlavičkoval za záda hostujícího kapitána Zielera.

Vedoucí gól Stuttgart probudil; od té doby začali domácí konečně plnit roli favorita, jejich tlak však k ničemu nevedl. Až v samém závěru první půle se do gólových šancí dostali Gentner s Niedermeierem, s tou první si však poradil Zieler a druhou zlikvidoval bránící Oliver Sorg. V té době už na tabuli navíc svítil stav 1:1 - po dlouhých 471 (!) hannoverských minutách bez vstřeleného gólu se ve 32. minutě konečně prosadil hlavičkující Schulz.

Po změně stran se zápas trochu otevřel a vyšší tempo vyhovovalo překvapivě více Hannoveru. Domácí sice mohou žehrat na další zahozené gólovky Alexandru Maxima s Filipem Kostićem, hosté si ale za svůj celkový výkon vítěznou trefu určitě zasloužili. První Schulzovu ránu sedm minut před koncem ještě zlikvidoval Tytoń, na následnou dorážku však už neměl nárok. Schaafovi se tak ohromně ulevilo: Die Roten pod jeho vedením získali první body a stále mohou pomýšlet na záchranu.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - SV Darmstadt 2:2

27.02.2016 15:30

Góly: 33. Anthony Ujah, 89. Claudio Pizarro - 44. Sandro Wagner (pen.), 82. Aytaç Sulu

Tuhý záchranářský souboj mezi Brémami a Darmstadtem nakonec vítěze nepoznal. Domácí přitom vedli po brance Ujaha z 33. minuty, nováček však ještě do poločasu vyrovnal z Wagnerovy penalty a osm minut před koncem otočil skóre Aytac Sulu. Werderu tak alespoň bod zachraňoval až v poslední minutě veterán Pizarro..

Domácí tak odmítli šanci opustit barážovou příčku a opět potvrdili, že se jim před vlastním publikem vůbec nedaří; z jedenácti dosavadních zápasů vyhráli jediný. Dnes jim nepomohl ani solidní výkon, jak deklaruje statistika 16 střel na branku (Darmstadt zaznamenal polovinu). Hosté dokonce měli nižší úspěšnost zkompletovaných přihrávek než 50% (!), přesto ale z hanzovního města odjíždí s cenným bodem, který jim zajišťuje průběžnou třináctou příčku.

Úvod zápasu nabídl podle očekávání především tvrdý boj o střed pole. Šancí bylo pomálu a čekalo se spíše na první chybu. Darmstadt, který začal nekoncentrovaně a jakoby bez herního plánu, se postupem času dostával stále více do hry a Konstantin Rausch s Jerome Gondorfem si vypracovali první šance. Průlom ale přišel na druhé straně: Sambou Yatabaré sklepl hlavou centr do cesty Anthony Ujahovi, který bez problémů uklidil míč do sítě.

Hosté se však nevzdávali a jejich sebevědomí hodně pozvedl klasický gól do šatny. Běžela už 44. minuta, kdy domácí gólman Felix Wiedwald stáhl ve vápně pronikajícího Sandra Wagnera a sám postižený nařízenou penaltu proměnil. Bojovná a vyrovnaná první půle tak skončila nerozhodně.

Ani po změně stran se tempo příliš nezvýšilo; diváci byli svědky pouze několika pološancí, z nichž největší pozornost zaslouží pokusy Ujaha a hostujícího Tobiase Kempeho. Po uplynutí hodiny hry se však Werder najednou prudce zvedl a začal tlačit na vítězný gól; nováčkovi tak nezbývalo než opevnit vlastní vápno a spolehlivě bránit. V 68. minutě se Ujah s Pizarrem málem dočkali, ani jeden z nich však v chaotické situace nedokázal propasírovat míč za čáru.

V další velké šanci mohl rozhodnout Junuzović, obětavý kapitán Sulu však odklidil jeho pokus z brankové čáry - načež navzdory soupeřově tlaku sám dokázal skórovat. Po Kempeho přímém kopu hlavou překonal Wiedwalda a poslal Darmstadt nečekaně do vedení. V drtivém závěru se však Brémám podařilo alespoň vyrovnat; postaral se o to další hlavičkou Pizarro. Na obrat však už domácím nezbýval čas ani síly.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Hertha BSC 0:1

26.02.2016 20:30

Góly: 43. Vedad Ibišević

Bez šedesáti sekund přesně 600 minut. Tak dlouhou čekal Vedad Ibišivić na gól, až se dočkal proti Kölnu a svému týmu, tedy berlínské Staré dámě, vystřelil první výhru v novém roce. A zároveň zajistil, že i po třiadvacátém kole zůstane jistojistě na vynikající třetí příčce tabulky.

Přitom kdyby už po třech minutách hry po přímém kopu Marcela Riiseho těsně neminul Mergim Mavraj, mohlo být všechno jinak. Jenže na kdyby se nehraje, takže byl stav nadále bezbrankový. To platilo i po dvaceti minutách, kdy se ke své příležitosti propracoval Salomon Kalou, nicméně z necelých patnácti metrů rovněž nezamířil přesně.

Ve 24. minutě to z dálky zkoušel Genki Haraguchi a Timo Horn měl co dělat, aby míč dostal nad břevno. Za deset minut našel Bittencourt zimní posilu Filipa Mladenoviće, jenž z úhlu neuspěl. Těsně před poločasem se dočkali hosté. Po dobré akci přiťuknul Kalou bosenskému spoluhráči do vápna, neboť tam číhal zcela neobsazen, a pak poslal balon po zemi přesně na vzdálenější tyč - 0:1.

Hned po změně stran zase o kousek z přímého kopu minul Riise. Pak chtěl odpovědět Haraguchi - tentokráte zblízka, nicméně jeho pokus zablokoval dobrým obranným zásahem Dominic Maroh. V 58. minutě Mladenović zase spolupracoval s Bittencourtem, ale jeho pokus nebyl příliš razantní, tudíž Rune Jarstein mohl nechat děkovat. Více toho čtyřiadvacetiletý Srb nepředvedl, neb byl hned v minutě následující střídán.

Jen z lavičky tedy sledoval, kterak v 73. minutě zřejmě zahrál ve vlastním pokutovém území rukou Per Skjelbred, ale rozhodčí Stieler nechal pokračovat ve hře. Potom se o slovo přihlásil zase Riise, leč z nějakých osmnácti metrů mezi tři tyče znovu netrefil. Stejně tak o chvíli později Jojić. A když už Anthony Modeste Jarsteina překonal, zastavila míč levá tyčka.

A protože přesnost scházela i Gerhardtovi a Marvajovi, radovala se z výhry Hertha. Köln se tedy s největší pravděpodobností po třiadvaceti kolech propadne z deváté pozice o něco níže. V rámci vloženého kola zajíždí do Ingolstadtu, zatímco Hertha BSC přivítá doma na Olympijském stadionu Eintracht Frankfurt.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov23202158:1162
2.Borussia Dortmund23173357:2554
3.Hertha BSC23116631:2439
4.Borussia Mönchengladbach23113945:4036
5.1. FSV Mainz 0523113932:2936
6.Bayer Leverkusen23105832:2635
7.Schalke 0423105831:2935
8.VfL Wolfsburg2387832:3131
9.FC Ingolstadt 042386917:2430
10.1. FC Köln2378824:2929
11.Hamburger SV2377926:3128
12.VfB Stuttgart23841135:4428
13.FC Augsburg23671026:3325
14.SV Darmstadt23671025:3625
15.Eintracht Frankfurt23581027:3723
16.Werder Brémy23561227:4621
17.TSG Hoffenheim23391123:3618
18.Hannover 9623521621:3817

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (90)

Přidat komentář
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehrál Darida, má nějaký menší zranění, nebo ho ten "novoroční" útlum formy stál místo v základu?

Reagovat
Rudnevs

5 žltých kariet

Reagovat
smazaný uživatel

karty

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký novoroční útlum formy?

Reagovat
andrew96

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

v minulých 3 zápasech se mě nelíbil, ale asi jsem už zhýčkaný hrou naší zálohy no

Reagovat
smazaný uživatel

Vedad, to je sturmbannfuhrer Kolik nakonec stala Herthu opce na neho?

Reagovat
Rudnevs

Neviem, celé je to zvláštne, minule som tu dal do OT nejakú expresku o tom. Pravda je že sa o tom takmer vôbec nehovorí, prestúpiť by tam mal, VfB asi dohodne Kravetsa, takže Ibisevica tam už nechcú... Otázka je že za koľko pôjde... Tá opcia bola nastavovaná v dobe keď nikto nevedel že sa mu bude dariť. Nemalo by to byť viac ako 10 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Mno v te expresce bylo, ze tu opci chcou aktivovat uz ted a necekat az do konce sezony, ne? Takze to od te doby neni potvrzeny, ok....

Reagovat
Rudnevs

Ešte nie... Neviem uvidíme.

Reagovat
adalbertus

Pali

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha je tak vysoko??? Konečne klub z Berlína niečo hrá

Reagovat
Rudnevs

Čo ten Alonso?

Reagovat
pistacik11

Reagovat
pistacik11

Paráda, pekarik opäť v základe

Reagovat
smazaný uživatel

Expreska: Hraci Bayernu navstivili nocni kluby.

Vidal jak je zkusene povodil po nejhezcich kurviskach v Turine

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ribery nečekaně mezi těma třema

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Uwe háže buly

Alaba mi překvapil, vypadá, že neumí do pěti počítat.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Rudnevs

Mne sa nepáči ten jeho nový účes.

Reagovat
Uwe háže buly

ty rovný vlasy byly top

Reagovat
Rudnevs

Teraz má na hlave podobné hovno ako Pogba, Coman a spol.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Uwe háže buly

musel ukázat

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer dneska super

Reagovat
stas87

Radsej druhu ligu ako toto trapenie.Ved mi tych novacikov nie sme schopny kombiacne prehrat,to je ostuda.Na co je bojovnost,ked ku nej nikto neprida futbalovost?Radsej diskutovat s protihracmi a rozhodcom.Toto snad dneska nerobil len Ujah,Vestergaard a Grillitsch,inak uplne vsetci,do jednoho.Taky Garcia tymto strasne trpi,ma neustale pocit krivdy,Zlatko to iste.Z tejto krizy ssa vyhrabeme len velmi tazko,tu dost mozno nepomoze ani zmena trenera.

Reagovat
db18

Měli jste vyhodit Bartelse.

Reagovat
stas87

Reagovat
db18

Však on sestoupil snad s každým klubem... zázrak byl, že se to nestalo už v minulé sezoně.

Reagovat
stas87

Aha,tak to ma v tu chvilu vobec nenapadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

*mi

Reagovat
eleven11

Reagovat
Rudnevs

Zatiaľ "iba" s Hansou a St.Pauli.

Reagovat
db18

Tak v BL hrál jen za Hansu a St. Pauli...

Reagovat
Rudnevs

To sú kluby ktoré by zostúpili aj bez Bartelsa. To isté sa dá povedať aj o novej posile Werderu - Thanosovi Petsosovi, zostúpil s Lauternom aj s Fürthom.

Reagovat
Rudnevs

Myslíš že je to horšie ako HSV? Inak mohol by Skripnik poriadne prerobiť zostavu ako dneska Schaaf.

Reagovat
stas87

Tohto rocne HSV hra daleko lepsi futbal,konecne im hra nieco Holtby a aj Hunt.Sem tam sa na to u nich tiez neda pozerat ale pomerne lahko sa dostanu do sance.To u nas nevidis,u nas nie je ziadna lahkost,na vsetko sa nadrieme,hrozne to aj vyzera na tom ihrisku.A ako prerobit? Schaaf ma na lavicke viacero variant,my mame zranenych.

Reagovat
Rudnevs

Myslel som HSV v minulých sezónach. Ale máš pravdu že hráči ako Ostrzolek, Holtby, Hunt, Rudņevs, Adler, Djourou alebo Nicolai Müller sa neskutočne zdvihli aj som si ich obľúbil.

Skripnik tam má tiež pár variánt, napríklad obrana by mohla vyzerať v zložení Gebre, Vestergaard, Dijlobodji, Garcia, tak to vyzeralo asi najlepšie. Potom by mohol hrať trebárs Lorenzen, Veljkovic, Yldirim, Tremmel alebo Jóhannsson.

Inak ako to vyzerá s letnými prestupmi? Minulú sezónu sa tu o prestupoch Werderu rozvinula pekná debata.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako hrali Lászlo a Yatabare?

Reagovat
stas87

Ja som si siel zahrat futbal do haly a odisiel som v 65.minute,cca.Yatabare sa mi pacil,chcel loptu,ponukal sa ale obcas zatdil jednoduchy balon uplne.Kleinsheislera som si vsimol akurat ked prisiel na ihrisko,v tomto ti teda prilis nepomozem.

Reagovat
bayern987

Ribéry hraje jako pán.

Reagovat
smazaný uživatel

Pauli

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Na stopérovi hral v základe mladík Keller. A v základe Dudziak aj Choi.

Reagovat
db18

Finn Snad konečně útočník, který se prosadí

Reagovat
smazaný uživatel

Není to fin, ale Islanďan

Reagovat
db18

Islannďan?

Reagovat
Rudnevs

Finnbogason je tam len na hosťovanie. V lete sa ho snáď ujme niekto sympatickejší v BL

Reagovat
db18

To už nejde...

Reagovat
Rudnevs

Prečo?

Reagovat
db18

Protože už je v tom nejsympatičtejším.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Co máš proti Augsburgu? Příliš bílé dresy?

Reagovat
Rudnevs

Dresy majú celkom pekné. Ide o to že ma neskutočne sralo že furt vyhrávajú v podstate iba vďaka bojovnosti, kvality tam moc nie je aj keď to sa už celkom zlepšuje ( Hitz, Bobadilla, Finnbogason, Koo, Verhaegh )

Ďalej sa mi nepáči ich prestupová politika, tú nemá ani HSV ale oni narozdiel od FCA si tu užili kritiku až, až...

Ide o hráčov Max, Stafylidis, Vogt, Hahn ( pri posledných dvoch si neustrážili výkupku, tiež sa to dá považovať za prestupový fail ) Parkhurst, Petržela, Djurdjič, Matavž....

Reagovat
Rudnevs

Btw - pri písaní komentára som si spomenul že za Augsburg hrá Phillip Max, pritom za Freiburg hrá Maximilian Phillip...

Reagovat
db18

Kdo by si taky u automechanika říkal, že by je někdy mohla mrzet výkupka...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
andrew96

Na jaře zatím žádný zápas nebyl přesvědčivý, ale lepší než nudný Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Porto přesvědčivé bylo a Stutgart taky A pokud se bavíš jen o lize, tak podle mě docela přesvědčivé to bylo s Gladbachem.

Reagovat
andrew96

Jo, původně to bylo myšlené o lize. A zápas s Gladbachem jsem neviděl, to se přiznám.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale podle mě takové zápasy jako dnešní, s Hannoverem, s Ingolstadtem atd. jsou taky důležité. Podívej se na Bayern, ten hraje hovno 90% času ale vždycky jsou z toho tři body

Reagovat
andrew96

Však jo, já jsem rád za každou výhru. Ale už by to proti takovým soupeřům mohlo být trochu klidnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Hahaha že Bayern hra hovno?A to kde pozeráš?Aký Bayern?

Reagovat
Rudnevs

Bayern München

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ty si mysliš že hrá hovno?

Reagovat
Rudnevs

Nehovoril by som že úplné hovno, skôr by som povedal že je to nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Všechny tyto 3 zápasy mě taky hned napadly..

Reagovat
Uwe háže buly

Tohle kolo byl Bayern zábavnější.

Reagovat
andrew96

Kloppo

Reagovat
smazaný uživatel

škoda no.. jediný Emre ho nezklamal

Reagovat
smazaný uživatel

Kopli to jak šulíni

Reagovat
Rudnevs

Slabučké kolo v Kicktippe a to som sa tak snažil

Reagovat
stas87

Neviem preco si dam na tiket na FSV 1X,v kicktippe mam 2:1 ale zmenim to na 1:1. Teraz ma uz zachrani len vyhra Juventusu.Zasrati zabozruti zo Saint-Etienne.

Reagovat
stas87

Podla zostrihu sme mali vyhrat,skoda.Ten vyrovnavajuci gol...tam bol Pizarro v ofsajde,Mathenia vyrazil na roh a potom z rohu Claudio vyrovnal.Takze nam rozhodca pomohol aspon k bodu.Celkovo je ta remiza spravodliva,v prvom polcase mali viac sanci oni,v druhom my.Aj tak sme ostudy,s novacikmi mame jeden jediny bod z dvanastich moznych.

Reagovat
stas87

31 - 31 Punkte aus den ersten 11 Heimspielen einer Saison sind neuer @bundesliga_de Rekord für den @BVB (zuvor max. 28). Heimmacht.

16 - @BVB traf in dieser BL-Saison schon 16-mal in der Schlussviertelstunde - 11 Teams trafen maximal so oft in Halbzeit 2. Gierig.

8 - @CH14_ schoss 6 der letzten 10 BL-Tore von @bayer04fussball, zudem traf er in den letzten 8 BL-Spielen 8-mal. Knipser.

1300 - Christian Schulz´ Doppelpack bedeutet @Hannover96´s 1.300 BL-Tor (in 935 Partien). Jubiläum.

19 - @lewy_official has scored 19 of his 23 BL-goals this season in the 2nd half. That is 1 more than Wolfsburg (18). Gunners.

Reagovat
db18

Lewy

Jinak ale přidám, že Neuer musel zlikvidovat 8 střel, což je jeho osobní ligový rekord v dresu Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele