23. kolo
28.02.2016 17:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim 3:1

Borussia Dortmund udržuje na druhém místě osmibodovou ztrátu na Bayern. Hoffenheimu zase chybí pět bodů na první nesestupovou a nebarážovou pozici.

Dortmundští byli v první pětadvacetiminutovce určitě aktivnějším týmem, ale co to bylo platné, když v jejím závěru skóroval hoffenheimský Sebastian Rudy. Nejprve zpoza vápna střílel Kevin Volland, načež Roman Bürki pouze vyrážel před sebe do prostoru, kde nejrychleji zareagoval zmíněný Sebastian Rudy a v absolutní pohodě překonal domácího brankáře - 0:1.

Žlutočerné inkasovaný gól evidentně zaskočil, díky čemuž mohl zvýšit na 2:0 o čtyři minuty později Volland, ale Bürki svůj tým podržel. Až dvě minuty před závěrem prvního poločasu zaznamenal z přímého kopu Marco Reus první pokus, který mířil mezi tři tyče. Oliver Baumann s ním ale neměl prakticky žádnou potíž.

Hned po příchodu z šaten se střelou do tyče uvedl po dobré práci Ilkay Gündogan. Na druhé straně to zkoušel Mark Uth, nicméně mrštný Bürki výborně zasáhnul. V 58. minutě dostala naděje Hoffenheimu na dobrý výsledek pořádnou trhlinu. Rychlý kontr Dortmundu hasil Rudy tím, že ve středovém kruhu přejel prchajícímu Aubameyangovi achilovky. Zákonitě tedy musel vyfasovat červenou kartu. Ale zvláštní je, že se tomu ještě divil.

Oliver Baumann v tu chvíli věděl, že se do konce zápasu určitě nudit nebude. Nicméně protože si na něj nepřišli Sahin, dvakrát Piszczek a jednoukrát Gündogan, držel ještě po devětasedmdesáti minutách hry svůj tým nad vodou. Jenže hned poté už lovil balon ze sítě. Nakrátko rozehraný roh Tuchelovi svěřenci vykombinovali tak, že se Henrik Mchitarjan ocitnul prakticky sám před brankářem přehodil si balon z pravačky na levačku a střelou na vzdálenější tyč vyrovnal - 1:1.

Za pět minut slavil Signal Iduna Park znovu. Jenom střelcem byl Adrián Ramos, když se po Piszczekově centru z pravé strany ukázkově prosadil hlavou - 2:1. A že to s korunou pro krále střelců myslí Pierre-Emerick Aubameyang vážně, předvedl ve druhé nastavené minutě, když mu po brejku servíroval před prázdnou klec Henrik Mchitarjan - 3:1. Gabonský kanonýr je nyní na dvaadvaceti brankách a na konkurenta Lewandowskiho ztrácí jednu jedinou.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele