23. kolo
27.02.2016 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hannover 96 1:2

Tak tohle je pořádné překvapení! Hannover šel do utkání se Stuttgartem jako jasný outsider a suverénně nejslabší německý tým roku 2016, zatímco domácí pod vedením kouče Jürgena Kramného atakovali rekordní formu. Také šli podle očekávání do vedení, když se v osmnácté minutě prosadil Werner. Svěřenci Thomase Schaafa však nesložili zbraně a díky dvěma trefám Christiana Schulze nečekaně vítězí 2:1..

Domácím nepomohlo ani úctyhodných sedmnáct rohových kopů; i přes prohru však zůstávají v klidném středu tabulky. Naopak pro hosty je dnešní výsledek obrovskou vzpruhou: stále sice uzavírají tabulku, na 'barážový' Werder však ztrácí už jen čtyři body, na přímou záchranu pět.

Schaafovi muži měli před dnešním výkopem v zádech hrozivou sérii osmi porážek v řadě, dnes jako by se však rozhodli dokázat, že na Bundesligu stále mají. Od úvodních minut byli aktivnějším týmem a Iver Fossum s Kenanem Karamanem donutili stuttgartského strážce Przemyslawa Tytońe k prvním zákrokům. Pak se však naplno ukázal největší problém Die Roten: nefunkční obrana. Zadní linie hostů nepochopitelně zaspala, Timo Werner toho využil a po přímém kopu nikým neatakován hlavičkoval za záda hostujícího kapitána Zielera.

Vedoucí gól Stuttgart probudil; od té doby začali domácí konečně plnit roli favorita, jejich tlak však k ničemu nevedl. Až v samém závěru první půle se do gólových šancí dostali Gentner s Niedermeierem, s tou první si však poradil Zieler a druhou zlikvidoval bránící Oliver Sorg. V té době už na tabuli navíc svítil stav 1:1 - po dlouhých 471 (!) hannoverských minutách bez vstřeleného gólu se ve 32. minutě konečně prosadil hlavičkující Schulz.

Po změně stran se zápas trochu otevřel a vyšší tempo vyhovovalo překvapivě více Hannoveru. Domácí sice mohou žehrat na další zahozené gólovky Alexandru Maxima s Filipem Kostićem, hosté si ale za svůj celkový výkon vítěznou trefu určitě zasloužili. První Schulzovu ránu sedm minut před koncem ještě zlikvidoval Tytoń, na následnou dorážku však už neměl nárok. Schaafovi se tak ohromně ulevilo: Die Roten pod jeho vedením získali první body a stále mohou pomýšlet na záchranu.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad to nebude hromadák .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele