Bundesliga - preview 23. kola

26.02.2016, 08:50, aktualizováno 28.02.2016, 09:43
Previews
Německá Bundesliga dnes pokračuje dalšími čtyřmi zápasy. Hoffenheim bude chtít první jarní výhru potvrdit na žhavé půdě v Dortmundu, zatímco Augsburg bude na hrdé vypadnutí z Evropské ligy zapomínat proti Gladbachu. Mainz dále v klíčovém souboji čelí Leverkusenu a důležitý duel je na programu také ve Frankfurtu nad Mohanem...
FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach  (neděle 15:30)
Augsburg ve čtvrtek ukončil svou evropskou jízdu a činil tak s hlavou nahoře; favorizovanému Liverpoolu přidělal nejednu vrásku na čele. Nyní se už ale skromný klub vrací do mnohem méně pohádkové bundesligové reality, kde bojuje o holou záchranu. Čtrnáctý Augsburg čelí pátému Mönchengladbachu...

Stejně jako proti Liverpoolu, kdy inkasoval pouze jednou za 180 minut, může se Augsburg i tradičně spolehnout alespoň na pevnou defenzívu. Ta mu v lize udržela nulu ve čtyřech zápasech z posledních šesti, k výhře to ale opětovně vedlo až naposledy - po čtyřkolové odmlce.

Gladbach v nedávné době střídá úspěch s neúspěchem a Augsburg jistě uvítá informaci, že je venku podstatně horší - prohrál tam už třikrát v řadě a ve dvou případech dokonce s tím, že inkasoval minimálně tři góly. Před týdnem Borussia stejně jako Augsburg slavila těsnou výhru 1:0.

I přesto, že čelili tak prestižnímu soupeři, Weinzierl a jeho kolegové přesto v týdnu rotovali, aby některé své hráče udrželi svěží. Do sestavy se tak nyní mají vrátit Finnbogason či Gouweleeuw. Baier má být blízko comebacku po utrpění únavové zlomeniny kotníku, zatímco na Bobadillu, Ji Dong-wona, Hong Jong-hoa a Trochowského bude ještě také moc brzy.

Rovněž v Mönchengladbachu registrují požehnaně absencí. Těžké zranění léčí Jantschke se Stranzlem, operaci zad prodělal Álvaro Domínguez a pátou žlutou kartu viděl Stindl. Jeho místo na pravém kraji zálohy zřejmě zaujme Traoré.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh (c), Gouweleeuw, Klavan, Max - Altintop, Kohr - Werner, Koo, Caiuby - Ji
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Christensen, Nordtveit, Wendt - Dahoud, Xhaka (c) - Hazard, Johnson, Hofmann - Raffael
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.50 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim  (neděle 17:30)
Borussia Dortmund stále bojuje (alespoň teoreticky) o titul a svoji výtečnou formu bude chtít potvrdit doma proti Hoffenheimu. Žlutočerní v prvním kole play-off Evropské ligy dvěma výhrami vyřadili Porto, loni potom v lize zvládli klíčový duel na půdě Leverkusenu; naopak Hoffenheim je stále předposlední..

Julian Nagelsmann, nejmladší kouč v bundesligové historii, stojí před prvním opravdu velkým testem své krátké kariéry - postaví se totiž Thomasi Tuchelovi, pod nímž dříve působil jako hráč a jehož Borussia zažívá tak skvělou sezonu, že by to v 99% případů nejspíš stačilo na titul. Doma na Signal Iduna Parku je to vidět nejlépe. Z deseti zápasů před vlastními fanoušky dortmundští vyhráli devět a jedinkrát remizovali.

Zejména Pierre-Emerick Aubameyang, který letos nasázel už 21 gólů, je doma k nezastavení - skóroval ve všech deseti duelech, a pokud se mu to povede ještě dvakrát, vyrovná letitý rekord Gerda Müllera s Juppem Heynckesem.

Hoffenheim bude dnes samozřejmě vysokým outsiderem, ale pod Nagelsmannem se nálada v týmu přece jen výrazně zlepšila. Mladý kouč s týmem ještě neprohrál, naposledy v důležitém souboji přetlačil Mainz 3:2 a stal se tak po Markusi Gisdolovi a Huubu Stevensovi třetím koučem, který letos na lavičce TSG oslavil triumf. Gisdol se Stevensem nicméně u jedné výhry také skončili - pokud Nagelsmann své předchůdce nepřekoná, čeká na sinisheimské druhá liga.

TSG se nicméně povedlo Borussii už letos jednou zaskočit - na podzim s ní uhráli remízu 1:1, což byla pro Tuchelův tým první ztráta v sezoně. Aubameyang tehdy vyrovnával po trefě Sebastiana Rudyho, který mimochodem dnes oslaví 26. narozeniny. Pokud by se mu povedlo něco podobného, fanoušci by se určitě nezlobili.

Hoffenheim se vyvlékne ze sestupové zóny, pokud porazí Dortmund a Brémy nedokážou získat tři body; Nagelsmann má k dispozici prakticky kompletní kádr, chybí pouze Herdling (koleno). Na druhé straně hlásí také jediného absentéra - Sokratise (přitahovač).
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Subotić, Hummels (c), Durm - Bender, Weigl - Reus, Mchitarjan, Kagawa - Aubameyang
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Schär, Süle, Ochs - Strobl - Amiri, Rudy (c) - Uth, Volland - Vargas
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen  (neděle 17:30)
Nesmírně důležitý souboj, co se budoucnosti v evropských pohárech týče, je na programu v Mohuči. Domácí 1. FSV tam poměří síly s Leverkusenem, který by v současnosti mířil dokonce až do Ligy mistrů, na sedmý Mainz však živí náskok pouhých dvou bodů...

Mohuč utrpěla ztrátu zrovna v posledním kole, když po hezké sérii tři výher v řadě neukormidlovala výjezd do Hoffenheimu, kterému darovala první výhru tohoto kalendářního roku. Teď se proto Mainz potřebuje pochlapit přímo tváří v tvář celku, na který v Bundeslize nevyhrál třikrát po sobě.

Ačkoliv třízápasová šňůra bez vstřelené branky z přelomu roku je už dávno pryč, trenér 1. FSV Schmidt se dál potýká s bolehlavy způsobenými ofenzivní vozbou. Svého času nezastavitelný Malli se netrefil už v osmi kolech v řadě a jeho osvědčený parťák Muto zůstává na marodce.

Leverkusen před týdnem ve žhavé bitvě s Borussií Dortmund vyšel střelecky naprázdno a především přišel o šestizápasovou neporazitelnost. Libovat si naproti tomu musí alespoň v návratu Chicharita; a to tím spíš, že hrozí absence lehce zraněného útočníka Kiesslinga.

Kromě vytáhlého kanonýra se ještě na marodce vyskytuje Kyriakos Papadopolous, jehož trápí levé koleno. V sestavě ho má nahradit Ramalho.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Balogun, Hack, Bussmann - Baumgartlinger (c), Latza - Clemens, Malli, Jairo - Córdoba
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Jedvaj, Tah, Papadopoulos, Wendell - Kramer - Bellarabi, Mehmedi, Brandt - Kießling (c), Hernández
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.40 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Schalke 04  (neděle 19:30)
Večerní bitva v rámci německé Bundesligy bude mít záchranářskou příchuť. Eintracht Frankfurt dělí jediný bod od nutnosti hrát baráž a doma potřebuje každé body. Naproti tomu Schalke nesmí ztrácet kvůli probíhajícímu velmi těsnému boji o Ligu mistrů...

Je to takřka na den přesně šest let, co Schalke naposledy vyloupilo Commerzbank-Arenu, tehdy ještě pomocí gólů takových hráčů jako Rakitić nebo Kurányi. Od té doby výjezdy modrým příliš nevychází, což platí i obecně - registrují jedinou venkovní výhru z posledních šesti pokusů.

Frankfurt na tom ale není o moc lépe a po krátkém intermezzu, kdy doma na přelomu roku porazil Werder i Wolfsburg, opět zdánlivě nabírá sestupovou formu. V posledních čtyřech kolech nevyhrál ani jednou.

Jednou možností jak oživit skomírající mužstvo je vysvlečení Harise Seferoviće od samého počátku. Švýcarský forvard může nalevo nahradit Husztiho, případně utvořit útočný tandem s Meierem. Regäsel by si dále navzdory nemoci měl udržet místo na pravém kraji obrany - a pokud by to náhodou nezvládl, zaskočí Hasebe.

Schalke ve čtvrtek dostalo přes ruce od Šachtaru, který vyloupil Gelsenkirchen poměrem 3:0, a obejít se přitom musel rovnou bez tří opor, jejichž absence nelze vyloučit ani nyní. Jmenovitě jde o Choupo-Motinga, Meyera a Goretzku.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Regäsel, Zambrano, Abraham, Hasebe - Russ - Stendera - Aigner, Fabian, Huszti - Meier
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Caicara, Matip, Neustädter, Kolašinać - Geis, Goretzka - Sané, Belhanda, Choupo-Moting - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.50 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Nejočekávanějším duelem 23. kola německé Bundesligy bude souboj mezi obhájcem titulu Bayernem Mnichov a vicemistrem Wolfsburgem. Zatímco favorizování hosté si drží konstantní výkonnost a suverénně směřují za neuvěřitelným čtvrtým triumfem v řadě, Vlci se i kvůli nevydařenému vstupu do jarní fáze krčí až na osmém místě a na příčky zaručující kvalifikaci do Ligy mistrů ztrácí čtyři body.

Celek z Dolního Saska, zatím v roce 2016 z pěti ligových zápasu zvítězil pouze jednou a od října nedokázal naplno bodovat alespoň dvakrát za sebou. Mnoho bookmakerů kolektivu Dietera Heckinga v přerušení této nepříznivé série příliš nevěří ani nyní a to navzdory tomu, že dvě z předchozích tří utkání mezi těmito soupeři hraná ve Volkswagen Parku dopadla výhrou Wolfsburgu. Oba týmy na sebe vůbec mají štěstí, během uplynulých 365 dní se setkávají již po páté.

Manažer Dieter Hecking musí řešit mnoho absencí, kabinu Vlků totiž zastihla chřipková epidemie a hned několik hráčů přes týden pořádně "Situace je velice napjatá," přiznal sám ne zcela zdravý trenér, jemuž kromě dlouhodobě zraněných Diega Benaglia a Base Dosta bude pravděpodobně scházet i Nicklas Bedntner s Brunem Henriquem. V případě dalšího brankáře Koena Casteelse a dále pak André Schürrleho, Daniela Caligiuriho a Josuha Guilavoguiho nezbývá než doufat, že budou do sobotního výkopu fit.

Marodka nicméně trápí i Pepa Guardiolu, Bayern navíc v týdnu na rozdíl od svého soka odehrál náročné osmifinálové klání na půdě Juventusu Turín (2:2). V severoitalském městě se příliš nepředvedl mladý středopolař Joshua Kimmich, jenž nastoupil netradičně na pozici stopera a byl u obou inkasovaných gólů. V sobotu se tak dá očekávat střed obrany ve složení Benatia - Alaba, mimo hru se totiž nachází Holger Badstuber, Jerome Boateng i Javi Martínez. Pro žluté karty navíc stojí také další bek Rafinha.

"Nemá cenu se vymlouvat na velký počet absencí. Ta jedenáctka, která bude v sobotu na hřišti, do toho musí dát všechno," motivuje své spoluhráče někdejší zadák Bavorů Brazilec Dante. "Proti Bayernu prostě musíme hrát o úroveň výš než obvykle. Poslední dvě porážky 1:3 a 1:5 byly naprosto jasné, tentokráte chceme být lepší," doplnil zkušený Dieter Hecking.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Träsch, Naldo, Dante, R. Rodriguez - Arnold, Luiz Gustavo - Vieirinha, Draxler, M. Schäfer - M. Kruse
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Benatia, Alaba, Juan Bernat - Xabi Alonso - Robben, T. Müller, Vidal, Douglas Costa - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.50 - 4.75 - 1.36
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hamburger SV - FC Ingolstadt 04  (sobota 15:30)
HSV má v domácím prostředí obvykle problém s tím předvést kvalitní výkon. Jenže to samé platí i pro Ingolstadt, když hraje venku.

Jediný klub, který nikdy nesestoupil s Bundesligy (i když v posledních dvou sezonách k tomu neměl daleko), má nyní za sebou třízápasovou sérii bez porážky. V minulém kole uhrál bod za bezbrankovou remízu ve Frankfurtu a všichni na severu Německa tentokrát dvanáct kol před koncem doufají, že tabulkou se nebude klesat.

Trenér Bruno Labbadia má k dispozici kromě Michaela Gregoritsche, Albina Ekdala Ashtona Götze kompletní kádr. Pravda, nejistá je ještě účast Gideona Junga. Toho by případně nahradil ve středu zálohy Gojko Kaćar. Kouč se také nechal slyšet, že přednost před Dennisem Diekmeierem na pravém křídle s největší pravděpodobností dostane Gotoku Sakai.

Výsledky Ingolstadtu z posledních šesti zápasů dokonale podobají se jízdě na horské dráze. Tři prohry, tři výhry. Přesto se tým Ralpha Hasenhüttla drží na desáté příčce. Byly však doby, kdy se potuloval ještě mnohem výše. Nicméně ty zkrátka už odvál čas a teď je pro celek z Audi-Sportparku nejdůležitější setrvání v Bundeslize.

K tomu minimálně v zápase s Hamburkem nebudou pomáhat Tobias Levels, Danilo Soares, Markus Suttner a Alfredo Morales, protože všichni uvedení jsou zranění. Do hry by se tedy mohl dostat Robert Bauer a jeden z dvojice Almog Cohen a Max Christiansen. Volksparkstadion tedy zřejmě uvidí velice vyrovnané utkání.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Sakai, Djourou (c), Spahic, Ostrzolek - Holtby, Jung - Müller, Hunt, Drmic - Lasogga
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Özcan - da Costa, Matip (c), Hübner, Bauer - Groß, Roger, Cohen - Hartmann Leckie, Lezcano
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.10 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - Hannover 96  (sobota 15:30)
Znovuzrozený Stuttgart hodlá urvat další tři body v zápase proti Hannoveru, který se nebezpečně začíná usazovat na posledním místě tabulky. Severoněmecký celek věří, že se podaří ukončit sérii nula bodů z posledních šesti utkání!

Jednoznačnější to přitom bylo pouze v případě střetu s Bayerem Leverkusen, který účastník Ligy mistrů vyhrál 3:0, i díky dvěma trefám Javiera "Chicharita" Hernándeze. Jinak ale Hannoverští statečně bojovali proti Darmstadtu, Mohuči, Dortmundu, Augsburgu a dokonce i Bayernu Mnichov, neboť všechny tyto duely prohráli jen o gól.

"V těch zápasů nám chybělo štěstí, ale věříme, že se to brzy obrátí. Počet zraněných či suspendovaných hráčů je pro nás také alarmující, ale přesto si myslím, že i hráči, kteří je nahradí, mají dostatečnou kvalitu. Rozhodně ještě nic není ztraceno," řekl trenér Thomas Schaaf, který tedy stále čeká na první body v novém angažmá.

Mimo jsou Andreasen, Benschop, Bech, Szalai, s největší pravděpodobností i Milošević a Sané, také vykartovaní Hugo Almeida a Ceyhun Gülselam. Na druhé straně budou chybět Daniel Ginczek, Federico Barba, Timo Baumgartl a nepříjemná je stopka pro Daniela Didaviho, místo něhož by se o útočné aktivity měl starat Alexandru Maxim.

Stuttgart zvládnul celkem snadno všechny tři domácí zápasy, přičemž z Mercedes-Benz-Areny odjeli postupně s prázdnou Wolfsburg, Hamburger SV i Hertha BSC. V této statistice si tedy svěřenci Jürgena Kramnyho výrazně polepšili. A protože v tomto roce sesbírali už třináct bodů, jdou i do duelu s posledním Hannoverem v roli favoritů.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Tytoń - Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Insua - Serey Dié - Rupp, Maxim, Gentner, Kostic - Ti. Werner
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Hoffmann, C. Schulz, Sorg - Yamaguchi, S. Sané - Karaman, Kiyotake, Prib - A. Sobiech
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.45 - 4.50 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - SV Darmstadt  (sobota 15:30)
V rámci třiadvacátého bundesligového kola se mimo jiné utkají dva sestupem výrazně ohrožené týmy. Domácí Brémy prozatím na Darmstadt před vzájemným duelem ztrácejí čtyři body.

Když se tyto celky utkaly v září poprvé, zvítězil ligový nováček 2:1, přičemž o obě trefy se postaral Sandro Wagner, jenž bude hlavní hrozbou pro soupeřovu obranu i tentokrát. A že je ze všech osmnácti účastníků německé nejvyšší soutěže nejděravější, to Dirk Schuster a spol moc dobře vědí. Proto ji přišel vyztužit z Chelsea zapůjčený Papy Djilobodji.

"Styl, jaký se v Bundeslize hraje, mi nesmírně vyhovuje. Proto vůbec nebylo obtížné se adaptovat. Atmosféra na stadionech je vynikající a naši fanoušci jsou úžasní. Nepřestávají nás podporovat, ani když se zrovna nedaří podle představ. V žádném případě je nesmíme zklamat a uděláme maximum pro to, abychom se udrželi," prohlásil senegalský fotbalista.

"Konkrétně zápas s Darmstadtem je pro nás nesmírně důležitý. Ani oni nechtějí sestoupit. Nicméně my nechceme sami sebe dostat pod tlak. Naopak je třeba zůstat v klidu a hrát trpělivě. Myslím, že to bude velmi bojovné utkání. Pokud však budeme aktivní a podaří se nám vyhrávat osobní souboje, pak jsem si jistý, že tři body budou naše," dodal.

Trenér Viktor Skripnik nemůže do hry poslat zraněné Raphaela Wolfa, Arona Jóhannssona, Janeka Sternberga, Philippa Bagfredeho a kapitána Clemense Fritze. Do středu zálohy si tedy patrně znovu stoupne Sambou Yatabaré, jehož bratr Mustapha mimochodem hájí barvy francouzského Guingampu, a Zlatko Junuzović. Florian Grillitsch by se tedy měl posunout na levé křídlo a na pozici pravého křídelníka má ukrajinský lodivod na výběr ze dvou kvalitních hráčů (Fin Bartels, Levin Öztunali).

Hosté mají mezi zraněnými pouze Györgyho Garicse, jehož by měl na pravém kraji obrany nahradit Sandro Sirigu, jenž pro změnu se Salvatorem s PSG nemá kromě příjmení vůbec nic společného. Osmačtyřicetiletý Dirk Schuster navíc může přivítat hned pětici svých svěřenců, kteří minule proti Bayernu stáli kvůli kartám. Bude to ale na odhodlaný Werder stačit?
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, Galvez, Djilobodji, S. Garcia - Vestergaard - Pizarro, Öztunali, Grillitsch - Ujah
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Jungwirth, Sulu, Rajkovic, Caldirola - Niemeyer, Gondorf - Heller, Kempe - Rosenthal - Wagner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.60 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Hertha BSC  (pátek 20:30)
Berlínská Hertha touží získat první bundesligovou výhru v tomto kalendářním roce. Ráda by k tomu využila páteční výjezd a navíc fakt, že Köln pod vedením trenéra Stögera nikdy na Herthu nevyzrál.

Hertha je na třetím místě, které jí zaručuje automatický postup do milionářské Ligy mistrů. To už samo o sobě je v rámci možností skvělý výkon. Stará dáma ale poslední dobou příliš mnoho zápasů nevyhrává a v tomto kalendářním roce se jí to mezi německou elitou nepovedlo ještě ani jednou. Zdá se, jako by všechno štěstí a um nechal berlínský celek v minulém roce, protože zatím se jen trápí.

A tak cestuje na RheinEnergieStadion, aby si napravil reputaci a ustál tlak. Nepříjemně na něj totiž dotírají především týmy jako Bayer Leverkusen a Borussia Mönchengladbach, protože oba jsou vzdáleny jen jeden bod. Hertha v minulém kole brala alespoň bod, i když se pro ni utkání s Vlky nevyvíjelo moc dobře. Wolfsburg totiž poslal do vedení Marcel Schäfer a na tahu byli právě domácí. Ti nakonec remizovali zásluhou Salomona Kaloua, který po hodině hry srovnal.

Samotná forma někdejšího hráče Chelsea možná skýtá důvod k optimismu, ale všechno růžové rozhodně není. Teď se jim situace možná bude zdát náročnější, neboť obvyklý partner Salomona Kaloua, jímž je Sami Allagui, zůstává mimo hru. Hertha nutně potřebuje zlepšit náladu i formu, protože pokud by se počítaly pouze zápasy v tomto roce, patřilo by jí místo dokonce mezi posledními třemi týmy!

Nicméně, už teď může berlínský celek považovat sezonu za úspěšnou. Zatímco v minulém ročníku dokázal nasbírat 35 bodů celkově, již nyní má na svém kontě o bod víc. Hertha však bude postrádat také dvojici hráčů Sebastiana Langkampa a Vladimíra Daridu. Jediným zraněným hráčem domácího výběru bude Zoller. Domácí Köln bude doufat, že se mu podaří prolomit nelichotivé prokletí utkání proti berlínskému celku pod vedením trenéra Stögera.

Jedním z hráčů, kteří by se mohli dočkat startu, je také mladík Marcel Hartel. Na jeho adresu trenér Peter Stöger prohlásil: "Je to velmi dobrý a technicky zdatný hráč. Marcel do hry vnáší rychlost a minule si vedl velmi dobře," chválí Stöger talentovaného hráče.

Oba kluby se velmi dobře znají a toto bude jejich v pořadí již 63. vzájemné utkání. Köln zatím dokázal získat tři body v osmadvaceti případech, dvanáctkrát se body dělily. Naposledy se však domácí Köln nad týmem z hlavního města radoval v roce 2012. Köln si chce napravit reputaci po minulém kole, které těsně prohrál. Nestačil na Mönchengladbach a nyní se ocitá až na 9. příčce. Hlavním arbitrem utkání bude mladý sudí Tobias Stieler.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Maroh, Mavraj, Heintz - Risse, M. Lehmann, Hector, Mladenović - Bittencourt, Gerhardt - Modeste.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Weiser, Stark, Brooks, Plattenhardt - Lustenberger, Skjelbred - Haraguchi, Baumjohann, Kalou - Ibišević.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.20 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov22192156:1159
2.Borussia Dortmund22163354:2451
3.Hertha BSC22106630:2436
4.Bayer Leverkusen22105731:2335
5.Borussia Mönchengladbach22112943:3835
6.Schalke 0422104831:2934
7.1. FSV Mainz 0522103929:2833
8.VfL Wolfsburg2287732:2931
9.1. FC Köln2278724:2829
10.FC Ingolstadt 042285916:2329
11.VfB Stuttgart22841034:4228
12.Hamburger SV2276925:3027
13.FC Augsburg22661024:3124
14.SV Darmstadt22661023:3424
15.Eintracht Frankfurt22571027:3722
16.Werder Brémy22551225:4420
17.TSG Hoffenheim22391022:3318
18.Hannover 9622421619:3714
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:301. FC Köln - Hertha BSC
sobota 15:30VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov
neděle 15:30FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach
neděle 17:30Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (260)

Přidat komentář
db18

Se to Bayernu pěkně otočilo - až na stopery máme prázdnou marodku... a naopak soupeři bude chybět až 11 hráčů (včetně Benaglia s Casteelsem)

Reagovat
Rudnevs

Takže chytať bude Max Grün! Inak kto zo stopérov Bayernu je ešte zranený? Holger, Boateng a ešte? Benatia a Tasçi sú už fit.

Inak konečne článok! Včera sa na ef nedialo takmer nič.

Nezabúdať kicktipp.

Reagovat
Rudnevs

Za Bayern bude chýbať Starke, Badstuber, Boateng, Martínez, Rafinha, Steinhart, Green, Pantovič a Weihrauch

Za VfL bude chýbať Benaglio, Ascues, Horn, Jung, Sprenger, Caligiuri, Guilavogui, Seguin, Henrique, Dost, Stolze

Inak dnes za Herthu BSC budú chýbať Burchert, Körber, Langkamp, Van den Bergh, Darida, Kohls, Ronny, Allagui, Kurt, Schieber

Za Kolín bude chýbať iba Simon Zoller

Zisťoval som aj absencie HSV, chýbať budú Hirzel, Feka, Götz, Ekdal, Gregoritsch a P. Müller. Posľa Kickeru bude Rudņevs v základnej zoatave.

Reagovat
smazaný uživatel

EL se čtyřma německejma týmama ti přijde jako nic?

Reagovat
Rudnevs

Asi tak. Je tam veľa komentárov s toho väčšina z iných sekcií.

Reagovat
smazaný uživatel

A koukals na to aspoň?

Reagovat
Rudnevs

Nie

Reagovat
smazaný uživatel

Mario už je taky ready?

Reagovat
Rudnevs

Götze? Asi ano, do Wolfsburgu ide.

Reagovat
Jardman

Tak Mario už byl na lavičce posledních dvou zápasů!

Reagovat
Pipo123

Hertha by dnes mohla vyhrať ne ? ten kurz na ich výhru je docela nádhera

Reagovat
Rudnevs

Neviem, neviem.... Chýbať bude hlavný pilier obrany, Sebastian Langkamp a kvôli 5.žltej karte bude chýbať aj Darida. Kolín by dnes mohol uhrať aspoň 0:0.

Reagovat
OnderCZ

Těžko tipovat zrovna tenhle zápas. Já to vidím spíš na remízu nebo bych i víc věřil 1:0 pro 1.FC Köln.

Reagovat
smazaný uživatel

Být sázkařem, tak se tomu zápasu vyhnu. Nevim ani jak ho natipovat na kicktipp

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

Skončí to 0:0

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

neblafuj.. beztak jsi dal na herthu

Reagovat
db18

Zatím mám 2:1 pro Köln

Reagovat
Rudnevs

Ja mam 3:0 pre Herthu.

Reagovat
OnderCZ

Jinak jak vidíte dnešní zápasy 2.BL? Paderborn - RB Leipzig by měla být výhra hostů, domácí jsou na tom poslední dobou fakt bídně. Derby mezi FC Nürnberg a Greuther Fürth bude určitě zajímavé, ale zkusil bych výhru domácích, i proto, že Nürnberg je posledních 15 zápasů doma neporažen a věřím, že tu výhru dají, i když ta vzájemná bilance zápasů proti Fürthu není moc dobrá. Nejtěžší zápas na tipování mi dnes přijde Union Berlin - Karlsruher SC. Union doma moc neprohrává, na druhou stranu Karlsruher je celkem ve formě, takže těžko říct, ale neprohra domácích? Nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych věřil Karlsruhe

Reagovat
Rudnevs

Dúfam že vyhraje Paderborn, aj keď Effenberg je katastrofa. Potom by mohol Greuther a Union.

Reagovat
Rudnevs

Tak by to bol idealny výsledok pre St.Pauli. V Duisburgu asi uspejú

Reagovat
stas87

Hrat proti Unionu na Alte Försterei s timom,co kvalitativne neprevysuje Union?Niemals. Derby nema favorita ale Der Club dokaze vyhrat aj ked je herne horsi..a ten posledny zapas?Su dve moznosti-nakopnu sa a zachrani Effenberga alebo naopak ho odstreli.

Reagovat
Rudnevs

Effenberg asi poletí...

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt nul fír jako nebude vtv??

Reagovat
Rudnevs

Možno je to len chyba od EF. Keby to nebolo tak by ma na*rali.

Reagovat
OnderCZ

Na webu Eurosportu to v programu normálně je, tak snad to dávat budou.

Reagovat
Rudnevs

To dúfam

Reagovat
stas87

Tak ja si zapnem asi zapas v Nürnbergu,trosicku info o nom...

Prvy zapas medzi Der Clubom a Greutherom bol v roku 1904.Der Club ovladol prvych 15 zapasov,prvy bod pre Kleeblatt prisie v roku 1908 s vysledkom 3:3.Na vyhru si stvorlistok musel pockat este dalsie dva roky.Konkretne do 20.oktobra 1910 a vtedy domaci Fürth vyhral 2:1.V tej dobe sa prislo pozriet na zapas vyse 10 tisic divakov.Jeden primat toto derby v Nemecku ale ma-ide o zapas v Pokalu.Nikdy nebolo v poharovom zapase dvoch tretoligovych timov viac divakov ako 44 181,dodnes platny rekord.

Dvaja hraci si zahraju dnes proti Fürthu a pred nedavnom obliekali dres prave supera..su to Füllkrug a Stieber.Madar odohral za Greuther celkom 52 zapasov,Nicklas hostoval z Werderu a stihol odohrat 21 druholigovych zapasov,jeden zapas v Pokalu a dva zapasy baraze.

P.S. uplne prvy zapas skoncil 15:0 pre Der Club.Nikde ale nie je zaznamenany,lebo neslo o tim Fürthu ale o TV 1860.

Reagovat
Rudnevs

Wow, dobré info. Inak Stieber sa vracia do HSV? Z tej 2.BL môžu vzniknúť zaujímaví hráči pre HSV ( Gouaida, Demirbay, Stieber ) a pre Werder ( Kroos, Aycicek ). Inak Eigler ( Ingolstadt ), bývalý hráč oboch tímov sa tiež vyjadril - tipuje 4:0 pre Norimberg.

Reagovat
stas87

Takmer by som zabudol na hymnu Der Clubu,kedysi som znal aj slova.

Reagovat
Rudnevs

Tá zas nie je až taká skvelá...

Reagovat
Rudnevs

Nechce sa mi písať zostavy, len dodám že Sylvestr na lavičke, opäť hrá Helenius. Dalej zmena že hrá Kerk. Inak Margreitter aj Burgstaller v základe. Hrá Pogatetz aj Trimmel v Unione. A Diamantakos hrá v útoku KSC miesto Hoffera. V Lipsku hrá Gulácsi miesto Coltortiho a Poulsen, Selke sedí. Za Greuther hrá Zulj, Berisha a Caligiuri . Inak prečo Kausczinki posadil Orlishausena?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Jezdí tady někdo pravidelně na zápasy BVB?

Reagovat
Rudnevs

Asi áno, ale ja nie. Pravdepodobne fanúšikovia BVB ( dory99, LM, Poseidon... )

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za info

Reagovat
Rudnevs

V postate som ti ani moc nepomohol, takže ozaj nie je začo.

To sa musíš spýtať priamo ich, najlepšie v nedeľu o 17:30. Poseidon, LM a daľší tu vtedy určite budú. Samozrejme fans BVB je viac len týto mi najvac utkveli v pamäti.

Reagovat
stas87
Reagovat
stas87
Reagovat
stas87
Reagovat
Rudnevs

Pekarík!!! Inak čo za rozostavanie v obrane Kolína? Nemôže Stöger hrať niečo viac normálne?

Reagovat
stas87

To hraj od remizy vo Wolfsburgu.Logiku to ma,stoperov maju viac ako dost.Chytil sa Mladenovic a Hector musi hrat asi aj kvoli EURU.Takze to znamena posadenie Vogta na lavicku. To je strasna skoda z mojho pohladu.

Reagovat
Rudnevs

No ja by som to postavil takto: Horn - Mladenovič, Heintz, Sørensen, Olkowski - Hector, Vogt - Bittencourt, Gerhardt, Risse - Modeste

Reagovat
db18

Docela mne překvapuje, že je Lusti v záloze a Stark na stoperu

Reagovat
stas87

Pri poslednej domacej vyhre kozlov som bol osobne pritomny a so mnou nasa mala skupinka.A uz je to tak davno...futbal to vtedy prilis pohladny nebol.Nezabudnem na piskot 50 tisic ludi na stadione,ked sa domaci heroicky branili v oslabeni.

Dneska to vidim na 1:0 a gol Modesteho.

Reagovat
Arne

Úžasný zážitek... Asi nejlepší atmosféra, kterou jsem v Německu zažil.

Reagovat
stas87

Prekona to u teba aj derby?Stadion kozlov je pre mna osobne asi uplne najkrajsi v celom Nemecku.To ako je situaovany je perfektne,rovnako ako vo Frankfurte. A fanusici su u mna nesmierne vysoko aj napriek skandalom.

Reagovat
Arne

Hmm, dobrá otázka... Asi jo, ale jenom kvůli tomu, že fandové Unionu vždy překřičeli nás.

Reagovat
db18

ES už v infografice konečně nemá Hertha Berlin

Reagovat
Rudnevs

Hlúposti riešiš....

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Moc se netlem. Řešíš pitominy jako názvy klubů, ale to, že nám v bundeslize pískají konce po devadesáté minutě, to nikdo neřeší...

Reagovat
db18

A hlavně nikdo neřešil, že ve 3. minutě zazněla Torhymne 1.FC Köln a neohodnotil jí.

Reagovat
Rudnevs

Veď 1.FC Kolín ani nedal góla. Tak ako mohla byť torhymne?

Reagovat
db18

Spustila se, když Mavraj někdy kolem 3. minuty trefil boční síť

Reagovat
Rudnevs

To fakt. Som si ani nevšimol . Inak pekná Torhymne ( trömmelche jeht ).

Reagovat
andrew96

Zatím to není moc páteční nuda.

Reagovat
db18

Mavraj

Reagovat
stas87

Moc peknev vysledky v 2.BL.Idealne este vymenit TSV za Fortunu.

Reagovat
db18

TSV ty body potřebuje více Mölders

Jinak ve třetí lize taky fajn výsledky, tam by to taky mohlo zůstat.

Reagovat
stas87

Ani nie...radsje prajem postup Wismutu ako VfL.Hansu mam radsej ako Energii..

Reagovat
db18

Mne šlo hlavně o tu Hansu + aby se postup vzdálil Großaspachu

Reagovat
Rudnevs

Mölders, Bülow a najmä Liendl. Hoci aj Fortunu mam rad Bochum paráda a zajtra musí St.Pauli

Reagovat
stas87

Wiedwald - Theo, Papy, Vestergaard, S.Garcia - Yatabare, Junuzovic, Grillitsch, Bartels - Ujah, Pizarro.

Zasa Claudio v zakadnej. Ta sanca ze rozhodneme do polcasu s nim v zaklade je miziva,radsej keby hral Levin.

Reagovat
Rudnevs

Vám zachránil zápas

Reagovat
db18

Bernat

Jinak ten náš střed zálohy je neuvěřitelně slabý

Reagovat
Bayern +

A ty ho chceš ešte oslabovať predajom Vidala a nekúpením žiadneho top top CM...

Reagovat
db18

Prodejem Vidala ten střed hrozně oslabíme, když stejně nehraje. Hodnotil jsem to, co vyběhlo na trávník.

Reagovat
Bayern +

Ak príde Pogba alebo Ilkay tak nech trebars Vidal ide no... Inak ale určite nie.

Reagovat
db18

Pogba Ještě horší hráč jak Vidal...

Reagovat
smazaný uživatel

Auf gehts Stuttgart - Kostic aspoň jednoho fíka dneska!!

Reagovat
db18

Ve studiu je hostem/expertem Standa Levý? (když chtějí rozebírat negativa/pozitiva Alonsa)

Reagovat
db18

aha, Klíma

Reagovat
db18

Drmić

Reagovat
smazaný uživatel

Klasická Lahmova bomba...tentokráte levandulí.

Reagovat
Kily
Reagovat
andrew96

Reagovat
stas87

Konecne Ujah. Kostrbata akcia ale na to kaslem.Futbal uroven 2.slovenska liga,hanba a Darmstadt nebezpecnejsi zatial.Umlatit to na 1:0,prosim.

Reagovat
smazaný uživatel

a zase ten hnusák

Reagovat
stas87

Co chceme viacej?Taka jebnuta penalta..a neudrzime ani do polcasu vedenie. Rozhodca ma zvlastny meter...Rajkovic ma uz 5 faulov ale asi sa ho boji vyhodit..Rozhodca piskne faul kto viac zakrici a ze oni vedia kricat. Fakt zumpa BL,ziadny novacik sa k tomuto nemusel znizit,plakat ale nebudem.Musime tento zapas vyhrat,oni mali take polosance len preto,lebo ziskavaju odrazene lopty.Hraca ako je Zlatko v kadri nemaju,toho musime vyuzit. A Fin ukazuje,ze sedel naprosto zbytocne. Snad sa Viktorovi otvori oci.

Reagovat
db18

Mají Vrancice

Reagovat
Rudnevs

Darmstadt to robí rafinovane.

Reagovat
db18

Jinak Ingolstadt se proti přístavu taky asi pěkně předvedl

Reagovat
Rudnevs

Zápas som nevidel. Takže neviem, inak konečne dal góla Drmič ale mohol ešte Rudnevs pridať jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg moc hezky. Skoda ze maji tak zbrkle a mizerne zakonceni, mohlo to byt zajimave. Jinak Kimmich opravdu na stoperovi nema co delat, jestli to nekdy Pepkovi dojde. Jinak Willi nerikal jsi, ze je Casteels taky zranenej?

Reagovat
db18

Měl bursitidu + namoženou/naraženou kyčel, tak nebylo jasné, jestli může hrát.

Reagovat
db18

Už 2 góly skluz

Reagovat
db18

Spíš měl sundat Costu - Arjen by se s příchodem Francka ještě probral...

Reagovat
db18

jsem si ho nevšiml ani, když šel dolů...

Reagovat
Bayern +

Naprosto regulérny gól. Takáto chyba čiarového sa nevidí ani v okrese...

Reagovat
blackhawk88

Ta obrana bayernu je hrôza

Reagovat
stas87

Heller je naprosta sracka,simulant a klaun. Mozno este väcsi ako Wagner.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

King

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

A je to vo ničem sem si myslel, že bychom mohli zítra stahnout nějaké body...

Reagovat
Bastaron

Ribéry je i po zranění pořád neskutečný.

Reagovat
smazaný uživatel

Kostic je neuvěřitelný.. toho chci k nám!!

Reagovat
smazaný uživatel

SKURVENÝ HANNOVER!!!!!!MAM PO TIKETE!!!!

Reagovat
netopier

aj ja

Reagovat
blackhawk88

Tie zranenia na Riberyn nezanechali ziadnu stopu..dalsi zapas a dalsi vyborny vykon

Reagovat
Rudnevs

Kto dal góla za Darmstadt? Sulu či Niemeyer? Stas87 musí byť teraz pekne nasratý. Mňa zasa nahneval gól od Schulza, VfB prajem viac. Na Volkspark stadione už nech ostane stav taký ako je ( keby dal gól HSV, tak by ho dal Lasogga, čo by znamenalo vysadenie Rudnevsa zo zostavy )

Reagovat
db18

Proč pořád sázim overy na Bayern, když už by mi mělo být jasné, že po gólu na dva - nula začnem šetřit síly

Reagovat
Rudnevs

Kiyotake sa vrátil! To preto Hannover vyhral.

Reagovat
Rudnevs

Čo kukám tak Hannover zaslúžene.

Reagovat
smazaný uživatel

no.. vůbec

Reagovat
Rudnevs

Pozeráš vôbec ten zostrih? Aj keď je pravda že odkedy vyrovnali už to nie je taká hitparáda.

Reagovat
smazaný uživatel

já se díval na celý zápas

Reagovat
Rudnevs

Jaj tak, potom som to chcel odvolať. Hneď ako som to napísal už boli VfB lepší

Reagovat
Rudnevs

Inak toto kolo tu zatiaľ neprispieva dory99 ( pravidelný prispievateľ ) . Ale viem, blbosti riešim. To len taký môj malý postreh...

Reagovat
smazaný uživatel

Mats nebude hrát.. tyjo, stoperská dvojice Bender Subotič

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak neastoupí ani Ilkay a asi ani Auba s Pisczekem, a uplně fit prý neni ani Reus. To bude teda sestava

Reagovat
Rudnevs

Podľa Kickeru budú chýbať len Bonnmann, Sokratis a Passlack. Ak by to bolo tak ako píšeš, tak zostava by bola: Bürki - Ginter, Subotič, Bender, Schmelzer - Weigl, Sahin - Reus, Kagawa, Castro - Ramos

Reagovat
andycek1

Dneskaj dobry program na E2

Reagovat
Rudnevs

11:47 Naldo je vyřazen do konce sezony

Wolfsburg zasáhla citelná rána - klíčový stoper Naldo bude pro své bolavé rameno potřebovat operaci, která ho s jistotou vyřadí ze zbytku sezony. (twitter.com/archiert1)

Takže Dante - Knoche? A na lavičku Sprenger?

Reagovat
db18

se mi ve fantě rozpadá obrana, Sokratis, Naldo...

Reagovat
Rudnevs

Inak čo je to tá fanta? Pošli link, možno sa prihlásim.

Reagovat
db18

Fantasy liga Akorát já hraju s úzkým okruhem lidí a už nás je plný počet... (ale myslím, že tu někdo hrál i nějakou "otevřenou" fantu...)

Reagovat
Rudnevs

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

Malá anketka:

1. Kolikátá skončí Hertha? Ještě je totiž čekají zápasy se všemi adepty na pohárové umístění, kromě VW.

2. Kam dojde Bayern v LM?

3. Kam dojdou BVB a Leverkusen v EL?

4. Kdo doplní BVB a Bayern do LM?

5. Kdo sestoupí a kdo půjde do baráže (a sestoupí?)

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě :

1. Herthu nakonec tipuju na páté nebo šesté místo, spíš na šesté.

2. Bayern podle mě narazí v semifinále na Barcu a tam skončí.

3. BVB dojde v EL do finále (a tam se uvidí :)), Leverkusen skončí ve čtvrtfinále.

4. Na třetím místě tipuju Gladbach, čtvrtý bude Schalke.

5. Sestoupí Hannover a Darmstadt (furt doufám :D), do baráže půjde Hoffenheim proti Norimberku - a udrží to.

Reagovat
db18

1. Skončí 3. (s Bayernem hrají až koncem dubna, takže nějaké body uhrajou a to podle mne rozhodne)

2. podle toho, jestli nám někdy nalosují Barcelonu, pokud ne, tak věřím ve finále

3. Bayer semifinále (x BVB) a BVB se dočká finále

4. Hertha s Gladbachem

5. Hoffenheim, Hannover, Frankfurt (který se nejspíš zachrání v baráži - po hattricku Meiera)

Reagovat
stas87

S nami neratas?

Reagovat
db18

Leda by se Háčka zvedli, jinak očekávám, že Frankfurt půjde dolů teď, když se kritizuje herní projev atd... (tam by to snad taky chtělo obměnu úplně nahoře) U vás se to dá ještě nějak dohromady... (až úplně zapadne Yatabaré, snad to nebude trvat tak dlouho jako s Diém ve Stuttgartu)

Reagovat
Rudnevs

1. Skončia 4.

2. Semifinále

3. Súhlasím s db18

4. Gladbach a Hertha možno VfB

5. Hoffe, Hannover, Frankfurt/HSV/Werder

Reagovat
smazaný uživatel

1. Hertha a Leverkusen budu na 3. a 4. místě

2. Bayern nebo Barca.. těžko říct. Obhájit to se nikdy nikomu nepovedlo, takže si myslím, že Bayern má dost velkou šanci to letos i vyhrát.

3. Věřím, že Leverkusen přes Villarreal postoupí a pak už tam moc těžších soupeřů není..takže je možné všechno. BVB samozřejmě na titul má.. ale člověk nikdy neví. Klidně by mohli vyletět už teď s Tottenhamem, ale osobně si myslím, že to finále dají.

4. viz bod číslo 1. (i když..Gladbach bude taky kousat - tam to bude o fous)

5. sestoupí Hannover a Frankfurt. Werder se v baráži zachrání..

Reagovat
andrew96

1. 4. místo

2. Semifinále

3. BVB finále, Leverkusen semifinále

4. Leverkusen, Hertha

5. Hannover, Hoffenheim, baráž Werder - sestoupí

Reagovat
bayern987

1. na 6 místě

2.

3. BVB do finále Bayer bych tipnul tak na čtvrtfinále.

4. Schlake, Leverkusen

5. tip: Hannover, Hoffenheim baráž Darmstadt, přání: Darmstadt, Hoffe, baráž Ingolstadt

Reagovat
OnderCZ

1. Nakonec jim těsně unikne čtvrté místo a skončí pátá.

2. Bayern se dostane až do finále, ale nebude to žádná suverénní jízda. Ve finále se utká s Barcelonou a vyhraje až na penalty.

3. Pokud BVB přejde přes Tottenham, tak celou EL vyhrají. Leverkusen skončí ve čtvrtfinále.

4. Leverkusen a Gladbach.

5. Hannover a Frankfurt přímý sestup, Darmstadt půjde do baráže a nakonec sestoupí.

Reagovat
Arne

1. Pátá nebo šestá... Ale je ostuda ostatních klubů, co by měly být na těch místech, že jsme pořád třetí.

2. Už nikam. Pokud přeleze přes Juve, tak mu klidně věřím na výhru.

3. BVB titul, Leverkusen konec.

4. Leverkusen, Schalke.

5. Hannover, Darmstadt, baráž Werder.

Reagovat
db18

1. to každopádně, když se podíváme na ten odstup mezi BVB a vámi

Reagovat
stas87

Hertha to nezvladne,preskoci ich Bayer a aj VfL.Tu europsku ligu si ale postrazi.

Zalezat bude na losu,to predovsetkym.A dalsia otazka su zranenia a navraty hracov po zraneni.V tomto ma Guardiola strasne rezervy.V tuto chvilu by som napisal semifinale a dalej sa uvidi.

Väcsie sance davam paradoxne Bayeru,ten ma priechodnejsieho supera v tomto kole EL a ak bude sanca ist do CL cez EL,urcite do toho pojdu.BVB proti Tottenhamu neverim,aj lavícka Spurs hra v dobrej forme,vsetko im sedi a nemyslim si,ze sa to v blizkej buducnosti zmeni.

Bayer+Gladbach.

H96,Eintracht...a my asi do tej baraze.TSG sa z toho dostane,oni narozdiel od nas ci Eintrachtu maju fungujuci utok.Baraz bude boj a v tom by sme mali mat navrch oproti timom co by nas tam pripadne cakali.No ale spadnut mozme s H96 kludne.

Reagovat
Rudnevs

Dúfan že v baráži vyhrá Sankt Pauli. Kľudne na úkor Werderu, H96, TSG alebo Eintrachtu. Ak by do baráže šiel HSV tak neviem...

Čo sa týka EL a LM tak máš pravdu. Záleží podľa losu a zranení.

Wolfsburg určite nie, tam je problém na stopérovi, v útoku a vlastne všade. Schalke tiež ešte treba polepiť. Leverkusen neviem, to nadšenie s Chicharita už nejako opadlo...To isté v Gladbachu. Ani by som sa nečudoval keby ich všetkých predbehlo VfB ktoré má formu jak hrom.

Reagovat
stas87

No,ked si to St.Pauli uhra na ihrisku a bude lepsi v barazi,nech kludne postupi.

Ked pisem VfL,myslim VfL.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/12729275_825242827602737_7133913892512025139_n.jpg?oh=780f3882db43024bd472cb8190368521&oe=57604771

Schalke neverim,tie vykony su hrozne nekonzistentne,raz vyhraju ale nedokazu to potom potvrdit.Oni by mali byt na pozicii Herthy ale aj ta Hertha hra lepsi futbal ako oni..

Gladbach do toho boja o CL este prehovori,dokazu z mala sanci byt efektivni v koncovke,nemusi supera herne prehrat ale skoruju a urvu tie zapasy pre seba.A taky cierny kon moze byt Schmidtov tim..nie teda boj o CL ale o EL.Necudoval by som sa,ak by bez poharov ostal Wolfsburg.

Reagovat
Rudnevs

Jaj ty si myslel Gladbach Inak pekná foto.

So Schalke súhlasím, to isté aj Bayer a Wolfsburg.

Pre mňa by mohol byť čierny kôň Kramny a jeho VfB.

Sankt Pauli si to zaslúžia Teraz majú krásny, vynovený Millerntor a celkom fajn káder.

Reagovat
stas87

Bayer ale dokaze supera prehrat,ma mexikanca a skusenosti.Wolfsburg je odpisany,ti nedokazu vyhrat vonku a len doma bodovat skratka nestaci.Schalke musi bozkavat ruky Ralfovi,ten uz im vychytal bodov.Uprimne-prichod Breitenreitera toho prilis nevyriesil.Teda ja aspon za tych 7 mesiacov+pripravu nevidim nic,co by bolo diametralne lepsie ako za Kellera.

VfB na tie pohare nedosiahne,zastavi sa ta seria a oni trebars mozu chytit seriu prehier a remiz.Dost mi pripominaju lonsky start jara Werderu.

Zasluzit si to za stadion a ako mas poskladany kader.Ja tieto reci o zasluhach nemam rad,skratka ked ten tim supera prehra,dostane sa tam.Niekedy ani lepsi byt nemusis a BL udrzis(lonsky pristav).Ja teda na St.Pauli nevidim nic sympaticke,radsej Bochum.

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa Keller bol lepší ako Breitenreiter, aj ako Di Matteo. S Wolfsburgom súhlasím, s Leverkusenom čiastočne tiež.

VfB má oveľa lepší káder ako Werder, to by som neporovnával.

Bochum kvôli Habererovi? Ja si ich tam tiež prajem, len šance na postup už moc nemajú...

Reagovat
stas87

Nie,ved ten ani uz nehrava teraz.Je to tim s tradiciou,ma rekonstruovany stadion a slusny pocet divakov. A hraci co presli VfL a hraju BL ci hrali BL,to je dost vysoke cislo.Idealne este,aby sa pobieral tiez Duisburg a Alemannia.

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

To jako lavička Spurs má vyřadit BVB, nebo jak jsi to myslel?

Reagovat
stas87

Nie,myslene to bolo tak,ze ak oni posetri Kanea a este trebars troch hracov zakladu,tolko ich to nepoznaci.

Reagovat
stas87

Futbal v Augsburgu je ako pohladenie na dusi po vcerajsku.Uplna fantazia,lopta rychlo od nohy,hraci sa ponukaju,chcu loptu...skratka absolutne nieco ine ako hra plna nakopo od stoperov alebo kombinacia,kde sa hybe len hrac s loptou..a to platilo aj pre Darmstadt.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukej se zúčastnit ankety

Reagovat
stas87

Idem na futbal si zahrat,az sa vratim tak to vyplnim,sefe.

Reagovat
smazaný uživatel

Alles klar

Reagovat
db18

Snad teď půjdou tabulkou vzhůru, když už je nemusí trápit poháry.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Markuse bych si možná jednou přál na naší lavičce

Reagovat
db18

Tak se zařaď do fronty.

Reagovat
smazaný uživatel

Přece by nešel k sousedovi.

Reagovat
stas87

Nechcel by si aj Süleho?

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Každý by chcel Süleho. To bude s Tahem jednou parádní reprentační dvojice.

Reagovat
Rudnevs

Záleží na Löwovi, ale mňa ani jeden nejako nenadchol.

Reagovat
db18

Ten už tam asi nebude.

Reagovat
Rudnevs

No tak potom Schneider.

Reagovat
Rudnevs

Aj tak najlepšieho trénera má HSV...

Reagovat
Rudnevs

* to s tým trénerom bolo ešte ku Wienzierlovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Raffaeeeeeel

Reagovat
smazaný uživatel

Raffael neskutečné statistiky tuhle sezonu. Zajímalo by mě, jestli se o něj nebudou zajímat nějaké větší kluby

Reagovat
smazaný uživatel

v BL 23 zápasů 10 golu 10 asistencí

Reagovat
Rudnevs

Už je pomerne starý.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

To je Morávek zraněný? První poločas byl parádní.

Reagovat
OnderCZ

Taky moc nechápu to střídání.

Reagovat
db18

Problémy s přitahovačem, tak nechtěli riskovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherná akce A pěkná torhymne, čo pán Rudnevs?

Reagovat
Rudnevs

Pekná, niekde som čítal, že to je zvučka Augsbursgkého bábkového divadla.

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda Mimochodem, je nějaký stadion, kde se při hlášení u hostujícího týmu neřve NULL ?!

Reagovat
cologneFC

u nas sa to nekrici

Reagovat
Rudnevs

Inak čítal som niekde že Fürth keď hrali BL, tak fanúšici oslavovali gól aj keď nebol.

Reagovat
smazaný uživatel

Další nádherná kombinace, a to jsem já vocas nadával, že radši od půl 4 nedali Bayer s Mohučí Úžasný zápas!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bürki, Subotic, Bender, Mkhitaryan, Reus, Aubameyang, Sahin, Kagawa, Piszczek, Schmelzer, Weigl

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak Lukasz se dal dohromady jo? no jsem zvědavej na tu stoperskou dvojici

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak co tak sleduju i Spurs, tak jsou fakt dobrý, kurňa, to bude těžké dvojutkání

Reagovat
andrew96

Rozhodnou fanoušci.

Reagovat
slovaňáák

Nic nového pod sluncem.

Reagovat
slovaňáák

Heh, to mělo bejt na Nevenovu rozehrávku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevenova rozehrávka je něco neuvěřitelného

Reagovat
smazaný uživatel

Je hroznej? Já čumim na Slavii a na anglickej pohár Co Bender?

Reagovat
smazaný uživatel

zatím obrana moc prověřená nebyla.. ale jde o jeho rozehrávku. Nic se na ní nezměnilo

Reagovat
andrew96

Burki

Reagovat
Pipo123

No teraz vás zase podržal, obrana vôbec nestíha

Reagovat
smazaný uživatel

to se není čemu divit

Reagovat
andrew96

Burki

Reagovat
Pipo123

Já som bol vždy v tom že Leno môže byť TOP brankár, ale aké góly on dostáva tak to je hrôza

Reagovat
andrew96

Zatím je to trochu návrat do podzimu loňské sezóny. Subotic s Pisczekem vyvádějí strašné věci v rozehře, Lucas navíc kazí i vepředu. Schmelzer lepší, ale taky při brejku nestíhá. Vepředu zatím bez nápadu. Ale ve 2. půli se to zlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

o tom ani nejsem přesvědčený.. dneska jsem už před zápasem cítil ztrátu bodů. Kdyby Bayern aspoň včera remizoval, tak je to o něčem jiném.. ale takhle prostě musí chybět trochu motivace.

Reagovat
andrew96

Já věřím, nebo spíš doufám. Snad jim dá Tuchel v kabině kartáč. Ale jednoduchá hra Hoffenheimu se mi taky líbí, bude to těžké.

Reagovat
Rudnevs

Gündoğan Vidno že na ňom hra BVB strašne stojí a bol by ťažko nahraditeľný. Inak Nagelsmann tiež skvele, vravel som že to bude obrovský krok vpred pre Hoffe. Ale najmä prajem Huubovi skoré vyliečenie.

Reagovat
slovaňáák

Zápasy s TSG nemám rád. Poslední roky, ve velké většině, jsou zápasy s nima vyrovnaný a moc se nám nedaří. Hoffe hraje účelně, do ničeho většího soupeře nepouští, bohužel. Líbilo se mi, jak byl zapojen Baumann do hry, aktivně vypomáhal stoperům na hranici pokutového území a při tom to měl všechno pod kontrolou.

Do druhé půle to chce hodně přidat a pokusit se něco změnit, protože jinak přes tu obranu Hoffe nedostaneme. Jediná šance byla ze standartky před koncem poločasu a to je, vzhledem k útočné síle Dortmundu, hodně málo.

Reagovat
smazaný uživatel

Maestro na place, tím se vše mění

Reagovat
smazaný uživatel

pan povede se mi půlsezona a už bych nejradši mazal pryč

Reagovat
smazaný uživatel

Hrášek?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten ještě víc že jo ale Ilkay je takovej taky. Plejer geniální, aleprostě není jako Reus. Už tehdá, když měl prvně formu, tak chtěl odejít.

Reagovat
smazaný uživatel

už si to tam vodí škoda ale.. chybělo málo

Reagovat
andrew96

To su díry mezi Benderem a Suboticem tvl

Reagovat
Rudnevs

Červená

Reagovat
smazaný uživatel

Rudy

Reagovat
bayern987

Hoffe

Reagovat
andrew96

Červená...nevím jestli je to pro domácí dobře nebo špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

teď to bude totální beton.. ale věřím, že to tam nějak spadne

Reagovat
db18

Mainz

Reagovat
Rudnevs

Inak čo som cez polčas pozeral gól, tak Rudy ho dal symbolicky vo chvíli keď fans BVB spievali chorál s melódiou Was wollen wir trinken.

Reagovat
smazaný uživatel

Rudy dělá čest svému jménu

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
andrew96

Ale trvalo mu to až do dneška.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebaví ma to, nemá to náboj... hlavní je, aby byli všichni cajk na ligu a potom Hertha v semifinale DFB. Tohle už je o ničem..

Reagovat
smazaný uživatel

Bumann zatím jistota sama

Reagovat
smazaný uživatel

'gyndogan'

Reagovat
Arne

?

Reagovat
smazaný uživatel

No fakt si myslím, že se to takhle nevyslovuje.

Reagovat
smazaný uživatel

však nevyslovuje

Reagovat
smazaný uživatel

Proto se divím Arneho divení

Reagovat
Arne

A jak teda?

Reagovat
Rudnevs

Gandoan

Reagovat
smazaný uživatel

tak jak se vyslovuje ü a to druhé "g" se nečte

"gündoán"

Reagovat
db18

Jak říkala moje němčinářka: "Musíš otevřít pusu, jako kdyby si chtěl říct U, ale říct Y"

Reagovat
smazaný uživatel

to snad ani nejde.. ale zajímavý způsob

Reagovat
db18

Vysvětlovala to teda na Ö a slovíčku "möchte" ale princip měl být stejný (ale problémy s tím měla skoro celá třída )

Reagovat
smazaný uživatel

https://m.youtube.com/watch?v=P9_YE8ThPXY Takhle. Pokud to teda neříká blbě.

Reagovat
Arne

Ten tam ale říká regulérně u. Ale ok, já nevěděl, že to géčko se tam nečte.

Reagovat
smazaný uživatel

Ilkay říká regulérně u? Nech to o deset sekund dýl

Reagovat
Arne

Já to samozřejmě vypnul po třech sekundách, kdy jsem slyšel jeho jméno od komentátora.

Reagovat
andrew96

Schmellovi ty centry úplně odešli.

Reagovat
andrew96

Zac Dneska toho odmakal dost.

Reagovat
smazaný uživatel

přezdívka

Reagovat
andrew96

To není moje práce, nechal jsem se unést

Reagovat
smazaný uživatel

Však už tvůrce dole řičí radostí

Reagovat
andrew96

Nezbeda jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je ale super si tam 20 minut nahrávat kolem vápna jak idioti..

Reagovat
andrew96

Ramos

Reagovat
andrew96

JOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!! Henrikh!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Krása od obou - Micky a Ilkay

Reagovat
smazaný uživatel

Mickeyho klubík Jednoduchá, a přitom krásná kombinace.

Reagovat
slovaňáák

Konečně k něčemu rozehrávaný roh nakrátko.

Reagovat
andrew96

Ramoooooooos!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ramoooooooooooooooos

Reagovat
smazaný uživatel

BVB!!

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase ta přihrávka Ilkaye... on je prostě fantastický

Reagovat
andrew96

Reagovat
andrew96

Ale zase - Ilkayovi oči A Pisczekův sprint

Reagovat
smazaný uživatel

Ilkaye nemá cenu řešit, to je náš nejdůležitější hráč. Nebude snadné ho nahradit

Reagovat
Centrofixka

Verím že Ilkay nakoniec podpíše, lenže BVB dnes okrem iného chýbal aj starý Shinji a stále obrovský otáznik menom Castro, ten hral niektoré zápasy fakt famózne

Reagovat
smazaný uživatel

pravda - shinji a castro z jara nám chybí.

Reagovat
Centrofixka

Máme dobrého trénera a verím že pod Tuchelom bude Shinji ešte lepší ako bol! Rozmýšľal som, každý čaká, že Ilkay nepodpíše a kto príde na jeho flek, čo keď nakoniec Ilkay a Mats podpíšu a Henrikh pôjde preč? kto ho nahradí? Neviem si predstaviť túto sezónu bez neho.Samozrejme, že očakávam jeho podpis, len čisto teoreticky..

Reagovat
smazaný uživatel

Auba typické

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Ramos si snad gólíkem zvýšil svoji cenu, až ho v létě prodáme

Reagovat
andrew96

Auba zase fantastický výběr místa

Reagovat
smazaný uživatel

dal už on někdy jiný gol? 80% jeho golu jsou snad tap in

Reagovat
andrew96

A zbylých 20% jsou penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomínáte na jeho góly z přímého kopu

Reagovat
smazaný uživatel

Rudy děkujem! Rudy děkujem!

Reagovat
andrew96

No nechybělo mnoho a byl by za génia

Reagovat
smazaný uživatel

Micky MOTM, těsně následovaný Ilkayem. A pochvala Lukaszovi, je skvělé, že máme dva výborné pravé beky!

Reagovat
Centrofixka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele