23. kolo
28.02.2016 17:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 3:1

Javier "Chicharito" Hernández sice dal zase góla, nicméně jeho Leverkusenu to tentokrát nebylo vůbec nic platné, neboť vcelku překvapivě zanechal všechny tři body v mohučské Coface Areně. A v tabulce se Die Werkself propadli až na šesté místo.

Šance byly k vidění prakticky už od úvodu zápasu, nicméně ujala se až ta třetí. Ve 14. minutě Pablo de Blasis výtečně vyslal Yunuse Malliho, jenž se vřítil do pokutového území, aby mohl efektně i efektivně přelobovat vyběhnuvšího gólmana Bernda Lena - 1:0. Poté si na konto připsal dvě dobré střely Hakan Calhanoglu, leč Loris Karius reagoval fajnově.

Ve 32. minutě to bylo pro domácí barvy ještě veselejší. Hostující obránci si nepočínali úplně nejpřesvědčivěji, takže situace využil Jhon Córdoba a zpoza šestnácti propálil vše, co mu stálo v cestě. Takže zaznamenal svou druhou trefu ve stejném počtu zápasů - 2:0. Ve 35. minutě musel svému brankáři před čárou výrazně vypomoci Roberto Hilbert.

A jen malou chvíli před závěrem první půle se z otočky neprosadil Malli. Do druhého poločasu naskočil místo Jonathana Taha Tin Jedvaj a za méně než čtvrt hodiny stihnul zahrát ve vlastním vápně rukou, díky čemuž se kopala penalta, díky čemuž mohl Yunus Malli přidat svou druhou přesnou trefu v zápase, jelikož volil jistotu - střelu po břevno.

V 65. minutě se Calhanoglův centr ze standardní situace snesl až k Admiru Mehmedimu, jenž byl sice v šestnáctce osamocen, ale na střelu z voleje si netroufnul. Místo toho raději z první přihrával před bránu, kde si míč našel Chicharito a hlavou se prosadil - 3:1. V této sezoně se to mexickému útočníkovi podařilo už čtrnáctkrát.

Ve zbytku zápasu stála za řeč snad jenom Bellarabiho rána, ale ani z ní nezapršelo. Bayer Leverkusen tedy utrpěl už osmou porážku v tomto ročníku, kterou bude třeba kvůli honbě za Ligou mistrů napravit v utkání s Werderem Brémy. Mohuči nyní patří pátá pozice, ale v týdnu se potká s tím nejméně vítaným protivníkem. Zajíždí totiž do Allianz Areny, kde je doma Bayern Mnichov, jenž má po třiadvacetikolech na čele tabulky osmibodový náskok na druhou Borussii Dortmund.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Werkrider

Kiessling zranený, tak CTRL+C a šup s ním do CTRL+V pravdepodobnej zostavy ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele