23. kolo
27.02.2016 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Werder Brémy - SV Darmstadt 2:2

Tuhý záchranářský souboj mezi Brémami a Darmstadtem nakonec vítěze nepoznal. Domácí přitom vedli po brance Ujaha z 33. minuty, nováček však ještě do poločasu vyrovnal z Wagnerovy penalty a osm minut před koncem otočil skóre Aytac Sulu. Werderu tak alespoň bod zachraňoval až v poslední minutě veterán Pizarro..

Domácí tak odmítli šanci opustit barážovou příčku a opět potvrdili, že se jim před vlastním publikem vůbec nedaří; z jedenácti dosavadních zápasů vyhráli jediný. Dnes jim nepomohl ani solidní výkon, jak deklaruje statistika 16 střel na branku (Darmstadt zaznamenal polovinu). Hosté dokonce měli nižší úspěšnost zkompletovaných přihrávek než 50% (!), přesto ale z hanzovního města odjíždí s cenným bodem, který jim zajišťuje průběžnou třináctou příčku.

Úvod zápasu nabídl podle očekávání především tvrdý boj o střed pole. Šancí bylo pomálu a čekalo se spíše na první chybu. Darmstadt, který začal nekoncentrovaně a jakoby bez herního plánu, se postupem času dostával stále více do hry a Konstantin Rausch s Jerome Gondorfem si vypracovali první šance. Průlom ale přišel na druhé straně: Sambou Yatabaré sklepl hlavou centr do cesty Anthony Ujahovi, který bez problémů uklidil míč do sítě.

Hosté se však nevzdávali a jejich sebevědomí hodně pozvedl klasický gól do šatny. Běžela už 44. minuta, kdy domácí gólman Felix Wiedwald stáhl ve vápně pronikajícího Sandra Wagnera a sám postižený nařízenou penaltu proměnil. Bojovná a vyrovnaná první půle tak skončila nerozhodně.

Ani po změně stran se tempo příliš nezvýšilo; diváci byli svědky pouze několika pološancí, z nichž největší pozornost zaslouží pokusy Ujaha a hostujícího Tobiase Kempeho. Po uplynutí hodiny hry se však Werder najednou prudce zvedl a začal tlačit na vítězný gól; nováčkovi tak nezbývalo než opevnit vlastní vápno a spolehlivě bránit. V 68. minutě se Ujah s Pizarrem málem dočkali, ani jeden z nich však v chaotické situace nedokázal propasírovat míč za čáru.

V další velké šanci mohl rozhodnout Junuzović, obětavý kapitán Sulu však odklidil jeho pokus z brankové čáry - načež navzdory soupeřově tlaku sám dokázal skórovat. Po Kempeho přímém kopu hlavou překonal Wiedwalda a poslal Darmstadt nečekaně do vedení. V drtivém závěru se však Brémám podařilo alespoň vyrovnat; postaral se o to další hlavičkou Pizarro. Na obrat však už domácím nezbýval čas ani síly.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vitisport jde proti book- tipují 2.FuVo ještě chrápe.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele