Bundesliga - souhrn 23. kola

24.02.2012, 22:26, aktualizováno 26.02.2012, 19:23
Komentáře a souhrny
Dortmund porazil také Hannover a na čele má čtyřbodový náskok. Bayern vyhrál nad Schalke a posunul se na druhé místo tabulky. Leverkusen zvítězil na půdě 1. FC Köln. Werder doma nestačil na Norimberk, Mainz nedal šanci Kaiserslauternu, Stuttgart si zase snadno poradil s Freiburgem. Gladbach se už v pátek rozešel smírně s Hamburkem...

Borussia Dortmund - Hannover 96 3:1

26.02.2012 17:30

Góly: 27. Robert Lewandowski, 54. Robert Lewandowski, 90. Ivan Perišić - 60. Didier Ya Konan

Historie se neopakuje, Dortmund zvládl odvetu za podzimní utkání v AWD-Areně a nepříjemný H96 pojede z Vestfálska bez bodu. Hosté tak končí devítizápasovou sérii bez porážky, naopak ta Borussie může směle pokračovat - aktuálně se zastavila již na sedmnácti duelech!

Utkání se z obou stran rozbíhalo hodně pomalu, úvodní minuty tak zastínil střet Bendera s Dioufem, po němž musel být dortmundský středopolař ošetřován, až se nakonec místo něj na trávníku ukázal Ilkay Gündogan. Tento moment, jakoby zároveň spící Borussii probudil, ta od této chvíle měla jasně navrch, diktovala tempo hry a začala obléhat Zielerovu svatyni: Schmelzer, ani Lewandowski ovšem neuspěli. A tak přišly na řadu 96ky, konkrétně Pinto, tomu se ale na poslední chvíli vrhnul do střely obětavý Piszczek. Klíčový moment potom nastal krátce před půlhodinou hry, kdy polská spolupráce Piszczek - Lewandowski otevřela skóre - 1:0.

Dolnosaský celek se snažil odpovědět, ovšem nebylo mu to nic platné. Motorem většiny ofenzivních akcí Borussen byl kdo jiný, než uzdravený Kagawa, jenž spoluhráčům připravoval jednu příležitost za druhou: japonský štírek nejprve odlovil Piszczeka, ten ale nedokázal míč usměrnit na zadní tyč, právě bývalý hráč Herthy hned záhy oslovil Lewandowskiho, ten ale tečovanou ránu opřel jen do brankové konstrukce, následný pokus Piszczeka pro změnu zneškodnil Zieler, a když konečně dopravil balón do branky Lewandowski, tak stál v ofsajdu.

Zajetý trend pokračoval i po změně stran: jako první na sebe upozornila "polská spojka", Piszczek měl před sebou dostatek prostoru, tak neváhal a přesným centrem oslovil Kubu, ten se parádně prosmýkl kolem Eggimanna, vrátil do druhé vlny Lewandowskimu, jenž i tentokrát s přehledem zakončil - 2:0.

Hannoverský stratég Mirko Slomka chtěl utkání stůj, co stůj zdramatizovat, a tak poslal na trávník dvě čerstvé síly - Rausche a Ya Konana. To se ukázalo od zkušeného kormidelníka jako mistrovský kousek, Rausch rozjel rychlou akci, předal Dioufovi, ten okamžitě vrátil Ya Konanovi a v letošní sezóně nepříliš produktivní střelec parádní ranou nedal povysunutému Weidenfellerovi šanci zasáhnout - 2:1. Utkání ještě nabíralo na intenzitě, krátce po sobě pálili zpoza vápna Kehl a Gündogan, obě povedené střely si však Zieler pohlídal. Konečnou podobu pak dostal výsledek v nastaveném čase, když se křižnou ranou prosadil střídající Perišić - 3:1.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Schalke 04 2:0

26.02.2012 15:30

Góly: 36. Franck Ribéry, 55. Franck Ribéry

Prestižní konfrontace třetího se čtvrtým týmem tabulky byla současně střetnutím dvou nejlepších útočných řad soutěže. Bavoři měli před zápasem na svém kontě úctyhodných 49 branek, hosté z Gelsenkirchenu dokonce o jeden zásah více, což z nich tedy dělalo nejlepší ofenzívu Německa. To se však po nedělním klání obrátilo.

Jupp Heynckes provedl oproti nevydařenému pohárovému utkání v Basileji dvě změny: Luiz Gustavo a Thomas Müller dostali přednost před Tymoščukem a Kroosem, kteří tak usedli na lavici náhradníků. Huub Stevens ponechal vítěznou sestavu ze zápasu proti Viktorii Plzeň.

Svižný úvod utkání patřil překvapivě hostům, naopak ofenzivní snahy domácích byly dobře čitelné. Dobrému tempu hry prospěl i přístup hlavního sudího, jenž se rozhodl pouštět i tvrdší zákroky. S postupujícím časem se osmělovali i Bavoři, kteří veškeré své útočné výpady realizovali po pravé straně, kde vládl Arien Robben. Domácí si první skutečně vážnou šanci vypracovali až po půlhodině hry, kdy Müller protáhl balon po pravé straně až do pětky, kde Riberymu chyběl jen krok k zakončení.

Ve 36. minutě se vyprodaná Allianz-aréna mohla již radovat z gólu, když po dlouhém centru neodhadl svůj výběh proti balonu jinak dobře chytající Hildebrand, Ribery jej šikovně přeloboval a střelou do prázdné brány poslal Bayern do vedení. Francouz mohl za dvě minuty přidat další branku, když po pasu Robbena pálil z úhlu vedle.

Domácí přiložili pod kotel a za pár okamžiků opět nebezpečně ohrožovali bránu Königsblauen - po výborném zákroku Hildebranda se míč odrazil k volnému Badstuberovi, jenž se však v rozhodujícím okamžiku zachoval spíše jako spoluhráč hostů a z bezprostřední blízkosti nepochopitelně odkopl balon mimo tyče. Těsně před odchodem do kabin směle pronikl do zakončení Lahm, Hildebrand však jeho pokus mrštně vytěsnil a tak Mnichované ze svého drtivého tlaku nic dalšího nevytěžili.

Z druhého poločasu neutekla ani minuta a po rohovém kopu domácích prudce hlavičkoval smolař Badstuber do břevna, hned vzápětí mohl po protiakci bez problému vyrovnat Matip, ale po svém úniku v zakončení zcela selhal. Bavořany tento protiúder nijak nerozhodil a stupňovali tlak. Zvýšit vedení mohl Gomez, avšak německý reprezentant svojí vyloženou šanci tváří v tvář Hildebrandovi promarnil.

O útočení se v dresu Bayernu staral především Ribery, jenž byl za své snažení v 55. minutě odměněn druhým gólem, když po svém průniku z levé strany za přispění teče skóroval pravačkou - 2:0. Nutno podotknout, že stav utkání byl zasloužený a odpovídal dění na hřišti. Po druhém gólu se hra uklidnila, hráči v červených dresech se zcela přirozeně zatáhli a nechali hrát hosty.

Potřetí se domácím hráčům podařilo rozvlnit síť ve třiasedmdesáté minutě, avšak zakončující Olič byl nachytán v ofsajdu. Schalke si ve druhé pětačtyřicetiminutovce žádnou kloudnou šanci nevytvořilo a jakoby se snad ani nepokoušelo o zdramatizování utkání. Pokusy hostů troskotaly na spolehlivé bavorské obraně, která ojedinělé průniky Königsblauen neutralizovala.

Ke konci zápasu nechal naposledy vyniknout gólmana Hildebranda tvrdou ranou Robben, právě strážce svatyně hostů byl hlavní příčinou, že pro Schalke milosrdný stav 2:0 se do konce utkání již nezměnil. Bayern tak svému soupeři odskočil na rozdíl čtyř bodů a usadil se na druhém místě bundesligové tabulky.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FC Norimberk 0:1

25.02.2012 18:30

Góly: 65. Alexander Esswein

Domácí museli odpovědět na přesvědčivé vítězství Leverkusenu na hřišti Kölnu. Norimberk se přitom jevil jako velice schůdný soupeř, jelikož z posledních devíti vzájemných zápasů se Frankové radovali z výhry jen v jednom případě. Ti nastoupili i s dvojicí českých reprezentantů Hlouškem a Pekhartem.

Na Vesserstadionu se žádná skvělá podívaná rozhodně nekonala. Úvodní minuty utkání dle očekávání opanovali svěřenci trenéra Schaafa, útočné snahy se realizovaly zejména po stranách kde úřadoval agilní Marin. Frankové na sebe upozornili až ve 12. minutě, kdy z ojedinělé šance pálil z ostrého úhlu vedle levé tyče Wieseho branky Esswein.

První půle byla ve znamení nepřesností, kombinační snahy Werderu troskotaly na statičnosti domácích borců a hosté se spokojili s bráněním a odkopáváním získaných balonů. V 29. minutě jako blesk z čistého nebe zahrozil Norimberk, když Hegeler z velké vzdálenosti vyslal slibnou přízemní ránu těsně vedle levé tyče. Další velká šance (a doposud vůbec největší) přišla v 38. minutě a opět jí měli na svědomí hosté, když z bezprostřední blízkosti prudce hlavičkoval Tomáš Pekhart, Wiese musel vytáhnout reflexivní zákrok.

Kvalita hry se dostavila až koncem poločasu, kdy také o sobě dal výrazněji vědět peruánský kanonýr Claudio Pizarro, jenž po šikovném zpracování centru hrudí hned z první pálil - ke smůle domácích fans více jak metr vedle. A tak odcházeli aktéři utkání do kabin za bezbrankového stavu.

V úvodu druhé půle pálil velmi nadějně Marin, avšak jeho pokus vykryl kapitán hostů Schäfer. Ve 49. minutě bylo před bránou norimberských ještě větší horko. Po zarputilém individuálním průniku Rosenberga se k míči dostal všudybyl Pizarro, avšak jeho pokus z ostrého úhlu skončil na pravé tyči. Po této akci získalo utkání slušné tempo, o které se staraly především Brémy. Co se však ve druhé půli nadále nedařilo odstranit, byly výrazné nepřesnosti v přihrávkách a centrech.

V dresu hostů se velmi dobře prezentoval Adam Hloušek, jehož centry z levé strany měly dobré parametry. Ty rozhodně neměl pokus Marka Marina ze 62. minuty, kdy se subtilní hráč ocitl ve vyložené šanci - Marin však tuto příležitost ke skórování trestuhodně zahodil, když nikým nebráněn střílel nad norimberskou bránu.

V 65. minutě se naplnilo ono otřepané "nedáš-dostaneš": Frankové zaútočili po pravé straně a po přihrávce přes velké vápno se prosadil z druhé vlny nabíhající Esswein, na kterého zcela zapomněla domácí obrana - 0:1. Hned o pár minut později vybídl Marin po perfektní kolmé přihrávce do možného úniku Januzoviče, kterého zastavil až za cenu žluté karty Feulner. Brémám neustále drhla souhra, a to nejen v ofenzívě, ale i při plnění obranných povinností.

S postupujícím časem domácí vystupňovali tempo, v nastavení se při rohovém kopu domácích zapojil do útoku i brankář Wiese. Jeho kolega na druhé straně Schäfer se pak postaral v samotném závěru o infarktovou situaci, když po jeho zjevném zaváhání při stahování vzdušného míče museli hosté vykopávat balon před brankovou čárou. Hned pár sekund nato se Schäfer rehabilitoval, když zabránil vlastnímu gólu Hlouška. Hektický závěr však další branku nepřinesl a tak odjíždí Norimberk ze severoněmeckého přístavního města s velmi důležitými třemi body. Brémy naopak klesly na šestou pozici.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 0:2

25.02.2012 15:30

Góly: 16. Lars Bender, 50. Lars Bender

Farmaceutický celek dokázal Kozlům vrátit domácí porážku z posledního vzájemného utkání a opět potvrzuje, že svou snahu o Ligu mistrů ještě nevzdává. Na výhru Bayeru má rozhodující dopad Lars Bender, střelec obou branek.

Bayer začal o poznání aktivněji, převzal iniciativu a diktoval tempo hry, jako první však mohlo udeřit z ničeho nic na druhé straně. Clemens nastartoval uzdraveného Podolskiho, ten se ještě otočil okolo Schwaaba, následná rána z těžkého úhlu ale mířila o pár centimetrů nad branku. Poté už však přišly chvíle Werkself, konkrétně Larse Bendera: mladý středopolař měl nejprve po odraženém rohovém kopu ideální palebnou pozici zpoza vápna, pozorný Rensing ale jeho ránu s vypětím všech sil vyrazil, vzápětí už ale takové štěstí neměl. Po dalším rohu vrátil Toprak míč do ohně, Diekmeier hlavou trefil tyč, odražený balón ale dopravil na místo určení právě Bender- 0:1.

Inkasovaná branka zřejmě Kozly konečně probudila a dala jim na vědomí, že by se měli pokusit také ohrozit branku soupeře. To se záhy splnilo, míč se po ose Andrézinho - Riether dostal na přední tyč k Novakovičovi, ten ovšem z obtížné pozice a v tísni zamířil jen nad branku. Ten samý hráč měl o pár okamžiků později, kdy chyboval Castro další velkou možnost, ale Leno jeho pokus s pomocí Topraka udržel před dobíhajícím Podolskim v bezpečí. Poslední minuty první půle přinesly ještě dvě akce na straně Leverkusenu: Kadlecovu ránu z voleje však zpacifikoval Rensing, hlavičkový pokus Reinartze pro změnu mířil těsně vedle branky.

Ofenzivu Kölnu přišel po přestávce pozvednout Chong Tese, jenž nahradil zoufale neproduktivního Novakoviče. Severokorejec se ihned po svém nástupu uvedl více než slibně, tvrdou ránu ale vyrazil pohotový Leno. O chviličku později navíc dostalo sebevědomí Kozlů další tvrdý direkt: Jajalovi unikl lehký pas od Laniga, k míči se tak dostal Renato Augusto, postoupil s ním pár kroků a následně ho poslal za obranu, kam si naběhl Bender a zkušeně zavěsil - 0:2.

Posledních třicet minut už se utkání víceméně jen dohrávalo, hráči Kölnu se do žádných ofenzivních akcí netlačili a pokusy hostujícího týmu zase pro změnu postrádaly přesnost. Přesto mohl ještě před koncem zvýšit Castro, jeho snaha se však nesetkala v obraně domácích s pozitivním ohlasem, stejně tak neuspěl čtyři minuty před koncem ani Renato Augusto.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - SC Freiburg 4:1

25.02.2012 15:30

Góly: 12. Martin Harnik, 21. Shinji Okazaki, 63. Khalid Boulahrouz, 82. Martin Harnik - 27. Fallou Diagne

Freiburg v minulém kole překvapil celé Německo, když vybojoval senzační remízu s Bayernem, dnes už tak slavně ale nedopadl. Na půdě Stuttgartu dostal lekci z produktivity a domů si veze porážku 1:4.

Domácí fotbalisté se sice v úvodu zápasu hledali, nakonec ale dokázali udeřit hned z první větší příležitosti. Mezi střelce se zapsal už ve dvanácté minutě Martin Harnik. Rakouský reprezentant měl velký podíl také na druhé brance Stuttgartu, která přišla za necelých deset minut. To se po jeho centru prosadil Shinji Okazaki.

Freiburg se však nevzdal a zanedlouho dokázal snížit. Jendrišek rozehrál rohový kop, v pokutovém území se dostal k hlavičce Fallou Diagne a neomylně zakončil. Hosty vstřelený gól nakopnul, hrozit ale opět začal Stuttgart. Nejprve pálil Kuzmanović z přímého kopu asi jen metr vedle, následně ránu Okazakiho lapil připravený Baumann.

Brzy po změně měl Freiburg výbornou příležitost k vyrovnání. Makiadi zavezl míč až do domácí šestnáctky, následně výborným pozemním centrem vybídl ke skórování Jana Rosenthala, který měl před sebou úplně prázdnou bránu, přesto ale nastřelil pouze tyčku. Hned vzápětí zahrozil také Stuttgart, konkrétně Tamás Hajnal. Ten zahrával přímý kop ze zajímavé pozice, jenže nakonec mířil těsně vedle.

V 63. minutě se už domácí fanoušci přeci jen dočkali. Po Hajnalově rohovém kopu hlavičkoval Ibišević, míč ještě tečoval zády Boulahrouz a s obrovským štěstím jej poslal do brány. Krátce na to mohl Ibišević definitivně rozhodnout, bohužel však výborného centru Sakaie využít nedokázal, jelikož mířil hlavou ve stoprocentní tutovce mimo.

Freiburg působil po inkasovaném gólu značně zakřiknutě a byl přinucen soustředit se především na bránění. Vědět o sobě dal znovu až v 77. minutě, kdy se Caligiuri výborně prosmýkl mezi protihráči a snažil se najít Reisingera, ten byl ovšem velmi dobře hlídán, a tak hosté vybojovali jen rohový kop. Poslední slovo pak měl znovu Stuttgart. Osm minut před koncem utekl po pravé straně Hajnal, následně přihrál do středu vápna na Harnika, který pečetil na konečných 4:1.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Kaiserslautern 4:0

25.02.2012 15:30

Góly: 2. Mohamed Zidan, 17. Ádám Szalai, 30. Nicolai Müller, 74. Eric Choupo-Moting

Porýnsko-falcké derby mělo od prvních minut jasného favorita, což se také nakonec potvrdilo na samotném výsledku, pod který se nejvíce podepsal opět Mohamed Zidan, jenž si drží od příchodu z Dortmundu parádní bilanci gól na utkání.

Hostující kormidelník Marco Kurz opět nenechal oproti poslednímu utkání s Mönchengladbachem v základní sestavě kámen na kameni, ani to mu však nebylo nic platné. Domácí začali aktivně, což hned záhy přineslo kýžený efekt: Nicolai Müller pronikl do vápna, posunul na Zidana, a ten přízemní střelou k tyči nedal Trappovi sebemenší šanci zasáhnout - 1:0. Bývalý hráč Borussie Dortmund se od svého příchodu dostal již na metu čtyř branek, a to za pouhá čtyři utkání, přičemž své zásahy rozložil rovnoměrně a ukazuje, že může být pro Mainz tím pravým spasitelem. Znovu obměněná útočná linie FCK se za první půlhodinu nedostala prakticky k ničemu.

To svěřenci Thomase Tuchela, když už se odhodlali dopředu, tak to až na výjimky vždycky smrdělo, což se znovu potvrdilo v 17. minutě. Soto poslal do pokutového území parádní pas, Szalaiovi potom už jen stačilo nastavit nohu - 2:0. Hned nato mohl definitivně rozhodnout po Zabavnikově nabídce Müller, ten se ale k míči o chlup nedostal. Bývalý křídelník Greutheru Fürth se ale po půlhodině hry přece jen dočkal, využil chyby Tifferta a střelou k tyči zvýšil již na 3:0.

Rudí Ďáblové se však ani za nepříznivého stavu nevzdávali a minutu před odchodem do kabin mohli z ničeho nic zkorigovat. Snížení měl na hlavě kapitán Tiffert, balón ale poslal jen do břevna domácí branky. Hned vzápětí se po rohovém kopu nejvýše vyšrouboval Abel, jeho hlavičku však pro změnu zpacifikoval Wetklo.

O půle udělal hostující kouč poslední zoufalý krok, ze hřiště stáhl nevýrazné Tifferta a Kouemahu, na jejichž místa poslal mladou krev v podobě Jörgensena a Fortounise. Ani to však obraz hry nezměnilo, Mainz měl i nadále navrch a vypracovával si jednu stoprocentní šanci za druhou: Zidan branku minul, následně musel před egyptským útočníkem zachraňovat na poslední chvíli Šimůnek, akci Zabavnika s Choupo-Motingem poté zastavil Abel. Lautern se ze sevření sotva osvobodil, tak už se na něj vrhnul další útok. Před Caligiurim sice ještě dokázal Trapp zakročit, o chvíli později ale netrefil míč ve vápně Jörgensen, Bungert posunul Choupo-Motingovi, a ten pohodlně zakončil - 4:0. Od potupného bůra nakonec hosty zachránil před Ivanschitzem Trapp.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim 1:2

25.02.2012 15:30

Góly: 69. Patrick Helmes (pen.) - 2. Roberto Firmino, 84. Sven Schipplock

Markus Babbel si i ve svém třetím utkání na lavičce vesnického celku připisuje bodový zisk, navíc tentokráte si TSG dokázalo vybojovat na horké půdě Wolfsburgu rovnou tři a posunuje se tak o dva body před svého soupeře do klidného středu tabulky.

Sinsheimský celek se ani ve Volkswagen Areně s ničím zbytečně nerozpakoval a podobně jako se u něho stává v posledních zápasech zvykem, hned záhy udeřil. To se psala čtvrtá minuta, Wiliams ve středu pole vyhrál hlavičkový souboj s Josuém, balón potáhl Vukčević, jeho ránu sice ještě dokázal Benaglio vyrazit, ale jen k Firminovi, jenž tak měl před sebou snadný úkol - 0:1. Zelenobílí nesložili zbraně, naopak se snažili co nejdříve nalézt odpověď: Sissokova hlavička si ovšem cestu do branky nenašla, stejné vyústění pak měly střelecké pokusy Helmese a Dejagaha. Zbývající minuty prvního dějství byly ve znamení dobývání hoffenheimské svatyně, avšak neúspěšně.

Felix Magath chtěl zvýšit tlak v pokutovém území TSG, a tak po změně stran poslal do hry dalšího klasického útočníka Poltera, jemuž uvolnil místo Sissoko. Ani to však nepomohla, navíc tentokrát hosté už na své ofenzivní choutky nerezignovali: Babel z dobré pozice ale branku netrefil, Johnson pak místo přihrávky na lépe postaveného Lakiče sám zakončil, Benaglio byl ale na místě. Do třetice pálil sám Firmino, ani on však mezi tři tyče nezacílil.

Jako na zavolanou tak přišla situace z 67. minuty, kdy Beck srazil v pokutovém území Schäfera a sudí Schmidt nařídil pokutový kop. K němu se postavil ještě donedávna opomíjený Helmes a s přehledem zavěsil - 1:1. Jenže obrana Vlků působila jako na lázeňském pobytu: Vukčević měl dvě velké šance, nejdříve však na brankové čáře zachránil Träsch, podruhé se už vyznamenal sám Benaglio. Jedinou příležitost VfL, co stála za zmínku, měl na kontě Sio, ale pálil těsně vedle. Nakonec se ale koncernový celek přece jen dočkal šest minut před koncem. Firmino oslovil Schipplocka, a ten krátce po svém příchodu na trávník utkání rozhodl - 1:2.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Hertha BSC 3:0

25.02.2012 15:30

Góly: 61. Torsten Oehrl, 63. Torsten Oehrl, 90+1. Marcel Ndjeng

Utkání na stadionu prvoligového nováčka příliš fotbalové krásy nenabídlo, přesto se o tomto střetnutí dvou trápících se týmů napíše v německém tisku více než dost. Hertha svou roli mírného favorita nezvládla, znovu nedala gól a její černá série zápasů bez bodu tak nemilosrdně pokračuje.

Trenér Herthy Rehhagel vsadil až na jednu změnu na sestavu, ve které Modrobílí odehráli předešlé domácí utkání proti obhájcům titulu z Dortmundu. Onou změnou bylo nasazení Lasoggy, jenž v základní jedenáctce nahradil Rukavytsyu. Rehhagelův rival na lavičce domácích Luhukay uskutečnil hned tři změny: nastoupili Baier, Sankoh a Bellinghausen. Oehrl se tentokrát přesunul na hrot namísto chybějícího Mölderse.

Jako první udeřili hosté, když si přihrávku z pravé strany výborně zpracoval Raffael a pohotově překonal brankáře Jenztsche, míč však k potěšení tribun zastavil v krajní nouzi na brankové čáře Verhaegh. Hertha měla v úvodu utkání mírnou převahu a vytížila domácí obranu po sérii slibných příležitostí. Domácí se osmělili až po téměř půlhodině hry, kdy střela Korejce Kooa z dvaceti metrů ztroskotala na Kraftovi. Tímto pokusem se však borci FCA herně chytli a dostali "Starou dámu" pod tlak, ze kterého však nic nevytěžili.

První půle tak skončila bez branky. K vidění byl typický souboj o udržení, kdy obrany více méně dominovaly nad ofenzivními snahami obou celků. Do druhého dějství však nastoupila obě mužstva beze změn. A tak jak skončila první půle, tak začala i ta druhá - týmy se do velkého rizika nepouštěly. O první vážnou akci druhého poločasu se postaral Oehrl, avšak jeho neumístěná střela byla pro brankáře hostů snadným soustem.

Ale jako by to byla předzvěst následujících událostí, které se staly klíčovými pro celé utkání. Ti, co si totiž v SGL aréně na tři minutky odskočili, přišli rovnou o dvě branky domácích. A u obou zásahů hrál hlavní roli právě Oehrl. Nejprve 61. minutě zužitkoval souhru po ose Bellinghausen-Koo, když se ocitl ve výborné pozici před bezmocným Kraftem. Sebevědomím povzbuzený Oehrl pak hned za další dvě minuty poslal z pravé strany střelu do levého rohu berlínské brány.

Hosté v následujících momentech logicky působili jako opaření a jejich náladu ještě okořenili intenzivně slavící domácí fanoušci. Velmi sklíčený seděl Otto Rehhagel na lavičce hostů, takový průběh druhé půle si zřejmě nepřipouštěl ani v těch nejpesimističtějších představách. Zápas se překvapivě již jen dohrával,"Stará dáma" působila zlomeně. Oehrl si tak mohl při svém střídání vychutnat ovace ve stoje.

Hosté si svůj kalich hořkosti vypili do dna. Po střele z hranice pokutového území jim na cestu do německé metropole přibalil třetí gól vystřídavší Ndjeng - to už se hrálo nastavení. Hertha BSC tedy odjíždí z Bavorska opět pokořena. Rehhagel musí dále přemýšlet, jak mentálně pozvednout svou družinu. Naopak FCA udělali velmi důležitý krok v ještě dlouhé cestě za záchranou.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV 1:1

24.02.2012 20:30

Góly: 45. Mike Hanke - 56. Tolgay Arslan

Borussia Mönchengladbach nedokázala proti Hamburku navázat na předešlé výkony a nakonec se musí spokojit s dělbou bodů. Domácí se sice těsně před pauzou ujali zaslouženého vedení, radost však neměla dlouhého trvání, krátce po změně stran srovnal na konečných 1:1 Arslan.

Hostující stratég Thorsten Fink nakonec musel udělat těsně před zápasem vynucenou změnu, místo Mladena Petriče, jenž nebyl připraven ani na lavičce, se v základní sestavě představil Tolgay Arslan. A byl to právě odchovanec Dortmundu, kdo se snažil zužitkovat úvodní převahu HSV, jeho ránu si však ter Stegen pohlídal. Hříbata se celých dvacet minut hledala, nemohla se dostat ke své tradiční hře a to vše díky výborně pracující defenzivě přístavního celku. Do té chvíle uzamčené stavidlo pak otevřel po rohovém kopu Reuse na zadní tyči stojící Brouwers, tomu se ovšem postavil do cesty na brankové čáře stojící Diekmeier.

Obraz hry se rázem naprosto převrátil. Netrvalo dlouho a Gladbach si vypracoval další stoprocentní příležitost, Neustädter vyslal parádním lobem za obranu de Camarga, ten ale tváří v tvář nedokázal Drobného překonat. Hned chvíli nato natáhl zpoza vápna Reus, trefil ovšem jen dobře postaveného Rajkoviče. Rothosen byli směrem dopředu bezradní, a když už se, tak jako v případě Guerrera, dostali do šance, tak celé akci nastavil důraznou stopku Dante. Těsně před odchodem do kabin ale rozehrál standardku z velké dálky Arango přesně na hlavu Hankeho a rázem se skóre měnilo, a to i přesto, že bývalý reprezentant stál v té chvíli v ofsajdu - 1:0.

Krátký oddych Hamburku až nebývale prospěl, najednou se hrálo podle jeho not a nutno podotknout, že úspěšně. Skvělou individuální akci předvedl ve vápně Guerrero, jenž udržel balón i v obklíčení, pak jemným bochánkem oslovil Arslana, ten ale z vyložené pozice branku vysoko přestřelil. Další akci ale už obrana porýnského celku nedokázala odvrátit. Po rohovém kopu vyhrál klíčový hlavičkový souboj Guerrero, míč se následně dostal až na malé vápno k Arslanovi a ten už měl cestičku k premiérovému bundesligovému zásahu umetenou - 1:1.

Borussia si po dlouhé době musela vyzkoušet jiný scénář, než jaký byl u ní v poslední době pravidlem, a byli to hosté, kdo měl v rukou dirigentskou taktovku. Vše mohla obrátit takřka totožná situace, po níž se Mönchengladbach ujal vedení, Hanke ovšem tentokrát mezi tři tyče svůj pokus nenasměroval. Na průběžném stavu chtěl udělat změnu i Nordtveit, ale Drobný jeho táhlou ránu zneškodnil. V nastavení měl ještě na hlavě branku Arango, ale mířil nepřesně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund23164350:1552
2.Bayern Mnichov23153551:1448
3.Borussia Mönchengladbach23145437:1447
4.Schalke 0423142750:3044
5.Bayer Leverkusen23107634:2937
6.Werder Brémy23106737:3736
7.Hannover 9623810528:3034
8.VfB Stuttgart23851037:3329
9.TSG Hoffenheim2378826:2729
10.1. FC Norimberk23841122:3228
11.1. FSV Mainz 052369834:3627
12.Hamburger SV2369828:3827
13.VfL Wolfsburg23831228:4427
14.1. FC Köln23731330:4524
15.FC Augsburg23491023:3721
16.Hertha BSC23481125:4020
17.1. FC Kaiserslautern23391116:3218
18.SC Freiburg23461328:5118

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (85)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nevadi ideme dalej Gladbach

Reagovat
HSV1887

Tak co vy odborníci, co jste tu říkali, že Gladbach smete HSV?? Zasloužená remíza, s trochou štěstí mohl HSV klidně i vyhrát.

Reagovat
stas87

tak ja som pisal ze pravdepodobne vas gladbach porazi gladbach stratil body,mal viac sanci ako hsv,prehra by ale bola pre hsv trosku kruta vzhladom k druhemu polcasu

Reagovat
HSV1887

Gladbach měl šance, ale pod žádný tlak se HSV nedostal. To spíš ve druhém poločase byl Gladbach trochu pod tlakem. Kdyby hrál HSV takhle i doma, tak by byl úplně jinde. Za celou sezónu vyhrál doma jen dva zápasy..

Reagovat
stas87

to mas pravdu,aj mna to zaraza ze vonku hamburk hra dobre a ziskava bodov ale doma sa im nedari gladbach mohol viest po prvom polcase 2-0 mozno aj 3-0,tam hsv nemal nic,v druhom polcase hamburk pridal a keby bol odvaznejsi mohol aj vyhrat..

co to tam obrana urobila v nadstavenom case?

Reagovat
HSV1887

Já taky nechápu, že doma nedokážou vyhrávat. Nevím, jestli nezvládaj ten tlak nebo co. Ale kdysi se jim doma celkem dařilo..poráželi tam nejlepší týmy z ligy. No, věřím, že Schrotgart doma přejedou

To jsem taky nepochopil ten roh na konci, nechaj si tam tři úplně volný hráče.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak hlavne Gladbach nehraje stylom, ze by chcel supera dostavat pod nejaky velky tlak. Kazdopadne, HSV vcera dobry vykon (teda videl som druhy polcas).

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Že máš tu drzost se takhle ozývat, poté cos tu předváděl před Nordderby.

Reagovat
jv

Přesně tak, zase taková hitparáda to taky nebyla.

Reagovat
HSV1887

Hele radši se podívej na tu svou Herthu

Reagovat
Arne

Já na ní koukám moc dobře... Nevím, jestli jsi tak blbej nebo to jen hraješ, ale mohlo by ti dojít, že neřeším výkony týmů, ale tvoje chování alá velká držka.

Reagovat
HSV1887

Asi se hodně nudíš, když musíš řešit takový sračky, jako chování druhých...

Reagovat
Ronaldo.com

dopadlo to podle očekavani, teda aspon podle mého očekáváni

Reagovat
smazaný uživatel

Včera hrál Hamburg organizovaně, dobrý výkon. Moc se mi nezamlouvá Reusova pozice na kraji zálohy, někdy až moc odříznutý od zbytku týmu, zbytečně se plácal u lajny. Kombinace tak vázly.

Reagovat
smazaný uživatel

proc je Leverkusen farmaceutický celek? Mají nějakého sponzora?

Reagovat
smazaný uživatel

No Bayer

Reagovat
smazaný uživatel

a joo, díky..

Reagovat
HSV1887

Bayer ten tým přímo vlastní, byl založen jako fotbalový tým Bayeru.

Reagovat
wjillm

Herta

Reagovat
Arne

Hm, tak po tom euforickým týdnu je tohle hodně velká sprcha... Celkem klasika - start slušný, nějaký náznaky, mezitím neproměněná tutovka (zase nám to vykopnou z brankový čáry), pak se postupně dostává soupeř do hry, za chvíli má znatelně navrch, dá jeden, dva góly a do konce zápasu už se z toho nevzpamatujeme.

Je otázka, jestli je lepší prohrát takhle zaslouženě, nebo jen nemít štěstí... To druhý jsme si dosyta zažili dva roky zpátky a nějaká dobra hra nám byla k hovnu, takže jo, takhle je to lepší... Akorát se s tím musí začít něco dělat, zlepšení atmosféry a utlumení tlaku médií očividně samo o sobě nezabere, chce to změny v sestavě, Otto!

Reagovat
JozkokozleJ

Augsburg ukazal (hlavne v druhom polcase) omnoho väcsi hlad po bodoch. Hertha ma sebavedomie dole... a dost by ma zaujimalo ako by na hracov zaposobil (ten teoreticky) gol na 1:0.

Zmeny v zostave su nutne, kludne by som posadil Eberta alebo strcil ho na DM. Na pravej strane sa na jar trapi. S obranou ani neviem co... lebo to je hroza. Inak ten Lell je uz odpisany? Sice parkrat sme na neho nadavali, ale ked mu vysiel zapas bol prinosom.

Buduci tyzden Werder urcite nedam, "nelze".

Reagovat
stas87

dneska bolo dost vidiet ze je to zapas o 6 bodov ktory rozhodne prvy gol,bohuzial ho strelili domaci,hraci sa potom zlozili a prislo mi ze to aj zabalili,doteraz nepochopim druhy gol problem je v hlave,hra neni spatna ale ten tim je dost labilny,ked sa k tomu prida zopar chyb vzadu tak nervozita stupa a koncentrovanost ide do prdele...ked hertha odstrani individualne chyby pri braneni a zpevni celkovo obranu nebude mat problem,dost napovie buduce kolo a werder kader nema hertha az tak zly,otto je u timu kratko tak snad najde niektorym hracom post ktory im bude maximalne sedet,btw.uz by mohol zacat hravat torun

Reagovat
Arne

No mně právě ta hra včera přišla taky špatná... A hlavně chyběla bojovnost, oproti zápasu s BVB je tohle ohromný krok zpátky. Otto to po zápase vystihl celkem trefně - že jsme se snažili vše řešit herně, kvalitou, jenže v tuhle chvíli to touhle cestou prostě nepůjde. Půjde to přes bojovnost a stabilní defenzivu, od ní se musí začít a nebude to žádná sranda, když to tak vidím.

Jinak mám ještě z jedné věci strach - z kondičky. Už loni v posledních zápasech na ní dojel Frankfurt, protože Skibbe jí moc nedá a ani v téhle zimě se pro ní moc neudělalo. Aspoň jsem měl ten pocit, protože to bylo všechno s míčem, samá sranda a tak, jenže takhle to taky nejde. Od Babbela jestli zůstalo něco pozitivního, tak právě kondice, či že je potřeba doufat, že ten letní dril bude stačit.

Reagovat
jv

Když mluvíš o kondici, tak právě na tu si Babbel po příchodu k Hoffe nejvíc stěžoval...že to už moc nepůjde napravit, ale se udělat maximum.

Reagovat
Arne

To se nedivím, on na ní klade fakt velkej důraz... To pochopil nejpozději po loňsku, kdy jste z ní vy těžili neskutečně.

Reagovat
jv

Jojo, to máš pravdu. Každopádně přestávka nebyla zase tak dlouhá, takže určitej základ by hráči mít měli, zbytek se potom dožene teď, co půjde...a potom v létě o pauze. Jinak s tou defenzivou a právě kondicí bych se u Otta fakt nebál, on už si to propříště pohlídá a hráčům důrazně vysvětlí...

Reagovat
Arne

Kondičku teď budou dohánět hodně těžko... Jinak snad pohlídá, ať to prostě vezme z pesimistický strany a udělá to jako u Řeků, prostě to zabetonuje... Jsem na to moc zvědavej, ale optimismus mě po tom minulým týdnů trochu opustil.

Reagovat
jv

No, teď asi jo, i když se přes týden přece jen něco málo dá. Jinak podle mě jiná cesta, než přes hodně pevnou defenzivu nepovede, bohužel... Hráči už jsou v takovým rozpoložení, že se musí chytit stůj, co stůj, nehledě na styl, jakým to bude, ale chce to prostě začít bodovat.

Reagovat
JozkokozleJ

Ked sa Hertha nevyhrabe resp. uplne nezahrabe, tak v poslednom kole moze byt duel Hertha - Hoffenheim (Babbel) veeelmi pikantny.

Reagovat
smazaný uživatel

docela šokující výsledky dneska

Reagovat
smazaný uživatel

to jo

Reagovat
stas87

nicolai muller

Reagovat
Lorcan

tak Hertha se chystá už zase do druhý ligy znáte nějakou jinou zemi kde by hlavní město nemělo zástupce v první lize ???

Reagovat
jv

Hertha se nikam nechystá, resp. chystá, na další roky v BL.

Reagovat
smazaný uživatel

lichtenstajnsko ?

Reagovat
smazaný uživatel

ti nemaju ani vlastnu sutaz

Reagovat
smazaný uživatel

maju nejaky pohar a lichtenstajnske mancafty hraju vo svajci co viem. vaduz hral prvu ligu pred casom...

Reagovat
fantomas

Claudio Pizarro plays his 324th Bundesliga match. Only 3 non-Germans have played more: Kobiashvili, Barbarez and Zé Roberto.

Reagovat
stas87

toho dneska moc tesit asi nebude wiese mal tiez jubileum a pokazilo sa to dnes

Reagovat
jv

Pěkný.

Reagovat
smazaný uživatel

Zidan.

Reagovat
Tomanatura

Werder

Reagovat
HSV1887

Bremen - Nürnberg 0:1

jééééééééééééééééééééééééééé

Reagovat
frankiefcb

Mám dotaz na znalce německé kopané a zároveň na dějepisce. Existuje nějaká souvislost mezi českým lvem a lvem ve znaku mnichovského TSV? Oba mají dva ocasy vycházejí a vypláznutý jazyk. Díky teď mě to jenom zaujalo, jak jsem se díval na znak TSV.

Reagovat
frankiefcb

*dva ocasy vycházející z jednoho.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Arne

Pěkný.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

chjo bremy takhle se o ligu nebojuje, s tim kadrem se neco udelat musi musime sehnat nahrady za ty vecne zranene hrace... :/ chybi nam nejaky hrac typu ozil ktery by s tou hrou neco udelal :/ hlavne mit stabilni obranu...

Reagovat
HSV1887

Scheiß Werder Brähmen !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Riberyho show a Schalke mizerný,mizerný.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska byl ten přístup diametrálně odlišný. Asi budu v mnoha případech opakovat komentátora, ale přesto si neodpustím. Vracející se Robben, vracející se Franck, rychlý přístup k hráčům, chuť nabízet se, snaha o rychlý přechod do útoku, Lahm operující až na vápně soupeře, neúnavný Ribéry, s chutí hrající Müller....to a ještě mnoho dalšího nám dnes Bayern po dlouhé době ukázal. Co se dělo v zákulisí, že dnes byli hráči jak vyměnění? To nevím, ale rozhodně to zabralo. Asi nikdo by se nedivil, kdyby dnes Bayern vstřelil gólů pět. Dokonce i Badstuber se dostával do velkých šancí. Pokud má někdo možnost pustit si tento zápas ze záznamu, tak vřele doporučuji. Začátek druhé půle byl v neuvěřitelném tempu a zápas nabídl především v této fázi spoustu šancí. Ale Hildebrand byl dneska fantastický. "Schalke v zápase s Plzní musí věřit nerozchytanému brankáři". Tak tento titulek je po dnešku akorát pro smích, protože bez Tima by Schalke odjelo s velkou nakládačkou.

Ribéry zase po svém prvním gólu zavřel ústa médiím, když do svých oslav částečně zahrnul i trenéra Heynckese. Takže když to vezmu kolem a kolem, dnes se zdařilo takřka všechno. No všechno. Jeden muž přecijen nezklamal a opět mou matku, jako skoro každý zápas, donutil k hlasitému smíchu. Kéž bych tu tragiku dokázal brát s takovým nadhledem jako má matka a dokázal bych se Gómezovi stále ještě smát. Jenže já už se tomu nesměji. Naštěstí jsme při jeho šancích vedli a s přehledem kontrolovali hru, takže jsem si tou stojící popelnicí nenechal příliš kazit radost ze hry ostatních hráčů. Líbí se mi, že Olić na jeho úkor dostává stále více a více času...dnes dostal dokonce 20 minut...třeba příště naskočí ještě dříve.

Jinak docela se mi líbilo, jak dnes pískal rozhodčí. Pouštěl některé tvrdší zákroky, na to nejsem příliš zvyklý, ale moc se mi to líbilo...trochu mi to připomínalo styl, jakým se píská Old firm derby. Podle mě je to k dobru fotbalu. Hra je pak méně přerušovaná.

Reagovat
Arne

No sudí vám docela pomohl, před prvním gólem byl faul Gustava stoprocentní a ještě předtím penalta za loket na Huntera zrovna tak... Pak jak tam měli tu superdvojšanci Müller a Badstuber, tak taky ofsajd jak kráva.

Jinak se mi (jen podle sestřihu) váš pohyb moc líbil a ten výčet šancí hovoří taky sám za sebe... Takhle by boj o titul mohl bejt zajímavej, předtím to vypadalo, že to bude zase pohodová jízda BVB.

Ke Gómezovi jsem se vyjadřoval už pod LM a tahle kritika na něj mi fakt přijde uhozená... Lepšího hráče (z dostupných), který se navíc vlastně jen přizpůsobil požadavkům, tam mít nebudete.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem se docela před tím gólem obával, aby ten faul nepískl...ale jak říkám...je to jedna z těch situací, o kterých jsem mluvil, že jsem spokojen s tím, jak to pouštěl. Ne jen proto, že nepískl NÁŠ zákrok...mně se prostě ta tvrdší hra líbí více.

Ribéry tam Huntelaarovi docela slušně naložil...taky jsem koukal.

Co se týče Gómeze, k němu jsem byl skeptický už při příchodu a také jsem se k němu již tehdy dost nespokojeně vyjadřoval. Nikdy se mi nezamlouval jeho styl hry a také je mi líto, že na takovém útočníkovi zakládá takový velkoklub. Podívej se třeba na AC...tam bych si z toho přetlaku vybral kohokoli na úkor Gómeze. Kdysi dávno jsem říkal, že se mi nelíbí, jak Gómez hraje a také jsem se divil, že mu to tam pořád padá, ale zároveň jsem jednohlasně dodával, že dokud mu to tam bude pořád i tak náhodně padat, tak ho holt toleruji. Teď už to tam ani nepadá. Jinak herbage to docela dobře vyjádřil tím Olićem.

Reagovat
smazaný uživatel

Chci říci, že to není o tom, že vyberu nějakého obětního beránka a začnu z něj dělat důvod naší krize. Je to dlouhodobá nesympatie...s tím se nedá nic dělat, i kdyby dal za sezónu 100 gólů.

Reagovat
Arne

Já taky radši tvrdší hru, ale nic se nemá přehánět a tenhle Gustavův hit je prostě mimo pravidla, ať si je sudí vykládá jakkoliv...

Pokud Bayern hraje tuhle hru, tak prostě Gómeze potřebuje... Potřebuje útočníka, který tam je jen a jen od gólů, a on tohle splňuje. Že se teď čtyři zápasy netrefil, to neberu a přijde mi to sprostý vzhledem k tomu, jakým způsobem svojí roli (=branky a nic než branky) tuhle sezónu plní.

A znovu musím zopakovat, že Gómez jako tenhle typ útočníka nepřicházel, ve Stuttgartu tohle nehrál... Ale přizpůsobil se, takže je teď fakt s podivem, že mu to furt dokola vyčítáte.

Reagovat
stas87

lewa ale zatial to nie je moc pohladny futbal schmelzerovi to dneska moc nejde..

Reagovat
jv

Ne jen jemu ale... Jinak na gólu má největší zásluhu Piszczek, ten jde neustále nahoru, letos je před Schmelzerem o parník.

Reagovat
stas87

jo,to mas pravdu,dneska je asi najvyraznejsi hrac dortmundu piszczek,hannover utoci v malo hracoch a az na toho pinta su viac menej neskodny..klopp by im mal trosku prehovorit do duse,hannover sa neporazi sam aj ked to tak zatial vyzera

Reagovat
Arne

Oba dva Poláci na tý pravý lajně jsou neskuteční... To nechci vidět, co tam s náma budou provádět na Euru.

Reagovat
stas87

dva hraci ti nevyhraju zapas polsko je strasne,nemaju obranu a zalohu,ta repre je primerna,slaba a trener lahko ovplyvnitelny,tahat z francuzska hracov co mali predkov v polsku je usmevne...jedinu vyhodu maju v divakoch,dost poliakov si nedokaze preniest vykony z klubu do repre,nebal by som sa ich

Reagovat
Arne

No mají tam hodně zajímavá jména - výborný brankář, špičková ofenziva... Jak nehrají soutěžní zápasy, tak se těžko odhadují. Já je viděl jen proti Němcům někdy na podzim a moc se mi líbili.

Reagovat
stas87

pravda,ak nechyta boruc szmuda nema autoritu,nominaciu mu robi agenti asi verejnost od polska nic necakala,po losu si veri ale vedia ze mozu byt prvy ale aj stvrty,na jesen mali tim ako plzen-slask,pozvanka nikomu zo slasku neprisla..pricom stopera potrebuju ako sol-celebana,dneska slask doma dostal za usi,0-4 s legiou

Reagovat
Arne

Samozřejmě jsem myslel Sczesznyho, ten snad má pozici neohroženou, ne? Pro mě jsou fakt nevyzpytatelní a postupu bych se vůbec nedivil.

Jinak dobrá sezóna Slasku mě moc těší... Ať titul po Wisle převezme někdo z té družební trojky a ne třeba Lech.

Reagovat
jv

Kdepak, tohle je právě velikánskej omyl. Jak píše Arne, brankáři skvělí, obrana sice trošičku slabší, ale zato před ní je to hodně našlapaný...Kuba, Polanski, Peszko, Obraniak, Murawski, a pak vepředu Jeleň, Lewa a Brožek - to je kvalita. Osobně bych je nepodceňoval...jinak bude zle.

Reagovat
stas87

tak si pust obcas zapas polska pezsko ziaril len v lechu-mal okolo seba skvelych hracov,tazil z ich hry,tym nehovorim ze je zly hrac ale podpora spoluhracov v jeho pripade robi dost,a to je u viacero hracov,brozek ani v skotksu moc nehrava nie?ja som ohladne polska skepticky

Reagovat
jv

Tak to si asi nepustím, většinou se hrajou atraktivnější zápasy, navíc nemám zase tolika času, abych sledoval repre Polska. I přesto bych je ale neodepisoval...

Reagovat
Arne

Diouf u mě hodně rychle začíná atakovat piedestal nejmíň sympatických hráčů BuLi... Vlastně ne, s přehledem už na něm je zhruba na úrovni s Peszkem.

Reagovat
Darren Fletcher

prečo?

Reagovat
stas87

wau ya konan

Reagovat
Arne

Jako střela pěkná, ale Roman neměl bejt tak vylezlej a pošmáknul by si na ní... Druhá věc je "přistoupení" Gündogana.

Reagovat
stas87

gundogan je dnes neviditelny absolutne klopp ho po sezone podla mna pusti

Reagovat
jv

No, to určo ne. Kdo myslíš, že by za něj jako zaplatil?

Reagovat
stas87

on je rovnaky pripad ako vo werderu ekici,velka posila za relativne vela peniazi,nalepka noveho borowskiho ci ozila,pripadne sahina a velky tlak,ak ekici tak ilkay to zatial nezvladaju,uvidime kolko casu este dostanu...na ekiciho mieste sa asi usadi trybull a bargfrede,u vas?tazko povedat

Reagovat
jv

No, právě kvůli tomu, že stáli poměrně dost, tak by měli ještě čas dostat, minimálně jeden rok bych tomu přidal.

Tak záleží na tom, jakou pozici s ním chce Kloppo zaplnit, resp. vzadu (na místě Nuriho) může hrát i Leitner, Bender, Kehl a třeba i Mats...vepředu je to potom napráskaný ještě daleko víc, bude to mít hodně složitý no.

Reagovat
Arne

Je to jen jedna sezóna, třeba se chytne... I když pokud ho Kloppo bude furt tlačit zpět, do Sahinovi pozice, tak tomu nevěřím.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

No...zase se to podcenilo. Tohle se prostě nemůže stát, to samý nás sráží dlouhodobě, zrovna tak to bylo na podzim.

Reagovat
stas87

pogatetzov gol..mal to odkopnut nekam na polovicu a nie to vyviezt,prisiel o loptu,musel faulovat a bvb dalo gol

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí si první skutečně vážnou šanci vypracovali až po půlhodině hry .... tak po tomto brepte som si ten komentar k zapasu bayern vs schalke ani nedocital.. pozeral to vobec ten clovek co to komentuje alebo si pozrel len highlighty, ktore obsahuju iba goly ?

Reagovat
jv

Podle mě Honza utkání sledoval určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandowski je zraneny

Reagovat
smazaný uživatel

bundesliga je nejlepsi ligou soucasnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele