23. kolo
25.02.2012 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Trápení berlínské Herthy pokračuje, prohrála i v Augsburgu.

Utkání na stadionu prvoligového nováčka příliš fotbalové krásy nenabídlo, přesto se o tomto střetnutí dvou trápících se týmů napíše v německém tisku více než dost. Hertha svou roli mírného favorita nezvládla, znovu nedala gól a její černá série zápasů bez bodu tak nemilosrdně pokračuje.

Trenér Herthy Rehhagel vsadil až na jednu změnu na sestavu, ve které Modrobílí odehráli předešlé domácí utkání proti obhájcům titulu z Dortmundu. Onou změnou bylo nasazení Lasoggy, jenž v základní jedenáctce nahradil Rukavytsyu. Rehhagelův rival na lavičce domácích Luhukay uskutečnil hned tři změny: nastoupili Baier, Sankoh a Bellinghausen. Oehrl se tentokrát přesunul na hrot namísto chybějícího Mölderse.

Jako první udeřili hosté, když si přihrávku z pravé strany výborně zpracoval Raffael a pohotově překonal brankáře Jenztsche, míč však k potěšení tribun zastavil v krajní nouzi na brankové čáře Verhaegh. Hertha měla v úvodu utkání mírnou převahu a vytížila domácí obranu po sérii slibných příležitostí. Domácí se osmělili až po téměř půlhodině hry, kdy střela Korejce Kooa z dvaceti metrů ztroskotala na Kraftovi. Tímto pokusem se však borci FCA herně chytli a dostali "Starou dámu" pod tlak, ze kterého však nic nevytěžili.

První půle tak skončila bez branky. K vidění byl typický souboj o udržení, kdy obrany více méně dominovaly nad ofenzivními snahami obou celků. Do druhého dějství však nastoupila obě mužstva beze změn. A tak jak skončila první půle, tak začala i ta druhá - týmy se do velkého rizika nepouštěly. O první vážnou akci druhého poločasu se postaral Oehrl, avšak jeho neumístěná střela byla pro brankáře hostů snadným soustem.

Ale jako by to byla předzvěst následujících událostí, které se staly klíčovými pro celé utkání. Ti, co si totiž v SGL aréně na tři minutky odskočili, přišli rovnou o dvě branky domácích. A u obou zásahů hrál hlavní roli právě Oehrl. Nejprve 61. minutě zužitkoval souhru po ose Bellinghausen-Koo, když se ocitl ve výborné pozici před bezmocným Kraftem. Sebevědomím povzbuzený Oehrl pak hned za další dvě minuty poslal z pravé strany střelu do levého rohu berlínské brány.

Hosté v následujících momentech logicky působili jako opaření a jejich náladu ještě okořenili intenzivně slavící domácí fanoušci. Velmi sklíčený seděl Otto Rehhagel na lavičce hostů, takový průběh druhé půle si zřejmě nepřipouštěl ani v těch nejpesimističtějších představách. Zápas se překvapivě již jen dohrával,"Stará dáma" působila zlomeně. Oehrl si tak mohl při svém střídání vychutnat ovace ve stoje.

Hosté si svůj kalich hořkosti vypili do dna. Po střele z hranice pokutového území jim na cestu do německé metropole přibalil třetí gól vystřídavší Ndjeng - to už se hrálo nastavení. Hertha BSC tedy odjíždí z Bavorska opět pokořena. Rehhagel musí dále přemýšlet, jak mentálně pozvednout svou družinu. Naopak FCA udělali velmi důležitý krok v ještě dlouhé cestě za záchranou.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
tlaci

mě v toho vychází remíza, ale nerad je dávám

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Lahvac-CZ

Už by to chtělo nějaké body... HBSC!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele