23. kolo
24.02.2012 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Hříbata neudržela vedení. Rothosen venku opět bodovali

Borussia Mönchengladbach nedokázala proti Hamburku navázat na předešlé výkony a nakonec se musí spokojit s dělbou bodů. Domácí se sice těsně před pauzou ujali zaslouženého vedení, radost však neměla dlouhého trvání, krátce po změně stran srovnal na konečných 1:1 Arslan.

Hostující stratég Thorsten Fink nakonec musel udělat těsně před zápasem vynucenou změnu, místo Mladena Petriče, jenž nebyl připraven ani na lavičce, se v základní sestavě představil Tolgay Arslan. A byl to právě odchovanec Dortmundu, kdo se snažil zužitkovat úvodní převahu HSV, jeho ránu si však ter Stegen pohlídal. Hříbata se celých dvacet minut hledala, nemohla se dostat ke své tradiční hře a to vše díky výborně pracující defenzivě přístavního celku. Do té chvíle uzamčené stavidlo pak otevřel po rohovém kopu Reuse na zadní tyči stojící Brouwers, tomu se ovšem postavil do cesty na brankové čáře stojící Diekmeier.

Obraz hry se rázem naprosto převrátil. Netrvalo dlouho a Gladbach si vypracoval další stoprocentní příležitost, Neustädter vyslal parádním lobem za obranu de Camarga, ten ale tváří v tvář nedokázal Drobného překonat. Hned chvíli nato natáhl zpoza vápna Reus, trefil ovšem jen dobře postaveného Rajkoviče. Rothosen byli směrem dopředu bezradní, a když už se, tak jako v případě Guerrera, dostali do šance, tak celé akci nastavil důraznou stopku Dante. Těsně před odchodem do kabin ale rozehrál standardku z velké dálky Arango přesně na hlavu Hankeho a rázem se skóre měnilo, a to i přesto, že bývalý reprezentant stál v té chvíli v ofsajdu - 1:0.

Krátký oddych Hamburku až nebývale prospěl, najednou se hrálo podle jeho not a nutno podotknout, že úspěšně. Skvělou individuální akci předvedl ve vápně Guerrero, jenž udržel balón i v obklíčení, pak jemným bochánkem oslovil Arslana, ten ale z vyložené pozice branku vysoko přestřelil. Další akci ale už obrana porýnského celku nedokázala odvrátit. Po rohovém kopu vyhrál klíčový hlavičkový souboj Guerrero, míč se následně dostal až na malé vápno k Arslanovi a ten už měl cestičku k premiérovému bundesligovému zásahu umetenou - 1:1.

Borussia si po dlouhé době musela vyzkoušet jiný scénář, než jaký byl u ní v poslední době pravidlem, a byli to hosté, kdo měl v rukou dirigentskou taktovku. Vše mohla obrátit takřka totožná situace, po níž se Mönchengladbach ujal vedení, Hanke ovšem tentokrát mezi tři tyče svůj pokus nenasměroval. Na průběžném stavu chtěl udělat změnu i Nordtveit, ale Drobný jeho táhlou ránu zneškodnil. V nastavení měl ještě na hlavě branku Arango, ale mířil nepřesně.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
tlaci

3:1 Hanke, 2 Reus - Petrič

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

alespon sem byl nejbliz, optimisti

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Herrmann,Reus,Reus,Arango

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele