Bundesliga - preview 23. kola

24.02.2012, 08:58, aktualizováno 26.02.2012, 09:14
Previews
Bundesligová neděle slibuje parádní fotbalovou zábavu. Rozjeté Schalke se ve šlágru kola představí na půdě Bayernu Mnichov, který se v posledních zápasech trápí. Naopak Königsblauen nabrali formu a hodlají uspět i v Mnichově. Mistrovský Dortmund poté čeká těžký zápas s Hannoverem.
Bayern Mnichov - Schalke 04  (neděle 15:30)
Střetnutí mezi bavorským gigantem z Mnichova a Königsblauen je nesporným šlágrem třiadvacátého kola nejvyšší německé soutěže. Bavoři by měli zareagovat na porážku v Lize mistrů, kterou utrpěli po nepřesvědčivém výkonu na hřišti švýcarské Basileje. Schalke mělo pohárový týden úspěšnější, i když jeho vítězství nad Viktorií Plzeň bylo spíše z kategorie šťastných.

Oba týmy, které mají největší fankluby v celém Německu, dělí v ligové tabulce jediný bod a jejich vzájemný souboj bude bitvou o třetí příčku, která zabezpečuje přímý postup do Ligy mistrů. Vzájemný zápas v podzimní části sezóny v Gelsenkirchenu vyšel lépe Bayernu, který brankami Petersena a Müllera bral tři body za výhru 2:0. Bavorský velkoklub navíc opanoval i poslední vzájemný duel v Allianz Aréně - statistiky tak hovoří ve prospěch týmu z Mnichova.

Uvnitř mnichovského klubu však vládne mírné znepokojení, neboť poslední zápasy Bayernu herně vůbec nevycházejí a uvnitř týmu údajně vázne komunikace mezi hráči - především pak na hřišti. Generální ředitel Karl-Heinz Rummenigge burcoval tým ke zlepšení a odkazoval na klubové motto "Jeden za všechny, všichni za jednoho". Jeho slova podpořil trenér Jupp Heynckes, když prohlásil, že osobní názory a zájmy hráčů musí jít za současné situace bezpodmínečně stranou. Pro zápas se Schalke bude Heynckes nadále postrádat Daniela van Byutena a Bastiana Schweinsteigera.

Trenér Königsblauen Huub Stevens chápe zápas s Bayernem Mnichov jako každý jiný. "Tak jako vždy jde opět o tři body," zdůraznil Stevens a lakonicky ocenil kvality soupeře: "Bayern má nejlepší kádr v Bundeslize." V Allianz Aréně na sebe narazí dva doposud nejlepší střelci soutěže: Klaas-Jan Huntelaar a Mario Gómez. Oba borci zatím shodně rozvlnili prvoligové sítě osmnáctkrát. Avšak jak naznačil trenér Stevens, tým se neskládá jen z jednoho hráče, a tak "půjde o duel Bayernu se Schalke, nikoliv Gómeze s Huntelaarem."

Trenér hostů řeší v řadách svých svěřenců rovnou tři otazníky, neboť start proti bavorskému klubu je v ohrožení hned u trojice hráčů. Kyriakos Papadopoulos má ze zápasu Evropské ligy pravděpodobně zlomený nos (ze zákroku Marka Bakoše) a pohárový zápas nepřečkali bez úhony ani Christian Fuchs a Chinedu Obasi - Rakušan má problémy s třísly, problémy Nigerijce nejsou specifikovány. Po zranění kotníku začal pravidelně trénovat Lewis Holtby. Zda-li se však objeví v neděli na soupisce, nechává Stevens otevřené. Jistotou tak zůstává start náhradního brankáře Hildebranda.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm - Luiz Gustavo, Kroos - Robben, T. Müller, Ribery - Gomez
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Höwedes, Papadopoulos, Metzelder, Fuchs - Matip, Höger - Farfan, Raul, Draxler - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 4.40 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Hannover 96  (neděle 17:30)
Bezprostředně po šlágru v Allianz Areně přijde na řadu další velice lákavý duel, ve kterém se střetnou týmy s aktuálně nejlepší formou v lize - Dortmund přivítá Hannover. Žlutočerní neprohráli již šestnáct ligových utkání v řadě, 96ky potom devět, naposledy si ale na svého soupeře vyšlápli, čímž mu tak jen oplatili porážky z minulé sezóny.

Jak už bylo zmíněno, neporazitelná série Borussen začala před více než pěti měsíci v AWD-Areně, což nebylo pro svěřence Jürgena Kloppa zrovna to pravé ořechové, zvláště když nepříjemná porážka byla jako na pokračování - týden předtím totiž Borussia nezvládla utkání s Herthou. Teď je však situace na straně BVB zase trochu jiná... "Ta porážka nám naopak v té době pomohla, naopak nastartovala asi tolik protřásaný bod nula. Nyní jsme se opět vypracovali až tak, že jsme schopni vyhrát takřka každý zápas," zdůraznil dortmundský kormidelník.

Co se týká absentujících hráčů, tak ani to by nemělo domácí tým rozhodit. Všichni, kdo měli během týdne virové onemocnění (tzn. Kehl, Barrios a Santana) by měli být připraveni nastoupit, to se ovšem zcela jistě týkat nebude Moritze Leitnera. V pořádku by měli být i Barrios a Felipe Santana. Velkou a velmi vítanou vzpruhou pak bude očekávaný návrat Shinjiho Kagawy. "Vypadá to s ním opravdu nadějně," pochvaluje si Klopp.

Na druhé straně se dolnosaský celek na rozdíl od Borussie (nebere se v úvahu DFB-Pokal) musí ještě soustředit na dvě soutěže, kromě té domácí pak i na Evropskou ligu, kde se hannoverským vede také až nad očekávání dobře. Mužstvo Mirka Slomky jde poslední dobou od úspěchu k úspěchu, prozatím nevykazuje ani žádné nedostatky, může se rovnoměrně spolehnout na pevnou defenzivu, stejně tak jako na smrtící údery...výsledkem toho všeho je devět neporažených zápasů a neustálé šilhání na to, jak se protlačit na pohárové příčky.

Hosté pak kromě jiného pokračují ve stabilizaci kádru, po Karimu Hagguim prodloužil smlouvu i další klíčový zadák Emanuel Pogatetz, ten momentálně vydrží v hanzovním městě do roku 2015. "Snad se se všemi fotbalovými, ale i lidskými vlastnostmi je Emanuel hráč, který se k nám do týmu hodí. Je důležitým základním stavebním kamenem našeho mužstva," řekl sportovní ředitel Jörg Schmadtke. "Pro mě je to velká zábava být v tomto týmu. Baví mě být součástí týmu, chci pomoci zajistit, že budeme hrát pěkný fotbal i nadále," doplnil rakouský obránce. 96ky budou postrádat pouze rehabilitujícího Carlitose.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Kehl - Blaszczykowski, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Eggimann, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Schlaudraff, Pander - M. Diouf, Abdellaoue
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 5.25 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Hlavní událostí sobotního programu bude bezesporu zápas na RheinEnergieStadiionu, kde domácí Kozlové přivítají Bayer Leverkusen. Ani jedna strana nezažívá ideální vstup do druhé poloviny soutěže, náboj tak je předem dán - pokusit se nastartovat do lepších zítřků!

Jak bylo určeno, svěřenci Stale Solbakkena půjdou do utkání jako outsider, což navíc ještě více kalí seznam absentujících hráčů... Na druhou stranu je tu maličká naděje na opětovný vzestup, poslední dva vzájemné duely totiž nedopadly z pohledu Werkself příliš dobře. "Určitě nejsme vedení tak, jako bychom potřebovali. Leverkusen má tým s velkým potenciálem, což už naplno dokázal v Lize mistrů. Na druhou stranu je pak na tým vedený dvakrát větší tlak - musíme ukázat odvahu," je přesvědčen bývalý trenér Kodaně.

V tom ale domácímu celku nepomůže hned několik klíčových hráčů, mimo hru jsou minimálně pro tento duel Geromel, Sereno, Jemal a Pezzoni, takže v podstatě tři pravidelní členové defenzivního kvarteta. K nim se potom přidají ještě Adil Chihi a Petit. Aby toho nebylo málo, disciplína nedovolí nastoupit ani dvojici Brečko - Peszko.

Otazník potom stále visí nad startem Lucase Podolskiho, ten se sice již dokázal vrátit do tréninkové zátěže, ale definitivní rozhodnutí o jeho startu padne až na poslední chvíli. "Trénoval s týmem a vypadalo to dobře. Důležité bude, jak uspěje v závěrečném testu. Teprve poté uvidíme, jestli bude v týmu či nikoliv, a zda může hrát," vysvětlil Solbakken.

Bayer se zdá se velmi rychle oklepal z porážky od Barcelony v rámci osmifinále Ligy mistrů a drtivou výhrou nad Augsburgem se opět naladil na pozitivní vlnu. To by si jistě hosté rádi přenesli i na Köln, kterému mají rozhodně co oplácet - do té body takřka bezchybnou vzájemnou bilanci pokazily dva poslední zápasy, které skončily pod taktovkou Kozlů. "Jsem přesvědčen, že budeme pokračovat tam, kde jsme přestali proti Augsburgu. Konečně by to bylo logickým důsledkem, je nám jasné, že máme co napravovat," prohlásil trenér Robin Dutt.

Dobrou zprávou je v tomto směru návrat Erena Derdiyoka do tréninkové zátěže, švýcarský útočník podle všeho začne v sobotu na lavičce. "Na celých devadesát minut to stále z jeho pohledu ještě není, ale je pro nás volbou na střídání," odhadl hostující taktik. Tomu může dělat radost i stav dalšího maroda Gonzala Castra, jenž by měl být do utkání také připraven zasáhnout. To se naopak nebude týkat Barnetty, Sama, Ballacka a Adlera, který by se měl vrátit do plného zatížení v průběhu dvou nebo tří týdnů.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Andrézinho, McKenna, Lanig, Eichner - Roshi, Jajalo, Riether, Clemens - Chong Tese - Novaković
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Ćorluka, Schwaab, Toprak, Kadlec - L. Bender, Reinartz - Castro, Renato Augusto, Schürrle - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.50 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfB Stuttgart - SC Freiburg  (sobota 15:30)
V klidných vodách pohybující se Stuttgart bude ve své Mercedes-Benz-Aréně hostit poslední tým ligové tabulky. Avšak mnozí ve městě automobilů si jistě uvědomují, že je čeká těžké utkání. Freiburg v posledním ligovém kole nečekaně obral o dva body Bayern Mnichov a nepůsobil dojmem posledního týmu soutěže.

V táboře domácího celku byla během týdne soustředěna největší pozornost na Arthura Boku. Budoucnost reprezentanta Pobřeží slonoviny v VfB je dosti nejistá, jelikož na konci sezóny vyprší africkému profesionálovi smlouva a vedení týmu neuvažuje o jejím prodloužení. Naděje jsou navíc vkládány do perspektivního Japonce Sakaie, Boka je tak pravděpodobně před odchodem. Další diskutovanou osobou v řadách Švábů byl Serdar Tasci, jeho problém je ale krátkodobé povahy - je "pouze" ohrožen jeho start v sobotním zápase.

"U Serdara to bude na hraně. Doposud nemůže s týmem trénovat, proto se budeme v jeho případě rozhodnout až na poslední chvíli," přiznal na čtvrteční tiskové konferenci Bruno Labbadia, jenž dále vyloučil start Timo Gebharta, který se pomalu vrací po zranění břišního svalu. Nadále bude domácí coach postrádat Christiana Molinara, jenž stále pyká za červenou kartu ze zápasu s Leverkusenem. Jinak ale pro zápas s Freiburgem Labbadia nepočítá s výraznými změnami ve svém týmu. "Musíme navázat na naše výkony z posledních domácích zápasů a nastoupit s bojovným duchem, neboť ten bude proti Freiburgu třeba," narážel domácí stratég na nadšení, jaké ukázal Freiburg na své půdě proti Bayernu Mnichov.

Sobotní duel bude mít jiskru nejen díky lokální rivalitě obou týmů, ale i díky troufalému výroku manažera VfB Freda Bobiče. "Freiburským je jedno, jestli hrají první nebo druhou ligu, vždyť si nevytvářejí žádný tlak," prohlásil s jistou mírou arogance Bobič, čímž se zřejmě snažil předzápasovou náladu záměrně vystupňovat. Vyhrocená atmosféra je totiž přesně to, po čem volal Labbadia. Právě to prý potřebují jeho hráči pro podaní kvalitního výkonu.

Vysvětlení Bobičova prohlášení však může mít i prozaičtější charakter, neboť v případě VfB se mediálně poutavým výrokem hodí zakrýt současnou herní mizérii, která je dokumentována nezpochybnitelnou a nelichotivou statistikou: ze třinácti ligových zápasů vyhrál Stuttgart pouze dva. Trenér hostů Christian Streich volil oproti svým sobotním soupeřům mnohem diplomatičtější rétoriku. Ocenil sílu stuttgartského mužstva a zdůraznil, že ne nadarmo jsou hráči jako Ibisevic, Boulahrouz nebo Harnik reprezentanty svých zemí.

Streich navíc mírnil optimismus, který se nabízí po vydařeném zápase s Bayernem. "Žádný spor o tom, že se nám utkání proti Mnichovu vydařilo. Ale to už je dávno pryč a v sobotu v 15:30 to nebude mít již žádný význam," uvedl Streich a vyjádřil přesvědčení, že jeho tým čeká ve Stuttgartu naprosto odlišný zápas. "Jejich tým se vyznačuje flexibilitou, tu musíme v naší taktické přípravě zohlednit a hrát stejně tak flexibilně, jak s balonem tak i bez něj," dodal Streich, jenž zvažuje nasazení stejné sestavy jako ve zmiňovaném utkání s bavorským týmem.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Boulahrouz, Tasci, Niedermeier, Sakai - Kvist, Gentner - Harnik, Hajnal, Okazaki - Ibisevic
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Sorg, Diagné, Höhn, Schmid - Rosenthal, Flum, Makiadi, D. Caligiuri - Jendrisek, Santini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.70 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - 1. FC Kaiserslautern  (sobota 15:30)
Sobotní program tohoto kola je prošpikován hned třemi derby zápasy, jeden takový se odehraje na půdě Coface Areny, kde Mainz změří síly s Kaiserslauternem. Oba týmy potřebují body jako sůl, však o poznání hůře jsou na tom Rudí ďáblové, kteří na výhru čekají již dvanáct utkání.

Domácí musejí v letošní sezóně překonávat jednu strastiplnou překážku za druhou, což je pro jedno z největších překvapení minulého ročníku velké zklamání, avšak po zimní pauze už se začínají výkony FSV stabilizovat - ostatně čtyři neprohrané zápasy v řadě hovoří samy za sebe. "Jsme neporaženi po dobu čtyř týdnů, během nichž jsme předváděli stabilní výkony. Výhra v derby by pro nás byla jen třešničkou na dortu," pronesl kouč Thomas Tuchel.

Ten bude muset oproti prvnímu vzájemnému měření sil (které opanoval po zásluze domácí Lautern) nasadit do boje takřka kompletně změněnou defenzivní čtyřku, ze které by se měl v sobotu na hřišti ukázat jen Nico Bungert. Kromě Svenssona, Pospěcha a Bella se totiž po zápase v Sinsheimu dostavil na marodku i Noveski společně s Caligiurim, ten by však měl stihnout žaludeční potíže vykurýrovat a měl by se znovu ukázat v základu.

Jak už bylo naznačeno, čekání na výhru se v podání Rudých ďáblů stává čekáním na úspěch v loterii, tak vypadá současné rozpoložení falckého celku. Ten v poslední době sbírá bodové přírůstky pouze po jednotkách, konkrétně má za posledních dvanáct utkání bodů sedm. "Pokud budeme hrát se stejným zápalem, jako jsme zvládli druhou polovinu proti Gladbachu, máme určitě šanci," uvedl Pierre de Wit.

Lautern se může, tak jako ostatně vždycky opřít, i na hřišti soupeře o hlasitou podporu fandů, jenž stojí za svými miláčky stůj, co stůj - jen v Coface Areně se jich očekává na 4000. "Jsme si vědomi, že naši fanoušci jsou nedílnou součástí našich sportovních úspěchů," potvrdil kouč Marco Kurz. "Nejdůležitější pro nás bude udržet rovnováhu mezi koncentrací a motivací," přidal. Chybět bude pouze dvojice Bugera - Shechter.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - M. Caligiuri, Bungert, Kirchhoff, Zabavnik - Baumgartlinger, Polanski, Soto - Ivanschitz - Szalai, Zidan
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Trapp - Dick, Šimůnek, Rodnei, Jessen - Tiffert, De Wit, Borysiuk, Jörgensen - Kouemaha, Wagner
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Bojem týmů ze středu ligové tabulky bude konfrontace mezi Wolfsburgen a Hoffenheimem. Těžká porážka Vlků v Gelsenkirchenu zanechala v ústech jejich fanoušků velmi hořkou pachuť a tak mají svěřenci trenéra Magatha příležitost život svým příznivcům zase trochu osladit. TSG však nebudou snadným zákuskem.

V prvním vzájemném měření sil na podzim totiž Dolnosasové selhali (však jako tradičně na venkovních trávnících). Felix Magath nadále nemůže najít vítěznou sestavu, jež by se mohla ustálit pro následující ligová utkání. A tak jedna rošáda v sestavě střídá druhou. Do střetnutí s mančaftem ze Sinsheimu je nadále neproblematičtějším bodem post defenzivního záložníka. Na pozici zraněného Jana Poláka vyzkoušel domácí coach mnoho náhradníků: Chrise, Josuého nebo Makoto Hasebeho. Proti Schalke (0:4) překvapil trenér s nasazením Alexandra Madlunga - vše bez úspěchu.

Nových uchazečů o tento post je hned několik, v této souvislosti padají jména jako Schäfer, Medojevic nebo Hitzlsperger. V útoku by se mohl již od úvodního hvizdu objevit Sebastian Polter. Magath si od sobotního duelu slibuje, že jeho svěřenci budou po celých devadesát minut dominovat. Nicméně ve vztahu k soupeři mluví s respektem: "Heffenheim disponuje velice dobrou defenzívou a v soutěži doposud brání o poznání lépe než my. Proto nás jistě čeká náročné utkání."

Vedle dobré obrany soupeře pak upozornil na další zbraň Hoffenheimu - na útočníka Lakiče, bývalého hráče Wolfsburgu. Narážel tak na skutečnost, že hráči bývají obzvlášť motivováni proti svým bývalým klubům. "Víme, že Srdjan Lakič je velice silný ve vzduchu. Musíme být tedy pozorní zejména při vzdušných balonech a standardních situacích," uvažoval Magath.

Hosté ze Sinsheimu odcestovali k zápasu ve Volkswagen-aréně s odhodláním zvítězit po sérii tří remízových zápasů, čímž by se mj. bodově dostali před svého sobotního soupeře. Trenér Babbel bude z širšího kádru postrádat jen rekonvalescenty Theskera, Ibertsbergera a Jaissleho. "Boris Vukčevič musel včera vysadit trénink, vycházím ale z toho, že se opět zapojí do přípravy. Jinak jsou všichni muži na palubě," prohlásil bojovně hoffenheimský lodivod. Jeho pomyslnou posádku v plavbě pro tři body rovněž posílil navrátilec z Afrického poháru národů Ghaňan Isaac Vorsah.

Na základě dobrých výkonů v předešlých utkáních se v zahajovací sestavě s velkou pravděpodobností objeví středoví obránci Compper s Vestergaardem. Tajemstvím naopak zůstává nasazení Braafheida a Salihoviče, kteří byli v zápase s Mohučí ve druhé půli střídáni. Ohledně základní jedenáctky tak zůstal Babbel na slovo skoupý: "Zohledňuji dojmy z celého týdne, často o nich uvažuji ještě během páteční noci a až v den zápasu rozhodnu, kdo se v zahajovací sestavě objeví a kdo nikoliv".
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Russ, Felipe, Rodriguez - Hasebe, Jiracek - Dejagah, M. Schäfer - Mandzukic, Polter
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vestergaard, Compper, Braafheid - Williams, Rudy - Vukcevic, Roberto Firmino, Babel - Lakic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Augsburg - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Veledůležité utkání se bude hrát v sobotu v SGL aréně. Do Augsburgu totiž zavítá trápící se berlínská Hertha, která bude chtít navázat na sympatický výkon ze zápasu proti Dortmundu. Na spasitele Rehhagela, jenž má vyvést "Starou dámu" z herní agónie, tak čeká hned v úvodu jeho nové mise důležitá výzva.

Pro oba týmy má za současné situace každý bod cenu zlata, obzvlášť pokud se hraje s konkurentem v boji o udržení. V sobotu se tak budou oba celky snažit body nejen získat, ale i sebrat svému soupeři. Dosažení tří bodů se tedy jeví jako naprostá nutnost. Platí to zejména pro berlínské Modrobílé, kteří vyšli bodově naprázdno v posledních pěti ligových kolech. To domácí se budou chtít oklepat po vysoké porážce z posledního kola v Leverkusenu.

Domácí coach Jos Luhukay počítá s velmi vyrovnaným zápasem. "Známe mančaft Herthy Berlín velmi dobře, neboť jsme proti nim hráli minulou sezónu ve druhé lize. Vždy to bylo pro obě mužstva velmi náročných devadesát minut," nechal se slyšet holandský trenér. O něco úspěšnější byla přitom Herta a podzimní konfrontace (již v rámci nejvyšší německé soutěže) skončila remízou 2:2.

Luhukay může znovu stavět na středopolaři Danielu Baierovi, který si již odseděl trest za žluté karty. Zda-li nastoupí i Tobias Werner, jenž po zranění hřbetu dlaně trénoval se speciální manžetou, rozhodne až poslední předzápasový trénink. Mimo hru budou jistě Jan Morávek a Marcel de Jong a v případě útočníka Nanda Rafaela vyjádřil trenér přesvědčení, že se k týmu připojí až během následujícího týdne.

V táboře Herthy BSC je pozornost v posledních dnech přirozeně orientována na nového vůdce Otta Rehhagela. První trénink bývalého kormidelníka řeckých mistrů Evropy z roku 2004 si navzdory silné chumelenici nenechalo ujít na 60 fanoušků a mnoho dalších zástupců tisku. Po dvanácti letech se tento protřelý trenérský mazák, jenž dovedl k mistrovským titulům Brémy a Kaiserslautern, vrací do Bundesligy a vstup hodlá mít tříbodový.

Že "Král Otto" vnesl svým charismatem do týmu nového ducha, potvrdili již po prvním týdnu samotní hráči. "Je patrné, že všichni kluci z něho mají velmi dobrý pocit, nálada je nyní skutečně velmi pozitivní," uvedl Levan Kobiashvili. Proti FCA nebudou k dispozici vykartovaný Andreas Ottl a zranění Fabian Lustenberger a Christian Lell. K dispozici je naopak Adrian Ramos. Ostatní hráči jsou připraveni zasáhnout do zápasu, který hodně napoví o tom, zda v berlínském týmu zavedená "ottokracie" přinese své ovoce.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Jentzsch - Verhaegh, Callsen-Bracker, S. Langkamp, Ostrzolek - Baier, Hosogai - Koo, Oehrl, Bellinghausen - Mölders
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Janker, Mijatovic, Hubnik, Bastians - Niemeyer, Kobiashvili - Ebert, Raffael, Ramos - Lasogga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.25 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Werder Brémy - 1. FC Norimberk  (sobota 18:30)
Werder v minulém kole vybojoval cennou výhru na půdě Hamburku, díky které se udržel na pátém místě tabulky před dotírajícím Leverkusenem. Také tento víkend se od něj však očekává tříbodový zisk, jelikož na Weserstadionu přivítá Norimberk.

Brémy sice v jarní části dosud nezaznamenaly ani jednu porážku, přesto ale vedení klubu příliš spokojeno být nemůže. Na své konto si totiž zatím Schaafovi svěřenci připsali pouze sedm bodů, a to za čtyři remízy a jedinou výhru. Jejich ztráta na čtvrté Schalke tak narostla na nepříjemných osm bodů, což znamená, že situaci nemají ani zdaleka ve svých rukou. Flintu do žita ovšem neházejí a pokusí se ještě celou situaci pořádně zdramatizovat.

Na domácí straně ale každopádně musí řešit před tímto zápasem hodně velké problémy s absencemi. Kvůli zranění budou stoprocentně chybět Aaron Hunt, Tim Borowski, Sebastian Boesnich, Naldo, Sebastian Prödl a Predrag Stevanović. Šanci tak zřejmě dostanou opět mladíci jako Tom Trybull nebo Francois Affolter.

Norimberk sice nebude vstupovat do duelu proti Werderu v roli favorita, rozhodně ale nechce odjíždět s prázdnou. Rád by naopak zopakoval výkon z minulého roku, kdy na severu Německa vyválčil senzační vítězství 3:2. Pokud by dokázal i letos vyhrát, mohl by se dostat až do horní poloviny tabulky, jelikož na osmý Wolfsburg ztrácí aktuálně ze své dvanácté pozice pouhé dva body.

Také trenér Dieter Hecking nebude mít k dispozici kompletní tým, na druhou stranu je ovšem nutné dodat, že v porovnání s Brémami na tom zase tak špatně není. Chybět mu budou brankář Alexander Stephan a obránci Javier Pinola a Per Nilsson.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Affolter, Sokratis, Hartherz - Bargfrede - Junuzović, Trybull - Marin - Rosenberg, Pizarro
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Feulner, Maroh, Wollscheid, Hloušek - Simons - Chandler, Balitsch, Didavi, Esswein - Pekhart
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.60 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV  (pátek 20:30)
Dvacáté třetí bundesligové kolo nabízí hned několik velice atraktivních zápasů, jeden ze šlágrů se však bezpochyby odehraje na úvod v Borussia-Parku, kde doposud neporažená Hříbata vyzve Hamburk. Na Gladbach čeká opravdu těžká zkouška, Rothosen totiž patří na venkovních hřištích mezi nejlepší a drží zde již sedmizápasovou bodovou šňůru.

Mönchengladbachem v posledních týdnem více než cokoliv jiného otřásá situace kolem defenzivního tahouna Danteho, jenž by měl mít podle některých médií namířeno po skončení sezóny do Bayernu, a určité zprávy už dokonce informovaly o tom, že se obě strany dohodly... Reakce z řad domácího týmu ale něco takového důrazně popírá. "Nemůžeme stále reagovat na články, jež se objevují v tisku. Já mohu jen zdůraznit, že jsem s Dantem osobně mluvil, a on mě ujistil, že nic podepsaného není - tomu věřím," uklidňuje fanoušky sportovní ředitel Max Eberl.

Jinak ovšem mohou být v porýnském celku naprosto spokojeni, čemuž nyní napomáhá i vyprazdňující se marodka: Thorben Marx, Martin Stranzl i Mike Hanke doléčili své šrámy a budou schopni nastoupit už proti HSV. Mimo hru tak zůstává jen Patrick Herrmann, jenž může vinou zlomené klíční kosti fotbal v nejbližších týdnech ze svých myšlenek klidně vypustit. "Není pochyb o tom, že nám bude Patrick citelně chybět. Bez něj bude narušena rovnováha mezi obranou a útokem, to je jisté," uvědomuje si Lucien Favre.

Hamburk má na úvod jarní části extrémně těžký los, po Dortmundu, Bayernu a vypjatém souboji proti Werderu navíc přichází na zřetel další tým bojující o nejvyšší příčky - Mönchengladbach. Tomu mají v severoněmeckém celku rozhodně co vracet, první vzájemné utkání v letošní sezóně totiž prohráli, a tak je nyní pověstná mince na jejich straně. Jak už ale bylo zmíněno, venkovní bilanci má HSV více než příznivou. "Pod mým vedením jsme hráli venku proti top týmům a nutno dodat, že jsme si nevedli vůbec špatně," prohodil Thorsten Fink.

"Když vidíte, že Borussia hrála minulý rok s takřka stejným kádrem o udržení, a letos bojuje o špici, tak před nimi musíte smeknout," vysekl protivníkovi poklonu bývalý kormidelník Basileje a dodal, že by nebyl proti, kdyby se jeho svěřenci vydali touto cestou. "Mohli bychom se prezentovat nějak podobně. To neznamená, že chceme hrát v příští sezóně o titul, ale přejeme se všem ukázat v lepším světle," uzavřel Fink. I ten může být spokojený, kromě rehabilitujícího Töreho může vybírat hned z kompletního seznamu, nejistý je pouze start Jarolíma.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Brouwers, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Reus, Arango - Hanke, de Camargo
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Diekmeier, Westermann, Rajković, Aogo - Rincón, Jarolím - Sala, Jansen - Petrić, Guerrero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.67 - 3.70 - 4.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund22154347:1449
2.Borussia Mönchengladbach22144436:1346
3.Bayern Mnichov22143549:1445
4.Schalke 0422142650:2844
5.Werder Brémy22106637:3636
6.Bayer Leverkusen2297632:2934
7.Hannover 9622810427:2734
8.VfL Wolfsburg22831127:4227
9.VfB Stuttgart22751033:3226
10.TSG Hoffenheim2268824:2626
11.Hamburger SV2268827:3726
12.1. FC Norimberk22741121:3225
13.1. FSV Mainz 052259830:3624
14.1. FC Köln22731230:4324
15.Hertha BSC22481025:3720
16.1. FC Kaiserslautern22391016:2818
17.FC Augsburg22391020:3718
18.SC Freiburg22461227:4718
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV
sobota 15:301. FC Köln - Bayer Leverkusen
sobota 18:30Werder Brémy - 1. FC Norimberk
neděle 15:30Bayern Mnichov - Schalke 04
neděle 17:30Borussia Dortmund - Hannover 96

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (139)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gladbach doma valcuje ale ako fanusik FCB by som si prial aspon remizu

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Reus,Reus,Hanke - Westermann

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach vyhrát!

Neustädter,Reus

Reagovat
smazaný uživatel

gladbach 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach potvrdí svoji formu i bez Herrmanna, 2:0.

OT: Nesmí v létě dojít k tomu, aby Santana odešel z BVB Strašně se mi líbí jeho styl hry, ten kluk to v sobě má. Možná bych radši obětoval Nevena než Felipeho.

Reagovat
jv

Snad zůstane, i když jeho postoj chápu... Šanci by si už zasloužil, jenže když neodešel Neven ani Mats, tak to prostě na základ není a nebude, když by nakonec přece jen odešel, tak tu budou mladíci Hornschuh a Sobiech, případně by přišla náhrada, o to bych se nebál.

Reagovat
smazaný uživatel

není Hornschuh už v Bochumi?

Reagovat
jv

Nene, tam hostuje Ginczek. Hornschuh je na hostovačce v Ingolstadtu, má to ještě na příští sezónu, takže by se musel stáhnout předčasně... Sobiech je v St. Pauli, ten se vrací v létě a toho 3-4 stopery by měl zvládnout, do zranění hrál základ a patřil pravidelně k nejlepším hráčům Pirátů.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale když nedostane šanci ani, když je jeden ze základní stoperské dvojice pod lékama?

Reagovat
slovaňáák

Jo to zrovna nebylo moc k pochopení, zajímalo by mě co tím Kloppo sledoval..

Reagovat
jv

No, to byl právě asi poslední impulz...

Reagovat
slovaňáák

Zasloužil o tom není sporu, je to více než spolehlivý náhradník, dokáže skórovat, sympaťák. Byla by ho velká škoda a znamenalo by to hledat nového třetího stopera, což by taky nebylo snadný, ale s mladíky za stabilní dvojicí jít do další sezony prostě nemůžeme. Nicméně mu nemůžeme vyčítat, že chce hravidelně hrát, zasloužil by si to. Mohl by počkat jestli náhodou neodejde jeden z dvojice Mats, Neven, případně bych mu přál alespoň nějaký sympatický klub. Třeba Gladbach, kde by mohl nahradit Danteho, pokud opravdu odejde.

Reagovat
jv

Tak on by tam mohl zaskočit i Owo a nebo Koch, ale průser by nastal, kdyby přišlo dlouhodobý zranění...takže by náhrada asi nejspíš stejně dorazila, plus k němu jako čtyřka Sobiech, uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HSV1887

Dneska se stane menší zázrak a HSV si odveze z Gladbachu všechny body

Reagovat
jv

Nestane, současná ofenziva Gladbachu si z vás udělá trhací kalendář, kdykoliv si vzpomene.

Reagovat
HSV1887

Řeknem si to po zápase

Reagovat
HSV1887

Řeknem si to po zápase

Reagovat
stas87

zasa si optimisticky minule hamburk porazil werder a teraz asi aj gladbach

Reagovat
HSV1887

Fandím svému týmu a věřím mu!

NUR DER HSV !!!

Reagovat
stas87

kuka niekto dnes sgd?

Reagovat
stas87

fort perfektny center,skvela hlava do protipohybu presne k zrdke

SGD-MSV 1-0

Reagovat
stas87

zlatko dedic!!!

SGD-MSV 2-0

zatial nuda,strasna nuda a teraz dva goly za 2 minuty

Reagovat
smazaný uživatel

nevíš, proč nehraje Flo?

Reagovat
stas87

kto?teraz neviem akeho hraca myslis z obvyklej zostavy nehra pote ktory je zraneny a na jeho mieste dnes hra fort,hesl je zraneny,papa sedi...celkom cudna zostava dnes

Reagovat
smazaný uživatel

myslel jsem u MSV Fromlowitze

Reagovat
stas87

aha,tak to netusim,som nejaky cas hladal v zostave dynama hraca menom flo

futbal stoji za hovno az na tie dva goly hansa prehrava s ingolstadtom a dost si komplikuje situaciu

Reagovat
smazaný uživatel

Assani Lukimya - stoper z Fortuny Düsseldorf, prý možná náhrada za Santanu. Nemohl bys ho trošku popsat? Vypadá to, že sleduješ i 2. BL, tak pokud víš, tak piš :-)

Reagovat
stas87

tak to asi sklamem,mna z 2.BL zaujima len greuther a dynamo,tie sledujem pravidelne,inak si raz za cas vyberiem nejaky zapas,fortunu som videl asi pred dvomi tyzdnami v ingolstadte,obrana fortuny zahrala spolahlivo,ingolstadt moc sanci nemal..asi ti neporadim

Reagovat
smazaný uživatel

OK, i tak dík

Reagovat
stas87

snad len ze ma 1,90 a je mu 26,fakt ho nemam nasledovaneho,ale je to 3 najdrazsi hrac fortuny na trhu cize nejaku kvalitu mat bude

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, to jsem viděl na tm.de taky Ale díky za snahu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Já teď viděl sestřih... Neskutečný, co Dedić předvedl v první půli, zkouší si nůžky a ukradne tak skoro jasný gól Solgovi. Tyhle chronický egoisty nesnáším.

Jinak Beni Kirsten má asistenci.

Reagovat
smazaný uživatel

jasnej De Camargo 1 gol a víc......3:1

Reagovat
smazaný uživatel

popravdě - dneska doufám, že Jarolím vytáhne něco ze své škatulky a de Camarga uhlídá

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by

Reagovat
stas87

tak som trosku sklamany,cakal som ze v zakladu hsv zacne ilicevic namiesto rincona vzdy ked ilicevic prisiel tak rozhybal hru hamburku

Reagovat
jv

No jo, ale místo defenzivního hráče ho tam dát Fink prostě nemůže...ofenziva potom funguje, tak není důvod ke změnám.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

zatim to HSV celkem jde, snad Hříbata o pár bodů oberou

Reagovat
smazaný uživatel

Jj. Mám je rád, ale zase by to neměli moc přehánět

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

drobny tak to lajdacky to zakoncit..

Reagovat
stas87

ze by mal hanke spadeno na jarolima?

Reagovat
Arne

Jen ať mu dá.

Reagovat
smazaný uživatel

a Lalković by mohl přidat de Camargovi

Reagovat
stas87

rajkovic nie?

Reagovat
Arne

Kdokoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

jo (sakra, dvě písmena a už je to někdo jinej, ale Arne má pravdu )

Reagovat
smazaný uživatel

Zdálo se mi to, nebo teď Reus bafl na hráče HSV, když ho napadal při hlavičkování?

Reagovat
smazaný uživatel

MIKE HANKEEEEEEE!

Reagovat
stas87

nebol to nahodou ofsajd? prislo mi to tak z jedneho pohladu kamery

Reagovat
smazaný uživatel

Jo mně se taky zdálo

Reagovat
smazaný uživatel

I komentátorům na ES2.

Reagovat
Arne

Jj, byl.

Reagovat
Arne

Benítez expert na bundesligu.

Reagovat
stas87

tak 20 minut nuda,hsv drzel pozicie,dobre vystupoval a aj napadal,po 20 minutach gladbach zabral a zacal hrat svoju hru,narazecky,pohyb,kombinacie,vysledkom toho bola sanca po rohu brouwersa,potom unik de camarga a nakoniec gol,co ma zaraza je ze mi pride ze hraci hsv si absolutne neveri smerom dopredu,boji sa 1 na 1...je to k zamysleniu ak chceju ziskat aspon bod,a vsimam si dnes pozorne guerrera,co suboj to faul a ani rozhodca to nejak extra nezvlada,hanke a reus maju nervy...aby to este nebola divocina

Reagovat
smazaný uživatel

(tak, teď už správně)

tohle si ter Stegen podle mne pohlídat mohl

ale Arslan

Reagovat
stas87

co je zac ten otsu?moze mi ho niekto priblizit?

Reagovat
jv

Zatím nám toho moc neměl šanci ukázat, ale měla by to být jedna z případných náhrad za Marca, či že rychlý ofenzivní hráč, výborný na míči, se schopností nastoupit na kdekoliv na ofenzivním místě v záloze, a pak taky v útoku. Vlastně by měl být hodně podobnej s Leckiem, akorát, že ten je výhradně hráč do útoku nebo na křídla.

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha! Co tam dělali ti obranní hráči HSV? Zůstali stát na vápně a nechali naběhnout hráče Gladbachu, jak kdyby vedli 4:0. Tohle mělo bejt potrestaný

Reagovat
stas87

gladbach za druhy polcas,hsv skuseny vykon,v druhom polcase mi trosku chybalo viac odvahy smerom dopredu a hamburk si mozno mohol odviezt tri body,zas ale bod pred zapasom by brali urcite.

pre gladbach celkom neprijemna strata ale nevadi,kazde kolo sa nemoze darit a vyhravat

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý výkon od HSV, teď už musim doufat, že Schalke předvede v neděli stejně trapný výkon jak proti Viktorce a Bayern podstatně lepší výkon než ve Švýcarsku...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, já doufám v přesný opak

Reagovat
jv

A já v remízu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ono to asi bude kombinace marnosti Schalke proti Viktorce (v prvních 90. minutách) s trapností Bayernu proti Basileji a budeme tu mít 0:0

Reagovat
stas87

kde by som nasiel zostrih zapasu greuther-bocgum?goalsarena?

asamoah zatial vyborny tah podpisat s nim zmluvu

Reagovat
smazaný uživatel

chudák Aydin

jinak teď to běží na ARD, tak jestli se něco neobjeví tady:

http://www.sportschau.de/sp/fussball/bundesliga2/ (ale nevim, jestli tam přenosy dávají)

jinak pěkná trefa od Kramera

Reagovat
smazaný uživatel

tak pro Aydina skončila sezona...

Reagovat
jv

No a pro Deluru taky...navíc ten zpřetrhaný vazy v koleně už podruhý, během dvou let.

Reagovat
JozkokozleJ

Hertha musi!

Reagovat
stas87

ouuuuuu velka skoda,hertha mohla viest 1-0,

Reagovat
JozkokozleJ

Skoda, obrovska sanca... nieco podobne ako proti Hannoveru, kedy im tiez odkopavali gol z ciary. Zatial ale vyrovnane, resp. Hertha lepsia prvych 15-20 minut, potom viac hrozil Augsburg... az k zaveru polcasu sa Hertha zmatorila.

Reagovat
stas87

ja mam z herthy dojem ze oni si vypracuju sance ale daju minimum golov,tradicne sa nevyhnu individualnym chybam vzadu ktore ich aj stoja zapas proste hertha neprepadne v hre ale urobi viac individualnych chyb ako super a za to pyka

videl si ten slapak na lasoggu? nechapem co to hlavny neodpiskal alebo pomezak neodmaval!!!

Reagovat
JozkokozleJ

Myslis to, ked ho Langkamp nakopol do achilovky a potom mu prisiel nadavat, ze simuluje?

S individualnymi chybami mas pravdu. Z defenzivnej cinnosti Herthy istota neide vobec.

Reagovat
stas87

jj,ja mal za to ze to bol slapak,keby hertha zlepsila obrannu cinnost mala by o par bodov viac a viacej kludu,augsburg dneska k porazeniu je a ja verim v 0-1

Reagovat
JozkokozleJ

A treti gol v sieti Herthy symbolicka bodka za zapasom v podobe nadhernej ukazky tragickej obrany Herthy.

Reagovat
jv

Momo jede neskutečně, klobouk dolů. Ale Lauternu je mi líto...

Reagovat
JozkokozleJ

Lauternu body netreba

Reagovat
stas87

koln je dnes velmi spatny smerom dozadu,asi pri vela chyba geromel bayer zatial lepsi

Reagovat
stas87

druhy gol mainzu lahodka skvelo zahrata akcia,zidan ten uz by nikam inam odchadzat nemal vysledky zatial dobre,hoffe

Reagovat
jv

Taky nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

To sleduješ všechny zápasy najednou?

Reagovat
stas87

nn,mam na nete pustenu herthu a zaroven na ES2 koln a bayer,o pauze v augsburgu davaju branky z ostatnych stadionov

Reagovat
jv

A Tese začíná hodně slibně, ofenzivu Kölnu zatím neskutečně oživil.

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu, že se v Bochumi stal takřka nepotřebným

Reagovat
jv

Jo no. Ale po těch nadějných pěti minutách nebyl až do posledních minut zase skoro vidět, což ale bylo z větší části způsobeno celkovou hrou Kölnu. Uvidíme co ukáže v dalších zápasech...

Reagovat
JozkokozleJ

Zaciatok druheho polcas az prilis pasivny zo strany Herthy... snad len cakaju na poriadnu kontru. Fiiha... Ruka za Niemeyera.

Reagovat
JozkokozleJ

A Raffael na DM.

Reagovat
jv

Co to tam předvádí?

Reagovat
JozkokozleJ

Hrozny nastup do druheho polcasu (podobny vykon ako v Stuttgarte), zasluzene vedenie Augsburgu

Maju 15 minut na strelenie dvoch golov. Ale to tazko dufat, ked naposledy na strelenie dvoch golov boli potrebne 2 mesiace.

Reagovat
jv

No, nechci dělat zbytečnou paniku, ale opravdu by se mělo začít pomalu tlouct na poplach, když je ještě čas...

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
stas87

klasika spatne prebratie hracov,oehrl trestuhodne neobsadeny ach jaj

Reagovat
stas87

ty vole hubnik ho necha len tak prejst....zaq dve minuty skurveny cely zapas

Reagovat
jv

100. pro zítřejší výhru BVB.

Reagovat
stas87

100.pre dnesne vitazstvo werderu a claudia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

vahal som co pripisat k werderu

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Neviem, ci sa mi nejak tou Herthou znizili naroky, ale Werder hraje ozaj pekne.

Reagovat
JozkokozleJ

...tak to platilo pre prvych 10 minut. Ale ten styl na rychle kratke prihravky sa mi paci.

Reagovat
stas87

to co bolo ako?esswein si tam presiel len tak!

Reagovat
stas87

krasna akcia,norimberk uz zacina byt lepsi,lepsie kombinuje,werder by sa mal prebrat

Reagovat
stas87

kurva co to je?

Reagovat
JozkokozleJ

Nurnberg ma dobre utoky,ale skoda,ze Werderu zlyhava finalna faza, prihravka, pretoze v strede pola to vykombinovat vedia.

Reagovat
stas87

vedia to vykombinovat k vapmu alebo 25 metrov od branky,potom sa prilis spoliehaju na sebeckost a na to ze prejdu 1 na 1 v tom dnes exceluje marin,nurnberg hra proste jednoduse na tri prihravky,tka by mal hrat aj werder

Reagovat
JozkokozleJ

Na druhu stranu maju utocnici Nurnbergu o dost viac priestoru,to sa potom utoci lahsie.

Teraz v 2.polcase to vyzera,ze uz i finalna faza Werderu je lepsia.

Reagovat
stas87

ako vlastne dal gol esswein?vypadol mi stream zrovna na gol je to krute a nezasluzene,co dneska nedal marin alebo pizza

Reagovat
JozkokozleJ

Prizemny center z pravej strany presiel az k zadnej tycke na Essweina a ten z prvej po zemi k vzdialenejsej... Otazne ale je, ci nemal byt piskany ofsajd Pekharta, pretoze ten sa nachadzal v ofsajdovom postaveni a naviazal na seba obrancov Werderu, cim bol Esswein nebraneny...

Reagovat
stas87

diky,videl som to po zapase v studiu,nemysliim si ze sa jednalo o ofsajd,na druhej strane to vyzeralo na faul v 16ke,skoda ze tomu claudio dost pridal..ja by som to asi nepiskol ako faul,tieto body budu chybat dost,snad zajtra bvb neda sancu hannoveru

Reagovat
JozkokozleJ

Z penalt podla mna nebola ziadna.

Na tu golovu situaciu sa musim pozriet este raz... ale na jesen takto nejak neuznali gol Mainzu.

Reagovat
stas87

je vazne na zamyslenie co obcas dokazu utocnici spalit,nurnberg si za druhy polcas nezasluzil brat 3 body,pomezny to mal dost tazke lebo obranca werderu mal aj ruky od seba a aj to mu ztizilo rozhodovanie ci to dvihne alebo nie,moc pekna akcia ale od hostov

Reagovat
JozkokozleJ

Tak Pekhart v ofsajde nebol, hoc to tak na prvy pohlad vyzeralo... potom su moje teorie uplne zbytocne.

Inak by ma zaujimalo ako hravaju ti novacikovia Werderu v predoslych zapasoch. Hartherz a Trybull sa mi vcera celkom pozdavali. Hlavne Hartherz, na to aku ma postavu a ze nevyzera nejak zvlast obratne, tak tam tu lajnu brusil celkom dobre. A Trybull sa mi pacil tym ako sa vie zorientovat na malom prehustenom priestore. Malokedy prisiel o loptu.

Na druhu stranu, Affolter celkom slabe. Ma odohranych dost zapasov za YBB, dokonca i za reprezentaciu Svajciarska, tak som mal zvysene naroky. No rozohravka v jeho podani fakt slaba a parkrat si tam sam uplne zbytocne zavaril.

Reagovat
stas87

hartherz mal slusny debut proti bayeru,potom hral werder vo freiburgu a tam sa mu moc nedarilo,freiburg ma mensie ihrisko a ked ho hraci freiburgu napadali tak len nakopovala lopty do autov a dost to nezvladal,proti hsv odohrala obrana po dlhej dobe skvely zapas,affolter hra podla mna spolahlivo,dobre zacelil medzeru po naldovi,trybulla nijak moc rad nemam,prve zapasy mal hrozne ale trosku sa vyhral a uz si zacina zvykat v strede spolu s bargfredom,vcera ten stred dobre kombinoval,da sa povedat ze vytlacil ignjovskiho co ma celkom prekvapilo ja mam na ignjovskiho celkom averziu,najviac ma asi nastval vypustenim suboja pri prvom gole v gladbachu na jesen som videl malo zapasov werderu,na jar sa snazim kazdy

Reagovat
JozkokozleJ

Nemal Piszczek otras mozgu? Nastupit tyzden po nom je mozno malinko risk, hoc by to bol i ten lahsi otras.

Reagovat
smazaný uživatel

řiká se, že stačí tři dny klidu

Reagovat
JozkokozleJ

... tri dni kludu a tyzden bez hlavickoveho suboja Uvidime, do kolkych dnes vyskoci.

Reagovat
Kenneth

Pod Raúle, sestřel ty arogantní Bavory.

Reagovat
stas87

st.pauli vypracovat si za polcas jednu sancu a jednu polosancu...dufam ze nepostupi keby hral eintracht troska odvaznejsie dopredu tak by malo st.pauli velke problemy.

btw. st.pauli ma druzbu s celticom? videl som jednu spolocnu vlajku,pri tej vlake ale zasa boli dve decka s ciapkou celticu

Reagovat
stas87

cinaz pekna paticka,kohlerov gol krasny,perfektny trestnak asi sa ten fsv fakt zachrani

Reagovat
slovaňáák

Bundesligove odpoledne zacne remizkou a skonci navysenim naskoku vcelicek v cele.

Reagovat
stas87

vam prajem vyhru aby ste pomohli werderu bayern tipovat nebudem,tam to moze skonci 1 0 alebo 2

Reagovat
Bayern +

FC Bayern:

Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm - Gustavo, Alaba - Robben, Műller, Ribéry - Gómez

Reservebank: Butt, Tymoschcuk, Pranjić, Can, Kroos, Petersen, Olić

Reagovat
stas87

timo howedes

Reagovat
Godwinson

Ribéry

Reagovat
stas87

nemal platit!!!pred vapnom bayernu to bol faul myslim na papadopoulosa,co to tam ten timo teraz urobil

Reagovat
Godwinson

Papadopoulos

Reagovat
smazaný uživatel

Franck je dnes snad opravdu vsude... Takhle se mi libi...

Reagovat
slovaňáák

Nebylo by od věci přidat co nejdřív druhej gói..

Reagovat
slovaňáák

Tooor

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele