23. kolo
26.02.2012 17:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

96ky znovu kousaly, na sebevědomější Borussii už však recept nenašly

Historie se neopakuje, Dortmund zvládl odvetu za podzimní utkání v AWD-Areně a nepříjemný H96 pojede z Vestfálska bez bodu. Hosté tak končí devítizápasovou sérii bez porážky, naopak ta Borussie může směle pokračovat - aktuálně se zastavila již na sedmnácti duelech!

Utkání se z obou stran rozbíhalo hodně pomalu, úvodní minuty tak zastínil střet Bendera s Dioufem, po němž musel být dortmundský středopolař ošetřován, až se nakonec místo něj na trávníku ukázal Ilkay Gündogan. Tento moment, jakoby zároveň spící Borussii probudil, ta od této chvíle měla jasně navrch, diktovala tempo hry a začala obléhat Zielerovu svatyni: Schmelzer, ani Lewandowski ovšem neuspěli. A tak přišly na řadu 96ky, konkrétně Pinto, tomu se ale na poslední chvíli vrhnul do střely obětavý Piszczek. Klíčový moment potom nastal krátce před půlhodinou hry, kdy polská spolupráce Piszczek - Lewandowski otevřela skóre - 1:0.

Dolnosaský celek se snažil odpovědět, ovšem nebylo mu to nic platné. Motorem většiny ofenzivních akcí Borussen byl kdo jiný, než uzdravený Kagawa, jenž spoluhráčům připravoval jednu příležitost za druhou: japonský štírek nejprve odlovil Piszczeka, ten ale nedokázal míč usměrnit na zadní tyč, právě bývalý hráč Herthy hned záhy oslovil Lewandowskiho, ten ale tečovanou ránu opřel jen do brankové konstrukce, následný pokus Piszczeka pro změnu zneškodnil Zieler, a když konečně dopravil balón do branky Lewandowski, tak stál v ofsajdu.

Zajetý trend pokračoval i po změně stran: jako první na sebe upozornila "polská spojka", Piszczek měl před sebou dostatek prostoru, tak neváhal a přesným centrem oslovil Kubu, ten se parádně prosmýkl kolem Eggimanna, vrátil do druhé vlny Lewandowskimu, jenž i tentokrát s přehledem zakončil - 2:0.

Hannoverský stratég Mirko Slomka chtěl utkání stůj, co stůj zdramatizovat, a tak poslal na trávník dvě čerstvé síly - Rausche a Ya Konana. To se ukázalo od zkušeného kormidelníka jako mistrovský kousek, Rausch rozjel rychlou akci, předal Dioufovi, ten okamžitě vrátil Ya Konanovi a v letošní sezóně nepříliš produktivní střelec parádní ranou nedal povysunutému Weidenfellerovi šanci zasáhnout - 2:1. Utkání ještě nabíralo na intenzitě, krátce po sobě pálili zpoza vápna Kehl a Gündogan, obě povedené střely si však Zieler pohlídal. Konečnou podobu pak dostal výsledek v nastaveném čase, když se křižnou ranou prosadil střídající Perišić - 3:1.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

bude to tesne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele