23. kolo
25.02.2012 15:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Problémy Lauternu neberou konce, Mainz ovládl derby jasně 4:0

Porýnsko-falcké derby mělo od prvních minut jasného favorita, což se také nakonec potvrdilo na samotném výsledku, pod který se nejvíce podepsal opět Mohamed Zidan, jenž si drží od příchodu z Dortmundu parádní bilanci gól na utkání.

Hostující kormidelník Marco Kurz opět nenechal oproti poslednímu utkání s Mönchengladbachem v základní sestavě kámen na kameni, ani to mu však nebylo nic platné. Domácí začali aktivně, což hned záhy přineslo kýžený efekt: Nicolai Müller pronikl do vápna, posunul na Zidana, a ten přízemní střelou k tyči nedal Trappovi sebemenší šanci zasáhnout - 1:0. Bývalý hráč Borussie Dortmund se od svého příchodu dostal již na metu čtyř branek, a to za pouhá čtyři utkání, přičemž své zásahy rozložil rovnoměrně a ukazuje, že může být pro Mainz tím pravým spasitelem. Znovu obměněná útočná linie FCK se za první půlhodinu nedostala prakticky k ničemu.

To svěřenci Thomase Tuchela, když už se odhodlali dopředu, tak to až na výjimky vždycky smrdělo, což se znovu potvrdilo v 17. minutě. Soto poslal do pokutového území parádní pas, Szalaiovi potom už jen stačilo nastavit nohu - 2:0. Hned nato mohl definitivně rozhodnout po Zabavnikově nabídce Müller, ten se ale k míči o chlup nedostal. Bývalý křídelník Greutheru Fürth se ale po půlhodině hry přece jen dočkal, využil chyby Tifferta a střelou k tyči zvýšil již na 3:0.

Rudí Ďáblové se však ani za nepříznivého stavu nevzdávali a minutu před odchodem do kabin mohli z ničeho nic zkorigovat. Snížení měl na hlavě kapitán Tiffert, balón ale poslal jen do břevna domácí branky. Hned vzápětí se po rohovém kopu nejvýše vyšrouboval Abel, jeho hlavičku však pro změnu zpacifikoval Wetklo.

O půle udělal hostující kouč poslední zoufalý krok, ze hřiště stáhl nevýrazné Tifferta a Kouemahu, na jejichž místa poslal mladou krev v podobě Jörgensena a Fortounise. Ani to však obraz hry nezměnilo, Mainz měl i nadále navrch a vypracovával si jednu stoprocentní šanci za druhou: Zidan branku minul, následně musel před egyptským útočníkem zachraňovat na poslední chvíli Šimůnek, akci Zabavnika s Choupo-Motingem poté zastavil Abel. Lautern se ze sevření sotva osvobodil, tak už se na něj vrhnul další útok. Před Caligiurim sice ještě dokázal Trapp zakročit, o chvíli později ale netrefil míč ve vápně Jörgensen, Bungert posunul Choupo-Motingovi, a ten pohodlně zakončil - 4:0. Od potupného bůra nakonec hosty zachránil před Ivanschitzem Trapp.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele