23. kolo
25.02.2012 15:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - SC Freiburg 4:1

Freiburg v minulém kole překvapil celé Německo, když vybojoval senzační remízu s Bayernem, dnes už tak slavně ale nedopadl. Na půdě Stuttgartu dostal lekci z produktivity a domů si veze porážku 1:4.

Domácí fotbalisté se sice v úvodu zápasu hledali, nakonec ale dokázali udeřit hned z první větší příležitosti. Mezi střelce se zapsal už ve dvanácté minutě Martin Harnik. Rakouský reprezentant měl velký podíl také na druhé brance Stuttgartu, která přišla za necelých deset minut. To se po jeho centru prosadil Shinji Okazaki.

Freiburg se však nevzdal a zanedlouho dokázal snížit. Jendrišek rozehrál rohový kop, v pokutovém území se dostal k hlavičce Fallou Diagne a neomylně zakončil. Hosty vstřelený gól nakopnul, hrozit ale opět začal Stuttgart. Nejprve pálil Kuzmanović z přímého kopu asi jen metr vedle, následně ránu Okazakiho lapil připravený Baumann.

Brzy po změně měl Freiburg výbornou příležitost k vyrovnání. Makiadi zavezl míč až do domácí šestnáctky, následně výborným pozemním centrem vybídl ke skórování Jana Rosenthala, který měl před sebou úplně prázdnou bránu, přesto ale nastřelil pouze tyčku. Hned vzápětí zahrozil také Stuttgart, konkrétně Tamás Hajnal. Ten zahrával přímý kop ze zajímavé pozice, jenže nakonec mířil těsně vedle.

V 63. minutě se už domácí fanoušci přeci jen dočkali. Po Hajnalově rohovém kopu hlavičkoval Ibišević, míč ještě tečoval zády Boulahrouz a s obrovským štěstím jej poslal do brány. Krátce na to mohl Ibišević definitivně rozhodnout, bohužel však výborného centru Sakaie využít nedokázal, jelikož mířil hlavou ve stoprocentní tutovce mimo.

Freiburg působil po inkasovaném gólu značně zakřiknutě a byl přinucen soustředit se především na bránění. Vědět o sobě dal znovu až v 77. minutě, kdy se Caligiuri výborně prosmýkl mezi protihráči a snažil se najít Reisingera, ten byl ovšem velmi dobře hlídán, a tak hosté vybojovali jen rohový kop. Poslední slovo pak měl znovu Stuttgart. Osm minut před koncem utekl po pravé straně Hajnal, následně přihrál do středu vápna na Harnika, který pečetil na konečných 4:1.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tesne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele