Bundesliga - souhrn 22. kola

09.02.2018, 22:23, aktualizováno 11.02.2018, 19:54
Komentáře a souhrny
Stuttgart zvládl důležité klání s Gladbachem. Dortmund porazil Hamburk, na domácí půdě slavily rovněž Hoffenheim, Frankfurt, Hannover a Werder. Leverkusen pak překvapivě nestačil na Herthu BSC. RB Lipsko splnilo roli favorita, doma si poradilo 2:0 s Augsburgem a poskočilo na druhou příčku bundesligové tabulky. Další body připisuje Bayern...

Werder Brémy - VfL Wolfsburg 3:1

11.02.2018 18:00

Góly: 4. Ludwig Augustinsson, 40. Florian Kainz, 72. Florian Kainz - 49. Paul Verhaegh

Brémy doma porazily Wolfsburg a odlepily se od šestnáctého Mainzu. Wolfsburg už má kvůli prohře na Brémy náskok pouhého jednoho bodu.

Doposud měly v bundesligové tabulce Brémy dvacet bodů, stejně jako šestnáctý Mainz. Narozdíl od Mainzu však Werder dokázal ve dvaadvacátém kole bodovat, a to dokonce naplno. Se třiadvaceti body už má Werder na předposlední příčku, na které byl skoro celý podzim, náskok šesti bodů. Wolfsburg má nyní v tabulce čtyřiadvacet bodů a nachází se už tedy pouhý bod před Brémami.

Do zápasu vstoupil lépe domácí Werder, který vstřelil úvodní branku utkání již v páté minutě., kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou Ludwig Augustinsson. V 17. minutě chyboval hostující brankář Casteels a balón mířil do odkryté brány, z brankové čáry ho však na poslední chvíli vykopával Knoche. Ani ne o minutu později se skvělým zákrokem blýskl brémský brankář Pavlenka, který vychytal nebezpečnou střelu Brekala.

Ve 32. minutě mohly Brémy zvýšit na 2:0, ale Eggesteinova rána nakonec zamířila pouze do břevna. Ve 40. minutě již však Brémy druhý gól v zápase skutečně slavily, a to když se Florian Kainz po individuální akci dobře trefil ke vzdálenější tyči ranou, se kterou již brankář Casteels nic dělat nemohl.

Ve 48. minutě si Jiří Pavlenka připsal další ze série skvělých zákroků, když vychytal stoprocentní gólovou šanci Wolfsburgu. V 50. minutě přišla zápletka utkání, neboť Wolfsburgu se podařilo po gólu Paula Verhaegha z dorážky penaltového kopu snížit na 2:1. Wolfsburg navíc začal hrát od vstřelení gólu aktivněji a v 69. minutě málem vyrovnal Mehmedi.

V 72. minutě vrátil klid do domácího týmu druhým gólem v zápase Kainz, který se prosadil po geniální přihrávce Maxe Kruseho. Do konce zápasu se již nic zásadního nestalo a Wolfsburg odjíždí z Brém navzdory postavení v tabulce s prázdnou.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 1:0

11.02.2018 15:30

Góly: 5. Daniel Ginczek

Stuttgart doma hubeně zvítězil nad Borussií Mönchengladbach. Jediný gól zápasu vstřelil v páté minutě útočník domácích Daniel Ginczek.

Pro Stuttgart znamená cenná výhra nad Mönchengladbachem navýšení náskoku na sestupové pásmo, který nyní činí sedm bodů na přímý sestup a čtyři body na baráž. Stuttgart nyní okupuje čtrnáctou příčku se čtyřiadvaceti body a o bod před ním je nedaleký Freiburg. Mönchengladbach i přes prohru zůstává s jednatřiceti body na desátém místě a stále má šanci zabojovat o evropské poháry.

Domácí se do první velké šance zápasu probojovali již ve čtvrté minutě, když střílel z levé strany Gentner, jeho střela však mezi tři tyče nezamířila. O minutu později se už ale Stuttgart ze vstřeleného gólu radoval. Mario Gómez poslal přihrávkou do dobré příležitosti Daniela Ginczeka, který poslal míč po zemi do rohu branky.

Ve 25. minutě se do první větší šance dostali také hosté, Stindlovu střelu ze skluzu však včas vychytal brankář Zieler. V 64. minutě měl Mönchengladbach další šanci na vyrovnání, a to když Raffael nebezpečně střílel zpoza vápna. I jeho střelu však Zieler chytil. Když se v 79. minutě nedokázal trefit ani střídající Josip Drmić, bylo hostům jasné, že s body to dnes bude hodně těžké.

Mönchengladbach měl v tomto zápase větší držení míče, vypracoval si více vyložených šancí a především v druhé půli herně dominoval. Přesto ze Stuttgartu Borussia odjíždí s prázdnou a o evropské poháry bude muset v letošní sezóně ještě hodně zabojovat.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Schalke 04 2:1

10.02.2018 18:30

Góly: 6. Robert Lewandowski, 36. Thomas Müller - 29. Franco Di Santo

Byť je o mistrovské titulu pro mnichovský Bayern v podstatě rozhodnuto, i přesto utkání Die Roten proti letos velmi dobře hrajícímu Schalke slibovalo zajímavou podívanou. To ostatně ukázal už samotný úvod utkání. Už ve druhé minutě mohli jít překvapivě do vedení hosté, když se do velké šance dostal útočník Breel Embole, gólman Sven Ulreich, jenž v brance zastupuje dlouhodobě zraněného Manuela Neuera, se ale blýskl skvělým zákrokem a brzkou změnu skóre nepřipustil.

Dle známého klišé "nedáš - dostaneš" se pak o čtyři minuty později do vedení dostali hráči domácího celku. Po spolupráci mezi Franckem Ribérym, Robertem Lewandowskim a Thomasem Müllerem se nakonec míč dostal zpět k polskému kanonýrovi a nejlepší střelec Bayern svým dalším gólem otevřel skóre zápasu. 1:0 pro mnichovské a dobrá nálada na tribunách v Allianz Areně.

Ve dvacáté minutě mohl druhou trefu Bayernu přidat David Alaba. Projektil rakouského levého beka ovšem gólman a kapitán Schalke v jedné osobě Ralph Fährmann dokázal vyrazit před sebe. Namísto zvýšení náskoku tak o devět minut později přišlo vyrovnání.

Zaznamenal ho Franco di Santo. Forvard hostí skvěle prostřelil Ulreicha a dal fanouškům z Gelsenkirchenu šanci na bodový zisk z utkání na půdě favorita. Radost z gólu na 1:1 ovšem Königsblauen vydržela jen zhruba sedm minut. Pak se znovu prosadili mnichovští, konkrétně Thomas Müller. Klubový odchovanec ve třicáté šesté minutě skvěle zužitkoval přihrávku od Arjena Robbena a z velkého úhlu parádně nachytal na švestkách nekoncentrovaného Fährmanna.

Druhá půle už žádné jiné branky nepřinesla a Bayern tak před nabitým stadionem porazil Schalke 2:1. O pátý mistrovský titul v řadě zkrátka svěřence Juppa Heynckesa téměř jistě nikdo nepřipraví.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hamburger SV 2:0

10.02.2018 15:30

Góly: 42. Michy Batshuayi, 90. Mario Götze

Borussia Dortmund zvládla i duel proti Hamburku a je jasné, že po dvaadvaceti kolech bude okupovat druhou příčku. Do listiny střelců se navíc zase zapsal Michy Batshuayi. Zato HSV si zadělává na problémy. Po třinácté porážce kleslo do sestupové zóny.

Přitom jako první vyzkoušel Bürkiho pozornost z dálky Walace. Ten samý fotbalista měl dobrou šanci i po půl hodině hry, jenomže přestřelil. V závěru na kvalitní příležitosti překvapivě skoupého úvodního dějství to ještě dvakrát zkoušel Filip Kostić. Nejprve nastřelil gólmana, a poté byl jeho pokus zblokován.

Z Černožlutých byl nejblíže úvodní trefě Batshuayi, avšak o kousek minul, jelikož si gól schoval až na devětačtyřicátou minutu. Christian Pulišić poslal balon napříč pokutovým územím na zadní tyč, kde belgická posila ve skluzu skórovala do prázdné a slavila precizně provedeným saltem - 1:0. Trenér Bernd Hollerbach reagoval tím, že povolal do zbraně čerstvé síly.

Jedna z nich, Jann-Fiete Arp, se chvíli po svém pobytu na hřišti dostala ke střele, která však nakonec byla spíše jen z kategorie propagačních. V 63. minutě už to vypadalo, že domácí půjdou do dvoubrankového vedení. Reus pobídnul Schürrleho, který napálil Matheniu. Následně Dahoud předložil Pulišićovi, který ve výborné pozici zblízka přestřelil.

Poté zase hrál Hamburk. Nejprve Hahn ve vápně na balon těsně nedosáhnul, a pak Salihović z dálky přestřelil. Konečný stav zápasu se zrodil až v jeho nastaveném čase. Borussia šla zásluhou výborného Batshuayiova pasu na Schürrleho do rychlého protiútoku. Mistr světa z roku 2014 obešel dva protihráče a ideálně načasoval přihrávku za obranu na Maria Götzeho, jenž šikovným obloučkem z první zvýšil na 2:0.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05 4:2

10.02.2018 15:30

Góly: 27. Ádám Szalai, 67. Andrej Kramarić, 74. Ádám Szalai, 88. Andrej Kramarić - 28. Emil Berggreen, 80. Emil Berggreen

Hoffenheim doma vysoko porazil Mainz. V zápase si připsali dvě vstřelené branky hned tři hráči.

Pro Hoffenheim znamená výhra posun v bundesligové tabulce na osmou příčku. Hoffenheim má po dvaadvaceti odehraných zápasech jednatřicet bodů, stejně jako Augsburg a Hannover. Stejný počet bodů má také Borussia Mönchengladbach, kterou však ještě čeká zápas dvaadvacátého ligového kola na půdě Stuttgartu.

Mainz naopak zůstává na šestnácté pozici, která by pro něj na konci sezóny znamenala baráž o udržení se mezi německou elitou. Na předposlední Hamburk má Mainz náskok tří bodů, na poslední Köln pak bodů sedmi.

Do první velké šance se favorité v podobě domácích dostali již ve 3. minutě. Hoffenheim se díky dobré kombinaci probojoval až do bezprostřední blízkosti Zentnerovy brány, kde se míč ze skrumáže hráčů odrazil přímo do tyče. Ve 27. minutě již Hoffenheim skutečně do vedení šel. Gnabry dobře vyvedl míč do útoku a přihrál Ádám Sálaiovi, který již neměl problém vstřelit míč po zemi ke vzdálenější tyči.

Ani ne o minutu později se hostům podařilo vstřelit vyrovnávací gól. Centrovaný míč totiž dokázal odhlavičkovat přímo do brány Emil Berggreen. V závěru poločasu orazítkoval břevno Ádám Sálai, který promrhal možnost poslat svůj tým před poločasovou přestávkou do vedení. Dalšího gólu jsme se dočkali v 67. minutě, kdy se po volném přímém kopu domácích po několika odrazech míč dostal k Andreji Kramaričovi, který míč posunul do prázdné části brány. V 74. minutě se po líbivé individální akci podruhé v zápase prosadil maďarský Szálai, který poslal Hoffenheim do dvougólového vedení.

V 80. minutě však dal druhou šanci Mainzu Berggreen, který doklepl do prázdné brány skákající míč na brankové čáře Hoffenheimu. Mainz se tedy Hoffenheimu přiblížil na rozdíl pouhého jednoho gólu a začal hrát aktivněji. V 88. minutě se však trefil z volného přímého kopu Kramarič a vzal tak hostům poslední šanci na bodový zisk z tohoto zápasu.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln 4:2

10.02.2018 15:30

Góly: 15. Ante Rebić, 59. Marco Russ, 65. Simon Falette, 67. Marius Wolf - 57. Simon Terodde (pen.), 74. Simon Terodde

Gólová přestřelka mezi Frankfurtem a Kölnem nakonec vyšla lépe pro Orli. Ti se proto posunuli na čtvrtou příčku, zatímco poslední celek z města nad řekou Rýn může těšit akorát skutečnost, že nejbližší konkurenti v boji o udržení v tomto kole rovněž zaváhali.

Frankfurt mohl jít v Commerzbank-Areně do vedení už po nějakých 120 sekundách hry. Timothy Chandler ale prováhal ideální okamžik ke střele. Nicméně co se nepovedlo americkému obránci, zadařilo se o necelou čtvrthodinku později jeho chorvatskému kolegovi. Da Costa a Wolf vykombinovali balon pro Joviće, který jej poslal napříč pokutovým územím před prázdnou klec, kde číhal Ante Rebić - 1:0.

O pouhé dvě minuty později doputoval da Costův centr k Chandlerovi, který napálil pravou tyč. Köln působil v prvním poločase poněkud zakřiknutým dojmem. Výjimku tvořil akorát přímý kop v podání Jonase Hectora, po kterém to zkoušel Frederik Sörensen a Lukas Hradecky se musel činit, aby šel jeho tým do šaten s jednobrankovým náskokem.

V 55. minutě fauloval Hasebe Teroddeho. Rozhodčí Daniel Siebert nejprve nařídil přímý kop, ale po poradě s videem ukázal na penaltový puntík. Sám faulovaný dokázal i přes pískot takřka zaplněných tribun "pětku" proměnit a vyrovnal na 1:1. Tím zároveň nastartoval nesmírně výživnou a málokdy vídanou patnáctiminutovku, kdo které se vtěsnalo hned pět gólů.

Nerozhodný stav totiž neplatil ani dvě a půl minuty. Marius Wolf posadil svůj přímý kop na hlavu Marka Russe, jenž zády k bráně v obtížné pozici dokázal překonat Timo Horna - 2:1. V 65. minutě se po dalším Wolfově přímáku poskakoval balon po dvou odrazech před bránou. První se k němu dostal Simon Falette a s přispěním dalších tečí zařídil třetí trefu svého týmu - 3:1.

Za další dvě minutky už Marius Wolf nechtěl nahrávat, a tak sám střelou mezi nohama obránce přesně zacílil na zadní tyč - 4:1. Hosté ještě mohli vycítit jakous takous příležitost, když v 73. minutě poslal Risse výborný míč do vápna, Simon Terrode hlavičkoval a Hradeckymu propadl kulatý předmět mezi rukama až za čáru - 4:2. V závěru tohoto atraktivního duelu se ještě pokoušeli prosadit Chandler a da Costa. Na skóre se však už nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 0:2

10.02.2018 15:30

Góly: 43. Valentino Lazaro, 58. Salomon Kalou

Bayeru se v aktuální sezoně v nejvyšší německé soutěži poměrně daří a bojuje o druhé místo za suverénním gigantem z Mnichova, víkendový zápas proti Hertě se mu ale nevydařil. Svěřenci Heika Herrlicha před domácím publikem prohráli s berlínským týmem, kterému přitom v tabulce před tímto ligovým kolem patřila až jedenáctá příčka, 0:2 a stříbrnou pozici v tabulce přepustili alespoň prozatím Lipsku.

První šanci na vstřelení branky přitom měli už v deváté minutě díky hlavičce po rohovém kopu domácí, proti byl ale gólman Herthy Rune Jarstein. Ten se mezi tři tyče vrátil po zranění po delší době a hned se dlouhodobě brankář číslo 1 v berlínském celku blýskl výtečným zákrokem.

V dvacáté první minutě mohl na druhé straně poslat hosty do vedení Vladimír Darida. Český středopolař pálil z dálky, jeho střela ovšem trochu postrádal přesnost - projektil z kopačky českého reprezentanta zhruba o metr minul pravou tyč a gólman Bayeru Bernd Leno tak zasahovat nemusel.

Ve čtyřicáté třetí minutě už se ale berlínští úvodního gólu střetnutí dočkali. Vladimír Darida tentokrát věnoval míč Valentinu Lazarovi a jeho spoluhráč si v přímém souboji s Lenem poradil skvěle. Fanoušci domácích tak odcházeli na poločasovou přestávku do bufetu nasupení, jejich tým inkasoval gól do kabiny.

V padesáté osmé minutě pak přišel druhý hřebíček do leverkusenské rakve. Zatloukl ho navíc stoper Bayeru Jonathan Tah. Právě po jeho zbytečné chybě se k míči dočkal Salomon Kalou, jenž přidal další gól Herthy a upravil tak konečné skóre na 2:0 pro celek z hlavního města.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - SC Freiburg 2:1

10.02.2018 15:30

Góly: 28. Waldemar Anton, 54. Felix Klaus - 88. Manuel Gulde

Freiburg prohrál na hřišti Hannoveru a připisuje si první ligovou prohru od loňského listopadu. Za domácí se v zápase trefil mimo jiné i Felix Klaus, který hájil mezi lety 2013 a 2015 bravy právě Freiburgu.

Hannover výhra posunula na deváté místo, na které se však tým ocitá pouze kvůli horšímu rozdílu skóre, stejně bodů má totiž také Augsburg a Hoffenheim. Jednatřicet bodů má také Mönchengladbach, který však ještě čeká zápas ve Stuttgartu.

Freiburg v bundeslize prohrál po více než čtvrt roce a s pětadvaceti body se nachází na dvanácté bundesligové příčce. Na přímý sestup v podobě sedmnáctého místa má Freiburg náskok osmi bodů a na baráž pěti. Rozdíl mezi Hannoverem a Freiburgem se zvýšil na šest bodů a mezi oběma soupeři se v tabulce nyní nachází Mönchengladabch a Hertha.

V 19. minutě se do první velké šance utkání dostal Hannover. Domácí Ostrzolek se totiž s míčem dostal až do vápna domácích a z levé strany vyslal prudkou střelu, kterou si však jistým zákrokem pohlídal brankář Schwolow. Ve 28. minutě to byli právě domácí, kdo se dostal do vedení. Na hranici vápna se k odraženému míči dostal Waldemar Anton, který vyslal prudkou ránu, se kterou již brankář hostů Schwolow nemohl nic dělat.

Gólem skončila hned první velká šance druhého poločasu. V 54. minutě se totiž po centru Beboua prosadil Felix Klaus a poslal Hannover do dvougólového trháku. Freiburg se však až do samého závěru zápasu nevzdával a v 88. minutě dokonce snížil na 2:1, po gólu Manuela Guldeho z voleje.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - FC Augsburg 2:0

09.02.2018 20:30

Góly: 17. Dayot Upamecano, 70. Naby Keïta

O titulu pro Bayern už je zřejmě rozhodnuto, o další pořadí však bundesligové celky svádějí velmi vyrovnané boje. Jedním z týmům, který bude chtít zabojovat o celkové druhé místo hned za mnichovským gigantem, je pochopitelně obhájce tohoto umístění z minulé sezony. Zatímco loni Lipsko coby nováček šokovalo Bundesligu, teď už je fotbalový svět na skvělé výkony Hasenhüttlova celku zvyklý.

I Augsburg, který v pátek večer Red Bull Arenu navštívil, tak musel tušit, že ho ve východním Německu proti jednomu z nejofenzivnějších mužstev v Bundeslize nečeká nic jednoduché - a že favoritem utkání rozhodně není.

Tomu ostatně odpovídal i průběh hry - domácí byli mnohem aktivnější a jejich ofenzivní snaha přinesla v sedmnácté minutě své ovoce. Po rohovém kopu se dostal před hranicí vápna k míči Yusuf Poulsen a vypálil na branku. S povedenou střelou dánského forvarda si ještě gólman Marwin Hitz poradil a vyrazil balon před sebe, na následnou dorážku Dayota Upamecana byl už ale švýcarský brankář ve službách Augsburgu krátký.

Jednobrankové vedení vydrželo Lipsku až do sedmdesáté minuty, kdy si Rudí býci svůj těsný náskok pojistili. Středopolař Naby Keita, na kterého už se po sezoně těší v Liverpoolu, kam před začátkem tohoto ročníku přestoupil, rozehrával přímý volný kop, který si Hitz kuriózně sám kopl do branky

Další góly už zápas nepřinesl a Lipsko si tak s přehledem zajistilo tři body za výhru 2:0 proti Augsburgu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov22182253:1756
2.RB Lipsko22115635:2938
3.Borussia Dortmund22107547:2937
4.Eintracht Frankfurt22106630:2536
5.Bayer Leverkusen2298541:2935
6.Schalke 042297634:2934
7.FC Augsburg2287732:2831
8.TSG Hoffenheim2287736:3531
9.Hannover 962287731:3231
10.Borussia Mönchengladbach2294930:3431
11.Hertha BSC2279630:2830
12.SC Freiburg22510723:3725
13.VfL Wolfsburg22412625:2824
14.VfB Stuttgart22731218:2724
15.Werder Brémy2258921:2723
16.1. FSV Mainz 0522551226:4120
17.Hamburger SV22451317:3217
18.1. FC Köln22341519:4113

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
Jeňa

Už bylo načase ten Augsburg taky zase porazit

Reagovat
smazaný uživatel

sgwg.cz na úspěšné ho scifi filmu

Reagovat
Liquid

Mitchi vrať se do Chelsea

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rudnevs

Škoda toho zápasu vo Fürthe, Dynamo bolo v prvom polčase lepšie, Hauptmann mohol dať gól už v druhej minúte, Röser trafil brvno a potom dá Fürth taký divný gól z priameho kopu, ktorý rozhodne zápas. Nie len že Dynamo prehralo, ale zároveň i vyhral najväčší konkurent 1. FCK v boji o záchranu. Inak bola dnes 2. Bundesliga nuda, o čom hovoria i výsledky, najväčšia zábava bola, keď sa Dahlmann v Konferenzi ešte s nejakym ďalším komentátorom bavil o Pippinsriede.

Ale teda aspoň som mal po prvýkrát možnosť vidieť zápas na dokončenom štadióne Aue a musím povedať, že sa mi páči. Podľa mňa je to také dobré spojenie moderného štadiónu s tradičnými prvkami s odkazom na banícke mesto, ako napr. tunel, ktorým vchádzajú hráči na ihrisko, ktorý vyzerá ako banícka šachta, keď som dnes videl, ako tadiaľ išli hráči a hrala pri tom Steigerslied, tak to vyzeralo parádne. Čo som pozeral fotografie, tak zaujímavé detaily môžete nájsť trebárs i v saune, štadión je navyše fialovo-biely a spolu s tým pekným horským prostredím to vytvára dobrý dojem. “Good Old Otto”, hoci ho mali fanúšikovia radi, už na prvý pohľad potreboval nutne prestavbu a pohľad na fotogalériu starých kabín mi to len potvrdil... Zo starého štadióna na pamiatku ostal jeden múr, ktorý bol za sektorom hostí a boli na ňom grafii fanúšikov Aue.

Inak ešte prihodím k dobu jednu zaujímavosť - keď som hľadal na internete fotogalériu toho štadióna Aue, tak som nechtiac narazil na to, že Tommy Käßemodel, ktorý hráčom pripravuje občestvenie alebo kopačky (v nemčine tzv. “Zeugwart”) je zápísaný na súpisku, pretože Aue potrebovalo kvôli pravidlám narýchlo nejakého lokálneho hráča. Tento rok sa dostal do FIFA 18 a je tam ako úplne najhorší hráč, ktorý sa dá získať, čo okolo jeho osoby spôsobilo rozruch. Zaujímavý príbeh.

Reagovat
Rudnevs

Pardon za gramatické chyby...

* z odkazom

* grafiti

* k dobru

Reagovat
smazaný uživatel

Tých chýb tam máš viacero a opravíš akurát to, čo bolo dobré (s odkazom)

Nerieš až tak tú gramatiku, napriek nejakým pravidelným chybám to nie je najhoršie a obsahovo majú tvoje príspevky od istej doby veľkú hodnotu, čo je oveľa podstatnejšie...

Reagovat
Seydou Doumbia

Obecně se tady ty gramatické chyby až moc řeší. Přitom důležitější je co daný uživatel přispívá. Chyba sem chyba tam.

Reagovat
Rudnevs

Na druhú stranu je pravda, že pokiaľ sú v texte gramatické chyby, tak pôsobí menej seriózne. Uvedomujem si, že niekedy robím gramatické chyby i preklepy, budem si na to musieť dávať väčší pozor.

Reagovat
vladino10

Kašli na to Rudy, vzhľadom na to, koľko informácií nám sem dávaš môžeš písať aj mongolsky a budeme ťa všetci čítať..

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Ingimir

"z odkazom" ta posadol Kolnov duch? ten mal večný problém so s/z

Reagovat
Rudnevs

No občas sa stane, ale zrovna v tomto sa moc často nemýlim, rozhodne nie tak často, ako sa kedysi mýlil 1. FC Koln.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas,dnes bída,v součtu i s první ligou pouhé dva góly ve čtyřech zápasech... Dynamo mělo jednoznačně vyhrát,to mě hodně mrzí i vůči FCK...

Stadion v Aue je parádní,ten tunel je podobný jako na Schalke,ta inspirace jako tradice hornictví a původ klubu je super!

Reagovat
Rudnevs

Mne sa tie nezvyčajné prvky na štadiónoch tiež veľmi páčia, zvlášť keď to má spojitosť s tradíciou klubu alebo mesta.

V Nemecku má špeciálny tunel okrem Schalke a Aue i FC St. Pauli - http://www.horizont.net/agenturen/nachrichten/FC-St.-Pauli-Under-Armour-und-Nordpol-verwandeln-das-Millerntor-in-eine-Hoelle-141513 .

Všeobecne ten Milerntor má zaujímavostí viac, na štadióne majú trebárs i škôlku, elektronickú pumpu, autoservis alebo tam vyrábajú med, kedysi tam mali i VIP, ktorá síce vyzerala hnusne, ale chodili tam vláčiky, ktoré rozvážali pivo a klobásy. Mne sa ten štadión veľmi páči, zajtra ho budeme mať možnosť vidieť i v 2. BL v pondelkovej dohrávke proti Nürnbergu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám tu jedno videjko,je to tuším sezona 2010/11,shodou okolností zápas St.Pauli-Nürnberg Teď jsem ho vyhrabal v počítači

https://vimeo.com/255281480

Reagovat
Rudnevs

Akože tá budova je na štýl Luníku 9, ale mať tam takýto vláčik, malé televízory a ako pozerám, tak ešte i výčap piva pod sedačkou, tak to je luxus! Keď tam robili tú veľkú rekonštrukciu, tak to potom zbúrali, ale teraz ten štadión vyzerá oveľa krajšie. Ďalšia z takých zaujímavostí je trebárs i to, že si tam zavolali profesionálnych sprejerov, ktorí im tam posprejovali všetky tie plochy za tribúnami, kiosky a podobne... Taktiež tam teraz majú i tú novinku “Bierjet”, ktorý načapuje za 8 sekúnd 6 pív.

Inak video dobré, to je fajn si takto archivovať tie zaujímavé dobové videá a nahrávky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj,ta VIPka,to byl styl! Škoda,že tu budku někam nepřestěhovali,ta by si zasloužila zachovat jako vzpomínku na starý časy

Reagovat
Rudnevs

Ono sa tuším i špekulovalo, že sa tá búda vráti, ale v momentálnom štadióne na ňu neni miesto a podľa mňa by sa tam teraz už ani nehodila. Ale ten nápad s tými kolajnicami a výčapom Astry spod sedačky by mohli použiť i inde, trebárs v normálnej VIPke.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jinak bylo to už tady? Co na to říkáte? Věřím že Rudnevs to už viděl, protože sleduje hodně druhou ligu. http://www.sportone.cz/2018/02/06/video-nemecky-rozhodci-ukoncil-zapas-sekundu-pred-tim-nez-padl-gol-podivejte-se-na-reakci-hracu/

Reagovat
Rudnevs

Jj, videl som to i priamo v tom zápase a potom som to tu spomínal, myslím, že v súhrne minulého kola. Rozhodca prakticky chybu neurobil, pretože on môže zápas ukončiť kedy chce s výnimkou, že pokiaľ nariadi penaltu, tak sa musí tá penalta i kopnúť. Následnú dorážku už nechať nemusí. Tak hovorí pravidlo 7 “Dauer des Spiels”.

Rozhodcovia sú však na školeniach vedení k tomu, aby hru končili v neutrálnych situáciách bez nebezpečných gólových situácii. Pre rozhodcu Reichela, ktorý viedol zápas v Bielefelde, to bol ešte len šiesty zápas v 2. BL, čiže čiastočne to určite pramenil i z neskúsenosti. Je to nešťastná situácia pre všetkých, Union kvôli tomu prišiel o výhru (dosť trpké je na tom i to, že v tom momente bol Union bez výhry od novembra) a mladého rozhodcu mi bolo taktiež ľúto, na jeho tvári bolo vidno, že hneď v tom momente mu bolo jasné, že spravil “chybu”.

Ale Union si to tento týždeň vynahradil, doma na krásnom Alte Försterei konečne po dlhej dobe vyhral a porazil rovno Spitzenreitera z Düsseldorfu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jak píšeš když to rozhodčí pískne nedá se nic dělat. Situaci měl nechat dohrát. Ale zrovna jak to člověk pískne těsně před koncem akce tak padl gól. Velký pech. Snad se z toho oklepe a nerozhodí ho to v pískaní dalších zápasů.

Reagovat
db18

Werder

A Vlkum teda slušně tekly nervy...

Reagovat
KingMaster13

Werder A škoda, Pavlenka mohl mít chycenou pentli, blbě se to tam odrazilo ale i tak super. Příště snad urvou výhru ve Freiburgu a už se snad zachrání

Reagovat
REPLIKATOR

Pavlenka pěkně vystihl penaltu, jenom škoda blbého odrazu.

Reagovat
andrew96

Co jsem viděl sestřih, tak první poločas v Dortmundu asi nuda. Ve druhém už zajímavější zápas, opět návrat ke klasickému pálení tutovek, ale i HSV měl své šance. Mitchy se zatím jeví skvěle, Schürrle si tou akcí na konci asi řekl o další zápas v základu, no a návrat Marca...prostě paráda.

Jinak pořád přemýšlím, jestli Müller chtěl nachytat Fährmanna nebo mu to sjelo. A když se Fährmann kritizuje, tak jsem i vzpomněl na Wellenreuthera. Čtu, že je v Holandsku ve Willem II a byl tam i vyřazen z týmu, nemá někdo bližší info?

Nejhezčí góly kola Kramarić a Kainz.

Reagovat
Rudnevs

Ja som si včera taktiež pri sledovaní toho zápasu spomenul na Wellenreuthera a ten jeho krst ohňom, keď debutoval proti Bayernu v Allianz Arene. Potom šiel na hosťovanie do Mallorcy, tam sa mu vraj celkom darilo, ale opciu neuplatnili a vrátil sa do Schalke, kde nastupoval už len za rezervu v Regionallige West. V lete odišiel do Willemu ll, tam bol spočiatku jednotka, ale následne prehral súboj s Mattijsom Branderhorstom, čo vraj nezvládol a začal sa správať neprofesionálne a nepríjemne. To je škoda, niečo v ňom bolo, keď ako neskúsený mladík nastúpil do zápasu s Bayernom alebo s Realom Madrid, tak som mu veľmi prial, aby prerazil. Ale trebárs ešte prerazí, hoci to tak momentálne nevyzerá.

Reagovat
andrew96

Já už si při něm vzpomenu spíš na chybu v Revierderby.

Díky za info.

Reagovat
stas87

Tak som si az dnes pozrel cely nas zapas pekne v klude a bez emocii. Vyhra by som povedal ze bola zasluzena. Co ale este viac potesilo, tak to su vysledky Kölnu, HSV a FSV. V podstate sme my a VfB vitazi tohto kola. Aktualne drzime sest bodov na zostup s tym, ze nasa forma postupne ide hore a celkovo mame jar lepsiu ako jesen. Verim, ze coskoro z toho pasma zostupu vyplavame hore a prenechame tu bitku dalsim timom.

Zostava v celku prekvapiva, aspon pre mna. Cakal by som Rashicu namiesto Arona. Ale Rashica zrejme sklamal v Leverkusene, ked prisel ako striedajuci hrac a nepredviedol vobec nic. Johannsson na sancu trpezlivo cakal, bol ticho a nestazoval si a dost mozno to znamena, ze si konecne ziskava Kohfledtovu doveru. Skoda ze ten jeho skvely center Eggestein nepremenil v gol, ale trafil Casteelsa. A potom vlastne Maxi trafil krasnou strelou brvno, takze ku tretiemu golu sme boli blizko uz v prvom polcase a mohli sme rozhodnut podstatne skorej ako cakat do 72. minuty.

Co ma potesilo, tak to bol sposob, akym sme pri vedeniu o dva, potom o gol a potom zasa o dva, dokazali kontrolovat zapas. Boli sme vzadu koncentrovani, zaloha velmi vyrazne vypomahala obrane a vlci nemali moznost ist do brejkov a do otvorenej obrany. Hrali do zavretej obrany a nedokazali si s tym poradit. Ked uz sa im to podarilo a rychlo rozohrali standartku, tak Delaney ako jediny zareagoval a strelu Malliho zblokoval. Moisander tam ale mal jeden podskoceny center, po ktorom bol v tutovke Osimhen, ale ten trafil Pavlenku presne do stredu branky. No a potom ta penalta...hlupy zakrok, to si Moisander mohol odpustit, pretoze to ani nebola velmi nebezpecna situacia. Co mi ale na tom vadi, tak to je intenzita toho drzania. On ho drzal, ale nie tym sposobom, ze by ho strhol k zemi. To Knoche dobre vedel a dobre to zohral. Z mojho pohladu to musi byt jasne drzanie a jasny umysel ho zhodit k zemi...to som tam ale nevidel. Ale penalta spravne odpiskana. on na neho vobec nemal siahnut.

Kainz dva goly, potom sa ale na dlhe minuty vytratil. To ale neznamena, ze by hral zle. Pretoze posun v jeho praci dozadu bol jasne viditelny. To je prijemna zmena oproti zapasom na jesen ci este teraz na zaciatku jari. On nikdy tej defenzive nedal vela, ale vcera bol vynikajuci, velmi vypomahal Augustinsssonovi. No a potom tu je Gondorf...ten nebol moja vysnivana posila, to sa priznam. Zaciatok mal zly, bol nezohraty, obcas nepekne soloval a riesil situacie zle. Ale postupom casu mu clovek pride na chut. Je to poctivy hrac, nevypusti suboj, zacina byt platny aj do ofenzivy...takze nahradit prinos Bartelsa sa mu ciastocne dari. A to mame este Rashicu...som zvedavy, kam s nim Kohfeldt rata.

Ten zaver bol teda nieco...Steffen je regulerny kreten. Keby tu nohu na poslednu chvilu stiahol, tak nepoviem nic. Ale on ho do kolene kopnut chcel. Arnold do Kruseho strci po tom co Max loptu prihraje a zlta nic...potom v strkacke myslim prave Kruseho chyti za krk a az vtedy dostane zltu...a na druhej strane sa Augustinsson otaca za superom, nevedomky ho zasiahne a hned zlta...ale co, hlavne su tri body a tie mame. Teraz nas caka Freiburg a tam bodovat zasa mozeme. A o dalsi tyzden Nordderby doma. To musi byt za tri body a mozeme ich zatlacit este hlbsie pod seba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele