22. kolo
10.02.2018 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 0:2

Bayeru se v aktuální sezoně v nejvyšší německé soutěži poměrně daří a bojuje o druhé místo za suverénním gigantem z Mnichova, víkendový zápas proti Hertě se mu ale nevydařil. Svěřenci Heika Herrlicha před domácím publikem prohráli s berlínským týmem, kterému přitom v tabulce před tímto ligovým kolem patřila až jedenáctá příčka, 0:2 a stříbrnou pozici v tabulce přepustili alespoň prozatím Lipsku.

První šanci na vstřelení branky přitom měli už v deváté minutě díky hlavičce po rohovém kopu domácí, proti byl ale gólman Herthy Rune Jarstein. Ten se mezi tři tyče vrátil po zranění po delší době a hned se dlouhodobě brankář číslo 1 v berlínském celku blýskl výtečným zákrokem.

V dvacáté první minutě mohl na druhé straně poslat hosty do vedení Vladimír Darida. Český středopolař pálil z dálky, jeho střela ovšem trochu postrádal přesnost - projektil z kopačky českého reprezentanta zhruba o metr minul pravou tyč a gólman Bayeru Bernd Leno tak zasahovat nemusel.

Ve čtyřicáté třetí minutě už se ale berlínští úvodního gólu střetnutí dočkali. Vladimír Darida tentokrát věnoval míč Valentinu Lazarovi a jeho spoluhráč si v přímém souboji s Lenem poradil skvěle. Fanoušci domácích tak odcházeli na poločasovou přestávku do bufetu nasupení, jejich tým inkasoval gól do kabiny.

V padesáté osmé minutě pak přišel druhý hřebíček do leverkusenské rakve. Zatloukl ho navíc stoper Bayeru Jonathan Tah. Právě po jeho zbytečné chybě se k míči dočkal Salomon Kalou, jenž přidal další gól Herthy a upravil tak konečné skóre na 2:0 pro celek z hlavního města.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele