22. kolo
11.02.2018 18:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Werder Brémy - VfL Wolfsburg 3:1

Brémy doma porazily Wolfsburg a odlepily se od šestnáctého Mainzu. Wolfsburg už má kvůli prohře na Brémy náskok pouhého jednoho bodu.

Doposud měly v bundesligové tabulce Brémy dvacet bodů, stejně jako šestnáctý Mainz. Narozdíl od Mainzu však Werder dokázal ve dvaadvacátém kole bodovat, a to dokonce naplno. Se třiadvaceti body už má Werder na předposlední příčku, na které byl skoro celý podzim, náskok šesti bodů. Wolfsburg má nyní v tabulce čtyřiadvacet bodů a nachází se už tedy pouhý bod před Brémami.

Do zápasu vstoupil lépe domácí Werder, který vstřelil úvodní branku utkání již v páté minutě., kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou Ludwig Augustinsson. V 17. minutě chyboval hostující brankář Casteels a balón mířil do odkryté brány, z brankové čáry ho však na poslední chvíli vykopával Knoche. Ani ne o minutu později se skvělým zákrokem blýskl brémský brankář Pavlenka, který vychytal nebezpečnou střelu Brekala.

Ve 32. minutě mohly Brémy zvýšit na 2:0, ale Eggesteinova rána nakonec zamířila pouze do břevna. Ve 40. minutě již však Brémy druhý gól v zápase skutečně slavily, a to když se Florian Kainz po individuální akci dobře trefil ke vzdálenější tyči ranou, se kterou již brankář Casteels nic dělat nemohl.

Ve 48. minutě si Jiří Pavlenka připsal další ze série skvělých zákroků, když vychytal stoprocentní gólovou šanci Wolfsburgu. V 50. minutě přišla zápletka utkání, neboť Wolfsburgu se podařilo po gólu Paula Verhaegha z dorážky penaltového kopu snížit na 2:1. Wolfsburg navíc začal hrát od vstřelení gólu aktivněji a v 69. minutě málem vyrovnal Mehmedi.

V 72. minutě vrátil klid do domácího týmu druhým gólem v zápase Kainz, který se prosadil po geniální přihrávce Maxe Kruseho. Do konce zápasu se již nic zásadního nestalo a Wolfsburg odjíždí z Brém navzdory postavení v tabulce s prázdnou.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele