22. kolo
10.02.2018 18:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Schalke 04 2:1

Byť je o mistrovské titulu pro mnichovský Bayern v podstatě rozhodnuto, i přesto utkání Die Roten proti letos velmi dobře hrajícímu Schalke slibovalo zajímavou podívanou. To ostatně ukázal už samotný úvod utkání. Už ve druhé minutě mohli jít překvapivě do vedení hosté, když se do velké šance dostal útočník Breel Embole, gólman Sven Ulreich, jenž v brance zastupuje dlouhodobě zraněného Manuela Neuera, se ale blýskl skvělým zákrokem a brzkou změnu skóre nepřipustil.

Dle známého klišé "nedáš - dostaneš" se pak o čtyři minuty později do vedení dostali hráči domácího celku. Po spolupráci mezi Franckem Ribérym, Robertem Lewandowskim a Thomasem Müllerem se nakonec míč dostal zpět k polskému kanonýrovi a nejlepší střelec Bayern svým dalším gólem otevřel skóre zápasu. 1:0 pro mnichovské a dobrá nálada na tribunách v Allianz Areně.

Ve dvacáté minutě mohl druhou trefu Bayernu přidat David Alaba. Projektil rakouského levého beka ovšem gólman a kapitán Schalke v jedné osobě Ralph Fährmann dokázal vyrazit před sebe. Namísto zvýšení náskoku tak o devět minut později přišlo vyrovnání.

Zaznamenal ho Franco di Santo. Forvard hostí skvěle prostřelil Ulreicha a dal fanouškům z Gelsenkirchenu šanci na bodový zisk z utkání na půdě favorita. Radost z gólu na 1:1 ovšem Königsblauen vydržela jen zhruba sedm minut. Pak se znovu prosadili mnichovští, konkrétně Thomas Müller. Klubový odchovanec ve třicáté šesté minutě skvěle zužitkoval přihrávku od Arjena Robbena a z velkého úhlu parádně nachytal na švestkách nekoncentrovaného Fährmanna.

Druhá půle už žádné jiné branky nepřinesla a Bayern tak před nabitým stadionem porazil Schalke 2:1. O pátý mistrovský titul v řadě zkrátka svěřence Juppa Heynckesa téměř jistě nikdo nepřipraví.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 : 0 Bayern je válec

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
Rich

3-1

Reagovat
Jardman

Těším se

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 Tenhle tým nic nezastaví!

Reagovat
Rich

Co říkáte na to, že Bayern sleduje i Maxe Meyera? Nebylo by marné ho získat zadarmo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim jestli to je ten typ hrace kteryho potrebujem, spis by to chtelo cistokrevny kridla

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

A to nechci ani pomýšlet na to co se stane pokud v létě odejde Lewa Tu přestavbu kádru vedení trochu podcenilo

Reagovat
Rich

Pokud odejde Lewa, což se klidně může stát, protože už v minulosti několikrát se zmínil, že Real Madrid by byl jeho sen, ale taky po mediálních spekulacích to vždy vyvrátil a tvrdí, že je v Mnichově spokojený.

Ať už by ta situace nastala a Bayern by ho měl uvolnit, tak minimálně pod 100 určitě ne, jelikož běží smlouva do roku 2021 myslím, tak pustit ho jedině za 180 milonů, je to nejlepší střelec v Evropě. No a Bayern by musel šáhnout buď po Vernerovi jako náhradě nebo Icardim.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tihle dva mě napadli taky, přemýšlel jsem i nad Harrym Kanem ale nevim jestli by zapadl a navíc by byl hodně drahej (i když někde píšou že má výkupku asi 147M euro)

Reagovat
Rich

Větší šance by byli tihle dva, podle mě Verner by přišel stejně jako Icardi na 100 míčů. na Harry Kane neopustí svůj tým. Dokonce se nedávno nechal slyšet, že by tam rád ukončil svojí kariéru, nehledě na to, že platově by si nepolepšil a v Bayernu by to způsobilo zmatek.

Reagovat
Rich

Toto jsou jména, která padají dost často s Bayernem, některá jsou zajímavá, některá jsou podle mě úplně mimo: Leon Bailey, Florian Thauvin, Malcom, Ángel Di María, Gonçalo Guedes, Federico Chiesa, Gelson Martins, Yannick Carrasco, Christian Pulisic, Thomas Lemar.

Nové spekulace jsou i o Iscovi z Realu Madrid a Perišičpvi. Který z nich by se podle vás nejvíce hodil do Bayernu?

Reagovat
smazaný uživatel

mně by se asi nejvíc líbil Draxler místo Ribéryho a Thauvin místo Robbena, jelikož o tom Draxlerovi se nějak mluvit přestalo tak i ten Perišič by nemusel být špatnej. Co jsem zkoumal tak Thauvin mi přijde typově nejvíc podobnej Robbenovi, navíc je to levák a nestál by asi takovou pálku jako někteří ostatní

Reagovat
Rich

Zapomínáš, že místo jednoho z nich bude hrát asi zřejmě další sezónu Gnabry, takže se přivede asi velká hvězda. Thauvin není špatný hráč, problém je, že je to primadona a půjde tam, kde dostane nejvyšší plat, čili Anglie nebo Španělsko.

Perisic je podle mě zase starý, je mu 29 a jeho cena je 45 milionů, to je moc na takový věk. Podle mě se Bayern pokusí o Pulisice, to je hráč a do Bayernu jeho stylem hry by zapadl.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si gnabryho nedovedu představit jako hráče do základu v lize mistrů ale na to se tam relativně dobře rozehrává coman tak uvidíme..on možná větší problém bude trenér než hráči

Reagovat
Rich

Já si zase v Lize mistrů nedokážu představit starouška Riberyho. Gnabry se bude postupně zapracovávat do týmu, proto přijde nový křídlo.

Reagovat
Heresy

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi, mám dotaz. Koupili jsme toho Goretzku, nebo ne?

Reagovat
Rich

Goretzka přijde k nám jako volný hráč, ale až v létě, zadarmo. Byla by blbost ho teď kupovat, dnes hraje normálně za Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, přiišlo mi to divný

Reagovat
Rich

V pohodě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele