22. kolo
11.02.2018 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 1:0

Stuttgart doma hubeně zvítězil nad Borussií Mönchengladbach. Jediný gól zápasu vstřelil v páté minutě útočník domácích Daniel Ginczek.

Pro Stuttgart znamená cenná výhra nad Mönchengladbachem navýšení náskoku na sestupové pásmo, který nyní činí sedm bodů na přímý sestup a čtyři body na baráž. Stuttgart nyní okupuje čtrnáctou příčku se čtyřiadvaceti body a o bod před ním je nedaleký Freiburg. Mönchengladbach i přes prohru zůstává s jednatřiceti body na desátém místě a stále má šanci zabojovat o evropské poháry.

Domácí se do první velké šance zápasu probojovali již ve čtvrté minutě, když střílel z levé strany Gentner, jeho střela však mezi tři tyče nezamířila. O minutu později se už ale Stuttgart ze vstřeleného gólu radoval. Mario Gómez poslal přihrávkou do dobré příležitosti Daniela Ginczeka, který poslal míč po zemi do rohu branky.

Ve 25. minutě se do první větší šance dostali také hosté, Stindlovu střelu ze skluzu však včas vychytal brankář Zieler. V 64. minutě měl Mönchengladbach další šanci na vyrovnání, a to když Raffael nebezpečně střílel zpoza vápna. I jeho střelu však Zieler chytil. Když se v 79. minutě nedokázal trefit ani střídající Josip Drmić, bylo hostům jasné, že s body to dnes bude hodně těžké.

Mönchengladbach měl v tomto zápase větší držení míče, vypracoval si více vyložených šancí a především v druhé půli herně dominoval. Přesto ze Stuttgartu Borussia odjíždí s prázdnou a o evropské poháry bude muset v letošní sezóně ještě hodně zabojovat.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele