22. kolo
09.02.2018 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

RB Lipsko - FC Augsburg 2:0

O titulu pro Bayern už je zřejmě rozhodnuto, o další pořadí však bundesligové celky svádějí velmi vyrovnané boje. Jedním z týmům, který bude chtít zabojovat o celkové druhé místo hned za mnichovským gigantem, je pochopitelně obhájce tohoto umístění z minulé sezony. Zatímco loni Lipsko coby nováček šokovalo Bundesligu, teď už je fotbalový svět na skvělé výkony Hasenhüttlova celku zvyklý.

I Augsburg, který v pátek večer Red Bull Arenu navštívil, tak musel tušit, že ho ve východním Německu proti jednomu z nejofenzivnějších mužstev v Bundeslize nečeká nic jednoduché - a že favoritem utkání rozhodně není.

Tomu ostatně odpovídal i průběh hry - domácí byli mnohem aktivnější a jejich ofenzivní snaha přinesla v sedmnácté minutě své ovoce. Po rohovém kopu se dostal před hranicí vápna k míči Yusuf Poulsen a vypálil na branku. S povedenou střelou dánského forvarda si ještě gólman Marwin Hitz poradil a vyrazil balon před sebe, na následnou dorážku Dayota Upamecana byl už ale švýcarský brankář ve službách Augsburgu krátký.

Jednobrankové vedení vydrželo Lipsku až do sedmdesáté minuty, kdy si Rudí býci svůj těsný náskok pojistili. Středopolař Naby Keita, na kterého už se po sezoně těší v Liverpoolu, kam před začátkem tohoto ročníku přestoupil, rozehrával přímý volný kop, který si Hitz kuriózně sám kopl do branky

Další góly už zápas nepřinesl a Lipsko si tak s přehledem zajistilo tři body za výhru 2:0 proti Augsburgu.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele