Bundesliga - souhrn 16. kola

20.12.2016, 21:56, aktualizováno 21.12.2016, 21:56
Komentáře a souhrny
Očekávaný šlágr ovládl mnichovský Bayern, který tak má na čele bundesligového pelotonu tříbodový náskok na RB Lipsko. Hertha si poradila s Darmstadtem a Freiburg pro změnu veze body z Ingolstadtu. Porýnské derby mezi Kölnem a Leverkusenem, stejně jako utkání Hoffenheimu s Brémami, skončilo nerozhodně...

Bayern Mnichov - RB Lipsko 3:0

21.12.2016 20:00

Góly: 17. Thiago Alcântara, 25. Xabi Alonso, 45. Robert Lewandowski (pen.)

Nečekaně jednoznačný průběh měl šlágr posledního podzimního bundesligového kola mezi Bayernem Mnichov a RB Lipsko. Byť se mezi dvěma nejlepšími celky Hinrunde čekal poměrně vyrovnaný zápas, opak byl pravdou.

Domácí šli do vedení v sedmnácté minutě, když si kapitán Die Roten Philipp Lahm velmi pěkně naběhl do pokutového území, načež přihrávkou našel Roberta Lewandowského. Střelu polského kanonýra ještě maďarský gólman Peter Gulácsi dokázal vyrazit, avšak na dorážku Thiaga Alcantary do prázdné brány už se nezmohl.

O osm minut později byl náskok mnichovského celku už tvořen dvěma brankami. Po chybě v rozehrávce hostí poslal Lewandowski přesný pas na autora prvního gólu Thiaga, který namísto vlastní střely upřednostnil přihrávku na lépe postaveného Xabiho Alonsa a zkušený španělský středopolař přesnou ranou překonal Gulácsiho.

Definitivně se zápas zlomil ve prospěch Bayernu přesně po půl hodině. Jeden z nejlepších hráčů Lipska v dosavadní části sezony, křídelní útočník Emile Forsberg, najel zezadu bez pardonu do Lahma a rozhodčí ho za nevybíravý foul ocenil po poradě s pomezním červenou kartou.

Mnichovští pak proti v deseti hrajícímu Lipsku přidali i třetí úder. Výborně hrajícího Douglase Costu poslal Gulácsi ve vápně k zemi, což sudí posoudil jako penaltový střet. K desítce se postavil Robert Lewandowski a jelikož si vybral opačnou stranu než maďarský gólman, pohodlně přihrál Bayernu tříbrankové vedení.

Druhý poločas i přes dvě zajímavé šance Bayernu, které v poslední desetiminutovce obstarali Douglas Costa a střídající Frack Ribéry, další branky nepřinesl - domácí tak v posledním utkání podzimu porazili Lipsko jednoznačně 3:0 a o tři body nyní vedou bundesligovou tabulku.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - SV Darmstadt 2:0

21.12.2016 20:00

Góly: 53. Marvin Plattenhardt, 66. Salomon Kalou

Coby jednoznačný favorit šla do domácího utkání proti Darmstadtu berlínská Hertha. Svěřencům Pála Dárdaie se před vlastními fanoušky letos mimořádně daří, když na domácím stadionu prohráli jediné utkání a ve všech zbylých brali plný počet tří bodů. I díky této skvostné bilanci tak BSC stále drží pozici zajišťující evropské poháry, zatímco Darmstadt má zcela jiné starosti a jeho hlavním cílem pro tuto sezonu bude udržení se mezi elitní bundesligovou osmnáctkou.

Zápas bohužel pro diváky nenabídl příliš atraktivní fotbal - za celých devadesát minut jsme viděli pouze pět střel a o všechny se postarala domácí Hertha BSC. Gólová byla ovšem až střela Marvina Plattenhardta z padesáté třetí minuty. Gól padl z přímého kopu z velké vzdálenosti a gólman Esser v bráně Darmstadtu jen koukal, jak neskutečná paráda se hráči domácího mužstva povedla.

O třináct minut později zasadili berlíňané Darmstadtu druhý úder. A znovu u toho byl Marvin Plattenhardt - tentokrát rozehrával standardní situaci, kdy míč letěl do vápna, kde si našel Salomon Kalou. Na jeho hlavičku Esser nedosáhl a podruhé během krátké chvíle tak lovil míč ze své branky. Hertha vedla 2:0 a suverénně a zaslouženě mířila za očekávanými třemi body.

Další góly už zápas nepřinesl. Jarstein v brance Herthy si tak připsal čisté konto a celý tým Pála Dárdaie důležité vítězství nad Darmstadtem, který nadále v tabulce zůstává na sestupové pozici.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 1:1

21.12.2016 20:00

Góly: 21. Anthony Modeste - 44. Wendell

Do první velké šance se v Porýnském derby mezi Kolínem a Bayerem Leverkusen dostal útočník domácích Rudnevs, jenž poslal míč naslepo před bránu, kde ho málem za záda vlastního gólman dostal obránce hostí Henrichs.

Kozli se ovšem gólu dočkali o jedenáct minut později - tehdy Hakan Calhanoglu přišel ve středu hřiště o balon, Sörensen našel přesným centrem ve vápně Anthonyho Modestea a francouzský ostrostřelec přerušil k radosti domácích fanoušků čtyřzápasovou sérii bez vstřeleného gólu. Svěřenci Petera Stögera tak ve dvacáté druhé minutě vedli 1:0.

O dvě minuty později se turecký šikula Hakan Calhanoglu ukázal v o poznání lepším světle. A bylo to v jeho mistrné disciplíně, kterou je rozehrávání přímých volných kopů. Hakan přesnou ranou Kesslera v brance domácích pořádně pozlobil, avšak náhradník tradičního jednička Tima Horna jeho ránu vyrazil na rohový kop.

Vyrovnávací gól na 1:1 si ovšem Werkself nechali až na čtyřicátou čtvrtou minutu, kdy ležérní střelou na zadní tyč Kesslera překonal obránce Wendell. Na pauzu se tak šlo za nerozhodného stavu.

První velkou šanci měl ve druhé půle Admir Mehmedi, avšak bývalý forvard Freiburgu branku v šestnáctce zcela minul a Kolínští mohli být v klidu. V sedmdesáté čtvrté minutě měl velkou příležitost domácích z přímého kopu Rausch, jehož načechraný balon se snažil za Lenova záda ještě tečovat Anthony Modeste, avšak reprezentační gólman Německa si situaci pohlídal.

Více zajímavých situací už duel nepřinesl a oba rivalové z Porýní si tak připisují po bodu.

Více informací k zápasu

FC Ingolstadt 04 - SC Freiburg 1:2

21.12.2016 20:00

Góly: 53. Markus Suttner - 34. Florian Niederlechner (pen.), 41. Florian Niederlechner

Bitvu desátého celku tabulky s šestnáctým nabídl jeden z duelů posledního hrací dne Bundesligy v tomto kalendářním roce. Utkal se v něm Freiburg, jenž ve své první sezoně po návratu z druhé ligy míří v klidném středu tabulky za pohodlnou záchranou s Ingolstadtem, jenž byl ještě před dvěma týdny hlavním favoritem na sestup o patro níže. Pak ovšem Die Schanzer nečekaně zabrali a proti dvěma o mnoho silnějším soupeřům si připsali dvě šokující výhry - nejprve domácí coby první tým vůbec v této sezoně uštědřili porážku kometě ročníku z Lipska a o týden později vyloupili dvěma góly ambiciózní Leverkusen.

Do středečního utkání však vstoupili lépe hoši od Černého lesa. Ve třicáté čtvrté minutě byla v jejich prospěch nařízena penalta, k jejíž exekuci se postavil Florian Niederlechner. Útočník hostí se do míče opřel a vyslal na bránu ráznou střelu k pravé tyči - gólman Hansen navíc skákal na opačnou střelu, takže se příznivci Freiburgu mohli radovat z vedení 1:0.

Ještě veseleji bylo pro Brazilce z Breisgau o sedm minut později. Haberer našel ve vápně ideálním pasem úspěšného penaltového střelce Niederlechnera a ten přidal svůj druhý gól v utkání. Na poločasovou přestávku se tak šlo za velmi příznivého stavu pro hosty.

Naději na body dal hned ze začátku druhé půle Ingolstadtu Markus Suttner. Rozehrával volný přímý kop, a i když při jeho exekuci uklouzl a skončil na zemi, míč doplachtil až za záda pouze dívajícího se Schwolowa v brance Freiburgu. Ingolstadt kontroval na 1:2 a náhle tu byl jeden z jasných adeptů na gól měsíce.

Další branky už však zápas nenabídl a Freiburg si veze z Ingostaldtu všechny tři body - domácí celek tak zůstává na sestupové příčce.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Werder Brémy 1:1

21.12.2016 20:00

Góly: 26. Sandro Wagner - 87. Serge Gnabry

Hoffenheim jako poslední bundesligový celek drží podzimní neporazitelnost, a tu chtěl potvrdit i v posledním zápase letošního kalendářního roku proti Werderu. Vzhledem k postavení k tabulce, kde Brémám patří až patnácté místo, bylo ovšem jasným cílem Juliana Nagelsmanna a jeho mužstva získat z duelu proti zelenobílým všechny tři body.

Za těmi TSG nasměroval ve dvacáté šesté minutě kdo jiný než nejlepší střelec Hoffenheimu v této sezoně a letní posila z Darmstadtu Sandro Wagner. Kontroverznímu útočníkovi leckdo nemůže přijít na jméno, ale jeho gólová forma se mu upřít nedá - Wagner se trefil letos už podeváté a v tabulce střelců tak dohání trojici Aubameyang, Modeste a Lewandowski. Asistenci si připsal Demirbay, jenž poslal střílený centr do šestnáctky, kde už byl připravený německý forvard a jednoduše překonal Jaroslava Drobného v brance SVW.

O sedm minut později mohlo být vedení Hoffenheimu dvoubrankové, když se do obrovské šance dostal Niklas Süle. Proti střele domácího stopera ovšem pohotově zasáhl Drobný a skóre se ještě neměnilo.

Nestalo se tak ani v minutě šedesáté páté, když se do podobné příležitosti dostal Jeremy Toljan. I proti němu však Drobný předvedl své brankářské umění a držel akcie Werderu nad vodou.

Skóre se nakonec měnilo až tři minuty před koncem základní hrací doby, ale k neradosti domácích fanoušků se z gólu radovali fotbalisté Brém. Santiago García našel ve vápně připraveného Serge Gnabryho a posila z Arsenalu potvrdila svou výtečnou podzimní formu, jenž mu vynesla i pozvánku do reprezentace.

Werder tak v samém závěru duelu s Hoffenheimem vybojoval bod, Nagelsmannově celku tentokrát Wagnerův gól na výhru nestačil.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - FC Augsburg 1:1

20.12.2016 20:00

Góly: 47. Ousmane Dembélé - 33. Dong-won Ji

Již třetí remízu v řadě si na své konto připisuje Borussia Dortmund. Augsburg sice po celé utkání tahal za kratší konec, přesto si díky gólu Či Tong-wona odváží cenný bod. Naopak svěřenci Thomase Tuchela po další ztrátě mohou v tabulce opět klesnout.

Borussia přitom začala aktivně a vést mohla již po deseti minutách hry. Agilní Mario Götze se pěkně prosmýkl po levém křídle, navedl si míč do středu, vypálil a jeho střelu zastavila až tyčka. Další tutovka měl potom například Šindži Kagawa, jemuž výborně přihrál Aubameyang a japonský špílmachr musel zpytovat svědomí, že volil razanci namísto přesnosti, díky čemuž brankář Hitz jeho projektil vyrazil.

Jenomže poté přišla pro domácí studená sprcha. Po špatné přihrávce Marca Bartry přišel rychlý brejk, na jehož konci zakončoval Či Tong-won - Roman Weidenfeller sice dokázal zakročit, balón však nevyrazil ideálně a korejský útočník poté neměl problém trefit odkrytou bránu. Záhy mohl odpovědět Pierre-Emerick Aubameyang, hlavičkoval ale těsně vedle.

Dortmund měl převahu již v prvním poločase, po změně stran každopádně svůj tlak ještě stupňoval. Brzy po přestávce vyrovnal, když po pěkné příhře od Kagawy překonal Hitze přesnou střelou na zadní tyč Ousmane Dembélé, a zdálo se, že bude jen otázkou času, kdy vsítí vítěznou branku. Jenomže ta nakonec nepřišla.

V 51. minutě Aubameyang parádními nůžkami trefil jen prostor, kde stál připravený Hitz, o chvíli později zase Kagawa ve stoprocentní pozici namísto zakončení ještě přihrával. Vrcholem zmaru potom byla situace dvě minuty před koncem, kdy po ráně Aubameyanga míč do sítě nedokázal dorazit ani André Schürlle ani Gonzalo Castro.

V závěru ještě mohli domácí být rádi za remízu, po zaváhání Weidenfellera totiž mnoho nechybělo, aby skóroval střídající Halil Altintop.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 1:2

20.12.2016 20:00

Góly: 52. Thorgan Hazard - 3. Daniel Caligiuri, 57. Mario Gómez

Souboj dvou celků, jenž by se nepochybně viděly rády v tabulce výše, než je jejich momentální postavení ve druhé polovině tabulky, nabídlo úterní bundesligové utkání hrané v Borussia-Parku. Domácí Gladbach tu přivítal Vlky z Wolfsburgu, jenž chtěl navázat na víkendovou domácí výhru s Eintrachtem Frankfurt, jenž mužstvu Valériena Ismaela vystřelil Jeffrey Brouma.

A výtečně zelenobílí vstoupili i do utkání v Porýní. Už ve čtvrté minutě poslal Maximilian Arnold do vápna z levé strany výborný centr, do nějž se z voleje opřel Daniel Caligiuiri a Yann Sommer v brance v Gladbachu jen koukal, jak se hosté dostávají do vedení.

V devatenácté minutě se mohl náskok Wolfsburgu zvýšit už na dvě branky, když se ohromné chyby v rozehrávce dopustil právě švýcarský brankář ve službách Hříbat a namazal Julianu Draxlerovi balon přímo do obrovské šance na skórování. Německý reprezentant ovšem zaváhal a ani na dva pokusy nedokázal zavěsit.

To se naopak na druhé straně podařilo Thorganu Hazardovi. Diváci si na tento moment ovšem museli počkat až do druhé půle. V padesáté druhé minutě se na hranici velkého vápna do míče opřel Lars Stindl, jehož ránu gólman Diego Benaglio vyrazil pouze před sebe. Tam už čekal připravený belgický ofenzivní záložník a měl poměrně snadnou práci - domácí srovnali na 1:1.

Remízový stav ovšem vydržel jen po dobu šesti minut. Pak si Draxler špičkovým způsobem udělal dobrý den z tří beků domácích a poslal do velké šance Maria Gomeze. Německý kanonýr pak potvrdil svou pověst střelce a vítězným gólem přihrál cenné tři body týmu Vlků.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Schalke 04 2:1

20.12.2016 20:00

Góly: 60. Nicolai Müller, 82. Bobby Wood - 90. Donis Avdijaj

Dalším ze soubojů, jenž nám nabídlo poslední letošní bundesligové kolo, byla bitva mezi Hamburkem a Schalke. Zatímco přístavní celek má bodů spíše poskrovnu a jeho sezonním cílem je rozhodně záchrana v nejvyšší německé ligové soutěži, Schalke se po příšerném začátku zvedlo a pomalu míří k pohárovým příčkám. Pokud však chtělo kalendářní rok 2016 zakončit na lepším než jedenáctém místě, muselo dnešní zápas vyhrát.

První půle žádné zajímavé šance ani na jedné straně hřiště nenabídla, registrovat lze pouze střelu Waldschmidta ze čtyřicáté čtvrté minuty, jenž Ralph Fährmann v brance týmu z Gelsenkirchenu s obtížemi vytěsnil na rohový kop.

Po návratu z kabin na druhou půli ovšem už přišly i góly. K radosti domácích fanoušků se přesně po šedesáti minutách prosadil Nicolai Müller, jemuž ideálně do šance nahrál v létě ze sestoupivšího Stuttgartu přestoupivší Filip Kostič.

V sedmdesáté páté minutě byl právě mladý křídelník ve vápně sražen k zemi Kehrerem a rozhodčí pokynul směrem ke značce pokutového kopu. Míč si na desítku postavil Johan Djouru, avšak Fährmann se ukázal ve výborném světle a penaltu obránce Hamburku chytil.

Domácí se však druhého gólu přeci jen dočkali. O sedm minut později předvedl vynikající individuální akci střídající Bobby Wood a Hamburk se už těšil na tři body. Radost z čistého konta pak akorát Matheniovi zkazil Avdivaj, jenž minutu před koncem základní hrací doby snižoval za Schalke 04 na konečných 1:2.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05 3:0

20.12.2016 20:00

Góly: 18. Branimir Hrgota, 75. Aymen Barkok, 85. Branimir Hrgota

Commerzbank-Arena ve Frankfurtu hostila v úterý večer bitvu domácího Eintrachtu, jenž pod vedením Nika Kovače zažívá velmi povedený vstup do sezony a míří do pohárové Evropy, a hostů z města karnevalů, jenž se po vypadnutí z Evropské ligy už soustředí pouze na nejvyšší německou soutěž.

Eintracht šel do vedení v osmnácté minutě, když Abraham ideálně našel připraveného Branimira Hrgotu a ten se tváří v tvář Jonasi Lösslovi v brance Mohuče nemýlil. Domácí tak vedli k radosti celého stadionu 1:0.

Už o minutu později ovšem mohlo být srovnáno. Mohučský kanonýr Jhon Cordóba se dostal do velmi zajímavé šance, ale netrefil balon tak, jak by si představoval, a ani následný pokus Pabla de Blasise, jenž následoval z dorážky, si cestu mezi tři tyče a za záda Lukáše Hradeckého nenašel.

De Blasis společně s Yunusem Mallim následně založili rychlý brejk, který ovšem vyrovnávacím gólem také neskončil. Malliho střelu totiž spolehlivě ve svých rukavicích kryl finský gólman ve službách domácího týmu.

V pětapadesáté minutě šly ovšem akcie hostí poměrně rychle ke dnu. Cordóba totiž za faul na Davida Abraham viděl od rozhodčího červenou kartu a svěřenci Martina Schmidta byli nuceni v utkání pokračovat pouze v deseti lidech.

Toho Eintracht využil v sedmdesáté páté minutě. Aymen Barkok, jenž na hřiště přitom přišel až coby střídající hráč, si vychutnal Lössla a zvýšil už na 2:0 pro domácí. Třetí a finální úder pak Frankfurt Die Nullfünfer zasadil o deset minut později - Barkok mohl vstřelit druhý gól, ovšem zachoval se galantně a místo vlastní branky nabídl možnost ke skórování Hrgotovi. Ten nabízenou šancí nepohrdl a upravil výsledek zápasu na konečncýh 3:0 pro domácí mužstvo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov16123138:939
2.RB Lipsko16113231:1536
3.Hertha BSC1693424:1630
4.Eintracht Frankfurt1685322:1229
5.TSG Hoffenheim16610028:1728
6.Borussia Dortmund1676335:1927
7.1. FC Köln1667321:1525
8.SC Freiburg1672721:2723
9.Bayer Leverkusen1663723:2421
10.1. FSV Mainz 051662826:3020
11.Schalke 041653820:1918
12.FC Augsburg1646613:1718
13.VfL Wolfsburg1644815:2416
14.Borussia Mönchengladbach1644815:2516
15.Werder Brémy1644820:3416
16.Hamburger SV1634914:3113
17.FC Ingolstadt 0416331014:2712
18.SV Darmstadt16221211:308

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (66)

Přidat komentář
andrew96

Cordoba hlupák. Frankfurt pěkné góly, zvláště ten Abrahamův pas při prvním byla pecka.

Reagovat
REPLIKATOR

Tuchel nezvládá...

Reagovat
$$CaptainKokotko

tak stejne pri te vyrovnanosti skonci v pohode treti, pokud se dostanou do ctvrfinale LM, tak to bude ok sezona ne?

Reagovat
andrew96

Na titul by to nebylo asi ani tak, takže postup do skupiny LM by byl splněný cíl, ale představa, že před bude nějaké Lipsko se mně nelíbí.

Reagovat
monty25

Schalke až na ten Fährmannův dvojzákrok a Avdijajův pěkný gól totálně marný. V posledních kolech se zase vracejí do starých kolejí...

Reagovat
smazaný uživatel

Roman - nebylo to dneska zas tak hrozný, ale pár infarktů jsem měl

Ginter - nevyraznej, jakoby utopenej...lepší výkon podá na stoperovi

Bartra - snažil se kombinat, ale bylo to takový hektický, ten gól padá i na jeho hlavu

Merino - celkem jistý, ze stoperů ten lepší dneska

Schmelle- pokazil toho hodně, ale pár okamžiků tam bylo světlých

Weigl - odehrál si opět vysokej standart, ale u toho gólu zaspal taky tuším

Götze - snažil se, ale zase docela zpomaloval hru

Dembele - spousta ztrát, vymyslí něco 1 z 10...sobec

Shinji- taky se snažil, ale smůla se mu lepila na paty, přihrávka na gól pěkná

Pulisic - pár záblesků, ale jinak neviditelnej

Aubis - dělal co mohl, ale byl bez podpory nebo špatně zakončil

Reagovat
fantomas

Přihrávka na gól moc dlouhá. Dembélé si to tam právě na pětníku srovnal jak mazák, parádní koordinace.

Reagovat
Pipo123

Byť trénerom Gladbachu tak zbijem toho Dahoud, ten musí mať v hlave nasrané. Nastavujú sa 4 min. všetci hráči Gladbachu sa vysunú dopredu a Dahoud sa 2x pokúsi o strelu ktorá letí 20 metrov nad.

Reagovat
smazaný uživatel

Byt trenérem Gladbachu, tak bys mel co nejdříve letět.

Reagovat
Pipo123

Haha mas pravdu

Reagovat
pepinho2

už se stalo

Reagovat
smazaný uživatel

Nemozes ho zbyt, to je zasada multikulti. Uz len to meno napoveda ze mu nemozes skrivit vlas.

Reagovat
smazaný uživatel

*zbit

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Po x mesicich sem videl zapas Bundesligy a...porad stejne nudna liga

Reagovat
$$CaptainKokotko

ja ji ted nedavno zacal vic sledovat a nuda to neni

Reagovat
smazaný uživatel

Já z toho mám dost podobný pocity. Sice všechno dost v rychlosti, ale je to hrozně na úkor kvality.

Reagovat
OnderCZ

Na úkor kvality? Podle čeho tak soudíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě ty situace podle mě nejsou řešený kvalitně. Myslím tím finální přihrávky, centry atd. Co jsem viděl v neděli Leverkusen s Ingolstadtem, tak tam bylo tak špatný řešení finálních situací, že se to nijak nelišilo od český ligy, teda kromě tý rychlosti. Proto ty týmy, co se pak dostanou do Evropy a nehrajou poháry často, prohrávaj s Brondby nebo Libercem, což jsou objektivně slabší týmy, ale neupřednostňujou rychlost řešení na úkor kvality.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To sú aké argumenty toto ... veď Leverkusen porazol Tottenham v LM, celkovo hrajú kvalitne..Bundesliga je druhá najatraktívnejšia, pokiaľ vynecháme ľudí, čo sa musia ukájať nad štatistikami Ronalda a Messiho a považujú to za sledovanie futbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Netreba sa na Bundesligu pozerat v piatok. Lebo okrem piatka je nuda malokedy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta mizérie v BL uz je k pláči. Nevím, co k tomu říct.. Ubohé

Reagovat
smazaný uživatel

Co sa tyka Dortmundu tak teraz je definitivne jasne ze na titul nepojdu. Po vyhre nad Bayernom som tomu veril, od tomu vsak forma isla riadnym sposobom dole. Skor to bude suboj o tretieho fleka a pokial bude remizovat doma s Augsburgom tak bude za neho rad. Inak ale Roman slusny vykon...

Reagovat
Ángel di María 22

BVB dobře nezvládá, čim to je?

Nemam teď moc čas koukat na zápasy, většinou vidim jen sestřih. Je to jen o klasickym pálení šancí? Vždycky, když vidim ten higlight mi přijde, že jich je víc na straně Dortmundu.

Reagovat
vladino10

Obrana je otrasná, zrejme si videl prvý zápas bvb real madrid, real šiel do prečíslenia snáď 5x za zápas, akurát ani raz ho nevyužil..

V bl to nie je až tak vidno, ale tá obrana je proste labilna, na čele s weidenfellerom v bráne..

V útoku je to jalové, často si stopéri iba prihrávajú na polke a nevedia čo s loptou, čaká sa na to čo individuálne vymyslí dembele..

Reagovat
vladino10

+ smola, ale dortmund jej ide naproti..

Reagovat
Ángel di María 22

Bohužel ani ten zápas jsem neviděl, jen domácí na Realu. Nicméně obrana je spíš sužována zraněníma, ne? Nebo jakou roli v tom hraje Tuchel a jakou forma hráčů?

Reagovat
vladino10

Zranil sa guerreiro ktorý znamenal veľký prínos do hry, sokratis je out, celkovo má bvb veľké problémy s marodkou..plus nové posily, schurrle a gotze zatiaľ nič moc..

Tá hra stojí za veľké, zápasy sú nudné šancí nie je veľa a mám pocit že keď niekto príde na bvb s tým, že "nedostanem gól" a prispôsobi tomu aj hru, tak ten gól naozaj nedostane ak dembele dačo indivíduálne nevymysli..

To či to je tuchelom si nedovolím odhadovať, ja dúfam, že to je len tým, že hráči nie sú zohratí a na jar to bude ok..

Ono je veľká škoda že real bvb nenalozil, šance mali, takto tie dve remizy dosť zakryli oči všetkým..

Reagovat
vladino10

Gotzeho som včera dokonca občas pozoroval dakde tesne nad úrovňou stoperov kde si chodil po loptu..

Reagovat
andrew96

A marodka, taky udělala dost.

Reagovat
Logan

Protože hrajeme hrozný hovno ... vloni to byl mix Guardioly a Kloppa a letos už je to jen Guardiola, ale ne tak kvalitní

Hráči jsou absolutně bez phybu, míč je mezi stopery a útočná vozba 5 hráčů stojí a čeká jestli jim tam Weigl nějakým způsobem neposune míč, když už ho někdo dostane tak má zase maximálně jednu možnost na přihrávku a dost často ještě dobře obsazenou, nikdo se nenabízí, není tam žádná akce na jeden dotek, všichni si musí udělat tak 5 doteků s míčem než ho pošlou dál, je to pomalý. Udělali jsme dvě přimočarý akce za zápas a z jedný jsme dali gol a z druhý skoro, jinak se na too prostě nedá dívat. Obránce může nahrát bekovi do brejku a on to radši pošle na druhýho stopera ...

Absolutně jsme vypustili ten náročnej presink a represink

Jestli Tuchel nemá sebereflexi a na jaře se nevrátí k tomu co jsme hráli vloni, tak potěš koště ... mělo by mu pomoct pár týdnů se snad už trochu uzdravenou sestavou ...

Jo a taky hraje každej týden skoro jiná sestava, to tomu taky moc nepomáhá ...

Reagovat
Logan

A to že pokaždý když někdo od nás spadne tak 5 hráčů začne máchat rukama a přestane hrát, tak to mě taky enormě sere, kvůli tomu jsme dostali včera ten gol .... místo aby drželi hubu a hráli dokud rozhodčí nepískne tak nastoupí takvá ztráta koncetrace ...

Připadám si občas jak když sleduju LaLigu při našich zápasech :(

Reagovat
andrew96

Toto třeba vyčítám TT, protože on sám taky často vehementně gestikuluje a řve, což může borce na hřišti v tom samém podporovat. A pak taky by to měl srovnat do latě kapitán, což ale u Schmelleho asi moc nehrozí.

Reagovat
Ángel di María 22

Dik.

Reagovat
Kovi81

ja sem se jinak vcera na vas mrkl a prislo mi, ze jediny, kdo to na sebe bere je Dembele, ale ten toho silene dojebe. jinak vsichni hrajou hrozne alibisticky. strasne malo na balonu byl Pulisic, pritom ten, kdyz uz mel balon, tak mu to s nim slo lip, nez Dembelemu. Gotze hraje hluboko teda, dost sem ziral. a i tak tam sance byly, jestli tohle bvb pali kazdy zapas, tak to potes koste.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Tuchelovy odišla polka kádra pomaly, on sa tiež musí prispôsobiť tomu akých má hráčov a čo som videl BVB v LM tak hrali priamočiaro, žiaden Guardiola

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes Bayern jednoducho musi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
andrew96

Aby ale nálada byla trochu veselejší: BVB v roce 2016 doma neporaženi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PV-maister

Shrnul bych to slovem dominance. Největší překvapení je pro mě rozhodně výkonnostní nárůst Costy. Konečně se přiblížil svejm minulopodzimním výkonům. Jinak z pohledu fanouška Bayernu asi nejatraktivnější zápas podzimu. Na jaře doufám ve výsledkovej vzestup Bayeru a BVB a navázání Bayernu na výkony ze zápasů s Wolfsburgem s Lipskem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

a to jsem nám před zápasem vůbec nevěřil - letos nejmilejší překvapení.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako môžeš napísať že si nám vôbec neveril Ale hádam to nemyslíš doslovne či ?ale inak hej no ja som pred začiatkom tiež nebol nadšený najmä zo zostavy a rozostavení ale veriť som veril.Nepáči sa mi inak posádzanie Thomasa na úkor Alonsa,aj keď dnes zahral dobre a obávam sa aby sme takto nehrali aj po prestávke,pretože Thomas je nám rovnako zbytočný a stratený na lavičke ako aj na krídle.Vrátiť sa k 4-2-3-1.....

Reagovat
db18

Věřil jsem akorát, že to uhrajem po individuálním výkonu Arjena (případně Francka), po tom, co jsem viděl, že hrajem s Xabim a v rozestavení 4-3-3... Vždyť jsme měli problémy s Darmstadtem a RB (normálně) agresivněji pressuje a mají hrozně rychlý přechod do útočné fáze, takže jsem čekal, že nám propadne střed zálohy...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ako to vyzerá s tým Schmidtom?

Reagovat
Kily

mělo by to být hotové, článek o tom, jak se nezabývá spekulacemi o budoucnosti, tu byl předevčírem a já už mám předepsanou zprávu o jeho odvolání

btw. co všechno se stalo a pokazilo v St. Pauli?

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Čo myslíš s tým St. Pauli.

Reagovat
Kily

loni pohodová sezona, letos poslední a nebýt posledních tří kol, tak mají solidní manko i na to 16. místo

Reagovat
Rudnevs

Odišli ťahúni Rzatkowski a Thy (ktorý sa má vrátiť na hosťovanie) a problémy v obrane. Tento rok sa zachránia a budúci rok budú opäť hore

Reagovat
smazaný uživatel

HSV aj St. Pauli pojdu tohto roku do baraze

Reagovat
smazaný uživatel

Presne ako píše Rudnevs. A ešte by som dodal takmer katastrofálnu koncovku. Aj keď je pravda, že túto sezónu som veľa zápasov nevidel, tak neviem, či je to dôsledkom nemohúcnosti niečo vymyslieť, neschopnosťou zakončiť, nešťastím alebo mixom všetkého. Ale som optimista, ten záver ukázal, že zostup by nemal hroziť.

Reagovat
Kily

dík oběma

Reagovat
smazaný uživatel

vyborne SCF

Reagovat
AndR

12 bodů na Dortmund a to jsme s nimi prohráli

Dneska slušně odehrané, čekal jsem, že proti 10 si na nich budou chtít hráči smlsnout a srazit je dolů, aby dolů o to snáže opravdu šli, ale nevadí

A tabulka je moc zajímavá. Hertha, Frankfurt, Hoffenheim, Köln, Leipzig nahoře a Schalke, Leverkusen, Gladbach, Wolfsburg dole...

Bych v životě neřekl. Že jeden z těch týmů bude dole jo, ale když jsou tam všichni naráz ..

Letošní BL

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, ze im v druhom polcase este nedali,veril som v to u nas sa vracaju remizove casy, pred Hinrunde uz treti raz sa sebou 1:1. Tak aspon to nebolo 0:0 ako po ine roky konecne skoroval Tony. Hoffenheim tak isto tradicne remiza, pre Werder vcelku cenny bod teda. Tak mame za sebou velmi podarenu sezonu, tohtorocna BL je zaujmava, hlavne ked su dole Schalke a Gladbach a o pohare hraju timy ako Frankfurt ci Hoffenheim.

Reagovat
blackhawk88
Reagovat
db18

Už v týdnu jsem někdy četl, že přemýšlí o přestupu na konci sezony - tak se asi domluvil s vedením Bayernu na tomto řešení. (snad tedy první impuls přišel od něj...)

Reagovat
blackhawk88

je to sympatak a velky bojovnik, snad mu zdravie vydrzi, aby si este ten futbal uzil

Reagovat
smazaný uživatel

OT: (2.BL) Janos Radoki před sebou má dalších šest měsíců ve funkci hlavního trenéra druholigového německého Greutheru Fürth. Dřívější kouč juniorky se prvního mužstva ujal koncem listopadu po odvolaném Stefanovi Ruthenbeckovi a ve čtyřech zápasech s ním uhrál sedm bodů, za což ho vedení odměnilo kontraktem platným do konce června. (transfermarkt.de)

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, prodám tento nick za 2000,--

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele