16. kolo
20.12.2016 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Schalke 04 2:1

Dalším ze soubojů, jenž nám nabídlo poslední letošní bundesligové kolo, byla bitva mezi Hamburkem a Schalke. Zatímco přístavní celek má bodů spíše poskrovnu a jeho sezonním cílem je rozhodně záchrana v nejvyšší německé ligové soutěži, Schalke se po příšerném začátku zvedlo a pomalu míří k pohárovým příčkám. Pokud však chtělo kalendářní rok 2016 zakončit na lepším než jedenáctém místě, muselo dnešní zápas vyhrát.

První půle žádné zajímavé šance ani na jedné straně hřiště nenabídla, registrovat lze pouze střelu Waldschmidta ze čtyřicáté čtvrté minuty, jenž Ralph Fährmann v brance týmu z Gelsenkirchenu s obtížemi vytěsnil na rohový kop.

Po návratu z kabin na druhou půli ovšem už přišly i góly. K radosti domácích fanoušků se přesně po šedesáti minutách prosadil Nicolai Müller, jemuž ideálně do šance nahrál v létě ze sestoupivšího Stuttgartu přestoupivší Filip Kostič.

V sedmdesáté páté minutě byl právě mladý křídelník ve vápně sražen k zemi Kehrerem a rozhodčí pokynul směrem ke značce pokutového kopu. Míč si na desítku postavil Johan Djouru, avšak Fährmann se ukázal ve výborném světle a penaltu obránce Hamburku chytil.

Domácí se však druhého gólu přeci jen dočkali. O sedm minut později předvedl vynikající individuální akci střídající Bobby Wood a Hamburk se už těšil na tři body. Radost z čistého konta pak akorát Matheniovi zkazil Avdivaj, jenž minutu před koncem základní hrací doby snižoval za Schalke 04 na konečných 1:2.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele