16. kolo
21.12.2016 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 1:1

Do první velké šance se v Porýnském derby mezi Kolínem a Bayerem Leverkusen dostal útočník domácích Rudnevs, jenž poslal míč naslepo před bránu, kde ho málem za záda vlastního gólman dostal obránce hostí Henrichs.

Kozli se ovšem gólu dočkali o jedenáct minut později - tehdy Hakan Calhanoglu přišel ve středu hřiště o balon, Sörensen našel přesným centrem ve vápně Anthonyho Modestea a francouzský ostrostřelec přerušil k radosti domácích fanoušků čtyřzápasovou sérii bez vstřeleného gólu. Svěřenci Petera Stögera tak ve dvacáté druhé minutě vedli 1:0.

O dvě minuty později se turecký šikula Hakan Calhanoglu ukázal v o poznání lepším světle. A bylo to v jeho mistrné disciplíně, kterou je rozehrávání přímých volných kopů. Hakan přesnou ranou Kesslera v brance domácích pořádně pozlobil, avšak náhradník tradičního jednička Tima Horna jeho ránu vyrazil na rohový kop.

Vyrovnávací gól na 1:1 si ovšem Werkself nechali až na čtyřicátou čtvrtou minutu, kdy ležérní střelou na zadní tyč Kesslera překonal obránce Wendell. Na pauzu se tak šlo za nerozhodného stavu.

První velkou šanci měl ve druhé půle Admir Mehmedi, avšak bývalý forvard Freiburgu branku v šestnáctce zcela minul a Kolínští mohli být v klidu. V sedmdesáté čtvrté minutě měl velkou příležitost domácích z přímého kopu Rausch, jehož načechraný balon se snažil za Lenova záda ještě tečovat Anthony Modeste, avšak reprezentační gólman Německa si situaci pohlídal.

Více zajímavých situací už duel nepřinesl a oba rivalové z Porýní si tak připisují po bodu.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
johnn

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen favorit- duvod pánové book?

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele