16. kolo
20.12.2016 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - FC Augsburg 1:1

Již třetí remízu v řadě si na své konto připisuje Borussia Dortmund. Augsburg sice po celé utkání tahal za kratší konec, přesto si díky gólu Či Tong-wona odváží cenný bod. Naopak svěřenci Thomase Tuchela po další ztrátě mohou v tabulce opět klesnout.

Borussia přitom začala aktivně a vést mohla již po deseti minutách hry. Agilní Mario Götze se pěkně prosmýkl po levém křídle, navedl si míč do středu, vypálil a jeho střelu zastavila až tyčka. Další tutovka měl potom například Šindži Kagawa, jemuž výborně přihrál Aubameyang a japonský špílmachr musel zpytovat svědomí, že volil razanci namísto přesnosti, díky čemuž brankář Hitz jeho projektil vyrazil.

Jenomže poté přišla pro domácí studená sprcha. Po špatné přihrávce Marca Bartry přišel rychlý brejk, na jehož konci zakončoval Či Tong-won - Roman Weidenfeller sice dokázal zakročit, balón však nevyrazil ideálně a korejský útočník poté neměl problém trefit odkrytou bránu. Záhy mohl odpovědět Pierre-Emerick Aubameyang, hlavičkoval ale těsně vedle.

Dortmund měl převahu již v prvním poločase, po změně stran každopádně svůj tlak ještě stupňoval. Brzy po přestávce vyrovnal, když po pěkné příhře od Kagawy překonal Hitze přesnou střelou na zadní tyč Ousmane Dembélé, a zdálo se, že bude jen otázkou času, kdy vsítí vítěznou branku. Jenomže ta nakonec nepřišla.

V 51. minutě Aubameyang parádními nůžkami trefil jen prostor, kde stál připravený Hitz, o chvíli později zase Kagawa ve stoprocentní pozici namísto zakončení ještě přihrával. Vrcholem zmaru potom byla situace dvě minuty před koncem, kdy po ráně Aubameyanga míč do sítě nedokázal dorazit ani André Schürlle ani Gonzalo Castro.

V závěru ještě mohli domácí být rádi za remízu, po zaváhání Weidenfellera totiž mnoho nechybělo, aby skóroval střídající Halil Altintop.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Beru i 0 .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele