16. kolo
21.12.2016 20:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - SC Freiburg 1:2

Bitvu desátého celku tabulky s šestnáctým nabídl jeden z duelů posledního hrací dne Bundesligy v tomto kalendářním roce. Utkal se v něm Freiburg, jenž ve své první sezoně po návratu z druhé ligy míří v klidném středu tabulky za pohodlnou záchranou s Ingolstadtem, jenž byl ještě před dvěma týdny hlavním favoritem na sestup o patro níže. Pak ovšem Die Schanzer nečekaně zabrali a proti dvěma o mnoho silnějším soupeřům si připsali dvě šokující výhry - nejprve domácí coby první tým vůbec v této sezoně uštědřili porážku kometě ročníku z Lipska a o týden později vyloupili dvěma góly ambiciózní Leverkusen.

Do středečního utkání však vstoupili lépe hoši od Černého lesa. Ve třicáté čtvrté minutě byla v jejich prospěch nařízena penalta, k jejíž exekuci se postavil Florian Niederlechner. Útočník hostí se do míče opřel a vyslal na bránu ráznou střelu k pravé tyči - gólman Hansen navíc skákal na opačnou střelu, takže se příznivci Freiburgu mohli radovat z vedení 1:0.

Ještě veseleji bylo pro Brazilce z Breisgau o sedm minut později. Haberer našel ve vápně ideálním pasem úspěšného penaltového střelce Niederlechnera a ten přidal svůj druhý gól v utkání. Na poločasovou přestávku se tak šlo za velmi příznivého stavu pro hosty.

Naději na body dal hned ze začátku druhé půle Ingolstadtu Markus Suttner. Rozehrával volný přímý kop, a i když při jeho exekuci uklouzl a skončil na zemi, míč doplachtil až za záda pouze dívajícího se Schwolowa v brance Freiburgu. Ingolstadt kontroval na 1:2 a náhle tu byl jeden z jasných adeptů na gól měsíce.

Další branky už však zápas nenabídl a Freiburg si veze z Ingostaldtu všechny tři body - domácí celek tak zůstává na sestupové příčce.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip ještě přidal na dvojku .

Reagovat
smazaný uživatel

před vánocemi blbej tip. oba potřebují dárky tak nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele