Bundesliga - souhrn 15. kola

08.12.2017, 22:24, aktualizováno 10.12.2017, 19:53
Komentáře a souhrny
Augsburg neudržel vedení nad Herthou a výsledkem je remíza 1:1. Bayern veze body z Frankfurtu a zajistil si podzimní titul, jelikož Lipsko doma jenom remizovalo s Mainzem. Leverkusen si poradil se Stuttgartem, pokračuje naopak trápení Dortmundu, který tentokráte doma nestačil na Werder. Mönchengladbach se rozešel smírně se Schalke...

FC Augsburg - Hertha BSC 1:1

10.12.2017 18:00

Góly: 74. Caiuby - 90+1. Salomon Kalou

Ač nejsou Velikonoce, Hertha si pořádně koledovala o šestou letošní porážku. Nakonec se díky trefě Salomona Kaloua z poslední minuty rozešla s Augsburgem smírně.

Domácí měliv úvodu balon mnohem více na svých kopačkách a dokázali si vytvořit i šance. Koo Ja-Cheol selhal, Gregoritsch sehlal a Caiuby selhal dokonce dvakrát. Jarstein byl mezi třemi tyčemi pozorný. Platilo to i v případě pokusu Marcela Hellera, který by se dal označit za ten vůbec nejnebezpečnější, co se úvodního dějství týče.

Ani příležitost Langkampa po Weiserově centru tolik brankou nezaváněla. Síť se však toho nedělního večera ve WWK Areně rozvlňovala pouze ve druhém poločase. V 73. minutě ještě brankář Herthy odvrátil na rohový kop. Jeho exekuce se ujal Philipp Max. Jednička ve službách Staré dámy poněkud nedomyslela svůj výběh na balon, takže ten propadl až ke Caiubymu, jenž z vnitřku velkého vápna pálil z voleje nekompromisně pod břevno - 1:0.

Teprve potom se na hřiště místo Maximiliana Mittelstädta přišel podívat Salomon Kalou a toto střídání lze hodnotit jako nesmírně vydařené. Aby mohlo dojít na vyrovnání, musel ještě střílet Gregoritsch pouze do boční sítě. V první minutě nastaveného času centroval do vápna z levé strany Alexander Esswein, tedy jiný hráč, který přišel na hřiště až v úvodu utkání.

Míč si ve vzduchu našel Niklas Stark, aby jej nezištně přiťuknul lépe postavenému spoluhráči, pro nehož nebyl problém z pěti metrů trefit odkrytou klec - 1:1. Dárdaiův tým i přes další získaný bod zůstává ve spodní polovině tabulky. Do konce roku se ještě utká s Hannoverem a s RB Lipsko. Na sedmý Augsburg čekají Schalke a Freiburg.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - TSG Hoffenheim 2:0

10.12.2017 15:30

Góly: 60. Niclas Füllkrug, 85. Martin Harnik

Hannover poměrně překvapivě nenechal ve vzájemném klání ani bod Hoffeheimu a posunul se zpět na dohled pohárovým příčkám. Julian Nagelsmann tak dobře ví, že přes zimu bude na čem pracovat.

Pokud snad někdo dorazil do HDI-Areny až na druhou pětačtyřicetiminutovku, tak v podstatě vůbec o nic nepřišel. Výjimku tvořil snad akorát pokus Nadiema Amiriho, který Philipp Tschauner zlikvidoval. Krátce poté vychytal hostující brankář Lukase Ruppa. Ale i kdyby pustil střelu za svá záda, stejně by gól nemohl kvůli ofsajdu platit.

Hoffenheim měl více ze hry i po změně stran. Nicméně snaha Pavla Kadeřábka i příležitosti Gnabryho byly marné. Paradoxně tedy udeřilo na druhé straně zasněženého hřiště. Po hodině hry Ihlas Bebou poslal do vápna přímý kop. Salif Sané jej ideálně hlavou posunul na Niclase Füllkruga, jenž zblízka vyzrál na gólmana Baumanna - 1:0.

TSG chtěli přijít s rychlou odpovědí a nebýt výtečného zákroku muže v rukavicích, Andrej Kramarić by se radoval ze své třetí letošní trefy. Málo aktivní byla záložní řada Nagelsmannova výběru, takže obrana Breitenreiterova celku neměla potíže s řešením nějakých zapeklitých situací. Stalo se tedy, co se muselo stát.

V 85. minutě přiletěl do šestnáctky přímý kop Felixe Klause. A jelikož defenziva hostujícího týmu poněkud zaspala, mohl Martin Harnik hlavou nerušeně skórovat - 2:0. Hannover má před sebou ještě duel s Herthou a s Leverkusenem. Hoffenheim věří, že cesta tabulkou vzhůru povede přes dobré výsledky se Stuttgartem a Borussií Dortmund.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - SC Freiburg 3:4

10.12.2017 14:00

Góly: 8. Lukas Klünter, 16. Serhou Guirassy (pen.), 29. Caleb Stanko (vl.) - 39. Nils Petersen, 65. Janik Haberer, 89. Nils Petersen (pen.), 90+4. Nils Petersen (pen.)

Hráči Kölnu a Freiburgu se podepsali pod atraktivní gólovou přestřelku. Příznivcům klubu z Rhein Energie Stadionu však radost kvůli dvěma v samotném závěru proměněným pokutovým kopům nepřinesla.

Předposlední podzimní kolo doprovázelo na některých stadionech vydatné sněžení. Nejinak to mu bylo v Kolíně nad Rýnem. Chvíli se dokonce zvažovalo, jestli se vůbec bude hrát. Nakonec se začalo se zpožděním a nutno dodat, že terén v úvodu utkání jednoznačně více vyhovoval celku, který nově vede Stefan Ruthenbeck.

Miloš Jojić si všimnul nabíhajícího Lukase Klüntera, jenž využil protihráčova podklouznutí a tváří v tvář Schwolowovi si počínal naprosto suverénně - 1:0. A než se hostující skvadra probudila, prohrávala už o dvě branky. Julian Schuster se poněkud neohrabaně pokoušel zastavit Sehrou Guirassyho a rozhodčí Kampka poprvé ukázal na značku pokutového kopu.

K míči si stoupnul sám Guirassy. Vybral si levou stranu, zatímco gólman skočil na druhou, takže bylo vymalováno - 2:0. A před vypršením úvodní třicetiminutovky bylo pro Köln ještě veseleji. Caleb Stanko už moc dobře ví, že na sněhu se skluzy ve vlastní šestnáctce nemusejí vyplatit. Alexander Schwolow sice dělal, co mohl, ale přesto potřetí lovil kulatý předmět ze své svatyně - 3:0.

"Co by se teď mohlo stát?," ptali se dost možná mnozí fanoušci Kozlů, přičemž už vyhlíželi první letošní výhru. Jenže v devětatřicáté minutě rozehrával přímý kop Ravet. Jeho přetažený centr se dostal až ke zcela neobsazenému Nilsi Petersenovi, který nic nevymýšlel a z první napálil míč přímo pod břevno - 3:1.

Pořád tu však byl slibný dvougólový náskok. A mohl být ještě výhodnější, kdyby Guirassy neztroskotal na Schwolowovi. Köln začal sázet na rychlé protiútoky, což se ukázalo býti nedobrou volbou. V 65. minutě centroval od rohového praporku Ravet a Janik Haberer šel po balonu důrazněji, než kdokoliv jiný. Jeho hlavička tedy přinesla snížení na 3:2.

Tento stav vydržel až do 89. minuty. V té předcházející totiž Salih Özcan sundal ve vlastním pokutovém území Nicolase Höflera. Po poradě s videorozhodčím ukázal hlavní sudí na značku pokutového kopu a Petersen se prosadil placírkou k pravé tyči - 3:3. Remíza by možná zápasu slušela více, ale na to se historie ptát nebude.

V nastaveném čase přiletěl do vápna další centr, který zastavil rukou neopatrný Guirassy. Nils Petersen si věřil na hattrick. Tentokrát zvolil levou stranu, zatímco Timo Horn měl v živé paměti předchozí, jen pět minutek starý okamžik - 3:4. Vcelku zajímavý paradox. Německý útočník, který v minulém roce svou neproměněnou "pětkou" rozhodl o tom, že olympijské hry v Rio de Janeiru se stanou kořistí domácí Brazílie, teď dvěma proměněnými penaltami zajistil na klubové scéně svému Freiburgu vcelku důležité tři body.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 1:1

09.12.2017 18:30

Góly: 24. Christoph Kramer - 62. Jannik Vestergaard (vl.)

Schalke se v probíhající sezoně pod novým koučem Domenicem Tedescem daří a další body chtěli hráči z Gelsenkirchenu přidat i v Borussia-Parku, kde vyzvali domácí mužstvo Gladbachu. Do zápasu ale lépe vstoupila Borussia, když ve třicáté čtvrté minutě vyzval Christopha Kramera ke skórování Matthias Ginter a německý středopolař nabídnutou možností nepohrdl. Míč skončil ve Fährmannově síti a k radosti místních fanoušků vedl Gladbach 1:0.

O čtyři minuty později překonal Sommera Naldo, jelikož ale brazilský stoper předtím fauloval, tak rozhodčí jeho branku neuznal. Další neuznané branky se diváci dočkali o pár minut později, tentokrát pro údajný ofsajd nebyla uznána branka Larse Stindla.

O chvíli později pak rozhodčí nařídil ve prospěch Gladbachu pokutový kop, po kontrole videozáznamu ale rozhodnutí přehodnotil. Na regulérní branku se tak čekalo až do druhého poločasu. Konkrétně do šedesáté druhé minuty, když míč nešťastně tečoval za Sommerova záda Vestergaard a zásluhou vlastního góla stopera Gladbachu Schalke srovnalo na 1:1.

Další branku už zajímavé utkání nenabídlo a oba celky se tak rozešly s remízou. Nic na tom nezměnila ani osmdesátá sedmá minuta, kdy se ve velké šanci ocitl útočník Schalke Franco di Santo, Yann Sommer v brance Gladbachu si ale s jeho střelou poradil a další branka už v duelu nepadla.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Werder Brémy 1:2

09.12.2017 15:30

Góly: 57. Pierre-Emerick Aubameyang - 26. Maximilian Eggestein, 65. Theodor Gebre Selassie

Chmurné období BVB nekončí. Dortmund zažívá strmý pád ze slávy a sobotní utkání proti Werderu toho bylo jasným důkazem. Signal Iduna Par platil za pevnost, kde nelze domácí mužstvo porazit. To ale letos neplatí a po Lipsku a Bayernu vezou všechny tři body z Vestfálska i zelenobílí, včetně dvou Čechů.

Brémám se povedlo dostat do vedení, když v pětadvacáté minutě našel Kruse přihrávkou Eggensteina. Ten pohodlně překonal Bürkiho v brance BVB a Werder vedl 1:0. Po návratu z kabin se domácím povedlo vyrovnat, konkrétně v padesáté osmé minutě. Schmelzer vybídl ke skórování Kagawou, ten ale ještě posunul míč na Pierre-Emericka Aubameyanga a gabonský kanonýr poslal míč za Pavlenkova záda.

Zásluhou nejlepšího střelce BVB bylo skóre vyrovnané, tento stav ale vydržel aktuální jen několik minut. Pak šli do vedení znovu hosté a výrazný podpis pod druhou brankou Werderu zaznamenal Theodor Gebre Selassie.

Werder rozehrával rohový kop, na balon si ve vápně parádně naskočil Gebre Selassie a hlavička českého beka byla tak prudká, že byť Bürkiho míč zasáhl, skončil nakonec v jeho síti. O chvíli později mohl za BVB znovu srovnat krok Kagawa, střela japonského hráče ale v bráně neskončila.

Brémy tak slaví nečekanou výhru a Pavlenka s Gebre Selassiem si připisují cenný skalp favorita. Naopak Dortmund znovu padá tabulkou a je velmi pravděpodobné, že zítra už Peter Bosz trenérem vestfálského celku nebude.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - 1. FSV Mainz 05 2:2

09.12.2017 15:30

Góly: 29. Kevin Kampl, 45+3. Timo Werner (pen.) - 39. Robin Quaison, 87. Emil Berggreen

Fanoušci Lipska se již začínali radovat z výhry, Mainzu však na poslední chvíli zařídil remízu Berggreen. Remíza může Lipsko stát druhé místo. V případě výhry Schalke nad Mönchengladbachem se totiž Lipsko posune na třetí místo, neboť bude o jeden bod právě za Schalke. Mainz se stále nachází nad sestupovým pásmem.

Do první velké šance zápasu se dostali v šesté minutě hosté. Quaison se dostal do samostatného úniku, když bránící hráč spadl. V klíčové chvíli však Quaison trefil pouze brankáře Gulácsiho. Ve 28. minutě se do velké šance dostalo také Lipsko. Werner zkoušel překvapivou střelu z levé strany, kterou ale brankář Zentner pohotově vyrazil. O necelou minutu později se ale již domácí radovali. Kevin Kampl dostal dobrou přihrávku z pravé strany a z voleje poslal míč přímo ke vzdálenější tyči. Ve 39. minutě se dostal k dorážce z ostrého úhlu Quaison, který míč usměrnil do sítě Gulácsiho a srovnal tedy stav utkání na 1:1. Před úplným závěrem prvního poločasu fauloval jeden z obránců Mainzu ve vlastním pokutovém území a rozhodčí Ittrich správně nařídil pokutový kop, který následně proměnil Timo Werner. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:1 pro domácí.

Do druhého poločasu Lipsko neposlalo Stefana Ilsankera ani Konrada Laimera, kteří byli vystřídání Marvinem Compperem a Brumou. V 56. minutě Mainz skoro vyrovnal, ale dobrou Holtmannovu střelu Gulácsi vyrazil mimo tři tyče. V 87. minutě si centr z rohového kopu přímo před brankou Lipska našel Emil Berggreen a míč pohotově umístil do Glácsiho brány. V sektoru hostů propukla zasloužená euforie. V 92. minutě mohl Mainz dokonce vstřelit vítěznou branku, ale Latzova střela z dálky skončila pouze na tyči.

Hráči Mainzu tak z Lipska určitě odjíždějí s dobrým pocitem, že favorita o body obrali. Příští zápas čeká Mainz v úterý, kdy doma přivítá dortmundskou Borussii. Lipsko se představí příští úterý na hřišti Wolfsburgu.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 0:1

09.12.2017 15:30

Góly: 20. Arturo Vidal

Jednu branku a vítězství favorita, ale také jednu odvolanou červenou kartu a hromadu emocí. To všechno nabídl sobotní zápas Bundesligy mezi Eintrachtem Frankfurtem a Bayernem Mnichov.

První pikantní příběh utkání nabídlo už na samém začátku - kvůli zranění se trenér Jupp Heynckes na poslední chvíli rozhodl, že do zápasu nepošle Svena Ulreicha, jenž při absenci Manuela Neuera plní roli brankářské jedničky klubu. Do akce tak musel veterán Tom Starke, který přitom už před sezonou ukončil kariéru a mezi tři tyče ho zpátky dostalo právě jen zranění bývalého kolegy.

Bayern se dle očekávání v duelu dostal brzy do vedení. Stalo se tak ve dvacáté minutě, kdy Joshua Kimmich poslal míč do vápna a našel tam na první pohled nečekaného adresáta. Na míč si v šestnáctce naskočil Arturo Vidal a i přes svou malou výšku poslal balon hlavičkou do sítě. Ve čtyřicáté minutě mohl srovnat krok za domácí Willems, proti jeho střele se ale vytáhl Starke a nadále tak platilo vedení Bayernu.

Opravdové emoce pak přišly v sedmdesáté druhé minutě střetnutí - po střetu Wolfa s Jamesem se sudí rozhodl poslat hráče Eintrachtu ze hřiště, po následné kontrole videozáznamu ale své rozhodnutí přehodnotil a Wolfovi udělil jen žlutou kartu.

Eintracht tak utkání dohrál v jedenácti, na vyrovnávací branku se však přesto nezmohl a Bayern zaznamenal vítězství 1:0.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 0:0

09.12.2017 15:30

Góly: -

Zápas Hamburku s Wolfsburgem potvrdil vyrovnaný charakter a skončil bez branek. S remízou jsou určitě spokojenější hosté, kteří si drží klidný střed tabulky. V zápase proti Wolfsburgu se vyznamenala především obrana domácích, která soupeře nepustila ani k jedné větší šanci.

Hamburk si vypracoval dvě větší šance a obě v prvním poločase. Ve třicáté minutě se míč dostal na hranici vápna k Arpovi, který líbivě obehrál Brookse, ale jeho následná střela pouze o kousek minule tyč wolfsburgské branky. Druhá a poslední větší šance zápasu přišla o tři minuty později, kdy se Kostič dobře zorientoval ve vápně Wolfsburgu a nahrál na lépe postaveného Junga, který však pouze přestřelil branku Koena Casteelse.

Ve druhém poločase hrála obě mužstva mnohem opatrněji a žádné se do větší šance nedostalo. Mírně navrch však měl stejně jako v prvním poločase Hamburk a hráči Wolfsburgu tak mohou být za bezbrankovou remízu rádi.

Jeden bod pro každého ze soupeřů situaci v bundeslize nijak neřeší. Hamburk se s patnácti body stále nachází na patnácté příčce s jednobodovým náskokem na Brémy, pro které by šestnácté místo znamenalo baráž. Wolfsburg se s osmnácti body nachází na jedenáctém místě a na vysněné evropské poháry ztrácí pět bodů.

Šanci na plný bodový zisk bude Hamburk mít již v úterý, kdy v Imtech Areně přivítá frankfurtský Eintracht. Wolfsburg se představí rovněž příští úterý, kdy doma bude hostit ambiciózní Lipsko.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 0:2

08.12.2017 20:30

Góly: 20. Kai Havertz, 80. Lars Bender

Bayer Leverkusen jako první v sezoně vykradl Mercedes-Benz Arenu a v tabulce si jistojistě o něco polepší. Stuttgart se bude muset rychle oklepat, neboť už ve středu hraje další náročný duel s Hoffenheimem.

První navštívenku vyslal směrem na Ron-Roberta Zielera Leon Bailey. V 17. minutě ještě stačil Holger Badstuber zblokovat nebezpečný pokus Juliana Brandta. Ve 20. minutě už šli ale hosté do vedení. Bailey z levé strany pokutového území přihrával před bránu do míst, kde stáli čtyři obránci Stuttgartu. Vůbec však nepočítali s tím, že se objeví Kai Havertz a prostřelí muže v rukavicích - 0:1.

Do konce první půle svěřenci Hannese Wolfa jen naráželi na neprostupný val. Po změně stran se dvakrát zajímavě připomenul Emiliano Insúa. Nejprve testoval Lenovu pozornost z nějakých třiadvaceti metrů, a poté se hostující jednička blýskla proti jeho střele skvělým reflexem. Mezitím ještě musela čelit šanci Berkaye Özcana.

Poté se probrali die Werkself. Lars Bender hlavičkoval těsně mimo. Volej Juliana Baumgartlingera směřoval kousek nad břevno. Nejblíže k druhé brance měl Benjamin Henrichs. Jeho střelu z patnácti metrů však stačil Zieler vyrazit alespoň na tyč. V 76. minutě byl rozhodčím Aytekinem vykázán na tribunu trenér Leverkusenu Heiko Herrlich.

Jeho družině to však pranic nevadilo. Naopak, Baileyho roh se snesl přesně na hranu malého čtverce, kde nekompromisní hlavičkou nedal Lars Bender obraně Stuttgartu pražádnou šanci - 0:2. Ve zbytku utkání byly ještě k vidění pokusy Özcana, Kohra a Baumagrtlingera. Žádný z nich se ale neujal, takže Bayer slaví šestou výhru v sezoně a chystá se na Werder Brémy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov15112235:1135
2.RB Lipsko1583424:2127
3.Schalke 041575323:1726
4.Borussia Mönchengladbach1574424:2625
5.Bayer Leverkusen1566329:1924
6.TSG Hoffenheim1565425:2023
7.FC Augsburg1565422:1723
8.Borussia Dortmund1564535:2322
9.Eintracht Frankfurt1564516:1522
10.Hannover 961564519:1922
11.VfL Wolfsburg1539320:1918
12.Hertha BSC1546520:2218
13.VfB Stuttgart1552813:1917
14.1. FSV Mainz 051544717:2416
15.Hamburger SV1543813:2015
16.SC Freiburg1536613:2815
17.Werder Brémy1535711:1714
18.1. FC Köln1503129:313

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (98)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Leverkusen teda nechci v pohárový Evropě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To uz radsi to schalke.

Reagovat
Uwe háže buly

Bayern, Dortmund, Schalkem, Leverkusen a Gladbach tam patří.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Rarášek

Já ani Schalke.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak ty si známý gay..

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
OnderCZ

No letos je bohužel vidět, jak to zvládají ostatní kluby. Ačkoliv Leverkusen mi je tak nějak volný, tak v LM nebo EL nebyl skoro nikdy jen do počtu. Radši tam tisíckrát uvidím je, než týmy, které potom mají problém zvládat dvě soutěže najednou.

Reagovat
johnn

Leverkusen tam patrí do LM. Také tymy ako Koln ,Hertha a Hoffenhaim nie len kazia koeficient.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Reagovat
vladino10

Sto krát lepšie leverkusen ako Kolín alebo Freiburg, teda kluby, pre ktoré Európa znamená na 90% boj o záchranu..

Reagovat
stas87

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/2327578-z-berlina-do-mnichova-rychleji-nez-do-prahy-nemecko-otevira-trat-ktera-dela-tecku-za

Dobre vymyslene, fakt pecka, ze to zvladnu za styri hodiny. Len nechapem jednej veci...ked chce clovek ist vlakom z Prahy do Mnichova, tak na ceskej strane je velky problem, ze ta trat nie je elektrifikovana a z velkej casti je jednokolajna. Snad to v buducnu bude lepsie.

Reagovat
OnderCZ

Ono, kde na české straně v té hlavní infrastruktuře není nějaký problém. V tomhle se tady spí už strašně dlouho a nějaká naděje na zlepšení tady asi není. Opravdu ostuda.

Reagovat
Elliasson

Mělo by. V současnosti se dělá studie, díky níž by byl úsek z Prahy do Mnichova dvoukolejný, elektrifikovaný a s rychlostí 200 km/h (snad!). Malé zlepšení přinese tunel u Ejpovic. Sice zanedbatelné, ale přeci jen. Těším se. A jinak i vagóny do Mnichova budou od nového jízdního řádu docela zajímavé.

Reagovat
Rudnevs

Union Tú zmenu trénera zatiaľ nijako neodsudzujem ani neschvalujem. Keller odviedol skvelú prácu, ale trebárs je zmena posledný krok k dokonalosti a k cieľu s názvom Bundesliga, tak ako to bolo pred rokom pri výmene Stendela za Breitenreitera v Hannoveri. Union nehral zle, pokiaľ by Polter lepšie trafil tú hlavičku alebo by sa využila nejaka z šancí v prvom polčase, tak to mohlo vyzerať inak. Navyše Dynamo je po tej prehre s Lauternom slušne rozbehnuté. Inak páči sa mi ako je ten stred 2.Bundesligy vyrovnaný - St. Pauli na 15. mieste má stratu len 6 bodov na Union na 4. mieste. Naopak pokiaľ by Lautern zajtra prehral s Ingolstadtom, čo je viac než pravdepodobné, tak budú mať na Fürth stratu už 7 bodov.

Reagovat
stas87

Greuther si to ale uhra cez domace zapasy. A ked sa pozriem na ten kader Fürthu, tak tam ta kvalita jednoznacne je. Je teda len otazkou casu, kedy sa ten tim natolko chyti, ze urobi nejaku bodovu seriu a z pasma zostupu sa vyhrabe vyssie.

Reagovat
Rudnevs

Ja sa priznám že neviem ako hrajú, túto sezónu som Fürth videl iba v DD (to tam bol ešte dočasný tréner Dickhaut), v Lauterne, v Berline a v zostrihoch. Doma síce Fürth vyhráva, ale v 2. BL sú zatiaľ bez vonkajšej výhry, dosť podobne to mal tréner Buric aj keď trénoval Admiru Wacker - tam taktiež doma vyhrávali a vonku boli dlho bez bodu až porazili Mattersburg 5:0 a Buric odišiel do Fürthu. V kádri Fürthu tá kvalita síce je, ale to je trebárs aj v Lauterne, v Darmstadte, v St. Pauli...

Reagovat
vladino10

Tak snáď to už má bosz konečne za sebou.. Ak nie, tak si bvb nič iné ako takéto výsledky nezaslúži..

Reagovat
smazaný uživatel

Není na čase toho Bosze vyhodit ?

Reagovat
Rudnevs

Darmstadt vyhodil Fringsa. Z 2. Bundesligy za polovicu sezóny stihla aspoň raz vymeniť trénera už polovica tímov.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborne Bremy, ted to chce potvrdit doma.Sem rad ze to tam klukum z Cech jde.

Reagovat
FCSL

THEO

Reagovat
TheAdy

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
taws

Reagovat
Liquid

stejně spadnou

Reagovat
andrew96

Schürrle, Subotić už nikdy, prosím.

Reagovat
JarousFCB

Jsem si zapl BVB, že kouknu, jak Jirka chytá... a skoro jsem ho neviděl.

Reagovat
checitto

Bosz ven už kua...

Reagovat
Stiksxx

Dneska: Gebreselasie přispěl k vyhre Werderu.

Zítra: Gebreselasie přispěl k vyhazovu Bosze.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Už ho vyhodťe konečně

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem na to teď koukal. Nagelsmann na plac

Reagovat
Rudnevs

Ako dočasné riešenie vraj pripadá do úvahy Jan Siewert (BVB U-23), Benjamin Hoffmann (BVB U-19) a Bernd Storck (kedysi hráč i asistent v BVB). Mimochodom prácu dočasného trénera vraj odmietol Armin Veh, ktorý sa stal generálnym manažérom v Kölne. Pre Nagelsmann bude určite prvá voľba Bayern - keď boli tie debaty o jeho červenom kabáte, tak aj povedal niečo v zmysle že doma má aj jeden žltý ale ten mu nepasuje. V prípade že sa trénerom Bayernu nestane, tak to môže byť pre BVB zaujímavé, ale aj tak mi to príde celkom nepravdepodobné.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Godwinson

Trochu pozdě, ale tak snad se poučili, že takový šašky nebrat

Reagovat
smazaný uživatel

Peter Bosz ist nicht länger Trainer von Borussia Dortmund!

Už je to hotový

Reagovat
Rudnevs

Ešte neni.

https://www.bvb.de - nikde to tu nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Psal to sám Bosz na svým facebooku, tak nevim no

Reagovat
Rudnevs

A si si istý že je to jeho oficiálna stránka a nie len nejaká paródia? Prípadne pošli link, ja facebook nemám.

Reagovat
Rudnevs

Né, to nebude oficiálne konto. Keby to naozaj napísal on, tak už by o tom hlásili všetky médiá. Navyše oficiálne kontá majú vždy vedľa názvu znak, ktorý pomáha odlišovať oficiálne kontá od neoficiálnych a vyzerá asi takto - https://safetricks.org/wp-content/uploads/2015/02/get-verify-facebook-page-account.png - toto konto “Bosza” takýto znak nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu, ted tu stranku přejmenovali na Peter Stoger

Reagovat
checitto

kéž by, ať táhne, hnus holandskej

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
stas87

A U S W Ä R T S I E G ! ! !

Konecne sme zlomili negativnu bilanciu z Dortmundu. Pavlenka zasa istota v branke, co mal chytit, to chytil. Gol co sme dostali, tak ide jednoznacne za Kainzom. Ten sa totiz to uplne vysral na Scmelzera a ten mal potom cas na to, aby odcentroval do vapna. BVB potom chvilami zatlacilo ale nastastie Kagawa v tutovke trafil Aubu niekam do ramena ci chrbta a lopta tak isla nad brvno. Od nas vynikajuci vykon Delaney, dozafu to drzal fakt vyborne. No a Max v tazkych chvilach podrzal loptu a ukludnil nas, ked to bolo potrebne. Asi najviac ma pobavilo, ked len Augustinsson a Moisander nemali pod dresom nic a zvysok mal dlhy rukav. Skoda zranenia Fina a Zlatka, ak by ani jeden nemohol hrat v Leverkusene, tak sa nase sance rapidne znizuju. Zajtra by mohol Köln remizovat...a my snad klepneme doma FSV a ta jesen nebude taka zla.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hodnotis Gebreho? Myslíš že má třeba i na víc než Brémy nebo mu to odpovídá ta úroveň? A hraje lépe v 3-5-2 nebo v 4-4-2?

Reagovat
stas87

Nema. Prekazkou je jeho vek, on uz skratka nie je perspektivmy hrac. Z tohto pohladu teda nie je atraktivny tovar pre kluby, co hraju poharovu europu. A presun v ramci BL je pre neho zbytocny, musel by si zasa budovat poziciu a renome. U nas uz to podla mna dohra do konca zmluvy a do Ciech sa nevrati. Nepotrebuje si kurvit meno a pocuvat nadavky z poloprazdnej tribuny. Navyse, na futbalistu je to fakt inteligentny clovek, jeho vyjadrenia maju zmysel a nie je to guma.

Tazko povedat, sedi mu obe rozostavenia. Papierovo si viac zautoci pri 3-5-2, pretoze pri troch IV hraju oba kraje vysoko. A v 4-4-2, ked mame loptu na kopackach, tak je to v podstate rovnake. Ta volnost obom krajom svedci naramne, len by mohli byt podla mna este odvaznejsi a viac podporovat utok. Ked uz teda utoci, tak sa jeden zo strednych zaloznikov zasune na ich miesto, takze precislenie nehrozi. Podla mna ma Gebre uz teraz obrovsky pevnu poziciu, je oblubenec fanusikov a neprekvapilo by ma, ak by po konci kariery dostal nehaku funkciu v klube ci zacal trenovat u mladeze. Len malo ceskych a slovenskych hracov malo taku poziciu ako on. Preto by sa uz teraz podla mna mal vysrat na repre a hrat len za klub. Ale to uz je samozrejme ina pesnicka...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, díky za info. Něco takového jsem čekal.

Reagovat
stas87

S tou repre a jeho koncom v nej, tak to je len moje prianie. Netusim, ako to ma sam Gebre so vztahom k reprezentacii a reprezentovaniu z jeho strany. Zatial ma stale kvalitu na to, aby v nej hraval v zaklade a potiahol tak este aspon jeden kvalifikacny cyklus, mozno dokonca dva.

S tym koncom kariery v Bremach, tak je to zasa len moj pohlad na vec. Na jeho mieste by som sa uz do CR/SR nevracal. Bez ohladu na to, ze v Cesku futbalovo vyrastol a odtial sa dostal do zahranicia. Ja by som urcite nemenil krasne a plne stadiony za ohavne, rozpadnute a poloprazdne. A este na svoju osobu pocuvat nadavky od ludi, co sa futbalom nikdy nezivili a netusi, kolko usilia kazdy jeden hrac vynalozi, aby sa dostal do lepsej ligy a udrzal sa v nej tolko rokov, co prave Gebre. Tento problem je vseobecny a podla mna je to vdaka ceskoslovenskej mentalite. Teraz trosku odbocim, tento tyzden som cital vynikajuci rozhovor s Jirim Kucerom. To je hokejista, ktory odohral 5 sezon za Lulea a v roku 1996 s nimi vyhral jediny titul v historii klubu. A oni ho v roku 2016 pozvali spolocne so zvyskom timu, co vyhral titul na stretnutie po 20 rokoch. A teraz vo stvrtok mu vyvesili pod strop jeho dres a uviedli ho do klubovej siene slavy. A to vsetko ako cudzinca. Netusim, ci nieco podobne urobil hocijaky nas ci vas klub so zahranicnym hracom. Urcite to nie je v nasich koncinach pravidlom. O to cennejsie to prave pre Kuceru je, ze si na neho spomenuli a dockal sa takej pocty. Potom mi pride smiesne, ze ked sa v Prahe ci Ostrave hra Davis Cup a byvali hraci si sami musi kupovat listok namiesto toho, aby im ho zaistil zväz...to by clovek fakt plakal. Alebo komedia s listakmi na Cesko-Nemecko a neschopnot nastavit cenu tak, aby sa stadion zaplnil do posledneho miesta.

Reagovat
stas87

A U S W Ä R T S I E G ! ! !

Konecne sme zlomili negativnu bilanciu z Dortmundu. Pavlenka zasa istota v branke, co mal chytit, to chytil. Gol co sme dostali, tak ide jednoznacne za Kainzom. Ten sa totiz to uplne vysral na Scmelzera a ten mal potom cas na to, aby odcentroval do vapna. BVB potom chvilami zatlacilo ale nastastie Kagawa v tutovke trafil Aubu niekam do ramena ci chrbta a lopta tak isla nad brvno. Od nas vynikajuci vykon Delaney, dozafu to drzal fakt vyborne. No a Max v tazkych chvilach podrzal loptu a ukludnil nas, ked to bolo potrebne. Asi najviac ma pobavilo, ked len Augustinsson a Moisander nemali pod dresom nic a zvysok mal dlhy rukav. Skoda zranenia Fina a Zlatka, ak by ani jeden nemohol hrat v Leverkusene, tak sa nase sance rapidne znizuju. Zajtra by mohol Köln remizovat...a my snad klepneme doma FSV a ta jesen nebude taka zla.

Reagovat
JozkokozleJ

Som si pocas poslednej polhokde (ktoru som videl) spomenul na tvoje vahanie nad prinosom prichodu Kruseho. Jeden z mojich najoblubenejsich hracov BL. Ten Kanz ale zadrbal azda tri protiutoky...

Reagovat
stas87

Viem, sak uz som sa ospravedlnil viackrat. On je fakt vynikajuci v tom, ze ked vedieme o gol, tak vzdy loptu podrzi, kus sa s nou vrati spät a presne rozohra namiesto toho, ze by mal ist do brejku v pocetnej nevyhode. Tym da cas na to, aby sa defenziva sformovala a naopak, pocka na pohyb zvysnych zaloznikov, ktori potom podpori utok. Na konci tak vzniklo slubne precislenie, ktore zakoncil Delaney strelou nad.

Kainz nahradil Bartelsa, ale cely viad posobil dojmom, ako keby hral prvy zapas. Vobec si nerozumel s Krusem, co sa tyka napadania rozohravky. A ako pises, tri brejky zazdil nepresnou ci pomalou prihravkou...a ja som toto kritizoval relativne nedavno. My vedieme, super v snahe otvorit hru ma vzadu diery ale my to nedokazeme vyuzit. Pretoze si nedokazeme prihrat do sance...loptu odkopne super, pripadne je prihravka do koncovky nepresna. Skusenejsi mancaft by do 75.minuty pridal treti gol a zapas by dohral v klude. My sa naopak bojime do zaverecneho hvizdu rozhodcu.

Reagovat
PP

To je ostuda ten Dortmund..

Reagovat
REPLIKATOR

Kolín

Reagovat
Liquid

hrozní chudáci

Reagovat
Liquid

prakticky polovina soutěže a tým na přímý sestup Brémy inkasovaly o 4 góly méně než 2.tým Lipsko co by šlo přímo do LM, snad vydrží nastolený trend a bude Dortmund mimo poháry, propo kam zmizel uživatel Köln ?

Reagovat
Adyss

to by aj mna zaujímalo... kde je ???

Reagovat
smazaný uživatel

Vraj ma BAN.

Reagovat
REPLIKATOR

dobře mu tak

Reagovat
Adyss

to ako sa dá dostat? (nie nechcem, nemám ani za čo)

Reagovat
smazaný uživatel

Spravaj sa ako on

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nevim kam mi zmizel kámoš

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se dnes v Kolíně přesvědčili, že za špatné výkony nemohl trenér ale ty dřevěný hráči!!!! Vyhodili nejlepšího trenéra co tam byl za posledních 25 let a nechali tam hráčský póvl jako je Lehman Rausch ....... Vedení si může akorát drbat hlavu a připravovat se na 2 ligu. V Mnichově dostanou bůra protože jsou to dřeváci a začne tam chaos a bordel. Je mi strašně líto diváků co tam chodí a musí se dívat na tu bídu. Tady pomůže výměna minimálně 5 hráčů ale to už je otázka do 2 ligy a hlavně kdo z těch lepších asi tak 3 hráčů ji bude chtít hrát. Myslím tím Horna,Hectora,Bittencourta možná ještě Heinz jinak zbytek těžkej podprůměr.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

No v Kolíně už je to zralý na psychiatra...

Reagovat
Kuba94

To co musel byt za zapas ? :-D Promhrat tri golove vedeni a jeste dostat v 90 minute a 90 + 5 z penalty. Dival ses ?

Reagovat
smazaný uživatel

Já koukal na Kaiserslautern a průběžně jsem to přepínal.Naposledy jsem viděl stav 3:1, konečný výsledek jsem se dozvěděl až ze setřihu...Do tý doby jsem žil v domnění,že to Köln v pohodě dohrál a má první výhru

Reagovat
Kuba94

Popravde ja ten stav videl po polocase taky na livesportu a pak 3:4 ? :-D Tak koukam na podrobnosti a ejhle. :-D

Reagovat
Rudnevs

A čo KA? Ja som dnes nevidel ani jeden zápas, čo je mi celkom ľúto, pretože tie zápasy v snehu majú vždy svoje čaro, z pohľadu fanúšika za obrazovkou v pohodlí domova mám oveľa radšej pri zápasoch sneh alebo dážď ako slnko. Lautern som videl v zostrihu na Sky Sport News HD a tam to vyzeralo, že to bola veľmi šťastná remíza. Bod v tabuľke prakticky nič nerieši, ale zasa môže pomôcť psychicky - hoci je pravda, že toto som si vravel už x krát a hneď na to prišla prehra s otrasným výkonom.

Inak FC má neuveriteľnú smolu, ale zasa v prípade tímov s takouto formou to neni zas tak prekvapivé - ako sa hovorí “na posratého aj hajzel spadne”. Naopak za hattrick Petersena som rád.

Reagovat
Rudnevs

* samozrejme KL. KA je Karlsruhe

Reagovat
stas87

KSC je Karlsruhe..

Reagovat
Rudnevs

KSC je Karlsruher Sport Club a Karlsruhe je KA. Medzi fanúšikmi sa zvyknú používať na označenie klubu i skratky mesta, trebárs fanúšikovia spomínaného KSC majú i chorál “Wir sind da, Ultras aus KA”. Ale je fakt, že asi som mal napísať jednoducho “Lautern” bez pokusu o ozvláštnenie.

Reagovat
vladino10

s rudym sa púšťať do debaty, ten má vždy pravdu..

Reagovat
smazaný uživatel

Ingolstadt byl podle očekávání lepší,ale FCK se dlouho držel.Podle mě neprávem vyloučen Kessel,při tom zákroku hrál míč,faul ano ale druhá žlutá-nevim nevim...Už jsem věřil,že to ukopou, když měli celý zápas celkem štěstí,ale paradoxně na gól musel přihrát nechtěně soupeři Moritz... Velká škoda,bod je málo,ale hosté si prohrát nezasloužili.

Reagovat
Rudnevs

Díky, tak nejak som aj predpokladal podľa toho zostrihu. Ohľadom tej žltej pre Kessela si tiež myslím, že bola trochu prísna, pretože trafil loptu, podľa mňa to bola oveľa menej žltá ako tá, ktorú mal dostať Vidal v Bundeslige. Celkovo s rozhodcom Jöllenbeckom bola v FCK nespokojnosť, Müller ho označil za arogantného, s Anderssonom si odmietol podať ruku a Lautern už predtým poškodil v zápase proti Braunschweigu. Som zvedavý na zimné prestupy, Notzon vravel že plánuje nakupovať v Bundeslige, medzi tými nepotrebnými hráčmi sa nachádzajú zaujímaví hráči, tuším už čosi prebehlo o Stefaniakovi. Celkovo je tých otáznikov v FCK teraz strašne moc, čo bude s novou dozornou radou, čo s investorom, čo s finančnou situáciou...

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by hezký získat nějaké posily se zkušenostmi z BL,uvidíme,co poloprázdný měšec FCK dovolí...Zima nebude moc klidná,ale to nejen na Betzenbergu.

Reagovat
cologneFC

Wir sind nur ein Karnevalsverein

Reagovat
smazaný uživatel

Kolín je už fakt neuvěřitelný

Reagovat
smazaný uživatel

To ty penalty obe fakt byly?

Reagovat
db18

Všechny tři...

Reagovat
ttopi

Se podívej na video u zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach du Köln! Tomuto sa ťažko dá uveriť, diktovať zápas a posrať to čo sa vlastne ani nedá posrať.

Reagovat
Rudnevs

Dirk Schuster sa vracia do Darmstadtu!

Mimochodom, za pár minút začína druholigový Spitzenspiel Fortuna Düsseldorf - 1. FC Nürnberg. Prajem samozrejme Fortune.

Reagovat
Rudnevs

Nj, už po pár minútach druhého polčasu som vedel, že je zle. Pokiaľ Nürnberg začne hrať aktívne, tak sa proti ním dá hrať len veľmi ťažko. Z kraja sezóny som prial postup Fortune a Unionu, ale práve tieto dva kluby teraz zažívajú krízu. A v konkurencii Nürnbergu, huževnatého Kielu so skvelou mentalitou a Ingolstadtu, ktorý si po pokazenom začiatku ide peknú stíhaciu jazdu s najsilnejším kádrom, to vôbec nebudú mať ľahke. Napadlo ma (a nie len mňa), že momentálna situácia je výsledkom odchodu asistenta Hermanna do Bayernu. Funkel ale tvrdí, že to je hlúposť, že minulú sezónu sa trápili aj s Hermannom, že 5x postúpil aj bez Hermanna a že to neni pekné voči Kleinemu s Bellinghausenom, ktorí odvádzajú dobrú prácu. Ďalší z dôvodov môže byť aj koncert Micka Jaggera v Esprit-Arene po ktorom je trávnik v katastrofálnom stave a nový príde až v zimnej prestávke. Aj Uwe Neuhaus vravel, že pre Fortunu ako domáci tím to musí byť hrozné tam hrať a že je to jeden z dôvodov, prečo tam dokázali vyhrať.

Reagovat
smazaný uživatel

V sobotu jsem byl v Dortmundu, tak vám sem po nějaký době zase hodim report, kdybyste měl někdo chuť si to přečíst :

BORUSSIA DORTMUND-WERDER BREMEN:

O víkendu jsme se vydali na další zápas Werderu, tentokrát do Dortmundu. Místní klub je vyhlášenej svojí jižní tribunou a neskutečnou návštěvností, všichni tam jedeme uplně poprvé a očekávání jsou teda docela velký. Vyrážíme v pátek odpoledne, někteří se připravují v nálevně už několik hodin před odjezdem. Cesta probíhá celkem v pohodě, až těsně před cílem nám jí trochu komplikuje sníh, ale kolem půlnoci jsme na místě. Všichni se hned vrhneme na zásoby alkoholu. Když jdu spát, tak jeden z nás je zhruba na 24 pivech + několika rumech a trochu vodky. Po probuzení zjistim, že někteří se spánkem vůbec netrápili a propili noc v kuchyni. Mám v plánu se najíst a vyrazit ke stadionu s dostatečnym předstihem, ale bohužel tenhle plán bere okamžitě za svý, protože se většina lidí včetně mě opět vrhne po chlastu. První půlka už na nás pak nevydrží čekat a vyráží ke stadionu, my jedeme na poslední chvíli. Ještě s menší ostudou, protože přebíháme koleje, čimž zastavujeme vlak a vyslechnem si pár nadávek od strojvedoucího. Navíc mi na nástupišti nedopatřením padá lahev od piva, o kterou se navíc trochu pořežu. Tim se nominujem na atrakci pro ostatní cestující. Ke stadionu se dostanem celkem včas, ale probíhají nákupy ve fanshopu, debaty s náhodnejma kolemjdoucíma a další nesmysly. Na stadion se dostanem asi ve 12.minutě a přicházíme tak o úvodní pyroshow našich fans, což mě zpětně pěkně sere. Bereme místo v horní části našeho sektoru a nestačim se divit tomu, co se na hřišti děje. Werder je lepší, dvě nadějný střely končej těsně vedle tyčí a asi kolem 30.minuty se krásně trefuje Maxi Eggestein a posílá nás do vedení! Druhou půli se přesunem dolu do kotle, kde je tradičně našlapáno. Dortmund asi v 55.minutě neskutečnou haluzí vyrovnává a začínaj mě přepadat černý myšlenky. Domácí ale dál hrajou docela hovno a o pár minut pozdějc se po rohu prosazuje Theo Gebreselassie a posílá nás znovu do vedení. To už udržíme až do konce a já se tak po roce zase můžu radovat na stadionu z výhry, navíc v Dortmundu, kde se nám to podařilo naposledy před 10 lety! Radost je obrovská a celou cestu zpátky probíhá menší oslava, ta lehce pokračuje i po návratu, ale pak už toho mám dost a padnu za vlast. Ráno zase lehce doplníme hladinu alkoholu a vyrážíme na dlouhou cestu domu.

Výjezd stál za to, protože byla výborná sestava a neskutečně zážitků a vtipnejch momentů. Lehký zklamání bylo z domácích fanoušků, protože pohled na plnej stadion a kotel je sice neuvěřitelnej, ale za domácí fandí opravdu jen malá část jejich kotle. Návštěva 81.160 je ale parádní číslo a navíc jsme vyhráli, takže to opravdu stálo za to. Jen jsme to možná mohli pojmout trochu míň alkoholicky, protože díky tomu nám pár věcí uteklo

Reagovat
Centrofixka

ono ta atmosféra na štadióne nie je v poslednom čase kvôli výsledkom BVB nejaká extra, bol som nedávno na BVB - Schalke a po 4 góle Schalke Sudtribune - ako keby si vypol elektrinu prišiel si v čase krízy, za to ty môžeš byť spokojný, atmosféra zo strany domácich na Westfalenstadion nič moc, ale aspoň ste vyhrali

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě. Já už jezdim na Werder 10 let, ale v Dortmundu jsem byl poprvé. Člověk zná ty počty lidí a fotky, tak čeká něco extra. Ono se to taky blbě hodnotí z našeho kotle, kde bylo 9 tisíc našich fans. Ale o tý atmosféře mi to řikalo už pár mojich známých z Německa, tak se mi to spíš potvrdilo. Ale zase propadákem bych to nenazval, Bayern je pořád o dost horší. Jinak samozřejmě spokojenost obrovská, výhru jsem nečekal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele