15. kolo
09.12.2017 15:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

RB Lipsko - 1. FSV Mainz 05 2:2

Fanoušci Lipska se již začínali radovat z výhry, Mainzu však na poslední chvíli zařídil remízu Berggreen. Remíza může Lipsko stát druhé místo. V případě výhry Schalke nad Mönchengladbachem se totiž Lipsko posune na třetí místo, neboť bude o jeden bod právě za Schalke. Mainz se stále nachází nad sestupovým pásmem.

Do první velké šance zápasu se dostali v šesté minutě hosté. Quaison se dostal do samostatného úniku, když bránící hráč spadl. V klíčové chvíli však Quaison trefil pouze brankáře Gulácsiho. Ve 28. minutě se do velké šance dostalo také Lipsko. Werner zkoušel překvapivou střelu z levé strany, kterou ale brankář Zentner pohotově vyrazil. O necelou minutu později se ale již domácí radovali. Kevin Kampl dostal dobrou přihrávku z pravé strany a z voleje poslal míč přímo ke vzdálenější tyči. Ve 39. minutě se dostal k dorážce z ostrého úhlu Quaison, který míč usměrnil do sítě Gulácsiho a srovnal tedy stav utkání na 1:1. Před úplným závěrem prvního poločasu fauloval jeden z obránců Mainzu ve vlastním pokutovém území a rozhodčí Ittrich správně nařídil pokutový kop, který následně proměnil Timo Werner. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:1 pro domácí.

Do druhého poločasu Lipsko neposlalo Stefana Ilsankera ani Konrada Laimera, kteří byli vystřídání Marvinem Compperem a Brumou. V 56. minutě Mainz skoro vyrovnal, ale dobrou Holtmannovu střelu Gulácsi vyrazil mimo tři tyče. V 87. minutě si centr z rohového kopu přímo před brankou Lipska našel Emil Berggreen a míč pohotově umístil do Glácsiho brány. V sektoru hostů propukla zasloužená euforie. V 92. minutě mohl Mainz dokonce vstřelit vítěznou branku, ale Latzova střela z dálky skončila pouze na tyči.

Hráči Mainzu tak z Lipska určitě odjíždějí s dobrým pocitem, že favorita o body obrali. Příští zápas čeká Mainz v úterý, kdy doma přivítá dortmundskou Borussii. Lipsko se představí příští úterý na hřišti Wolfsburgu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele