15. kolo
08.12.2017 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 0:2

Bayer Leverkusen jako první v sezoně vykradl Mercedes-Benz Arenu a v tabulce si jistojistě o něco polepší. Stuttgart se bude muset rychle oklepat, neboť už ve středu hraje další náročný duel s Hoffenheimem.

První navštívenku vyslal směrem na Ron-Roberta Zielera Leon Bailey. V 17. minutě ještě stačil Holger Badstuber zblokovat nebezpečný pokus Juliana Brandta. Ve 20. minutě už šli ale hosté do vedení. Bailey z levé strany pokutového území přihrával před bránu do míst, kde stáli čtyři obránci Stuttgartu. Vůbec však nepočítali s tím, že se objeví Kai Havertz a prostřelí muže v rukavicích - 0:1.

Do konce první půle svěřenci Hannese Wolfa jen naráželi na neprostupný val. Po změně stran se dvakrát zajímavě připomenul Emiliano Insúa. Nejprve testoval Lenovu pozornost z nějakých třiadvaceti metrů, a poté se hostující jednička blýskla proti jeho střele skvělým reflexem. Mezitím ještě musela čelit šanci Berkaye Özcana.

Poté se probrali die Werkself. Lars Bender hlavičkoval těsně mimo. Volej Juliana Baumgartlingera směřoval kousek nad břevno. Nejblíže k druhé brance měl Benjamin Henrichs. Jeho střelu z patnácti metrů však stačil Zieler vyrazit alespoň na tyč. V 76. minutě byl rozhodčím Aytekinem vykázán na tribunu trenér Leverkusenu Heiko Herrlich.

Jeho družině to však pranic nevadilo. Naopak, Baileyho roh se snesl přesně na hranu malého čtverce, kde nekompromisní hlavičkou nedal Lars Bender obraně Stuttgartu pražádnou šanci - 0:2. Ve zbytku utkání byly ještě k vidění pokusy Özcana, Kohra a Baumagrtlingera. Žádný z nich se ale neujal, takže Bayer slaví šestou výhru v sezoně a chystá se na Werder Brémy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele