Bundesliga - souhrn 13. kola

14.11.2008, 22:28, aktualizováno 16.11.2008, 19:53
Komentáře a souhrny
V jediném nedělním utkání německé bundesligy porazil Werder Brémy nováčka z Kolína a předskočil jej v tabulce. Brémy jsou sedmé, Kolín desátý.

Hannover 96 - VfL Bochum 1:1

14.11.2008 20:30

Góly: 62. Jan Schlaudraff - 66. Florian Fromlowitz (vl.)

Zajímavý duel se v pátek večer hrál v Hannoveru. Góly sice padly jenom dva, ale šancí bylo jako máku a hlavně byl k vidění hezký kombinační fotbal.

Hosté z Bochumi vlétli do utkání jako ze řetězu utržení a první šanci si po chybné rozehrávce hráčů Hannoveru vypracovali již po půl minutě hry. K míči se dostal Dabrowski, ale pálil hodně mimo. Domácí o sobě dali vědět zanedlouho, když si Forssell naběhl na kolmici a trefil tyč, leč byl pískán ofsajd.

K první regulární šanci se dostali domácí až v 11. minutě. Huszti pěkně nacetroval před bránu, Schluz si prvním dotykem míč hrudí zpracoval, druhým se šikovnou stahovačkou zbavil svého strážce, leč ke třetímu se již nedostal, protože Fernandéz byl u míče dříve. Toto bylo bohužel pro domácí fanoušky poslední vážné ohrožení Fernandézovy brány v prvním poločase, v tom dále již úřadovali jen hosté.

Velký podíl na tom možná mělo i zranění stopera Fahrenhorsta a jelikož další stopeři Vinicius a Ismäel jsou na listině zraněných, musel Dieter Hecking nahradit Fahrenhorsta Bulharem Yankovem, který ze zálohy do obrany vytlačil Cristiana Schulze.

Jak bylo avizováno, iniciativu ve zbytku prvního poločasu převzali hosté a poprvé málem udeřili v 27. minutě. Celou akci rozjel Mimoun Azaouagh, který vysunul Hashemiana. Ten sice o míč přišel, ale Azaouagh ho znovu vybojoval, vrátil Hashemianovi, který nacetroval na vzádlenější tyč. Tam už si zabhěl bývalý hráč Hannoveru Christopher Dabrowski a hlavičkoval prudce k bližší tyči. Gólman Fromlowitz ale s velký štěstím udržel míč před čárou. Za dvě minuty si naběhl Paul Freier na lob Azaouagha, ale z voleje bránu netrefil.

Ve 33. minutě našel Freier zcela osamocaného Hashemiana v pokutovém území domácích, ten si míč zpracoval, ale vypálil pouze doprostřed brány, kde stál pozorný Fromlowitz. Ten přitahoval míč jako magnet, stejně si na něm v poslední minutě prvního poločasu vylámal zuby Antar Yahia, který po rohovém kopu hlavičkoval rovněž pouze do jeho rukavic.

Do druhé půle vběhla obě mužstva s jasným cílem získat všechny body na svoji stranu. Nejdříve zahrozili domácí, když po centru Cherundula Jan Schlaudraff zblízka trefil jen Fernandéze. O pár minut později se ve středu hřistě krásně uvolnil mladík Krebs, zbavil se dvou protihráčů a ještě lépe vyslal do úniku Schlaudraffa. Ten ale nezanechal chaldnou hlavu a poslal míč tesně vedle levé tyče. Zahrozila i Bochum, když Freier trefil z dobré příležitosti jen boční síť.

62. minuta byla již konečně gólová. Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal Schlaudraff a zblízka napálil míč do sítě. Hosté reklamovali faul na brakéře Fernandéze, ale jejich prostesty byly marné.

Na hráči Bochumi se ale štěstíčko usmálo již za tři minuty. Freier se prohnal po pravém křídle, nacetroval před bránu a Fromlowitz si nešťastně srazil míč sám do brány. Celou situaci navíc pro Bochum jistil dobíhající Mieciel, který ale nemusel zasahovat.

Domácí gólman se ale nesložil, naopak ho hloupá chyba povzbudila a od té doby začal přímo čarovat. Nejdříve v 72. minutě vychytal tváří v tvář Mieciela, o pár minut později pěkně vyškárbl Azaouaghův přímý kop.

Utkání postupně gradovalo a pár minut před koncem se hrálo nahoru dolů, vítěz bere vše, blíže vstřetelí gólu byli ale hosté. V 85. minutě se velmi aktivní Freier po odvížném sólu prokličkoval až ke střele, ale ta o metr minula levou tyč. Vzápětí střídající Epalle prostrčil míč na střídajícího Kalogla, ten ale v 100% šanci selhal, naopak Fromlowitz se zase činil.

Z brejku zahrozili i domácí, když Schlaudraff sám před bránou hlavou tesně minul. Poslední šanci utkání si připsali hosté, když Freier vybojoval na vlastní půli míč, 50 metrů ho zatáhl, posunul na Kalogla, který vracel pře bránu, ale Cherundulo obětavým skluzem zabrnáil nejhoršímu, byť málem trefil vlastní bránu.

Utkání tak skončilo zaslouženě dělbou bodů. Domácí úhájili svojí 13. příčku, hosté se posunuli o dvě příčky výše na 14., tedy do závěsu právě za Hannover.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Schalke 04 2:1

15.11.2008 15:30

Góly: 30. Stefan Kießling, 41. Patrick Helmes - 85. Kevin Kurányi

Leverkusen hlavně díky vydařené první půli porazil Schalke 2:1 a stále je o skóre před Hoffenheimem první. Bayer vedl po trefách Kießlinga a Helmese již o dvě branky, v závěru stačil za hosty Kuranyi již jen snížit.

Utkání začalo z obou stran dosti opatrně, respekt ze soupeře byl doslova cítit. Hosté však byli o něco agresivnější a také si vytvořili první šanci. V 19. minutě se po Vidalově ztrátě dostal k míči Altintop, který našel před brankou zcela volného Kuranyiho, ten ale trestuhodně přestřelil. To byl pro Bayer dostatečný budíček, za několik minut později donutil Neuera k parádnímu zákroku Vidal a ve 30. minutě již přišel gól.

Renato Augusto se na pravé straně prosadil přes Kobiashviliho a dobře odcentroval na Kießlinga, který z voleje poslal míč k levé tyči - 1:0. Domácí po vstřelné brance ještě přidali na obrátkách, střelec Kießling nejprve mířil nad, ve 41. minutě se ale Augustova zblokovaná střela odrazila k Helmesovi, který tvrdě zakončil přízemní ranou opět k levé tyči - 2:0.

Do druhé půle přišel na straně Schalke od hry i uzdravený Pander, nebezpečný byl přesto nadále Leverkusen, který dobře kombinoval, jen tomu zakončení vždy něco chybělo. Hosté z Gelsenkirchenu působili bezradným dojmem, obrana domácích tak měla dlouho klid. To se však začalo měnit po hodině hry a vyústilo to v dva taktické fauly oceněné žlutou kartou pro Castra, který tak musel v 67. minutě předčasně ze hřiště.

Do ofenzivy se posléze pustili "Königsblauen", první šanci měl Westermann, který ale hlavičkou po Bordonově pěkném centru přestřelil. Krátce nato přišel protiútok na druhé straně, Dum s Kießlingem ale ve dvou proti Neuerovi trestuhodně neuspěli. V 85. minutě tak přišlo snížení, po Panderově přímém kopu uklidil míč hlavou do sítě Kuranyi - 2:1. V poslední minutě pak dokonce skóroval Asamoah, který ale v době Kuranyiho přihrávky stál v ofsajdu a Bayer tak těsné vítězství již uhájil.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 3:2

15.11.2008 15:30

Góly: 22. Vedad Ibišević, 31. Carlos Eduardo, 69. Chinedu Obasi - 27. Grafite, 41. Edin Džeko

Nováček soutěže v boji o titul tentokrát nic neztratil, po minulé prohře na hřišti Herthy vydřel výhru nad Vlky z Wolfsburgu, kteří tak přerušili vítěznou sérii a opět spadli zpátky na zem. Domácí dvakrát vedli, nicméně soupeř dvakrát srovnal, ovšem na poslední zásah Obasiho už odpovědět nedokázal. Hoffenheim je stále druhý, Wolfsburg klesl na osmé místo.

Za hosty vedl útočné akce bývalý forvard Teplic Edin Džeko, který na jednu branku přihrával, k tomu sám vyrovnával na 2:2, ani jeho výkon ovšem na body nestačil. Fanoušci se bavili především v první půli, kdy padly čtyři góly, v té druhé však také jásali, vítěznou trefu totiž dali jejich miláčci.

V úvodní šanci se ocitl nejlepší střelec Bundesligy Ibiševič, který využil chytrosti Obasiho, růžek branky ale těsně minul. Za dalších pět minut na druhé straně obléhali Vlci Hassovu branku, ten však v největší možnosti včasným vyběhnutím akci zmařil. A proto hned za další tři minuty již rozvlnil síť Ibiševič, kterému nahrával Obasi a pomocí teče jednoho z obránců míč doskákal až za brankovou čáru - 1:0. Za další tři minuty mohl Ibiševič zvýšit, nestalo se a z následného protiútoku udeřil Wolfsburg. Zprava vyslal centr Džeko a balón do klece z deseti metrů dopravil špičkou kopačky Grafite.

Nerozhodný stav dlouho nevydržel, o deset minut později už zase vlála na stadionu modrobílá barva, po přihrávce, kterou adresoval Ba, vypálil z dvaceti metrů zleva Carlos Eduardo a přízemní střelou trefil přesně pravý růžek hostující svatyně. O vyrovnání se postaral ve 41. minutě Džeko, gólman Hass prohrál souboj s hlavičkujícím Ricardem Costou, Džeko už jen doklepl do prázdné klece - 2:2.

Do druhého dějství vstoupili oba sokové velmi opatrně, vážnější akce přišla až krátce před 70. minutou a hned skončila gólem. Po chybě obránce Carlose Eduarda se míče ujal Salihovič, který vyslal Obasiho a nigerijský zabiják chladnokrevně dokonal další velkolepé dílo. Hosté se sice snažili po celou dobu vyrovnat, tentokrát TSG podržel gólman Hass, jenž byl úspěšný proti střele Caiubyho i Grafiteho. Do hvizdu píšťalky se tedy nic nezměnilo, tři body po zásluze patří Hoffenheimu.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 4:0

15.11.2008 15:30

Góly: 5. Neven Subotić, 19. Tamás Hajnal, 26. Neven Subotić, 69. Felipe Santana

Skvělé představení přichystala svým fanouškům dortmundská Borussia, která doma přehrála Frankfurt 4:0. Eintracht se ani nestačil rozkoukat a už prohrával o tři branky, dvě z toho dal mladý stoper Neven Subotić.

Utkání začalo pro domácí nejlépe, jak mohlo, první pořádný útok totiž skončil gólem. Po Hajnalově rohu zaváhal hostující brankář Nikolov, čehož využil Subotić k nekompromisní hlavičce - 1:0. Frankfurt se pokusil ze šoku oklepat, moc se mu to ale nedařilo, jelikož domácí nadále hráli prim, Hajnal a po něm Kringe ale střelami z dálky neuspěli. To samé se ale již nedá říci o situaci z 19. minuty, kdy se po katastrofální rozehrávce Finka dostal k míči Blaszczykowski, který našel ve středu pokutového území volného Hajnala a ten si v zakončení počínal suveréně - 2:0.

I nadále se hrálo podle stejných not, ve 22. minutě zachránila hosty po střele Owomoyely branková konstrukce, ve 26. minutě však už ani to ne. Standardku domácích zahrával kdo jiný než Hajnal, ke hlavičce se opět dostal Subotić a opět se nemýlil - 3:0. Chvíli nato se dostal ke slovu také Eintracht, Feninova střela ale šla těsně vedle. Ještě do poločasu muselo BVB hned dvakrát střídat, Kehla s Valdezem nahradili Sahin a Zidan.

Druhý poločas již nebyl tolik rušný, jako ten první. V 56. minutě vychytal Blaszczykowského Nilolov, o deset minut později byli blízko snížení hosté, po Steinhöferově centru ale trefil Liberopoulos hlavou pouze břevno. V 69. minutě bylo již definitivně rozhodnuto a opět u toho byl Hajnal se svou standardní situací. Tentokrát se dostal k míči druhý stoper Santana, který se hlavou treffil k levé tyči - 4:0. V závěrečné fázi zápasu se už bránilo spíše symbolicky, na domácí straně ale neproměnili šance své šance Frei a Sahin, na straně hostí Fenin a Caio. BVB tak zvítězilo jasně 4:0.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Hamburger SV 2:1

15.11.2008 15:30

Góly: 46. Cícero, 49. Valeri Domovčijski - 12. Mladen Petrić

Hertha si postupně dělá z Olympiastadionu tradiční tvrz. Počtvrté v řadě doma nezaváhala, tentokrát to odnesl Hamburg, který tak po těsném výsledku 2:1 pustil Berlíňany před sebe na čtvrtou příčku.

O něco lépe však začalo HSV, první šanci ale měli přesto domácí. V 8. minutě se po Jarolímově chybě dostal míč k Nicuovi, ten našel Voronina, kterého ale vychytal Rost. Ve 12. minutě přišla velká příležitost i na druhé straně a hned z toho byl úvodní gól. Boatengův centr z pravé strany nedokázal odvrátit Friedrich, míč se dostal k Petrićovi, který vystřihl parádní nůžky a poslal hosty do vedení - 0:1.

Na řadě byla Hertha, ta ale byla naprosto bezzubá a proti dobře bránícím hostům dokázala vyprodukovat maloco kloudného. HSV naopak hru kontrolovalo, ve finální fázi si ale s domácím moc nezadalo, jedinou zajímavou akcí ve zbytku první půle tak byla střela nad v podání Boatenga.

Pokud se Hertha v prvním poločase trápila, tak do toho druhého jako kdyby vstoupilo úplně jiné mužstvo. Hned po 34 sekundách od výměny stran nacentroval z pravé strany Chahed a Cícero svou následnou hlavičku uklidil nechytatelně k pravé tyči - 1:1. To ovšem nebylo vše, ve 49. minutě se Berlíňané prosadili opět po pravé straně, Nicu našel střídajícího Domovchijského a ten se zblízka nemýlil - 2:1.

Hamburg byl doslova šokován, naopak obrozená Hertha nadále pokračovala v aktivní hře, tento obrázek však vydržel na hřišti pouze zhruba čtvrt hodiny. Poté se opět dostali ke slovu hosté, Petrićovu hlavičku však bezpečně zneškodnil Drobný, Trochowského dalekonosná rána pro změnu skončila na boční síti. V 79. minutě mohl naopak přidat pojistku Voronin, stejně jako v první šanci celého zápasu si ale vylámal zuby na Rostovi. V nastavení tak mohlo HSV vyrovnat, Pitroipův povedený volej ale skončil na břevně a Hertha se tak mohla radovat z těsné výhry.

Více informací k zápasu

Energie Cottbus - Karlsruher SC 1:0

15.11.2008 15:30

Góly: 80. Branko Jelić

Lužicko slaví první domácí vítězství "své" Energie v této sezóně. Cottbus doma těsně porazil dalšího aspiranta na boj o záchranu Karlsruhe 1:0 díky parádní brance Jeliće deset minut před koncem.

Od tohoto utkání se žádná závratná úroveň čekat nedala, což se na hřišti jen potvrdilo. V prvních náznacích šancí byli domácí Rost a hostující Mutzel, oba ale neuspěli. Poté dlouho nic, obrany vládly, po půlhodině hry ale přišly šance na domácí straně. Převaha Energie v této fázi utkání volala po úvodním gólu, nejprve ale v koncovce vyhořel Jula, krátce po něm branku přestřelil pro změnu Skela. KSC se dostalo ke slovu ve 38. minutě, po akci da Silvy a střele Kennedyho ale úřadoval domácí brankář Tremmel. Do přestávky ještě zahrozil na druhé straně Cagdas, hlavičkou ale branku minul.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté, po Iashviliho centru rychle vystřelil Stoll, Tremmel byl ale znovu na místě. Poté se převaha přelila znovu na stranu Energie, V 56. minutě se přes Celloziho uvolnil Iliev, jehož střelu ale vyrazil Miller a následná dorážka Skely šla nad branku. V 69. minutě bylo blízko blizoučko vedení Karlsruhe, Aduobe ale z akrobatické pozice trefil pouze spojnici. V 80. minutě ho na druhé straně napodobil Jelić a tentokrát úspěšně. K domácímu útočníkovi se dostal odražený míč po rohovém kopu Skely, načež Jelić parádními nůžkami vystřihl Cottbusu cenné vítězství 1:0. Energie ale i přes tři body zůstává o skóre poslední, Karlsruhe je na tom o pouhý bod a dvě příčky lépe.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 2:2

15.11.2008 15:30

Góly: 79. Rob Friend, 81. Michael Bradley - 21. Luca Toni, 65. Franck Ribéry (pen.)

Takový gigant a ztratit takový jasný zápas. Když vede Bayern Mnichov 2:0 na půdě některého celku ze spodních pater, jako je třeba Mönchengladbach, po většinu si už radost z vítězství ujít nenechá. Jenže tentokrát přesně tímto rozdílem vedl po brankách Toniho a Ribéryho, domácí výběr dokázal během tří minut srovnat a připsal si cenný bod. Bayern zůstává třetí, ale s tříbodovou ztrátou na vedoucí duo, Gladbach je stále čtrnáctý.

Hosté soupeře přitlačili na jeho polovině už od prvních minut a do kabin odcházeli jako zasloužený vítěz. Úvodní dvacetiminutovka sice byla absolutně bez šancí, ale hned poté dal gól tradičním způsobem ostrostřelec Toni. Lahm nachytal všechny obránce, uvolnil se ve vápně na pravé straně a s míčem doběhl až k lajně, kde přihrával přímo do ohně, Toni špičkou kopačky pokořil bezmocného Gospodareka.

Dále z dobrých pozic minul opět Toni a po něm i Klose, v 38. minutě stálo při Gladbachu velké štěstí. Lahm našel dobře postaveného Toniho, který byl ve vápně jasně faulován, rozhodčí ale penaltu nepískl. V poslední minutě prvního poločasu poprvé zahrozili domácí, Bradley hlavičkoval k Marinovi, vycházející hvězdička zcela osamocená minula.

Druhé dějství se už herně malinko vyrovnalo, po necelé čtvrthodině zahrozil Bradley, jehož dalekonosná střela měla dobrou rychlost, avšak špatný směr. V 61. minutě v poslední možné chvíli sebral balón od nohy Marinovi skvělým skluzem Mark van Bommel. V 65. minutě už to bylo 0:2, Gohouri nastavil nohu unikajícímu Ribérymu a rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu, který bez problémů postižený střelec proměnil přízemní ranou do pravého rohu.

Dále nepřesně pálili za domácí Alberman a Paauwe, na druhé straně se nepovedlo navýšit Schweinsteigerovi a Lahmovi. Peklo pro mistra přišlo od 79. do 81. minuty. Rohový kop Marina zahraný za vápno nakopl chytře Baumjohann a hlavička Frienda pomaličku zapadla za Rensinga - 1:2. Vyrovnání se zrodilo po průniku Marina, kdy patičkou uvolnil Baumjohann Colauttiho, ten zadovkou vyškolil Lella a poslal centr na zadní tyč, kde byli volní hned tři hráči, hlavou srovnal Bradley. A když se v nastaveném čase neuchytila příležitost Toniho, které chybělo několik centimetrů, Bayern může být naštvaný jen sám na sebe za absolutní nekoncentrovanost.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Arminia Bielefeld 0:0

15.11.2008 15:30

Góly: -

Předloňský šampión stále nemůže najít recept na zlepšení, v domácím prostředí urval pouhý bodík s předposledním Bielefeldem a po nepříliš přesvědčivých výsledcích na evropské scéně začíná ztrácet kontakt i s těmi nejlepšími v bundeslize, oproti minulému kolu si sice polepšil na desáté místo, jenže výkon je opravdu tragický.

Týmu nepomohla tentokráte ani stabilní opora, která často rozhoduje právě tyto duely, Mario Goméz. Pro Stuttgart to je druhá plichta po sobě s relativně slabším soupeřem a celou situaci možná odnese kouč Armin Veh, i když má v týmu zatím pevnou pozici. Bielefeld po předchozím kolapsu s Gladbachem naopak vybojoval velice důležitý bod, v tabulce však zůstává sedmnáctý, jeho ztráta na záchranu je ale pouze jednobodová.

Stuttgart si v úvodu zvykl na pomalejší tempo Bielefeldu, který začal s velmi defenzivní taktikou a vyložené možnosti se nerodily. Poprvé zahrozil po nepovedené hlavičce Fischera Magnin, švýcarský obránce ale o milimetry minul levou tyčku, většinu obecenstva na padesátitisícovém stánku Mercedes-Benz-Arena tak nerozjásal. Na druhé straně po uplynutí první dvacetiminutovky stříleli jen do Lehmanovy náruče Wichniarek s Kirchem. Pro Vehův výběr přišla nepříjemná situace v 36. minutě, kdy se vážně zranil záložník Khedira a musel být nahrazen Hilbertem.

V samém závěru první půle minul asi o pět metrů hostující Kirch. Kirch prověřoval Lehmanna neustále, v 51. minutě zachraňoval veterán mezi třemi tyčemi na poslední chvíli. Na opačné straně to zkusil z dálky Macau, avšak ani on síť nenapnul. Blízko k otevření skóre byl domácí Elson, největší šanci ovšem zmařil stuttgartský Lanig, jenž z 13 metrů úplně osamocen netrefil volnou svatyni. Do konce utkání už oba sokové spíše zápas dohrávali, Stuttgart se na nějaký větší nápor nezmohl a opět tedy tratí potřebné body.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FC Köln 3:1

16.11.2008 17:00

Góly: 15. Diego (pen.), 46. Naldo, 55. Hugo Almeida - 48. Milivoje Novakovič

V nedělní dohrávce 13.kola Brémy doma porazily Kolín 3:1 a vyhouply se tak na sedmé místo v tabulce. To poražený Kolín klesl o jednu příčku na desátou pozici, když byl předskočen právě Werderem.

První poločas nebyl pro nezaujatého diváka příliš zajímavou podívanou. Za celou první půli obě mužstva vystřelila dvakrát na bránu a byly z toho hned dva góly. Ke smůle Kolína do jejich sítě.

Poprvé Werder udeřil ve 14.minutě, když Pizarro krásnou kolmicí z hloubi pole vyslal na zteč kapitána mužstva Baumanna. Ten se pokusil o kličku do strany, ale Mondragon mu skočil pod nohy a píšťalka hlavního sudího hned hlásila pokutový kop. Ten s přehledem sobě vlastním uklidil Diego do pravé šibenice, přesně na opačnou stranu než kam šel nešťastník Mondragon.

Podruhé Brémy udeřily až v nastavení první půle, když po rohovém kopu Fringse si nejvýšše vyskočil stoper Naldo a přesnou hlavičkou umístil míč do brány hostí.

Do druhé půle vstoupily oba týmy o poznání aktivněji. Werder zahrozil již minutu po půli, když opět po rohovém kopu Diego vracel odražený míč zpátky do ohně, Pizarro sklepl Naldovi a ten trefil skulinku pod Mondragonovým tělem. Proti byl ale praporek asistenta rozhodčího.

A tak platilo staré známe "nedáš - dostaneš". Vučičevič kolmou přihrávkou vysunul Novakoviče, ten se zasekávačkou zbavil Mertesackera a bezpečně uklidil míč ke vzdálenější tyči. Tento kontaktni gól hosty nabudil a za čtyři minuty zahrozili znova. Brečko dal míč Petitovi do pohybu, ten se krasně vyhnul Naldovi a z úhlu postupoval sám na Wieseho. A protože se nikdo jiný v dresu Kolína k brance Brém neblížil, zkusil vystřelit, leč jen do Wieseho hrudi. Odražený míč odvrátila obrana domácích do bezpečí.

V 55. minutě ale bylo definitivně rozhodnuto. Po autovém vhazování se odrazil míč od stopera Kolína Geromela a to přímo na kopačku Huga Almeidy. Ten se nerozkapoval, napálil míč vší silou a byl z toho přenádherný gól. Nejenže vymetl pavučinku v levé šibenici Mondragonovi brány, ale jestli tam byl i nějaký pavouček, tak ho poslal na pravdu Boží.

Od tohoto gólu Brémy zcela ovládly hru. Minutu po něm to mohlo být 4:1, když znovu Almeida šikovně šajtlí přihrával míč před bránu Pizarrovi, ale ten lehkým dotykem poslal míč jen centimetry vedle pravé tyčky.

V 70. minutě se penalty dožadovali i hosté. Po akci Radua s Novakovičem právě prvně jmenovaný upadl v pokutovém území domácích po lehkém kontaktu s vracejícím se hráčem Brém, ale rozhodčí mu srozumitelným gestem naznačil, aby se rychle zvedl ze země.

Posledni velká šance utkání přišla v 83. minutě a měli v ní prsty dva náhradníci. Duško Tosič centroval a Markus Rosenberg hlavičkoval do břevna. To bylo tedy vše a Werder tak zaslouženě vyhrál 3:1, byť mohl být gólový rozdíl i vyšší.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen1391331:1528
2.TSG Hoffenheim1391334:1928
3.Bayern Mnichov1374229:2025
4.Hertha BSC1373318:1624
5.Hamburger SV1372420:2123
6.Borussia Dortmund1356224:1821
7.Werder Brémy1355331:2420
8.Schalke 041355319:1220
9.VfL Wolfsburg1354428:2119
10.1. FC Köln1361614:1719
11.VfB Stuttgart1353518:1718
12.Hannover 961334615:2313
Eintracht Frankfurt1334615:2313
14.Borussia Mönchengladbach1332814:2411
15.VfL Bochum1317515:2010
16.Karlsruher SC1331912:2410
17.Arminia Bielefeld1316612:229
18.Energie Cottbus132387:209

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
havrys99

Jakpa se to Fromlowitzovi povedlo??

Reagovat
georgeo

Freier centroval od rohu v tísni a centr podél brankové čáry přetáhnul a Fromlowitz ho snad podběhl nebo nevím co, protože na něj nedošáhnul pořádně a jenom si ho ztečoval do tyčky a od ní se do odrazilo zpátky do něj a pak za bránu

Reagovat
georgeo

*čáru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
georgeo

z toho co jsem viděl, tak Bochum byla o trošku lepší a měli i větší šance. Remíza je nejspíš na místě.

Reagovat
smazaný uživatel

proč si teď rozhodčí vybrali, že budou pískat špatně omg...

Reagovat
božský John

Super Bayer super Hertha..2 body do tipovačky...jinak co ten Bayern dělal?

Reagovat
One-Real

Přesně tak...

Reagovat
smazaný uživatel

bayern hrál fotbal (když nebudu počítat ty 3 minuty...) potřebuje posilu do defenzivy... a nechápu, jak lell nemůže vzít balon hráči, který leží na zemi...

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha už mne začíná štvát, všechny sázky kvůli ní prohraji.

Reagovat
božský John

mně zas Hertha dycky pomůže,zatím v tipovačkách dávám vždy na ní a nezkalamala zatim...

Reagovat
Arne

Reagovat
cubinho

Co teprv Stuttgart...

Reagovat
smazaný uživatel

To mi povídej... a Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

no, díky herthě bych měl 2x dobře, kdybych tipoval...

Reagovat
cubinho

super Hoffenheim...kurz 2 zdarma....ikdyž, zas tak zdarma to nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

DORTMUND!

Reagovat
irik

Tohle se přece nesmí stávat ...

Reagovat
One-Real

HERTHA ....

Reagovat
smazaný uživatel

Nadherny zapas leverkusen vs schalke a Michal Kadlec opet nezklamal,jen Rada to zase nevidi a povola radsi Pospecha ktery hral silene jak proti Polsku a Slovinsku

Reagovat
smazaný uživatel

Od kdy hraje Kadlec a Pospěch na stejném postu?

Reagovat
$dolar$

A proc povolava dva RB a jednoho LB a ne naopak?

Reagovat
smazaný uživatel

Netuším.

Reagovat
smazaný uživatel

Viva Hoffenheim - jen tak dál kluci

parádní zápas vs. Wolfsburg! prostě nádhera

Fandím vám, jen do nich!! dáme to na titul

TSG Hoffenheim 4ever!!

Reagovat
Arne

Doporučuju se podívat na brankářské statistiky Bundesligy...

Reagovat
smazaný uživatel

pro usnadnění: Drobný je první, zlikvidoval přibližně 80% střel co na něj šli.... DROBNÝ do repre! a chytat...

Reagovat
Radin

Hertha pujde na jaře dolů :-)

Reagovat
Radin

Bradley

Reagovat
smazaný uživatel

Co se s tím Bayernem děje? Takhle ztratit jasnej zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

mentalita už i rensing se naštval, zachvíli zjistí, že musí bejt víc agresivní, aby si obranusrovnal a bayern nedostával zbytečný góly...

Reagovat
smazaný uživatel

Diego do INTERU!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte kolik dal už gólů Ibiševič?

Reagovat
One-Real

14

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
One-Real

+ dvě golove přihrávky a to vše za 13 zápasů...

Reagovat
smazaný uživatel

sakra, on táhne na mullera, to nesmí

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre ze Bayern nevyhral

Reagovat
$dolar$

Reagovat
GEGE

Skvele Dortmund

Reagovat
$dolar$

Je videt, ze Klopp v Dortmundu odvadi stejne dobrou raci jako predtim v Mohuci

Reagovat
smazaný uživatel

dobře Almeida 123 km/h úctihodná střela... kampa se hrabe nějaká boží ruka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele