13. kolo
14.11.2008 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Hannover 96 - VfL Bochum 1:1

Zajímavý duel se v pátek večer hrál v Hannoveru. Góly sice padly jenom dva, ale šancí bylo jako máku a hlavně byl k vidění hezký kombinační fotbal.

Hosté z Bochumi vlétli do utkání jako ze řetězu utržení a první šanci si po chybné rozehrávce hráčů Hannoveru vypracovali již po půl minutě hry. K míči se dostal Dabrowski, ale pálil hodně mimo. Domácí o sobě dali vědět zanedlouho, když si Forssell naběhl na kolmici a trefil tyč, leč byl pískán ofsajd.

K první regulární šanci se dostali domácí až v 11. minutě. Huszti pěkně nacetroval před bránu, Schluz si prvním dotykem míč hrudí zpracoval, druhým se šikovnou stahovačkou zbavil svého strážce, leč ke třetímu se již nedostal, protože Fernandéz byl u míče dříve. Toto bylo bohužel pro domácí fanoušky poslední vážné ohrožení Fernandézovy brány v prvním poločase, v tom dále již úřadovali jen hosté.

Velký podíl na tom možná mělo i zranění stopera Fahrenhorsta a jelikož další stopeři Vinicius a Ismäel jsou na listině zraněných, musel Dieter Hecking nahradit Fahrenhorsta Bulharem Yankovem, který ze zálohy do obrany vytlačil Cristiana Schulze.

Jak bylo avizováno, iniciativu ve zbytku prvního poločasu převzali hosté a poprvé málem udeřili v 27. minutě. Celou akci rozjel Mimoun Azaouagh, který vysunul Hashemiana. Ten sice o míč přišel, ale Azaouagh ho znovu vybojoval, vrátil Hashemianovi, který nacetroval na vzádlenější tyč. Tam už si zabhěl bývalý hráč Hannoveru Christopher Dabrowski a hlavičkoval prudce k bližší tyči. Gólman Fromlowitz ale s velký štěstím udržel míč před čárou. Za dvě minuty si naběhl Paul Freier na lob Azaouagha, ale z voleje bránu netrefil.

Ve 33. minutě našel Freier zcela osamocaného Hashemiana v pokutovém území domácích, ten si míč zpracoval, ale vypálil pouze doprostřed brány, kde stál pozorný Fromlowitz. Ten přitahoval míč jako magnet, stejně si na něm v poslední minutě prvního poločasu vylámal zuby Antar Yahia, který po rohovém kopu hlavičkoval rovněž pouze do jeho rukavic.

Do druhé půle vběhla obě mužstva s jasným cílem získat všechny body na svoji stranu. Nejdříve zahrozili domácí, když po centru Cherundula Jan Schlaudraff zblízka trefil jen Fernandéze. O pár minut později se ve středu hřistě krásně uvolnil mladík Krebs, zbavil se dvou protihráčů a ještě lépe vyslal do úniku Schlaudraffa. Ten ale nezanechal chaldnou hlavu a poslal míč tesně vedle levé tyče. Zahrozila i Bochum, když Freier trefil z dobré příležitosti jen boční síť.

62. minuta byla již konečně gólová. Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal Schlaudraff a zblízka napálil míč do sítě. Hosté reklamovali faul na brakéře Fernandéze, ale jejich prostesty byly marné.

Na hráči Bochumi se ale štěstíčko usmálo již za tři minuty. Freier se prohnal po pravém křídle, nacetroval před bránu a Fromlowitz si nešťastně srazil míč sám do brány. Celou situaci navíc pro Bochum jistil dobíhající Mieciel, který ale nemusel zasahovat.

Domácí gólman se ale nesložil, naopak ho hloupá chyba povzbudila a od té doby začal přímo čarovat. Nejdříve v 72. minutě vychytal tváří v tvář Mieciela, o pár minut později pěkně vyškárbl Azaouaghův přímý kop.

Utkání postupně gradovalo a pár minut před koncem se hrálo nahoru dolů, vítěz bere vše, blíže vstřetelí gólu byli ale hosté. V 85. minutě se velmi aktivní Freier po odvížném sólu prokličkoval až ke střele, ale ta o metr minula levou tyč. Vzápětí střídající Epalle prostrčil míč na střídajícího Kalogla, ten ale v 100% šanci selhal, naopak Fromlowitz se zase činil.

Z brejku zahrozili i domácí, když Schlaudraff sám před bránou hlavou tesně minul. Poslední šanci utkání si připsali hosté, když Freier vybojoval na vlastní půli míč, 50 metrů ho zatáhl, posunul na Kalogla, který vracel pře bránu, ale Cherundulo obětavým skluzem zabrnáil nejhoršímu, byť málem trefil vlastní bránu.

Utkání tak skončilo zaslouženě dělbou bodů. Domácí úhájili svojí 13. příčku, hosté se posunuli o dvě příčky výše na 14., tedy do závěsu právě za Hannover.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

podla mna by sa mohla zrodit remize...takych 1:1...zda sa mi,ze Bochum hra trocha lepsie na superovych ihriskach ako doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele