13. kolo
15.11.2008 15:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 4:0

Skvělé představení přichystala svým fanouškům dortmundská Borussia, která doma přehrála Frankfurt 4:0. Eintracht se ani nestačil rozkoukat a už prohrával o tři branky, dvě z toho dal mladý stoper Neven Subotić.

Utkání začalo pro domácí nejlépe, jak mohlo, první pořádný útok totiž skončil gólem. Po Hajnalově rohu zaváhal hostující brankář Nikolov, čehož využil Subotić k nekompromisní hlavičce - 1:0. Frankfurt se pokusil ze šoku oklepat, moc se mu to ale nedařilo, jelikož domácí nadále hráli prim, Hajnal a po něm Kringe ale střelami z dálky neuspěli. To samé se ale již nedá říci o situaci z 19. minuty, kdy se po katastrofální rozehrávce Finka dostal k míči Blaszczykowski, který našel ve středu pokutového území volného Hajnala a ten si v zakončení počínal suveréně - 2:0.

I nadále se hrálo podle stejných not, ve 22. minutě zachránila hosty po střele Owomoyely branková konstrukce, ve 26. minutě však už ani to ne. Standardku domácích zahrával kdo jiný než Hajnal, ke hlavičce se opět dostal Subotić a opět se nemýlil - 3:0. Chvíli nato se dostal ke slovu také Eintracht, Feninova střela ale šla těsně vedle. Ještě do poločasu muselo BVB hned dvakrát střídat, Kehla s Valdezem nahradili Sahin a Zidan.

Druhý poločas již nebyl tolik rušný, jako ten první. V 56. minutě vychytal Blaszczykowského Nilolov, o deset minut později byli blízko snížení hosté, po Steinhöferově centru ale trefil Liberopoulos hlavou pouze břevno. V 69. minutě bylo již definitivně rozhodnuto a opět u toho byl Hajnal se svou standardní situací. Tentokrát se dostal k míči druhý stoper Santana, který se hlavou treffil k levé tyči - 4:0. V závěrečné fázi zápasu se už bránilo spíše symbolicky, na domácí straně ale neproměnili šance své šance Frei a Sahin, na straně hostí Fenin a Caio. BVB tak zvítězilo jasně 4:0.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dortnud by uz mohol konecne doma zabrat naplno...tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele