13. kolo
15.11.2008 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Schalke 04 2:1

Leverkusen hlavně díky vydařené první půli porazil Schalke 2:1 a stále je o skóre před Hoffenheimem první. Bayer vedl po trefách Kießlinga a Helmese již o dvě branky, v závěru stačil za hosty Kuranyi již jen snížit.

Utkání začalo z obou stran dosti opatrně, respekt ze soupeře byl doslova cítit. Hosté však byli o něco agresivnější a také si vytvořili první šanci. V 19. minutě se po Vidalově ztrátě dostal k míči Altintop, který našel před brankou zcela volného Kuranyiho, ten ale trestuhodně přestřelil. To byl pro Bayer dostatečný budíček, za několik minut později donutil Neuera k parádnímu zákroku Vidal a ve 30. minutě již přišel gól.

Renato Augusto se na pravé straně prosadil přes Kobiashviliho a dobře odcentroval na Kießlinga, který z voleje poslal míč k levé tyči - 1:0. Domácí po vstřelné brance ještě přidali na obrátkách, střelec Kießling nejprve mířil nad, ve 41. minutě se ale Augustova zblokovaná střela odrazila k Helmesovi, který tvrdě zakončil přízemní ranou opět k levé tyči - 2:0.

Do druhé půle přišel na straně Schalke od hry i uzdravený Pander, nebezpečný byl přesto nadále Leverkusen, který dobře kombinoval, jen tomu zakončení vždy něco chybělo. Hosté z Gelsenkirchenu působili bezradným dojmem, obrana domácích tak měla dlouho klid. To se však začalo měnit po hodině hry a vyústilo to v dva taktické fauly oceněné žlutou kartou pro Castra, který tak musel v 67. minutě předčasně ze hřiště.

Do ofenzivy se posléze pustili "Königsblauen", první šanci měl Westermann, který ale hlavičkou po Bordonově pěkném centru přestřelil. Krátce nato přišel protiútok na druhé straně, Dum s Kießlingem ale ve dvou proti Neuerovi trestuhodně neuspěli. V 85. minutě tak přišlo snížení, po Panderově přímém kopu uklidil míč hlavou do sítě Kuranyi - 2:1. V poslední minutě pak dokonce skóroval Asamoah, který ale v době Kuranyiho přihrávky stál v ofsajdu a Bayer tak těsné vítězství již uhájil.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

podla mna tento zapas moze vyhrat kazdy,aj ked najblizsi domaci zapas hra Leverkusen proti Bayernu,a stym prehral 7krat za sebou...tazko uverit zeby veduce muzstvo(zatial)prehralo dvakrat po sebe doma...tip1X

Reagovat
smazaný uživatel

já si myslim že to je jasná 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele