13. kolo
15.11.2008 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Hertha BSC - Hamburger SV 2:1

Hertha si postupně dělá z Olympiastadionu tradiční tvrz. Počtvrté v řadě doma nezaváhala, tentokrát to odnesl Hamburg, který tak po těsném výsledku 2:1 pustil Berlíňany před sebe na čtvrtou příčku.

O něco lépe však začalo HSV, první šanci ale měli přesto domácí. V 8. minutě se po Jarolímově chybě dostal míč k Nicuovi, ten našel Voronina, kterého ale vychytal Rost. Ve 12. minutě přišla velká příležitost i na druhé straně a hned z toho byl úvodní gól. Boatengův centr z pravé strany nedokázal odvrátit Friedrich, míč se dostal k Petrićovi, který vystřihl parádní nůžky a poslal hosty do vedení - 0:1.

Na řadě byla Hertha, ta ale byla naprosto bezzubá a proti dobře bránícím hostům dokázala vyprodukovat maloco kloudného. HSV naopak hru kontrolovalo, ve finální fázi si ale s domácím moc nezadalo, jedinou zajímavou akcí ve zbytku první půle tak byla střela nad v podání Boatenga.

Pokud se Hertha v prvním poločase trápila, tak do toho druhého jako kdyby vstoupilo úplně jiné mužstvo. Hned po 34 sekundách od výměny stran nacentroval z pravé strany Chahed a Cícero svou následnou hlavičku uklidil nechytatelně k pravé tyči - 1:1. To ovšem nebylo vše, ve 49. minutě se Berlíňané prosadili opět po pravé straně, Nicu našel střídajícího Domovchijského a ten se zblízka nemýlil - 2:1.

Hamburg byl doslova šokován, naopak obrozená Hertha nadále pokračovala v aktivní hře, tento obrázek však vydržel na hřišti pouze zhruba čtvrt hodiny. Poté se opět dostali ke slovu hosté, Petrićovu hlavičku však bezpečně zneškodnil Drobný, Trochowského dalekonosná rána pro změnu skončila na boční síti. V 79. minutě mohl naopak přidat pojistku Voronin, stejně jako v první šanci celého zápasu si ale vylámal zuby na Rostovi. V nastavení tak mohlo HSV vyrovnat, Pitroipův povedený volej ale skončil na břevně a Hertha se tak mohla radovat z těsné výhry.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hethe sa proti Hamburgu doma velmi dari,aj ked zdolat na domacom ihrisku Hoffenhaim a teraz Hamburg bude velmi tazke,a prave Hamburg posledne zapasy vonku hral katastrofalne...ja by som dal uplne necakane 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele