Bundesliga - preview 13. kola

14.11.2008, 08:33, aktualizováno 16.11.2008, 09:26
Previews
V Německu se v neděli netradičně hraje jenom jeden prvoligový zápas. Uvidí do fanoušci v Brémách, kam zavítá 1. FC Köln...
Hannover 96 - VfL Bochum  (pátek 20:30)
Předehrávku dalšího kola Bundesligy obstarají celky z dolních pater tabulky, Štajnerův Hannover přivítá prozatím sestupující Bochum a má dobrou naději uspět.

Naposledy sice prohrál na půdě Kolína, ale předtím doma proti Hamburgu ukázal, že v domácím prostředí je hodně silný. Do hry však nezasáhne právě český útočník Jiří Štajner, který si bude odpykávat trest za zbytečnou červenou kartu v minulém utkání.

Hannover se nachází na 13. místě tabulky a stále je odkázán na pouhé boje o záchranu, ovšem těží hlavně ze zápasů v domácí AWD-Aréně, body tady získává pravidelně. Naposledy tu padl Hamburk, dříve už i mistrovský Bayern. Bochum je prozatím šestnáctá. Z devíti zápasů ani jednou nevyhrála, v lize se celkem sedmkrát v řadě neradovala z vítězství, nicméně poslední výsledky napovídají zlepšení.

Bod totiž vydolovala jak na hřišti Dortmundu, tak i doma s Brémami, které se sice trápí, avšak kvalitu stále mají. V současnosti se hodně zlepšila defenzivní činnost hostů, pokud se podaří občas proměnit nějakou tu vyloženou šanci, je i reálná šance na záchranu. Loni doma Hannover zvítězil nad nadcházejícím soupeřem těsně 3:2, divoký výsledek se očekává též dnes.

Domácí postrádají neustále gólmanskou jedničku Roberta Enkeho (zlomenina nohy), Valeriena Ismaela (operace kolena) a Jana Rosenthala (svalové problémy). Dále chybí vykartovaní Štajner s Balitschem, vleklé zdravotní problémy mají Altin Lala, Vinicius i Tarnat. "Když se vám nedaří vozit z venkovního prostředí body, je na vás doma vyvíjen mnohem větší tlak," je si dobře vědom situace kouč Dieter Hecking.

Dále odmítá velice častou defenzivní taktiku Bochumi v předchozích zápasech, která se ale dlouho v průběhu Bundesligy neobjevovala: "Obrázek, že Bochum čeká na vlastní polovině a využívá brejků, je mylný. Naopak se snaží hrát velmi útočně a agresivně, o čemž svědčí velký počet branek na jejich kontě."

Hosté se budou chtít dostat z pásma sestupu bez Conchy (začíná s tréninkem), Šestáka (zlomená zánártní kůstka), Ona a Lengsfelda (oba ne zcela zdraví). "Každý zápas nám otevírá nové možnosti, zvolit jinou herní variantu. Hrajeme proti lepšímu a ve finále i zkušenějšímu týmu, na jednom z největších stadionu v zemi proti burácejícímu publiku. Stejně se o body popereme," je si vědom těžkého střetnutí Marcel Koller.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Eggimann, Fahrenhorst, Rausch - B. Schulz, C. Schulz - Schlaudraff, Bruggink, Huszti - Forssell.
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Fernandes - Pfertzel, Maltritz, Yahia, P. Bönig - Zdebel - Freier, Dabrowski - Azaouagh - Hashemian, Sinan.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Schalke 04  (sobota 15:30)
I bez pohledu na tabulku musí být po přečtení jmen soupeřů každému jasné, že duel Leverkusenu se Schalke slibuje zajímavou podívanou. Když k tomu pak přičteme fakt, že se střetne vedoucí tým Bundesligy s jedním s aspirantů na titul, vychází nám z toho šlágr třináctého kola.

Bayer má zatím nejvyrovnanější obranu a útok a nutno říci, že mu vedoucí příčka patří právem, což si myslí i kouč Bruno Labbadia, který od léta, kdy do Porýní přišel, hru a výsledky svého týmu neuvěřitelně pozvedl: "Do dnešního dne jsme si to zasloužili dobrými zápasy a dobře odvedenou prací. Vedení v tabulce nás ale nyní nikterak neovlivňuje, pokud ho však chceme uhájit, musíme Schalke porazit."

Že to nebude žádná legrace, je zřejmé. "Schalke hrálo minule proti Bayernu velmi dobře, určitě patří mezi tří nejlepší týmy v Německu. Těšíme se na ně," uvedl dále leverkusenský kouč, který nemůže počítat se zraněnými Hagguim, Sinkiewiczem, Greškem, Schweglerem a Schneiderem.

V minulém kole "Werkself" zaváhala, když promarnila třígólové vedení na půdě Karlsruhe a nakonec si odvezla pouhý bod. KSC tak přerušilo vítěznou šňůru Bayeru, která do té doby trvala čtyři utkání. "Důvěru v tým kvůli jednomu špatně odehranému poločasu neztrácím. Jsem o kvalitách mých hráčů nadále přesvědčen," dodal přesto Labbadia.

Schalke je na tom tabulkově o něco hůře, zatím předsezónní očekávání rozhodně nenaplňuje a ze šestého místa ztrácí na vedoucí duo Leverkusen, Hoffenheim pět bodů. Přispěla k tomu i prohra, kterou "Königsblauen" utrpěli před týdnem doma s mnichovským Bayernem, přestože úřadujícího mistra vcelku jasně přehrávali.

Do BayAreny i proto nejede S04 v pozici favorita, čehož si je vědom i jeho kouč Fred Rutten. "Bude to těžké, ale když jsme před pár týdny jeli na půdu Hamburgu, taky byl tehdy na čele. A přesto jsme tam zahráli dobré utkání a získali bod za remízu," prohlásil nizozezmský lodivod.

Celek z Gelsenkirchenu měl v tomto týdnu zase jednou volno, protože se evropské poháry nehrály, což by mohlo týmu přijít k duhu. "V posledních dnech jsme dobře potrénovali, poprvé od srpna jsme neměli anglický týden," uvedl Rutten. Ten může do utkání nasadit nejsilnější sestavu, zraněný je totiž pouze mladík Kenia, zatímco uruguayská dvojice Varela, Grossmüller je suspendovaná samotným klubem.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
R. Adler - Castro, Henrique, M. Friedrich, Kadlec - Rolfes - Renato Augusto, Vidal, Barnetta - Kießling, Helmes
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Westermann, Bordon, Pander - Jones - F. Ernst, Engelaar - Rakitić - Farfán, Kuranyi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Které duo bude úspěšnější? Ba - Ibičevič nebo Misimovič - Džeko? Strůjci prozatímního hoffenheimského zázraku nebo bosenská dvojice ve službách zkušeného kouče Felixe Magatha? Podle posledního výsledku by na tom měli být lépe hosté, jenže domácí hrají na vlastním stadionu velice dobře a většinou své příznivce nezklamou.

Domácí naposledy podlehli na půdě Herthy i přesto, že si vypracovali určité šance, i tak ale ztratili vedoucí pozici. Wolfsburg si naopak nejprve pohrál s nizozemským Heereneveenem a následně přehrál i Bochum, v tabulce se tak posunul na sedmé místo těsně za příčky zajišťující pohárovou Evropou a určitě bude atakovat i lepší umístění.

Oba soupeři se spolu ještě nepotkali, nicméně se čeká velmi ofenzivní fotbal, jelikož Hoffenheim je nejlépe střílejícím mužstvem, když ve dvanácti duelech nasázel už 31 branek, a Wolfsburg je v této statistice pátý s 26 zásahy a zaostává tedy jen málo. Hoffenheim doma ještě ani jednou neprohrál, Vlkům se v hostujícím prostředí moc nedaří a z tohoto hlediska máme jasného favorita.

Kouč TSG Ralf Rangnick nemá k dispozici zraněného Jankera (po operaci kolene), do plného tréninku se teprve chystají Terrazzino a Strifler. "V této sezóně máme častěji míč na kopačkách než soupeř a proto neberu v potaz žádné názory, že hrajeme nováčkovským stylem. Obranná hra pro nás rozhodně není typická. Proti Wolfsburgu musíme být rychlejší než v Berlíně a dávat balón rychle od nohy, jedině tak můžeme soka dostat do úzkých," potvrdil Rangnick domněnky, že bude sázet opět na otevřený styl hry.

VfL je opět kompletní, naopak v kádru je velká tlačenice, spousta z hráčů čeká na svoji první šanci. Magath TSG rozhodně nepodceňuje a obdivuje jeho neuvěřitelnou bojovnost, i přesto však bude chtít těžit z vlastní euforie: "Máme spoustu talentovaných hráčů, kteří se chtějí prosadit a určitě příležitost dostanou, jako příklad uvedu třeba Marcela Schäfera. Ovšem teď musím myslet na další utkání, soupeř bude přemotivován, protože bude chtít odčinit poslední porážku a proto je reálný bodový zisk."
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
D. Haas - Beck, Jaissle, Compper, Ibertsberger - Carlos Eduardo, Luiz Gustavo, Salihovič - Obasi, Ibiševič, Ba
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Madlung, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Dejagah, Gentner - Misimovič - Grafite, Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
BVB doma uvítá hosty z Frankfurtu nad Mohanem a beznadějně vyprodaná Signal Iduna Park Arena bude celý zápas hnát své miláčky za vítězstvím. Borussia zatím na domácí půdě tuto sezónu neprohrála, ale vyhrála zde jen jednou, zatímco ve zbylých pěti utkáních pouze remizovala.

Důležitost tohoto utkání si plně uvědomuje i trenér Jürgen Klopp. "Opravdu potřebujeme získat tři body v domácím prostředí. Chceme stavět na dobrém výkonu z Hamburku, ale čeká nás houževnatý soupeř. Polemizovat, zda-li vůbec vyhrajeme, je ale podle mě nejvíce kotraproduktivní věc na světě."

Klopp má potíže se složením stoperské dvojice. Nejdříve se mu zranil Mats Hummels, minule byl zase vyloučen Robert Kovač, takže vedle mladého Nevena Subotiče dostane nejspíš šanci Felipe Santana. Na druhé straně se trenéru BVB po zranění vrací dvojice Alexander Frei a Nelson Valdéz, ale oba začnou utkání nejspíše na lavičce náhradníků.

To trenér Frankfurtu Friedhelm Funkel si může jen tiše zoufat. Takhle smolnou sezónu na zranění dlouho nepamatuje. Sotva se Ümit Körkmaz vrátil po zloměnině ruky, tak si zlomil pro změnu nohu a bude mimo do konce sezóny. Navíc stále zůstávají na listěně zraněných dlouhobý marodi jako Preuß, Vasoski, Bajramovic, A. Meier, Amanatidis, Chris a nově i Spycher s výše zmiňovaným Körkmazem. A aby toho nebylo málo, pro karetní trest stojí pravý obránce Patrick Ochs.

Avšak Funkel se k této nezáviděníhodné situaci staví jako chlap. "Když se podíváte na hráče, kteří jsou zdraví, tak je to pořád silný kádr. Věříme v naší sílu na hřištích soupeřů. Každý zápas se hraje do posledního hvizdu. Chováme velký respekt k Borussii, ale udělám vše proto, abychom si nějaké bodíky odvezli domů ."
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Owomoyela, Subotic, Felipe Santana, Y.-P. Lee - Blaszczykowski, Tinga, Kehl, Kringe - Hajnal - Zidan
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - Mahdavikia, Russ, Galindo, Köhler - M. Fink, Inamoto - Steinhöfer, Ljubicic, Fenin - Liberopoulos
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.55 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hertha BSC - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Souboj dvou celků ze špičky tabulky nabídne utkání mezi Herthou BSC a Hamburgem. Pátí Berlíňané ztrácejí na čtvrté HSV dva body a pokud chtějí svého soupeře v tabulce přeskočit, musejí vyhrát.

To není vzhledem k bilanci vzájemných utkání nic nereálného, ba právě naopak. V posledních čtrnácti utkání mezi těmito kluby se neradoval z výhry hostující tým. Hamburg si naposledy z Berlína odvezl všechny body v roce 1997, tedy v sezóně, kdy byla Hertha po návratu do Bundesligy nováčkem. Od té doby jsou ale "Rothosen" na Olympiastadionu neúspěšní, dvakrát si odtud dokonce odvezli šestigólový příděl.

Nyní se tolik gólů nedá očekávat, ačkoliv v současné době v klubu z hlavního města vládne velmi pozitivní atmosféra, či možná dokonce euforie. Hertha sice před dvěma týdny dostala za uši v Brémách (1:5), na debakl ale zareagovala tím nejlepším možný způsobem, když doma díky precizní obranné práci a brance Voronina porazila 1:0 dosud vedoucí Hoffenheim.

V posledních třech domácích utkání tak "Stará dáma" dokázala vždy zvítězit, proti HSV to ale nebude nic snadného. "Hamburg má velmi dobrý kádr. Musíme odvést top-výkon, abychom tohoto soupeře porazili," uvedl kouč Lucien Favre. Ten se bude muset obejít bez kanonýra Panteliće, kterému vystavil stopku poraněný stehenní sval, a dlouhodobě zraněných Fiedlera, Lúcia, Piszczeka, Hartmanna a Riedela. Do kádru se naopak vracejí Ebert a Chermiti.

Špatně se nevede ani Hamburgu, však také průběžně čtvrtého místa se v Bundeslize bez dobré formy dosáhnout nedá. Tým z hansovního města přehrává své soupeře hlavně doma, kde zatím zratil pouze dva body, zatímco venku už to taková sláva není. V minulém kole Jolovi svěřenci porazili 2:1 Dortmund, předtím ale ze čtyř venkovních zápasů hned tři prohráli, ve všech třech případech dokonce shodně 0:3.

O nedobré statistice, jak zápasů Hamburgu v Berlíně, tak i utkání na hřištích soupeřů všeobecně, moc dobře ví i David Jarolím. "Chceme to bezpodmínečně změnit. Že to ale nebude snadné, je jasné. Hertha naposledy proti Hoffenheimu dokázala, jak silný její tým je," uvedl kapitán HSV. V jeho týmu jsou zranění Atouba, de Jong, Castelen a Choupo-Moting, do hry se naopak vracejí Jansen a Demel.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - Chahed, A. Friedrich, Šimunić, M. Stein - Dardai, Kačar - Cícero, Raffael, Nicu - Voronin
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - Demel, Alex Silva, Mathijsen, Jansen - Jarolím, Benjamin - Trochowski, Guerrero, Olić - Petrić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.20 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Energie Cottbus - Karlsruher SC  (sobota 15:30)
Utkání, jenž může v konečném zúčtování boje o záchranu hrát velkou roli, čeka na týmy Cottbusu a Karlsruhe. Oba týmy se totiž kolem sestupových vod pohybují a dá se předpokládat, že tomu tak bude až do konce sezóny.

Energie je na tom ze všech bundesligových celků úplně nejhůře a pokud se koukneme na tabulku domácích zápasů a posléze na počet vstřelených branek, vidíme jasně dvě hlavní příčiny. S pouhým jedním bodem z pěti utkání na vlasním stadionu a se šesti vstřelenými brankami ve dvanácti zápasech jsou Lužičané jednoznačně nejhorší v soutěži. Naposledy se Prašnikarův tým sice prezentoval vcelku slušně na půdě Wolfsburgu, kde však i vinou sporných výroků sudího Wagnera prohrál 0:3.

Proti Karlsruhe se tak Cottbus už musí konečně zabrat. "Toto utkání je velmi, velmi důležité, to bezpochyby. Před vlastním publikem budeme pod tlakem, pokud se mu ale dobře postavíme, může mít za následek pozitivní Energii," prohlásil kouč Bojan Prašnikar. Ten se musí obejít bez zraněné trojice Vragel da Silva, Angelov, Cvitanović, suspendovaný samotným klubem je navíc Mitreski.

To Karlsruhe si po loňské sezóně, která se mu z pozice nováčka vyvedla náramně, také nemůže zrovna vyskakovat, přesto aktuálně na sestupových pozicích o jeden bodík není. V minulém kole bádenský tým alespoň zastavil hrůzostrašnou sérii pěti porážek v řadě, když doma doslova vybojoval bod za remízu 3:3 s Leverkusenem, přestože po pětadvaceti minutách již o tři branky prohrával.

KSC však potřebuje body i nadále, nepříliš oslnivou venkovní bilanci by rádo vylepšilo již na Stadionu přátelství. "Cottbus potřebuje, stejně jako my, získat zpět ztracené body. Přiměřeně tomu bude také hrát agresivně a vynaloží veškeré síly na úspěch. Ale na to my jsme připraveni," prohlásil trenér Edmund Becker, který nemůže počítat pouze s jedním hráčem, kterým je zraněný kapitán Maik Franz.
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Tremmel - Radeljić, Kukielka, Cagdas, Ziebig - M. Kurth, T. Rost - Skela, Iliev - Rangelov, Jula
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
M. Miller - Celozzi, Sebastian, Stoll, Eichner - Mutzel, Aduobe - Freis, da Silva, Carnell - Kennedy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.25 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Mönchengladbach zažívá v posledních duelech postup vstříc lepšímu umístění, jenže nyní na něj čeká velice nepříjemný soupeř, totiž mistrovský Bayern Mnichov. Tomu se v současnosti též velmi daří a dostal se už dokonce na třetí místo tabulky s pouhou jednobodovou ztrátou na vedoucí mančaft.

Gladbach se po výměně trenérů prokousal na prozatímní čtrnáctou příčku, velký krok udělal v minulém kole v Bielefeldu, kde zvítězil zaslouženě 2:0 a po porážkách s Frankfurtem a Wolfsburgem to byla příjemná náplast. Bayern po reprezentační pauze získal druhý dech a válcuje koho může, v lize vyhrál pětkrát v řadě a i v Lize mistrů si poradil s Fiorentinou, na jejíž hřišti vybojoval velmi cenný bod, který ho přiblížil k postupu do osmifinále.

Naposledy Mnichovanům výhru na Schalke zařídili góly Toniho a Ribéryho, stroj vedený Jürgenem Klinsmanem začíná šlapat na plné obrátky a předkrm v podobě Gladbachu by měl být jasnou záležitostí. Loni ovšem v přátelském duelu zvítězili domácí 2:1, předtím na ligové scéně se oba sokové rozešli smírně 1:1.

Sebevědomím hýří především Miroslav Klose: "Chceme se co nejdříve dostat do čela a od toho dne se na něm držet. Musíme být opatrní, pokud ale zvítězíme, nemusíme se ohlížet na další výsledky soupeřů. A my jedeme do Borussia-Parku rozhodně vyhrát." Klinsmanovi stále budou chybět zranění Willy Sagnol a Hamit Altintop, k nimž se nyní přidal ještě Lukas Podolski (problémy se zády). Naopak do hry se vracejí Philipp Lahm a Bastian Schweinsteiger.

Hosté stále doplácí na početnou marodku, mimo hru je Sebastian Schachten, Jan-Ingwer Callsen-Bracker, Oliver Neuville, Thomas Kleine, Sebastian Svard a Alexander Voigt. Tahounem by tak mohl být mladičký Marko Marin, který zničil naposledy dvěma zásahy Bielefeld. "Potřebuje se stále rozvíjet a dostávat více příležitostí, musí ještě poznat, jak se stát opravdovou superhvězdou," vyjádřil se na jeho adresu kouč Hans Meyer. Podle jeho slov nemusí soupeře ani moc komentovat: "Poslední duely ukázaly, že jejich cesta za titulem je správná."
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Gospodarek - Levels, Brouwers, Daems, Dorda - Alberman, Bradley - Marin, van den Bergh - Colautti, Friend
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Rensing - Lell, Lucio, Demichelis, Lahm - Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto, Ribéry - Toni, Klose
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.15 - 3.70 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfB Stuttgart - Arminia Bielefeld  (sobota 15:30)
Zápas předloňského mistra s věčným bojovníkem o bundesligovou příslušnost nabídne sobotní kolo Bundesligy na Daimlerově stadioně ve Stuttgartu.

VfB ztrácí na vedoucí Bayer 8 bodů a okupuje pouze 11.příčku, ale zatím si drží jen mírný odstup od pohárových příček. Stuttgart již tři utkání v řadě nevyhrál, proto porazit doma Bielefeld je přímo nutností. Vše ostatní by bylo velkým neúspěchem.

Trenér Veh ale raději nic neslibuje, spíše jen naznačuje, že by byl rád, kdyby jeho tým pobýval ve vyšších patrech tabulky. Chybět mu bude dvojice Khalid Boulahrouz a Yildiray Bastürk. Smutnou zpárvou pro fandy Jana Šimáka je, že nejspíše opět začne pouze na lavičce náhradníků.

To Arminia po domácí prohře s přímým konkuretem v boji o záchranu, Borussií M'Gladbach, spadla až na předposlední 17. příčku a někteří fandové si již přejí hlavu trenéra Michaela Frontzecka. Prezident klubu Hans-Hermann Schwick připouští, že kvalita kádru není dostatečná. "Máme důvěru v náš kádr, ale přesto v zimní pauze posílíme o dva útočníky. Ještě u nás nedochází k debatám o změně na postu trenéra. Zůstali jsme klidní vloni a zůstanemi klidní i letos. Jsme zvyklí být v této situaci."

Arminii bude ke štěstí scházet kromě bodů i trojice Rowen Fernandez Robert Tesche a Nico Herzig. Zatímco prvně jmenovaný je zraněný, druzí dva jsou suspendováni za karetní prohřešky.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Osorio, Tasci, Delpierre, Boka - Pardo - Hilbert, Hitzlsperger - Lanig - Gomez, Marica
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Eilhoff - Lamey, N. Fischer, Kucera, Schuler - Kamper, Kirch, Kauf , Halfar - C. Katongo, Wichniarek
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.80 - 8.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Werder Brémy - 1. FC Köln  (neděle 17:00)
V nedělní dohrávce 13. kola se střetne Werder Brémy s 1. FC Köln. Brémy jsou kupodivu zatím na jedenácté příčce, zatímco Kolín na deváté, takže se Werder bude jistě snažit před domácím publikem vyhoupnout v tabulce před svého soka.

Jak již bylo řečeno, Brémám se momentálně příliš nedaří a z posledních pěti kol vyhrály jen jediné utkání, když rozstřílely Herthu 5:1. Ale Torsten Frings věří, že není ještě nic ztraceno. "Jistě, máme co napravovat. Potřebujeme ujistit fanoušky, že stále máme na to hrát o titul. Osmibodové manko je vskutku hodně (v současnosti již jedenáctibodové), ale jestliže se nám navrátí bývalá forma, můžeme z něho rychle ukrajovat. Naše výkony jsou velmi nejisté a to se musí změnit."

Werderu bude v neděli chybět Mesut Özil, který je suspendován za červenou kartu. Mimo hru jsou i Daniel Jensen, kterého trápí achilovky a Martin Harnik, který má stále problémy s kotníkem. Šanci by tak měl dostat Aaron Hunt a možná i Hugo Almeida, byť pravdědobně v základu začne Markus Rosenberg.

Kolín zažívá příjmené okamžiky. Vyhřívá se ve středu tabulky, na čelo i na dno daleko, takže by se mohlo zdát, že nemá co ztratit ani získat. Ale kouč Christopher Daum varuje skalní příznivce, aby krotili svá velká očekávání. "Naší filozofií není propočítávat body, ale dát do každého zápasu vše, co je v nás. Jestliže nebudeme před každým utkáním bít na poplach, tak nakonec skončíme s prázdnýma rukama. Budeme rozhodně hrát útočně, což je v Brémách docela riskatní."

Daumovi bude scházet vlastně jen kapitán Ümit Özat, který se stále zotavuje po srdeční příhodě. Dvojice Miloje Novakovič a Faryd Mondragon již doléčila drobné šrámy a měla by být plně k dispozici.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Prödl, Mertesacker, Naldo, Pasanen - Baumann - Frings, Hunt - Diego - Rosenberg, Pizarro
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragon - Brecko, Geromel, Mohamad, Wome - Pezzoni, Petit - Radu, Antar, Ehret - Novakovic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.10 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen1281329:1425
2.TSG Hoffenheim1281331:1725
3.Bayern Mnichov1273227:1824
4.Hamburger SV1272319:1923
5.Hertha BSC1263316:1521
6.Schalke 041255218:1020
7.VfL Wolfsburg1254326:1819
8.1. FC Köln1261513:1419
9.Borussia Dortmund1246220:1818
10.Werder Brémy1245328:2317
11.VfB Stuttgart1252518:1717
12.Eintracht Frankfurt1234515:1913
13.Hannover 961233614:2212
14.Borussia Mönchengladbach1231812:2210
15.Karlsruher SC1231812:2310
16.VfL Bochum1216514:199
17.Arminia Bielefeld1215612:228
18.Energie Cottbus121386:206

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nebylo by možné dejme tomu v pátek udělat prewiew na celý víkend? Sázím vždy najednou na celý víkend. ¨Horké změny vy se tam daly vložit formou editu.

Reagovat
smazaný uživatel

Připojuju se k tvý prosbě

Reagovat
smazaný uživatel

veduci, a Sestak je kde...ty si mi ale odbornik ...najlepsi hrac a ty ho posadis na lavku...ved uz je fit..

Reagovat
Arne

Nejsem ten, kdo to psal, ale tady jseš vedle ty... Šesták je stále psanej mezi zraněnými.

Reagovat
smazaný uživatel

wow... mam tiket na tutovky a dal sem na Stuttgart.. co myslite??? tady je tip 10!!! musej vyhrat!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Aj vyhrajú. Neboj sa aj ja ich mám a za dosť peňazí. A tiež Bayern na druhom tikete.

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem na ně dal a hov** stejně tak marseille a valencia prostě ''tutovky'' nadevše poslední dobou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele