13. kolo
15.11.2008 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Arminia Bielefeld 0:0

Předloňský šampión stále nemůže najít recept na zlepšení, v domácím prostředí urval pouhý bodík s předposledním Bielefeldem a po nepříliš přesvědčivých výsledcích na evropské scéně začíná ztrácet kontakt i s těmi nejlepšími v bundeslize, oproti minulému kolu si sice polepšil na desáté místo, jenže výkon je opravdu tragický.

Týmu nepomohla tentokráte ani stabilní opora, která často rozhoduje právě tyto duely, Mario Goméz. Pro Stuttgart to je druhá plichta po sobě s relativně slabším soupeřem a celou situaci možná odnese kouč Armin Veh, i když má v týmu zatím pevnou pozici. Bielefeld po předchozím kolapsu s Gladbachem naopak vybojoval velice důležitý bod, v tabulce však zůstává sedmnáctý, jeho ztráta na záchranu je ale pouze jednobodová.

Stuttgart si v úvodu zvykl na pomalejší tempo Bielefeldu, který začal s velmi defenzivní taktikou a vyložené možnosti se nerodily. Poprvé zahrozil po nepovedené hlavičce Fischera Magnin, švýcarský obránce ale o milimetry minul levou tyčku, většinu obecenstva na padesátitisícovém stánku Mercedes-Benz-Arena tak nerozjásal. Na druhé straně po uplynutí první dvacetiminutovky stříleli jen do Lehmanovy náruče Wichniarek s Kirchem. Pro Vehův výběr přišla nepříjemná situace v 36. minutě, kdy se vážně zranil záložník Khedira a musel být nahrazen Hilbertem.

V samém závěru první půle minul asi o pět metrů hostující Kirch. Kirch prověřoval Lehmanna neustále, v 51. minutě zachraňoval veterán mezi třemi tyčemi na poslední chvíli. Na opačné straně to zkusil z dálky Macau, avšak ani on síť nenapnul. Blízko k otevření skóre byl domácí Elson, největší šanci ovšem zmařil stuttgartský Lanig, jenž z 13 metrů úplně osamocen netrefil volnou svatyni. Do konce utkání už oba sokové spíše zápas dohrávali, Stuttgart se na nějaký větší nápor nezmohl a opět tedy tratí potřebné body.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sttutgart potrebuje vyhrat,podla mna cista 1

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele