Bundesliga - souhrn 12. kola

25.11.2016, 22:19, aktualizováno 27.11.2016, 19:26
Komentáře a souhrny
Ve zlepšených výkonech pokračuje Schalke, které si poradilo s Damrstadtem. Bayern zvládl šlágr s Leverkusenem. Spanilá jízda RB Lipsko letošní sezonou má další pokračování, nováček si tentokráte nedělal velké starosti ve Freiburgu. Saský celek zvítězil vysoko 4:1 a na čele tak dál živí tříbodový náskok. Výše se vytáhl Frankfurt, který po výhře 2:1 přeskočil Dortmund. V Hamburku, Ingolstadtu, Kölnu i Mönchengladbachu se hrálo nerozhodně...

Hertha BSC - 1. FSV Mainz 05 2:1

27.11.2016 17:30

Góly: 36. Vedad Ibišević, 67. Vedad Ibišević - 25. Aaron Seydel

Utkání Herthy Berlín proti Mohuči byl pro tuzemského fanouška zajímavý tím, že se po několik měsícím trvající pauze způsobené zranění konečně do zápasové nominace domácího klubu vrátil Vladimír Darida. Zápas začal pouze na lavičce a jen coby divák tak český středopolař sledoval, jak jdou hosté z Mohuče v pětadvacáté minutě do vedení. Úvodní gól zápasu vstřelil Seydel, avšak velký podíl na něm mají i jeho spoluhráč De Blasis a Öztunali, u nějž celá akce hostujícího celku začala.

Vyrovnat se k velké radosti domácích fanoušků Hertě podařilo zhruba o jedenáct minut později. Salomon Kalou na hranici vápna skvěle našel Vedada Ibiševiče a kapitán mužstva poněkolikáté v sezoně potvrdil pověst špičkového střelce. Jonas Lössl tak poprvé lovil míč ze své sítě a na poločasovou pauzu se šlo s výsledkem 1:1.

Velkou šanci na to jít do vedení měli svěřenci Martina Schmidta ve čtyřicáté deváté minutě, v této sezoně jinak velmi produktivní Pablo de Blasis však svou příležitost prováhal. O třináct minut později už byli hosté z Mohuče v problémech - ze hřiště se totiž po druhé žluté kartě pakoval Gbamin a rozhodčí poslal Die Nullfünfer do deseti. Této početní převahy se Hertě podařilo využít a v šedesáté sedmé minutě se Vedad Ibiševič prosadil i podruhé. Ze hřiště však neodcházel jako hrdina, neboť v sedmdesáté čtvrté minutě po faulu na de Blasise se i kapitán BSC musel s utkáním po druhé žluté kartě loučit předčasně.

Ve hře deset na deset však už gól nepadl a Hertha tedy pokračuje v domácí krasojízdě - všechna domácí utkání v této sezoně totiž dokázala vyhrát.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - SV Darmstadt 3:1

27.11.2016 15:30

Góly: 26. Sead Kolašinac, 60. Eric Choupo-Moting, 90. Alessandro Schöpf - 6. Marcel Heller

Schalke se v poslední době daří na domácí i evropské scéně a na obou frontách si v posledním týdnu svěřenci Markuse Weinzierla připsali vítězství. Na vítězství 1:0 na hřišti Wolfsburgu přišla pátá výhra v řadě ve skupině Evropské ligy proti Nice a suverénní potvrzení postupu mezi třicet dva nejlepších týmů soutěže.

Proto se od neustále se zlepšujících Königsblauen čekalo vítězství i v domácím utkání s Darmstadtem, jehož největším cílem musí být jednoznačně udržení bundesligové příslušnosti. Úvod zápasu se však překvapivě více povedl Darmstadtu - Lilien šly už v sedmé minutě do vedení po akci, na jejímž konci stál Marcel Heller. Toho našel ve vápně Sirigu a křídelník Darmstadtu šanci připravenou svým spoluhráčem tváří v tvář Fährmannovi beze zbytku využil.

Vyrovnání přišlo ve dvacáté šesté minutě. Choupo-Moting našel výborným centrem hlavu Seada Kolašinace a obránce Schalke měl už snadnou práci - stačilo mu doklepnout míč do branky. Hned o minutu později mohli jít domácí dokonce do vedení, když dostali příležitost pokutového kopu - hrdina předchozí gólové situace Choupo-Moting ovšem na puntíku zklamal a gólman Darmstadtu jeho pokus zlikvidoval.

Svou pověst tak stejný hráč napravil ve druhé půli, když si ve vápně naběhl na míč od Meyera a šikovně doťukl míč do branky. Vedení 2:1 si pak klub z Gelsenkirchenu hlídal až do samého konce utkání, a nakonec ho ještě potvrdil třetí brankou, již v devadesáté minutě vstřelil Alessandro Schöpf.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 2:1

26.11.2016 18:30

Góly: 30. Thiago Alcântara, 56. Mats Hummels - 35. Hakan Çalhanoğlu

Prohrát dva soutěžní zápasy v řadě, to se v Bayernu dlouho nestalo. Po bundesligovém šlágru na hřišti Borussie Dortmund prožili mnichovští fiasko proti Rostovu v Lize mistrů a sobotní zápas v Allianz Areně proti Bayeru Leverkusen byl tedy pro svěřence Carla Ancelottiho ideální příležitostí vrátit se na vítěznou vlnu.

Do zápasu však lépe vstoupili Werkself, když mohli jít už po dvou minutách do vedení po šanci Mehmediho, kterého si přihrávkou našel Hakan Calhanoglu. Jeho střela ovšem minula levou tyč branky Manuela Neuera, který se po jednozápasové pauze znovu vrátil mezi tři tyče.

V sedmnácté minutě poslal Douglas Costa přesný balon do vápna na Joshuu Kimmicha, avšak hlavička mladého německého reprezentanta skončila na rukavicích Bernda Lena, který měl dnes možnost zlepšit veřejné mínění o své osobě po hloupém gólu, jenž inkasoval před týdnem proti RB Lipsko.

Ve třicáté minutě ovšem mladý gólman lovil poprvé v zápase míč ze své sítě. Střelu Philipa Lahma z hranice velkého vápna, ke kterému se míč dostal po zmatku v šestnáctce Leverkusenu, jenž nastal po centru Davida Alaby z levé strany, Leno pouze vyrazil před sebe přímo k připravenému Thiagu Alcantarovi. Španělský středopolař už měl snadnou práci a jednoduchou hlavičkou rozradostnil kotel domácích fanoušků.

Bayeru se však podařilo srovnat. O pět minut později si Hakan Calhanoglu vyměnil míč s Brandtem a jeho následná střela po nedůrazné defenzivě v podání trojice Lahm, Alonso, Hummels skončila v síti. Na přestávku se tedy šlo za stavu 1:1.

Deset minut po návratu z kabin svoji minelu z první půle napravil Mats Hummels. Stoper Bayernu, jenž napomohl Hakanově gólu tím, že se zapomněl v ofsajdové pasti, se po výborně zahraném rohovém kopu Kimmicha fantasticky hlavou opřel do míče a svým prvním bundesligovým gólem v této sezoně poslal mnichovský tým do vedení. To už Die Roten udrželi až do závěrečného hvizdu a slaví tak tři body z domácího prostředí.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim 1:1

26.11.2016 15:30

Góly: 25. Mahmoud Dahoud - 53. Nadiem Amiri

Borussia Mönchengladbach remizovala s Hoffenheimem a zůstane ve spodní polovině tabulky. Tým Juliana Nagelsmanna připisuje sedmou remízu a i po dvanácti kolech bude neporažen.

V úvodní desetiminutovce byli domácí hodně často na míči, ale nedokázali si vytvořit žádnou větší příležitost. V následujících deseti minutách střílel mezi tři tyče akorát Lars Stindl, leč Oliver Baumann si poradil. Následujcí střela ve 25. minutě už byla gólová. K radosti většiny v Borussia-Parku padla do sítě TSG. Christoph Kramer dostal balon, když stál vně pokutového území. Prostor na střelu měl, ale místo toho přihrál Mahmoudovi Dahoudovi, jenž si na hraně šestnáctky udělal prostor a zamířil přesně po zemi ke vzdálenější (levé) tyči - 1:0.

Už o čtyři minuty později mohl vedení zdvojnásobit Nico Elvedi. Mířil ale nad. O jedinou slušnou šanci hostujícího celku se v prvním poločase postaral Eugen Polanski, jenž střílel z druhé vlny, ale Sommer jeho pokus vyrazil.

Po změně stran se v obrovské příležitosti ocitnul Stindl, nicméně nastřelil jenom Baumanna. Následovaly hlavičky Niklase Süleho a Benjamina Hübnera. A pak přišla 53. minuta. V ní Sebastian Rudy směřoval přihrávku do středu hřiště, kde se na bránu podíval Nadiem Amiri a chytrou technickou střelou dokonale zaskočil Yanna Sommera - 1:1. V další šanci zklamal Thorgan Hazard, a pak se nezadařilo ani Raffaelovi, ani Fabianu Johnsonovi. Hříbata tedy čekají na tři bundesligové body už sedm zápasů. Vyjde to příště proti Dortmundu?

Více informací k zápasu

1. FC Köln - FC Augsburg 0:0

26.11.2016 15:30

Góly: -

Anthony Modeste, na rozdíl od svého prozatím největšího konkurenta v boji o korunu krále střelců, v tomto kole neúřadoval. I proto se jeho Köln rozešel s Augsburgem smírně.

Ovšem nutno dodat, že prohrál také Dortmund, Aubameyangově trefě navzdory. Přemožitel žlutočerných, Eintracht Frankfurt, tak v tabulce předskočil i kolínské Kozly a s dvoubodovým náskokem drží třetí příčku. Ale pojďme na Rhein Energie Stadion, kde možná nepadaly branky, nicméně to neznamená, že by nebyly k vidění vůbec žádné zaznamenáníhodné momenty. Ten první se udál už ve 2. minutě, když Frederik Sorensen nastřelil z úhlu vnější tyč. V minutě jedenácté se do balonu přel Yuya Osako a Marwin Hitz se musel činit. Pak hlavičkoval Modeste, ale branka mu byla malá. Na druhé straně po rohovém kopu střílel z voleje Daniel Baier, nicméně ani jeho pokus Thomase Kesslera nevystrašil.

Ve 21. minutě rozehrával přímý kop Kostas Stafylidis a Kessler musel předvést další výborný zákrok. Další šance patřila Marcelu Rissemu. Jeho solidní rána mířila jen těsně vedle pravého rohu brány. A tečku za první pětačtyřicetiminutovkou udělal ten, který ji v podstatě celou načal. Ani tentokrát však Sörensen nebyl úplně přesný.

Ve druhé půli poprvé až v 66. minutě mírně zahrozil Modeste. Pak přidělala Peteru Stögerovi vrásky tečovaná střela Jonathana Schmidta, ale naštěstí pro domácí nakonec o centimetry minula brankovou konstrukci. Kozli mohli nakonec přeci jen tento zápas vyhrát. Ale v 82. minutě pálil střídající Marcel Hartel v dobré pozici jenom do náruče Marwina Hitze. Takže spokojenější bude určitě Schusterova družina.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Werder Brémy 2:2

26.11.2016 15:30

Góly: 3. Michael Gregoritsch, 28. Michael Gregoritsch - 14. Fin Bartels, 45. Serge Gnabry

Hamburk s Werderem si body rozdělily, takže situace na chvostu tabulky zůstává stejná. HSV je se čtyřmi body poslední, brémský celek setrvá na barážové pozici.

Na Volksparkstadionu byly všechny čtyři branky k vidění v úvodní pětačtyřicetiminutovce. O tu první se postaral už ve 3. minutě Michael Gregoritsch. Lewis Holtby z pravé strany poslal ideální balon na neobsazeného spoluhráče, který mohl hlavou v klidu zakončit. Tady český brankář Jaroslav Drobný opravdu nemohl nic dělat - 1:0.

Svěřencům Markuse Gisdola ale vydrželo vedení jenom něco málo přes deset minut. Pak dostal míč do vápna Fin Bartels, obehrál Douglase Santose a razantně napálil kulatý předmět přízemní střelou k bližší tyči - 1:1. V šestadvacáté minutě to zkoušel Nicolai Müller, ale příznivci jediného klubu, který nikdy nesestoupil z Bundesligy, se podruhé radovali až o dvě minuty později. Lewis Holtby filigránskou patičkou vrátil rozběhnutému Müllerovi, který zavezl balon přes dva protivníky až do šestnáctky, kde měl na výběr hned ze dvou dobře postavených spoluhráčů. Nakonec vybral Gregoritsche, který byl blíže a dobře udělal, protože dvaadvacetiletý Rakušan tak mohl z bezprostřední blízkosti poslat HSV podruhé v utkání do vedení - 2:1.

Poté se musel Jaroslav Drobný, poprvé hrající proti svému bývalému klubu, vytáhnout proti Filipu Kostićovi. Na druhé straně se blýskl Christian Mathenia proti Bartelsovi, ale v závěru poločasu znovu inkasoval. Vynikající formu, která jej dovedla až do Nationalelf, potvrdil Serge Gnabry. San Marinu vstřelil hattrick, proti Hamburku vyrovnával na 2:2. Jak? Prostě si doběhnul až do pokutového území, kde zvolil pomalou přízemní střelu, která se dokutálela až za bývalého gólmana Darmstadtu.

Po změně stran už to taková kanonáda nebyla, přestože do hry přišel kupříkladu Claudio Pizarro. Nebezpečnější byla akorát Gregoritschova hlavička, nicméně třetí branka mu v tomto duelu nebyla přána. V nastaveném čase musel ještě Drobný předvést vynikající zákrok proti Holtbymu, takže spokojenější bude přeci jen Alexander Nouri. Na jeho skvadru čeká příštý týden další důležité střetnutí s Ingolstadtem, který doposud nasbíral o dva body méně. Hamburk se utká s Darmstadtem, kterému se zatím také příliš nedaří.

Více informací k zápasu

FC Ingolstadt 04 - VfL Wolfsburg 1:1

26.11.2016 15:30

Góly: 31. Anthony Jung - 78. Daniel Caligiuri

Souboj týmů z druhé poloviny bundesligové tabulky nabídl v sobotu od půl čtvrté nejvyšší německá soutěž. Ingolstadt s novým koučem Walpurgisem, jenž na lavičce nahradil odvolaného trenéra Kauszcinského, hostil ambiciózní klub z Wofsburgu. I ten má přitom za sebou už letos změnu na trenérské sesli - vedení klubu totiž po příšerném vstupu do sezony došla trpělivost s Dieterem Heckingem a mužem, kterému nyní lavička u Vlků říká pane, je bývalý kouč rezervního týmu Valérien Ismael.

Tomu se povedlo Vlky pozvednout a k radosti všech fanoušků přibývají kromě bodů i góly na kontě letní posily Maria Gomeze, jenž v úvodu ročníku proslul spíše neskutečným množstvím spálených šancí. I Ingolstadt však měl důvod k radosti, před týdnem v Darmstadtu slavil první tři body v sezoně a stáhl tak ztrátu na nesestupové pozice. Dobře vstoupil i do dnešního zápasu a v sedmnácté minutě měl dokonce solidní možnost jít do vedení.

Sudí totiž ve prospěch domácího celku odpískal pokutový kop a Hartmann mohl zařídit Ingolstadtu vedení 1:0. Benaglio se ale vytáhl a skvělým skokem do strany penaltu zlikvidoval. O čisté konto ovšem bývalý reprezentační gólman švýcarského národního týmu přesto přišel. Ve třicáté první minutě ho totiž překonal Anthony Jung, jenž svým premiérovým gólem v Německu rozhodl o poločasovém vedení domácích.

Ve druhé půli měli několik povedených příležitostí k vyrovnání hráči hostí, avšak využít dokázali až tu dvanáct minut před koncem základní hrací doby. To se k balonu v šestnátce dostal Caligiuri, jehož střela skončila v síti a Vlci se tak s Ingoltadtem rozešli 1:1.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 2:1

26.11.2016 15:30

Góly: 34. Szabolcs Huszti, 79. Haris Seferović - 77. Pierre-Emerick Aubameyang

Příležitost bodově se dotáhnout na mnichovský Bayern, alespoň do jeho podvečerního utkání s Leverkusenem, měli v sobotu odpoledne ve Frankfurtu fotbalisté Dortmundu. Museli k tomu porazit domácí Eintracht, jenž po loňské záchraně bundesligové příležitosti zažívá velmi dobrý vstup do nejvyšší soutěže a po jedenácti kolech mu patřilo solidní sedmé místo.

Podle očekávání byl od začátku aktivnějším celkem ten, jenž trénuje Thomas Tuchel - poprvé mohli jít Borussen do vedení už v sedmnácté minutě, když Aubameyang do solidní šance vysunul Schürrleho, ale ten tváří v tvář Hradeckému zklamal.

O dalších dvanáct minut později se mohl prosadit sám nejlepší střelec BVB, ale i přes úspěšné překonání dvou obránců skončila Aubameyangova následná střela z voleje mimo branku domácího celku.

První třetina zápasu žádnou branku nenabídla, avšak hned poté padl první gól. A trochu překvapivě se o něj ovšem postarali hráči domácích - Chandler našel povedeným přízemním centrem ve vápně Husztiho a ten prudkou ranou pod břevno nedal Weidenfellerovi mezi třemi tyčemi Dortmundu nejmenší šanci.

V sedmdesáté sedmé minutě se mohli radovat příznivci hostí, neboť své fotbalové umění ukázal na pravém křídle Ousmane Dembele, v šestnáctce našel Aubameyanga a gabonský forvard vsítil vyrovnávací gól.

Ze tří bodů se však přece jen radují hráči Eintrachtu. O pouhou minutu později se totiž po skvělé akci Husztiho a Seferoviče druhý jmenovaný dokázal prosadit a svěřenci Nika Kovače tak slaví vítězství nad favoritem z Porýní.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - RB Lipsko 1:4

25.11.2016 20:30

Góly: 15. Florian Niederlechner - 2. Naby Keïta, 21. Timo Werner, 35. Timo Werner, 79. Marcel Sabitzer

Vynikající utkání nabídla páteční předehrávka německé Bundesligy a stejně jako před týdnem u toho byl překvapivý lídr tabulky z Lipska. V souboji dvou letošních nováčků hostilo kometu posledních týdnů mužstvo Freiburgu, které ovšem do utkání nevstoupilo vůbec dobře.

Už po dvou minutách šli totiž hráči Lipska do vedení, když se daleko před hranicí velkého vápna do míče opřel Naby Keita a výtečně trefený balon doputoval až do levého horního rohu branky, jenž střežil Schwolow. Vedení však Býkům vydrželo pouze třináct minut. Pak se do první šance dostal i Freiburg a rovnou z toho byl vyrovnávací gól. Velký podíl na něm měl Stenzel, jenž poslal ideální centr na Niederlechnera, jenž hlavičkoval přesně a Gulácsi byl poprvé (a jak se později ukázalo, také naposled) v zápase překonán.

Za šest minut už ovšem hosté znovu vedli. Posedmé v sezoně se totiž prosadil Timo Werner, jenž zas a znovu potvrzuje, jak dobrým tahem vedení lipského celku jeho letní příchod ze sestoupivšího Stuttgartu byl. Stejný hráč se prosadil ve třicáté páté minutě i podruhé, když ho fantastickou přihrávkou za obranu našel kolega z ofenzivy Emile Forsberg, a Schwolow potřetí v utkání lovil míč ze své sítě.

Tento stav zůstal již zachován do konce poločasu a do kabin šli tak hosté se solidním dvougólovým náskokem. Ten dokázali svěřenci Ralpha Hasenhüttla ještě navýšit, když v sedmdesáté deváté minutě na konečných 4:1 zvyšoval Marcel Sabitzer. Lví podíl na brance měl stejně jako u předchozí trefy Wernera Emile Forsberg, jenž celou útočnou akci Rudých býků založil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko1293027:1030
2.Bayern Mnichov1283126:827
3.Hertha BSC1273219:1124
4.Eintracht Frankfurt1273218:1024
5.1. FC Köln1264218:822
6.TSG Hoffenheim1257021:1422
7.Borussia Dortmund1263327:1421
8.Schalke 041252517:1317
9.1. FSV Mainz 051252522:2217
10.Bayer Leverkusen1251619:2016
11.SC Freiburg1250716:2415
12.FC Augsburg1234510:1413
13.Borussia Mönchengladbach1234512:1813
14.VfL Wolfsburg1224610:1510
15.SV Darmstadt1222811:248
16.Werder Brémy1222815:318
17.FC Ingolstadt 04121389:226
18.Hamburger SV120488:274

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (179)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krásně Lipsko!! Mám rád týmy, co většina lidí nemá ráda a chtějí, aby se jim co nejméně dařilo... Doufám, že teď Bayern prohraje a bude to opět liga jen o jednom týmu...

Reagovat
raduinho

Stejně tak Toho Bayernu už bylo dost.

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Spalovač šancí

To musíš být totálně štastný, protože v Německu o titul bojují dva týmy, které většina lidí nemá ráda

Reagovat
db18

Reagovat
Pato44

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, karavana jede dal!

Reagovat
penepi

Ktovie, či im to vydrží (bodaj by). Pri súčasnej konštelácii tabuľky by som sa nečudoval, keby na konci sezóny skončili aj mimo EL. Ale nech sa len pekne držia, verím tomu, že do Vianoc sa udržia na 1. mieste.

Reagovat
penepi

abc

Reagovat
ZB 07

Reagovat
andrew96

I ty, Brute?

Reagovat
ZB 07

Samozřejmě...titul Bayernu prostě přát nejde...

Reagovat
andrew96

Jsou tam i jiné alternativy než Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

No ...moc jich ale není.

Reagovat
andrew96

Když vidím to Lipsko, tak si říkám že je možné všechno. Já věřím BVB, sice ten kádr je nezkušený, ale ty zkušenosti se postupem sezony získávají a o kvalitě kádru není pochyb.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ani nevím komu víc věřit. Bayern zatím svými výkony nikoho neoslnil a kdo ví jak to s nima bude, my jsme momentálně nezkušení a ve stádiu přeměny, takže něco ještě určitě poztrácíme. No a Lipsko to nemusí držet dlouho, s první prohrou se jim můžou začít třást kolena

Reagovat
ZB 07

Jako kdyby si to o titul měli rozdat BVB a Lipsko, tak se asi taky přikloním na stranu Borussie, ale jinak to přeju Lipsku. Strašně mám rád překvapení, vzestupy outsiderů, takže teď ve Francii fandím Nice, i když jsem o ně nikdy moc nejevil zájem. To stejné i se Zlínem, kterým teď držím palce skoro stejnè jak Zbrojovce

Na Lipsku mi z hráčského pohledu nic nesymptackého není, takže nevidím důvod jim nefandit

Reagovat
ZB 07

*nesympatického

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Pato44

Reagovat
db18

Reagovat
db18

...tohle platí i o RBL

Reagovat
Rarášek

Reagovat
salaminoo

snad ten ttitul udělají

Reagovat
pawelFCB

Snad ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Premýšľam či má vôbec význam na podobných mamľasov reagovať. Pretože oni to robia naschvál, než nebolo Lipsko v BL tak do tejto sekcie nechodili vôbec a nevyjadrovali sa ku ničomu. A nemajú tak isto vedomosti, že prečo ich fanúšikovia a ostatné kluby v Nemecku nemajú radi, takže pre niektorých môže ten tím byť fakt sympatický. A niektorý sú úplný trollovia, ktorí sem prišli provokovať a ešte viac zasrať diskusiu, lebo vedia mojú špatnú vlastnosť a síce že mám tendenciu reagovať na podobných oslov.

Reagovat
pawelFCB

Mě nejvíce rozesmálo, jak tady někdo psal něco o tom, že je tzv. německý Leicester.

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa toto prezmenu neskutočne nasralo ...ako môže niekto porovnávať pre boha Leicester s týmto paklubom?

Reagovat
fenixLFC

mozu mat tu vedomost ale je im to uplne ukradnute. novacik ktory je tak vysoko, to pritiahne pozornost. seriozne-v com sa lisia ti podla teba trollovia ktorym je taka zmena sympaticka od teba ktorého tu skoro sliak triafa? v BL hraju najlepsi timy v krajine, nie s najdlhsou tradíciou alebo najviac fanusikmi. aj tych fanusikov si postupne najdu ked budu hrat pekny futbal. a podla toho co tu bolo minule spominane nevahaju investovat aj do mladeze. je to dalsi klub, ktory moze zamiesat kartami. ci by si sa radsej dival dokola na to, ako ma bayern titul hned ako zacne sutaz?

Reagovat
smazaný uživatel

*ako skupujú mladých hráčov s ostatných klubov.

A áno, radšej sa budem dívať na to ako bude Bayern vyhrávať BUli s 88 bodmi.

Reagovat
smazaný uživatel

těžko..

Reagovat
Jeňa

Jestli se nějaký z letních nákupů nepovedl, tak je to Benno Schmitz. Ten kluk když byl na hřišti, tak vždycky byl u inkasovaného gólu. Snad už se brzy vrátí Kloosterman

Reagovat
TonCZek

Uli je oficiálně zpět

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Naděje na změnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Spalovač šancí

Lipsko titul

Za práci s mladíky si to zaslouží

Reagovat
eleven11

Za skupování mladíku

Reagovat
smazaný uživatel

Páč on nikdo jinej mladíky nekupuje...

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
ratusek

Rasenballsport

Reagovat
ratusek

jinak tip redakce opět proti Lipsku nevyšel

Reagovat
smazaný uživatel

nejde jim nefandit. alles leipzig

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Leipzig, jen tak dál Když se dva perou,....

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse ještě uprostřed října vypadalo na žolíka v boji o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse mě nezajímá, jako celá ta africká liga. My to budem sledovat pěkně zpovzdálí a ke konci vystrčíme drápy

Reagovat
smazaný uživatel

Však ja ťa len podpichujem tak v ligách na blízkom západe hrávajú spravidla čierny no, hlavne teda vo Francúzsku. Potom každé dva roky v januári musí viac ako polovica tímov L1 nasadiť do zápasov béčko, lebo všetci sú odcestovaní na APN.

Reagovat
smazaný uživatel

APN by se klidně mohlo konat ve Francii, spoustě hráčů by to ušetřilo cestu. Diváků by přišlo taky víc a celý by to bylo tak nějak důstojnější, než to hrát támhle někde na písku a kde maji místo branek 4 stromy...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale náhodou je APN pomerne fajn akcia, zápasy síce stoja obvykle za hovno,ale ja sa na to rád pozriem, hlavne tie vuvuzely na tribúnach :-) no a samozrejme keď prídu taký Marokánci tak je atmosféra skvelá, väčšina z nich fandí Raja / Waydad takže vtedy je kotol. ja APN celkom rád sledujem,najbližšie je to v januári a dáva to eurosport,takže sa teším.

Ale mohlo by to byť fakt vo Francúzsku. Alebo aspoň niekde na severe Afriky, až ušetrím peniaze tak by som sa v tom prípade išiel pozrieť

Reagovat
Bayernista18

Lipsko! Ty jedou ...

Reagovat
smazaný uživatel

Sejměte už někdo toho kokota Kolna, co tady brečí pod každým článkem, protože jeho oblíbený tým stojí za starou belu a Lipsko je přejíždí jako Maggie walkery traktorem

Reagovat
Jeňa

Reagovat
pawelFCB

To se to přejíždí když tečou prachy z RB.

Reagovat
smazaný uživatel

Finance Lipska ani náhodou nedosahují na úroveň klubů jako je Bayern, Dortmund, Leverkusen, Schalke04...

Reagovat
pawelFCB

Tady jde o finance Kolín x Lipsko.

Reagovat
Jeňa

Konečně to taky někoho napadlo. Mě by docela zajímalo kolik peněz dostává Schalke od takovýho Gaspromu

Reagovat
smazaný uživatel

Když tě to zajímá, tak proč si to nenajdeš? Je to 20 milionů euro za sezonu + možné bonusy do maximální výšky 150 milionů euro za 5 let (platí do roku 2022).

Reagovat
Jeňa

Protože jsem línej a je sobota, ale dík

Reagovat
smazaný uživatel

Sobota

Reagovat
smazaný uživatel

dočkej času... bylo by trochu divný (a myslím, že by to neprošlo ani přes nějaký ty pravidla), kdyby dal Red Bull do Lipska víc prachů už třeba v 2. BL...

Reagovat
db18

Mne překvapuje, že to přes ty pravidla prochází, protože už v druhé lize utratili víc jak zbytek ligy dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, asi si to dokázali prostudovat líp jak my... nakolik je znají dobře poznáme v budoucnu, akorát se bojím že už dávno vystřídají Bayern z pozice hegemona německého fotbalu

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Jejich kapitál je k smíchu vzhledem ke zbytku BL. Směšně nízký.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Já si je asi šoupnu do oblíbených, snad to nakrkne ještě více lidí tady.

Reagovat
pawelFCB

Ať si přeje každý, komu chce. Ale některé komentáře vůči Lipska jsou už trapný. Ať už od těch, kteří ho podporují či z druhé strany. Klub, který se díky penězům dostane za sefm let od založení do první ligy...nevím, zda tohle může být někomu sympatické. Pro mě osobně to je spíše po Salzburgu další takový projekt RB, než klub. Ačkoliv je dobře, že se svým způsobem zvýší kvalita ligy a konkurence Bayernu. Ale dělat to ma úkor tradičních klubů...Mě ten klub jako takový až tak nevadí. Mě vadí někteří tzv. "onanisté" nad tím klubem...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tým bez hvězd, jsou tam sympaťáci. To se mi na nich líbí. Na další okolnosti se vůbec nedivám, kdybych si měl takto proklepnout každý klub, tak nefandím nikomu.

Reagovat
pawelFCB

Bez hvězd? Tak kupují mladé,talentované hráče, co v budoucu mohou zazářit. Sympaťáci v čem, kromě toho, že staví na mladých hráčích?

Reagovat
smazaný uživatel

Já se zaměřuju hlavně na to, že to staví na mladých hráčích. Je mi jasné, že oproti ostatním klubům je tento klub bez nějaké tradice a podobně. Ale vždy když má nějaký klub spoustu peněz, začnou nakupovat hvězdy za přemrštěné částky a podobně. Lipsko nakoupilo mladé hráče, žádné hvězdy. I když u Keity by se dalo polemizovat, ale on to byl spíš jen přesun než nákup Já prostě na fotbalu nejvíce obdivuju práci s mladými a perspektivními hráči a proto je mi Lipsko sympatické. Chápu určité hejtování na ně, ale blít proto pod každý příspěvek o BL na Lipsko? Notak, vždyť je to super, co za výsledky s těmi hráči dokáží uhrát

Reagovat
Jeňa

Já mám velmi rád disciplinovaná mužstva, a proto je mi velmi sympatická ta disciplinovanost a organizace hry, kterou dokázal Hassenhütl týmu vštípit, navíc když se krásně snoubí se zdravou euforií

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, další poznatek Sympatie jsou relativní pojem chlapi, berte to tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pato44

Kdyby Koln nepsal jak vocas pod kazdy BL clanek 10 vlaken o tom, jak je to nesympaticke muzstvo, tak tu ti onaniste ani nevzniknou... Mne samotnemu je to putna... Jsem rad, ze pribude konkurent. Nic mene co tu predvadi porad dokola Koln je uz otravne a nedivim se, ze ostatni trolluji, rejpaji a atd..

Reagovat
smazaný uživatel

Koln stojí za starú belu? ...to maximálne tak tvoj Ajax,trolle. Tak aby si vedel, máme momentálne 21 bodov,skvelého trénera, manažment, dobrých hráčov, skvelé možnosti na nich zarobiť a kúpiť aj lepších. Ale určite, to aby sme viedli prvú ligu budeme potrebovať určite viac ako najbližích 7 rokov. S pozdravom "kokot Koln".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Kepy_FCB

Chudáci skopci - loni přes milion čmoudů letos RB....

Reagovat
Rudnevs

... tie BL diskusie idú naozaj dole

Reagovat
Jeňa

Máš pravdu, ale hlavní viník byl ještě nedávno tvůj nejlepší kámoš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

A čo to mení na tom čo som napísal? To akože dávaš za vinu mne?

Reagovat
smazaný uživatel

Však ťa iba podpichuje chlape.

Reagovat
Jeňa

To samozřejmě ne, vlastně tě mam docela rád

Reagovat
Rudnevs

Tak fajn, zle som si to vysvetlil ...

Reagovat
raduinho

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
andrew96

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

Nie vždy som na vine ja to pozor. To sú aj debili s iných sekcií, ktorý tu majú potrebu masturbovať nad RB.

Reagovat
smazaný uživatel

a ty se jim pak vždycky chytíš na udičku... ser na to

Reagovat
smazaný uživatel

Asi máš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslím, že to jde právě nahoru

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se zdá že Koln to pozvedl, kdysi tady všude byli sotva 4 komentáře

Reagovat
Jeňa

Kvalita > kvantita

A není pravda, že by tu byly 4 komentáře, jen jich tu nebylo 150, ale třeba "jen" 80

Reagovat
Rudnevs

... pozri si hociktorú z BL diskusií medzi rokmi 2012-2015 a uvidíš.

Reagovat
smazaný uživatel

To já nekoukám takhle dozadu. Mě zajímá budoucnost a něco mi říká, že Koln ti sebere kapitánskou pásku

Reagovat
Jeňa

"kapitán" diskuse, kterého jsem nezažil použít jediný rozumný argument, je urážky ostatních klubů a uživatelů

Reagovat
smazaný uživatel

Uráží jen jeden...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja urážam len RB Lipsko. Okrem toho som raz urazil Gladbach, Bayer a Bayern. Vieš vôbec koľko klubov je na svete?

Reagovat
andrew96

Klidně ať je bez té rádoby pásky, alespoň neuráží, nenadává, není agresivní (někdy až moc) a primárně se věnuje tématu.

Reagovat
smazaný uživatel

A čo ten HSV1887 alebo tak nejako? Ok, ten diskutuje občas tiež normálne no ale to je tiež v obdobných intervaloch ako u mňa.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže tým chceš povedať že ťa moje krčmárske dristy bavia jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, tak v Norderby sa zatiaľ potvrdzuje že sa stretávajú najhoršie obrany ligy. Už po štvrťhodine 1:1. To u nás iba jedná žltá karta

Reagovat
smazaný uživatel

Betonári s Augsburgu

Reagovat
stas87

Ty vole...stratit body vo vidlakove Prvy gol im uplne darujeme, druhy ich gol ale pekny, tam nas krasne povodili. Zapas to pohladny nebol, vela bojovnosti, suboje na hranici a mraky nepresnosti. Na druhu stranu, kde chceme vyhravat vlastne? Jednoznacne sme to mali dnes vyhrat, odskocili by sme im viac a FCI este bodovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

To je v prdeli, když už to vypadá, že začneme aspoň nějak stabilně sbírat body, tak nás hned típne Frankfurt S takovou nemůže jít o titulu ani řeč...

Reagovat
Pipo123

Trošku ma prekvapila nervozita hráčov, počas celého zápasu sa dosť sťažovali, občas som mal pocit že sledujem La Ligu, ku koncu to bolo ešte horšie, na tom by mal Tuchel trošku zapracovať, lebo dnešné BvB bolo dosť nervózne

Reagovat
smazaný uživatel

Ta nervozita je podle mě dána ještě tou nesehraností. Zvlášť když TT teď celkem dost rotuje

Reagovat
andrew96

Dnešní zápas jsem neviděl, ale začíná to být častější jev ty hádky s rozhodčím a soupeři u hráčů Dortmundu. Vůbec se mi to nelíbí a trochu to dávám za vinu TT, neboť za Jurgena jsem na to nebyl zvyklý.

Reagovat
smazaný uživatel

Je všechny zastoupil sám Klopp.

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduju to už nějaký čas. S týmy, které se proti nám zatáhnou a odmítají hrát fotbal, máme obrovské problémy. Chybí nám konstruktivní rozehrávka. Weigl je na dobré cestě, aby toho dispečera mohl hrát, ale v těhle zápasech prostě ukrutně brzdí hru. V soubojích, kde potřebujeme využít jakýhokoliv zaváhání či pozdního návratu je to prostě strašně znát. Rode, to je kapitola sama pro sebe . Schürrle se do toho pořád nemůže dostat, daleko raději bych na křídle viděl hrát od začátku Marca (nebo klidně Mora a Pulišiče), ale chápu, že to Tuchel nechce uspěchat. Co mě ale v poslední době fakt enormně se*e, jsou ty věčný dohady s rozhodčíma a naše ubrečenost. Nikdy se nic takového nedělalo a najednou jsme fakt jak ty klauni ze Španělska, jak je psáno výše. Tři body s Bayernem jsou každopádně rázem úplně bezcenný.

Reagovat
andrew96

Tys už to tu napsal vlastně, souhlas s těma hádkama.

Reagovat
REPLIKATOR

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Bránenie rohu od Leverkusenu Dortmund Kolín

Reagovat
Arne

Když jsem tady četl ty výsměchy Weidenfellerovi, tak jsem myslel, že udělal nějaký fakt lapsus... Ale tohle? Ano, top brankář hodný Dortmundu by tohle normálně měl chytat, ale zas taková šílenost to nebyla. Hůř už vypadal třeba Sommer, který (jako už mnohokrát, co je v Německu) po chytatelné střele ani neskáče...

Co Gladbach dneska zahodil, to je naprosto neskutečný.

Viděl někdo Wolfsburg v posledních kolech? Nechápu toho Rodrígueze na stoperu. V každém kole, když vidím sestřih, tak i z něj je poznat, že to nedává. Jak by taky ano, když to je naturelem spíš celoplošný křídlo než skutečný obránce. Nevím, co si od toho Ismaël slibuje.

Reagovat
Rudnevs

+ majú vlci k dispozícií Wollscheida, ktorý si po zápase s BVB (myslím) už nekopol

Reagovat
Arne

Až po Brémách... On na tribuně, na lavičce Knoche, Rodríguez na stoperu a na pravém beku Gerhardt... To je solidní cirkus.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Jediné pozitívum na tej trénerskej zmene vidím to, že Gomez dal konečne pár gólov (hoci to by asi aj za Heckinga)

Reagovat
smazaný uživatel

Spíše to je pokračující výsměch i za tu legii

Reagovat
Arne

Tam mohl za který gól? Viděl jsem sestřih a tam mi nepřišlo, že by něco šlo na jeho vrub.

Reagovat
smazaný uživatel

žádný.. ale k smíchu byl u toho břevna co dala Legia. Míč se odrazil před něj a nikdo nebyl kolem něj a místo toho, aby ho vzal v klidu do ruky, tak tam do toho skočil nějakýma nesmyslnýma nůžkama

Reagovat
andrew96

Břevno jeho vlastní brány, tak to vyhodnotil jako malou domů.

Reagovat
raduinho

Tak tam toho moc vyčarovat nemohl, Poláci to uklízeli pěkně.

Reagovat
smazaný uživatel

Martinez si teraz poriadne odfukol. Jasná pentle pre Bayer.

Reagovat
db18

spíš červená... penaltu by stejně nedali.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš, na túto záležitosť som totálne zabudol každopádne musím uznať, že skvelý spiel na sobotný podvečer s oboch strán.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja,kicktipp vyšiel!

Reagovat
smazaný uživatel

Joshua Škoda, že nejde naklonovat, nebo by se mohl koupit zpět Mitchell.

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Bayernista18

Jasná penalta ...

Reagovat
Spalovač šancí

njn, daňový podvodník už zase šéfuje Bayernu a rozhodčí mu jdou na ruku

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
vladino10

Vrátil sa základný stavebný prvok zostavy, xabi do základu a hneď sa vyhralo, snáď už túto sezónu sedieť nebude

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Godwinson

Ty jo, ten byl fotbalová mrtvola už asi dva roky zpátky, zajímavý

Reagovat
Bayern +

Včera proti ťažkému súperovi tri body so šťastím a maximálne účelovo, to sme presne potrebovali.

Hummels a Kimmich výborní, Thiago pomaly začína byť oporou celého Bayernu. Spolu s Kimmichom konečne ako-tak pozerateľný stred. Naopak krídla hrôzostrašné, tam musí Carlo urýchlene niečo zmeniť, Costa hrá ako sfetovaný Malouda, Műller si pre zmenu ani nedrží pozíciu a Lewa začína hrať presne takým štýlom, kvôli ktorému sme odstavili Gomeza s Mandžukićom...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Costa Ale pravda.Hummels je istota v obrane..Je to expert na hlavičkovanie a nebyť tej jeho máme len bod

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se paradoxně Thiago tuhle sezonu líbí nejmíň. Stejně tak Kimmich, ačkoliv je bodově potentní, dokáže být spoustu zápasů neviditelnej a někdy jedná zbytečně zbrkle. Lewa mi příjde přeceňovanej, ale teď předvádí opravdu bídu. Z části za tu nemůže, ale kolikrát dostane výbornou přihriváku, jenže špatnym zpracovánim nebo prvnim dotekem úplně zmaří šanci, nehledě na to, že jeho produktivita 1 vs golman mi taky přijde mizerná. Mě nepřijde, že bychom odstavili Gomeze s Mandžem kvůli nějakýmu pádnýmu důvodu. Gomez neseděl Pepovi do systému a temperamentní Mandžukič mu taky nevoněl, navíc přišel "lepší" Lewa.. Costa je pomalý, pryč je ta jeho minulopodzimní drzost a kolikrát hraje na "jistotu" + ty jeho střelecké pokusy taky za moc nestály. Zatím má celý tým až na Hummelse a z části Kimmicha do formy hodně daleko. Otázka, na kolik za tohle zdání může trenér a na kolik samotní hráči..

Reagovat
vladino10

Zápas sa mi vcelku páčil aj keď to nebolo najlepšie, muller a douglas mimo, čo je pozitívne tak to, že po góle n 2:1 sa leverkusen dostal len do jednej šance, tam too hráči pekne zavreli, škoda, že z toho betónu sa bayernu nepodarilo dostať do protiútokov, ale náznaky tam boli, akurát robben bol tiež po zranení dosť mimo..

Každopádne sa aspoň mne páči tento carlov pragmatizmus, vyhráva sa, tak to zatvorí, pep hral ďalej to svoje a často bayern inkasoval z protiútoku, napr proti juve za stavu 2:0 pre bayern..

V prvom polčase si tím vytvoril aj šance, takže celkom ok aj keď samozrejme nejaká hitparáda to stále nebola, ale vyzeralo to ďaleko lepšie ako proti bvb..

Celkom sa mi páčil aj lahm, v tej zálohe nebol iba posuvacom lopty ako kedysi, možno to je dobrý ťah keďže v jeho veku behať na krajnom obrancovi po lajne 90 minút..

Reagovat
smazaný uživatel

Schake zopakuje minuloročný Gladbach a ukope ligu majstrov.

Reagovat
Rudnevs

Tie orandžové dresy Darmstadtu

3 body pre Schalke

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Schalke je jako loňský Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Lipsko to bude takový druhý Leicester z minulého roku PL

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

To bude asi ďalší vrabejkov účet ten Free player...

Reagovat
pawelFCB

Mě je celkem už jedno, co se zde o Lipsku píše. Ale srovnávat ho s Leicestrem je fakt už přehnané. To už ta fráze teda více sedí na letošní Nice, než Lipsko.

Reagovat
Rudnevs

- Nicester

- Niceipzig

Reagovat
smazaný uživatel

Toz zlinecek neee?

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si myslím. Leicester nemá prachy od Redbullu, má normálnych hráčov a je to priemerný anglický klub. To sa dalo brať sa futbalový zázrak. Ale s RB sa to porovnávať nedá

Reagovat
Tigerinho

Darida se zase zranil?

Reagovat
Arne

Ne, taktický střídání... Možná ho sundal, protože měl žlutou za kecy a sudí dnes pro ty karty nechodil daleko.

Reagovat
Tigerinho

dík

Reagovat
Arne

I když koukám, že těch karet bylo jenom pět... Ti dva, co šli ven, a Darida.

Ta druhá pro hráče Mainzu byla ale skoro až nesmyslná. Vedadovi ji asi dal dobře, ale dovedu si představit, že kdyby předtím nevyndal toho kluka na druhé straně, tak by to možná přešel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kicktipp ma už začína poriadne srať. Tie rozostupy sú malé, na TOP7 strácam 7 bodov, mám priemer 10 a niečo bodov na kolo a stále nie a nie vyššie s 10,11 miesta

Reagovat
smazaný uživatel

Vedad

Reagovat
andrew96

Prohodit Werder s Lillien/Wolfsburg a může být.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva Kolin, sem moh konecne vyhrat nejakej kes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele