12. kolo
26.11.2016 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 2:1

Příležitost bodově se dotáhnout na mnichovský Bayern, alespoň do jeho podvečerního utkání s Leverkusenem, měli v sobotu odpoledne ve Frankfurtu fotbalisté Dortmundu. Museli k tomu porazit domácí Eintracht, jenž po loňské záchraně bundesligové příležitosti zažívá velmi dobrý vstup do nejvyšší soutěže a po jedenácti kolech mu patřilo solidní sedmé místo.

Podle očekávání byl od začátku aktivnějším celkem ten, jenž trénuje Thomas Tuchel - poprvé mohli jít Borussen do vedení už v sedmnácté minutě, když Aubameyang do solidní šance vysunul Schürrleho, ale ten tváří v tvář Hradeckému zklamal.

O dalších dvanáct minut později se mohl prosadit sám nejlepší střelec BVB, ale i přes úspěšné překonání dvou obránců skončila Aubameyangova následná střela z voleje mimo branku domácího celku.

První třetina zápasu žádnou branku nenabídla, avšak hned poté padl první gól. A trochu překvapivě se o něj ovšem postarali hráči domácích - Chandler našel povedeným přízemním centrem ve vápně Husztiho a ten prudkou ranou pod břevno nedal Weidenfellerovi mezi třemi tyčemi Dortmundu nejmenší šanci.

V sedmdesáté sedmé minutě se mohli radovat příznivci hostí, neboť své fotbalové umění ukázal na pravém křídle Ousmane Dembele, v šestnáctce našel Aubameyanga a gabonský forvard vsítil vyrovnávací gól.

Ze tří bodů se však přece jen radují hráči Eintrachtu. O pouhou minutu později se totiž po skvělé akci Husztiho a Seferoviče druhý jmenovaný dokázal prosadit a svěřenci Nika Kovače tak slaví vítězství nad favoritem z Porýní.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele